Kako ostati v coni

Kazalo:

Kako ostati v coni
Kako ostati v coni

Video: Kako ostati v coni

Video: Kako ostati v coni
Video: How Strong is Satoru Gojo | Jujutsu Kaisen 2023, December
Anonim

Partner Center Poiščite posrednika

Prepričan sem, da večina izmed vas ve, kakšen je občutek "v coni". Ali gre za trgovanje, šport ali tekmovanje, v katerem morate najti najboljše linije pobiranja, se počuti kot čeprav zvezde poravnajo in celotno vesolje kroži, da se boste počutili bolje.

Ampak veš, kaj, tam je več kot samo slučaj ali usoda.

V psihologiji se "v coni" bolj pogosto imenuje "tok". Koncept je predlagal Mihály Csíkszentmihályi (poskusite to glasno izgovoriti trikrat!) In ga opisuje kot stanje, v katerem se oseba popolnoma počuti vključeni in v celoti osredotočeni na določeno nalogo.

Pogosteje kot ne, gledamo koncentracijo kot glavni dejavnik tega občutka in namesto tega povezujemo s suverenostjo ali obredi. To je zlasti pogosto med športniki, ki menijo, da obstaja vzročna povezava med posamezno okoliščino in izidom. Na primer, nekateri morda vedo, da je Michael Jordan nosil svoje modre univerzitetne črte v Severni Karolini pod svojo uniformo Chicago Bulls za srečo.

Toda pravzaprav gre samo za to, kako dobro lahko vzdržujete osredotočenost in čisto koncentracijo. V tej duševni situaciji si vse postavite in se osredotočite na nič drugega kot na aktivnost, ki je v roki. Ne razmišljate ali čutite, kaj počnete - da bi se sposodili od naših prijateljev v podjetju Nike, "Samo počni."

Zdaj je vprašanje: "Kako lahko ostaneš v trgovinskem območju?" Tukaj so trije načini, ki vam lahko pomagajo:

Ohranite svoje stresne nivoje v pregledu

Tako kot raven holesterola, se morate osredotočiti tudi na ohranjanje ravni stresa.

Upoštevajte, da vam nisem povedal, da odpravite stres. Kot sem rekel v preteklosti, je lahko dobro za vas. Stres v obliki vznemirjenja vam lahko pomeni, da trgovanje gledate kot nekaj ne kot delo ali opravičilo, temveč bolj avanturo. Posledično vas bolj vključi in osredotoča na trgovanje.

Toda seveda ne morete dopustiti, da bi vaše stresne ravni postale previsoke, ker bodo verjetno imele škodljive učinke na vaše trgovanje. Če pustite, da bi stres dobili najboljše od vas, lahko pride do trgovinske paralize, saj strah pred neznano in anksioznostjo povzroči, da bi drugače ugibali vašo analizo.

Bodi samozavesten

Ena težava s številnimi trgovci je, da preveč pozornosti namenjajo pristranskosti, še posebej, če izgubljajo. Dovoljujejo, da te izgube vplivajo na njihovo zaupanje v svoje nove posle, pustijo, da se strah potopi in preprečuje, da bi se ukvarjali s trgovanjem, čeprav imajo trdne nastavitve.

Vendar pa morate vedeti, da najboljši trgovci vedo, kako se osredotočiti na svetlejšo stran svojega trgovanja, kar posledično pomaga upravljati njihovo zaupanje (in ego). Razumejo, da morajo zaupati svojim načrtom trgovanja in se prepričati, da lahko na dolgi rok prevladajo.

Seveda, razumem, da se prepričanje ne more zgoditi čez noč. To je spretnost, ki jo je treba naučiti in razviti. Obstajajo nekatere tehnike, ki jih lahko uporabite za razvijanje vašega zaupanja. Po mojih izkušnjah, ki se osredotočajo na proces, ohranjajo namerno prakso in so optimistični, ponavadi naredi trik!

Bodi pripravljen

Nazadnje morate pri pripravi svojega trgovalnega načrta postaviti čas, delo in trud. Vaš trgovalni načrt vam bo prinesel rob v trgovanju in povečal kvote v vašo korist. Najuspešnejši trgovci niso le uspešni zaradi tega, kar počnejo v času trženja, temveč, kaj počnejo prej in po tržnih urah so dolgo zaprti.

Še več, pri pripravi vzgaja mirno vzdušje, ki vam omogoča, da ohranite svoj poudarek, ko trg naredi nekaj nepričakovanega ali ne gre. Če ste že načrtovali, kaj storiti v času nepričakovane volatilnosti, verjetno ne boste izgubili. Namesto tega boste mirni, zbrani in samozavestni!

Ne razumite me narobe, ni nobene napake pri tem, da imate pri trgovanju svoj lasten ritual. Vendar, kot sem že govoril, morate biti odgovorni za svoja dejanja in ne krivi naključje ali usodo. Ali ne bi rekli, da je veliko lažje ostati v coni, če veste, kaj delate pravilno, namesto da bi iskali svoje srečne polka-dotne nogavice, da bi razložili svojo zmagovalno serijo?

Priporočena: