Kako preoblikovati negativne ocene uspešnosti v 30-odstotno povečanje

Kazalo:

Kako preoblikovati negativne ocene uspešnosti v 30-odstotno povečanje
Kako preoblikovati negativne ocene uspešnosti v 30-odstotno povečanje

Video: Kako preoblikovati negativne ocene uspešnosti v 30-odstotno povečanje

Video: Kako preoblikovati negativne ocene uspešnosti v 30-odstotno povečanje
Video: Топ-15 крупнейших экономик мира в 2021 году - самые богатые страны мира 2023, September
Anonim
Tukaj je umazana skrivnost o pregledih uspešnosti, ki jih vaš oddelek za HR ne želi vedeti.
Tukaj je umazana skrivnost o pregledih uspešnosti, ki jih vaš oddelek za HR ne želi vedeti.

Vsak pregled uspešnosti, tudi slab, vam lahko predloži strelivo, ki ga potrebujete za znatno povečanje (10% -50%) v samo šestih mesecih.

Zveni noro? Poslušaj me. Imam dokaz, da ga podpremo. Torej, če imate pet minut, vam lahko natančno pokažem, kako to deluje.

Predstavljajte si, da je bil vaš pregled uspešnosti prežet z negativnimi stavki, kot so:

  • John ne komunicira jasno
  • Njegova dela so bila v zadnjih dveh mesecih
  • Med sestanki ne govori in se zdi, da ni zainteresiran za družbo

Kaj bi storil, če bi to videl?

Mnogi ljudje bi dobili obrambo ("Če bi imeli manj srečanj, bi se morda bolj pogovarjal!"). Ali pa se počutite vznemirjene, je vaš nadzornik prezrl vse, kar ste dosegli ("Koga skrbi za sestanke, lansko leto sem prihranila 20.000 dolarjev!").

To so lahko veljavne reakcije, vendar ne bodo naredile, da izgledaš dobro. Ali pa ti povišaš.

Če ste prejeli negativne povratne informacije o pregledu uspešnosti, tukaj namesto tega storite.

Z metodo ARMS premagajte negativne povratne informacije

Moja tehnika pogajanj o ARMS-u je bila prvotno ustvarjena za pogajanja o plačah (glejte enega bralca, ki je uporabil moje tehnike, da bi si vzel nagrado za 16.000 $). Tudi vi ga lahko uporabite, da bi se spravili iz hiše v psi in se dobro držali pri svojem nadzorniku.

Tukaj so 4 dela tehnike ARMS:

Se strinjam - Ne pokvarjaj ali povej svojega nadzornika, da je narobe. To doda gorivo ognju in vam ne bo pomagalo.

Reframe - delite drugačno perspektivo, da barvate svoje dejanja v bolj pozitivno svetlobo. To ne pomeni laž, ampak pogledati situacijo iz drugačnega kota.

Naredite svoj primer - Predlagajte načrt za rešitev te težave s konkretnimi merljivimi cilji. Če je mogoče, nastavite določen čas in datum, s katerim se boste srečali z nadzornikom, da boste nadgradili svoj napredek.

Utihni - Naj vaš šef ali nadzornik odzove in vidi, kaj misli o vašem načrtu. Verjetno bo skupaj z njim, vendar ima lahko modifikacije, ki jih želi narediti.

Tukaj je primer, kako bi to izgledalo: Ko ste povedali: »Ne govorite na sestankih«, rezervirate čas, da se pogovorite s svojim nadzornikom. Tukaj lahko rečete:

Dogovorjeno: Da, na sestankih nisem bil tako glasen kot drugi člani ekipe.

Reframe: Nisem zainteresiran za to. To je, da rad samo govorim na sestankih, ko sem 100% prepričan o tem, kar pravim. Ne želim nikogar izgubljati časa s polprazničenimi mislimi ali idejami.

Naredite svoj primer: Nadaljeval bom, da prispevam vsaj 3 nove ideje / kritike na sestanek. Ali bi to rešilo ta problem?

Utihni: * SILENCE *

Karkoli predlagate, ko "naredite svoj primer", sledite svojemu napredku. V tem primeru upoštevajte datume za vsak sestanek in napišite ideje, ki jih predstavljate. Potem boste imeli trdne dokaze, ki ste jih spremljali.

Tukaj je še en primer. Tokrat si predstavljam, da je vaš nadzornik dejal: "John se izgubi v podrobnostih in izgubi sled večje slike".

Kako si lahko potem uporabil tehniko ARMS? Tukaj je en način:

Dogovorjeno: To zveni kot veljavna kritika. Osredotočil se bom na manjše podrobnosti mojih projektov.

Reframe: Razlog za to je, da se želim prepričati, da je naše delo vrhunsko kakovost. Vsaka napaka se lahko slabo odraža na meni, našem oddelku, celo našem podjetju, in želim zagotoviti, da je vse, kar izdelujemo, kakovostno.

Naredite svoj primer: Določil bom časovne omejitve, koliko časa bom porabil za vsak projekt. To bi moralo preprečiti, da bi se podrobneje izgubil. V dveh tednih lahko preverimo, kako deluje ta novi sistem. Ali to dobro sliši?

Utihni: * SILENCE *

Naslednji korak: Pridobivanje povišanja

Ko je čas, da sledite mesecu ali dveh kasneje, boste prinesli pisni zapis, ki dokazuje, da ste storili, kar ste obljubili.

Toda to še ni vse, kar boste prinesli.

Ta sestanek ne govori, Glejte, storil sem, kar sem obljubil. Ali ni to super? No, glej, pozneje. «Zdaj, ko ste zunaj domače hiše, lahko tokrat uporabite, da pripravite drug načrt. Tisti, ki vam bo povišal.

Tehnologije v videu, ki vam jih želim pokazati, so naravnost iz mojega tečaja Dream Job, ki ga je pokrival revija Forbes. Na tisoče bralcev so pomagali najti in iztovoriti svoje sanjske zaposlitve, medtem ko so dobili 10%, 20%, celo 50-odstotno povečanje plače - celo od podjetij, ki "tradicionalno" ne dajejo znatnih povišanj.

Vse, kar morate storiti za dostop, je v polje spodaj vneseno vaše ime in e-poštno sporočilo. Takoj vam bomo poslali povezavo do videoposnetka.

Priporočena: