Kako preklopiti na brezplačen bančni račun v 5 preprostih korakih

Kazalo:

Kako preklopiti na brezplačen bančni račun v 5 preprostih korakih
Kako preklopiti na brezplačen bančni račun v 5 preprostih korakih

Video: Kako preklopiti na brezplačen bančni račun v 5 preprostih korakih

Video: Kako preklopiti na brezplačen bančni račun v 5 preprostih korakih
Video: Unbelievable: "Create Unlimited Fake US Bank Accounts in 5 Easy Steps!" - YouTube 2023, Oktober
Anonim

!

V zadnjem času se je veliko govorilo o bančnih pristojbinah, ki so šle skozi streho. Povedal vam bom, zakaj lahko vidite višje bančne pristojbine in kje najti poceni banko, ki vam bo prihranila denar. Pokazal vam bom tudi pravi način za preusmeritev bančnih računov v petih preprostih korakih.

Zakaj se bančne provizije povečujejo

Razlog, zaradi katerega bi lahko dobili nove bančne provizije, je dejstvo, da zvezni predpisi ustvarjajo dobiček v bančnem dobičku. Omejitev, ki jo lahko banke zaračunavajo trgovcem, ko obrišete debetno kartico, je zdaj zmanjšana na polovico. Kot si lahko predstavljate, banke o tem niso zadovoljne; pravijo, da bi lahko svoje prihodke zmanjšali za kar 40 odstotkov. Tako uvajajo nove pristojbine, da bi lahko nadomestile razliko.

Tukaj so nekatere pristojbine, ki so jih uvedle velike banke ali razmišljajo o zaračunavanju svojih strank:

• Mesečne provizije do 5 USD za uporabo debetne kartice

• Pristojbine za transakcijo z debetno kartico vsakič, ko jih povlečete

• Pristojbine za prejemanje izjav o papirju

• Manj ali brez nagrajevanja kartice

• Povečane pristojbine za ATM

• Pristojbine za dostop do spletnega bančništva

Kako spremeniti banke

Banke vas morajo obvestiti, preden začnejo zaračunavati nove pristojbine - zato se prepričajte, da ste prebrali vsa obvestila o pošti, ki jih prejmete od njih. Če niste zadovoljni z novimi ali višjimi stroški, je morda čas za spremembo bank. Preklapljanje bančnih računov se bo malo potrudilo, vendar če sledite mojim 5 korakom hitrega in gnitega, bo prehod gladek kot svila:

1. korak: naredite svoje raziskave

Prvi korak je nakup bančne ali kreditne unije z nizkimi stroški, ki ponuja storitve, ki jih potrebujete. Banke samo z internetom ponujajo nekaj najboljših ponudb, vendar pa so lahko tudi lokalne kreditne zadruge in majhne banke v skupnosti fantastične, poceni možnosti.

Našel sem svojo banko na checkingfinder.com, kjer lahko primerjate brezplačne račune za preverjanje po vsej državi. Vsaka institucija v podatkovni bazi checkingfinder.com ponuja fantastične bonuse, kot so visoke obrestne mere, brezplačna elektronska bančna in plačilna plačila, povrnjene provizije za bankovce, brez minimalnega stanja in zavarovanje FDIC (ali pokritost NCUA, enakovredno zavarovanje za kreditne zadruge). Samo ne dobi boljšega od tega!

Tukaj je več odličnih mest za iskanje boljše banke:

• Ally.com

• Perkstreet.com

• Depositaccounts.com

• Bankrate.com

• Gobankingrates.com

2. korak: odprite nov račun

Ko izberete novo banko, je drugi korak odpiranje in financiranje vašega računa. Večina bank sprejema različne možnosti plačila za vaš začetni depozit, vključno z gotovino, čekom ali kreditno ali debetno kartico. Lahko tudi začnete prenos iz računa, ki ga nameravate zapreti, samo potrudite se, da imate bančno usmerjanje in številke računa priročne.

Če želite začeti z novim računom, samo z majhnim nakazilom. Ne pozabite, da morate v svojem starem računu hraniti dovolj denarja, da pokrijete neplačane čeke ali prihajajoča samodejna plačila, ki bodo pripravljena, preden jih lahko spremenite.

3. korak: spreminjanje samodejnih transakcij

To je težavno. Morate preklapljati svoje samodejne depozite in umike, kolikor je mogoče, in zagotoviti, da lahko pokrijete vsa nepričakovana plačila, ki bi lahko med prehodnim obdobjem počistili vaš stari račun.

Torej, korak 3 je, da pripravite seznam ponavljajočih se transakcijskih posojil, zavarovalnih premij, članarin v telovadnici, mesečnih naročnin in depozitov na izplačane plače. Vaš seznam mora imeti tudi naslednji datum, s katerim pričakujete, da bodo te samodejne transakcije zadele vaš račun. Da ne boste ničesar zamudili, preprosto skenirajte svoje zadnje bančne izpiske in poiščite vnose, ki se zgodijo na samem pilotu.

Najprej je najbolje, da najprej zamenjate samodejne depozite, tako da natančno veste, kdaj bo vaš dohodek začel teči v nov račun. Večina bank ima neposredno nakazilo, ki ga lahko pošljete svojemu delodajalcu ali drugim virom dohodka, ki jim dovoljuje, da posodobijo podatke o vašem računu. Potem lahko preklapljate samodejna plačila.

Tukaj je pomemben nasvet: ne predpostavljajte, da samo zato, ker pošljete obrazec za spremembo računa, da bo novi neposredni depozit ali samodejen umik dosegel vaš novi račun. Odvisno od tega, koliko vnaprej obvestilo delodajalec ali trgovec potrebuje, bo sprememba lahko začela veljati celoten računovodski cikel.

Zato vedno preverite točen datum spremembe - ali v starem računu pustite dovolj denarja, da pokrijete morebitna ponavljajoča se plačila. To je ključnega pomena, ker če pride do kratkega, bi vam lahko zaračunali dvojni vdor nezadostnega zneska pristojbine za sredstva iz banke in zamudne plačilo pristojbine za plačilo.

4. korak: prenehajte uporabljati svoj stari račun

Po prekinitvi samodejnih depozitov in umikov je četrti korak prenehanje uporabe starejših debetnih kartic ali papirnih pregledov. Povedal ti bom, kdaj jih uničiti v trenutek.

Upoštevajte, da imate morda druge račune, ki so povezani z tistim, ki ga zaprete, na primer kreditno kartico, kartico za nakupno prodajo ali račun PayPal. Prijavite se na vse povezane račune, da posodobite svoje podatke na spletu ali se obrnite na podjetje po telefonu.

5. korak: Zaprite vaš stari račun

Ena največjih napak, ki jo ljudje naredijo, je, da zgodaj zapreti svoj stari bančni račun, preden so vse čakajoče transakcije izbrisane. Počakajte, da iz svoje nove banke potrdite račun, da preverite, ali je vsak vaš mesečni avtomatski posel povezan z novim računom.

Mnoge banke zahtevajo, da z osebnim ali telefonskim pogovorom govorite z zaprtim računom. Če imate preostalo stanje, lahko prenesejo sredstva na nov bančni račun ali pošljejo po pošti papir. Ko je vaš račun uradno zaprt, lahko uničite stare starejše bančne kartice ali papirne preglede.

Če ste zaskrbljeni zaradi samega prehoda z bančnega računa, ne bo bolelo, da bi prosil za pomoč predstavnika storitve za stranke. Morda bodo pripravljeni pomagati, da se prepričate, da nič ne pade skozi razpoke.

Prehod na boljšo banko je lahko ključ do izboljšanja storitev, plačevanja manj pristojbin in večjega zanimanja za denar, ki ga že imate.

Prenesite prosta poglavja o pametnih premikih denarja za rast, ki so bogate

Če uživate v branju denarja, boste imeli rad svojo nagrajeno knjigo Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate vedeti o denarju, ne da bi vas obogatil s tem, kar vam ni. Na voljo je v vaši najljubši knjigarni v tiskani obliki ali kot e-knjiga za vaše Gorljivi, Nook, iPad, PC, Mac ali pametni telefon. Lahko celo prenesete 2 brezplačna poglavja knjige na SmartMovesToGrowRich.com!

Get More Money Girl!

Obstaja velik arhiv preteklih člankov in poddaj, če vnesete tisto, kar želite izvedeti v vrstici za iskanje na vrhu strani. Tukaj so številna mesta, s katerimi se lahko povežete z mano, izvedite več o osebnih financah in vprašajte svoje vprašanje o denarju:

• Money Girl Newsletter

• Facebook

• Twitter

• Money Girl osebna finančna skupina na LinkedIn.

• Google+

• Podarj Money Girl na iTunes

• E-pošta: [email protected]

• Glasovna pošta: 206-333-1610

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: