Kako začeti podjetje: Bootstrapping za 7-številke in zgodnja upokojitev

Kazalo:

Kako začeti podjetje: Bootstrapping za 7-številke in zgodnja upokojitev
Kako začeti podjetje: Bootstrapping za 7-številke in zgodnja upokojitev

Video: Kako začeti podjetje: Bootstrapping za 7-številke in zgodnja upokojitev

Video: Kako začeti podjetje: Bootstrapping za 7-številke in zgodnja upokojitev
Video: Our Top 10 Sketches 2020 | Foil Arms and Hog 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Naslednje je gost post Michael od Financial Alert, osebni finance blog, ki razpravlja o tem, kako doseči finančno svobodo in uživajte v vožnji na tej poti. Michael se je zgodaj upokojil sredi tridesetih let, da je bil v celoti prisoten s svojimi majhnimi otroki. To je dosegel z agresivnimi prihranki, gradil I.T. Storitve podjetja in naložbe v nepremičnine.

Če bi bil jaz igralec za igre na srečo, bi stavil kristalni $ 100 račun, da je večina bralcev že razmišljala o ustanovitvi lastnega podjetja - vsaj dvakrat!

Vendar pa velika večina verjetno ni poskusila. Tukaj sem, da rečem, da je vsekakor vredno dodatnega napora. Začetek podjetja je lahko izjemno koristen. Neposredno je pripeljala do mojega predčasnega upokojevanja v starosti 36 let. Ni bilo lahko, vendar tudi to ni bilo tako težko. Povsem mogoče je, da kdorkoli ponovi moje rezultate in jih celo presega. To je preprosto odvisno od vaše stopnje vztrajnosti in iznajdljivosti. Z delitvijo moje zgodbe bom poudaril nekaj ključnih korakov, ki so potrebni za uspešno rast katerega koli podjetja.

ZAGOTAVLJAJO OPREDELJENE VEŠČINE

Vedno sem vedela, da želim ustanoviti podjetje. Nisem imel pojma, kaj bi naredil! Po štirih letih sem izšla iz univerze z novo ekonomsko diplomo. Izgledalo je lepo v okvirju, vendar nisem imel nobenih resničnih veščin, povezanih z ekonomijo. Odkar sem bil igralec in delal tehnično prakso, sem se odločil delati v I.T. (Informacijska tehnologija).

Najemal sem se kot sistemski administrator, kar je samo prefinjen način, da bi rekel, da sem bil lastnik I.T. podporni tehnik. Naloga je bila plačljiva za novo grad in še pomembneje me je naučila o različnih slojih podjetja (računovodstvo, poslovanje, kadrovske rešitve, rešitve, storitve za stranke itd.). Hitro sem se naučil otipljivih tehničnih veščin tako, da sem delal neposredno na namiznih računalnikih, strežnikih, omrežjih in s tem povezani tehnološki opremi. Prav tako sem imel priložnost sodelovati z veliko končnimi uporabniki, ki so me prisilili k izboljšanju mojih komunikacijskih sposobnosti.

PREBERITE PRILOŽNOST

Moje prvo delo W2 ni trajalo dolgo. Bil sem delal le nekaj več kot eno leto, ko je dot-com crash udaril in začel zmečkati tech podjetja levo in desno. Moje podjetje je bilo ujetih v viharju in začelo se je upirati. Potem ko sem bil priča o šestem krogu odpuščanj, sem vedel, da je samo vprašanje časa pred menoj in tudi moji prijatelji odpravljeni. Zato sem se odločil delati in zapustil podjetje s tremi prijatelji, da bi začeli svoje I.T. podporno podjetje.

Ko pogledam nazaj na to situacijo, je bilo veliko drugih na enakem položaju kot jaz. Vendar pa večina ni videla pisanja na steni in pasivno počakala, da se pregovorna sekira pade na njihove glave.

Podjetniki mislijo drugače. Analizirajo razmere, iščejo priložnosti in ukrepajo za izkoriščanje. Včasih deluje, včasih pa ne.

BOOTSTRAP V ČASU

Z izjemo našega I.T. spretnosti, mojih ustanoviteljev in imam absolutno brez kluba, kako voditi podjetje! Ampak, bili smo iznajdljivi. Ker me zanimajo številke, sem bil odgovoren za denar. Sem zbral 1500 $ od vsakega od štirih partnerjev za skupno $ 6000. To je bil naš začetni kapital.

Lahko bi vzeli poslovno posojilo, vendar od začetka nismo želeli imeti dolga. Po tem, poslovno posojilo, uporabljeno pametno lahko zagotovo pospešiti začetek poslovanja. Gotovo bi bilo vabljivo, če bi bile obrestne mere tako nizke, kot so danes.

S samo majhno količino denarja smo se zagnali, kjer koli smo. Skromnost je bila naš prijatelj. Noben pisarniški prostor, brez talilne naprave, brez puhov! Odločili smo se, da se bomo pustili in mislili, dokler naš denarni tok ne bi podprl teh operativnih luksuzov na poznejši točki. Ne pozabite izkoristiti spretnosti obstoječe družine in prijateljev tudi. Svoje neverjetno sklicevanje za strokovnjake smo lahko preprosto vprašali.

Veliko krat teh osebnih referenc vam bo dala srce, če vedo, da ste pravkar začeli. Samo ne vzemite svoje pomoči samoumevno in zagotovite nekaj v zameno za njihovo vrednost - to bi lahko bilo denar ali kakšna druga oblika izmenjave.

REŠITEV PROBLEMA IN PREPREČEVAJO PREPROSTO

V nekaj dneh, ko smo zapustili našo prejšnjo družbo, so nas kontaktirali nekateri naši prejšnji naročniki, ki so želeli neposredno sodelovati z nami. Izgubili smo zaupanje v našo prejšnjo družbo. Čeprav smo bili majhni, smo lahko zagotovili mir v mislih, da je njihov I.T. sistemov in infrastrukture. To nam je dalo prihod od prvega dne.

Kot I.T. ponudnik podpornih storitev, potrebovali smo način sledenja našim uram in nato na koncu naročili naše stranke. Opazili bi naš čas, ko smo na spletno stran odšli na stranko in vnesli podrobne časovne vnose na naše pilote pilotov (zapomnite si jih !?). Po sinhronizaciji bi potem kopiral in prilepil tiste časovne vnose v Excel in generiral račune ročno na podlagi ravne $ 125 / uro. Bilo je neverjetno preprosto, vendar je delovalo.

IZKLJUČITE MALIH KAT

V prvih nekaj letih smo skupaj s strankami neposredno sodelovali s strankami. To pomeni, čeprav sem bil zadolžen za številke, sem bil tudi na tleh plazil za mizami za priključitev omrežnih kablov. Vsi smo se lotili trženja in prodaje, odnosi s strankami pa so bili vsi odgovorni. To je bil zabavni čas. To so bili nekateri najdaljši delovni čas, ki smo ga preplavili pri ustvarjanju neke podobnosti strukture.

Vodenje podjetja za zagon podjetij je podobno kot predenje. Vedno je nekaj področja podjetja, ki potrebuje pozornost.Takoj, ko je to območje rešeno, je potrebno še eno področje. Zato je prožnost tako pomembna. Trik je, da občasno naredite korak nazaj in zagotovite, da sprejeti ukrepi vodijo neposredno do želenega rezultata. Prioritirate pred izvedbo, tako da ne izgubljate časa za nebistvene naloge.

UČEMITE, DA BI POTREBUJALO

Skupna težava, s katero se večina podjetnikov sooča, je, da se odpravi na svoj način. Nisem bil drugačen. Vedno sem želel nadzirati vse zadnje podrobnosti naših storitev in izdelkov. Vendar je ta obsedenost z nadzorom dejansko dušila napredek. Mnogi lastniki malih podjetij nikoli ne prebijajo tega izziva.

Na srečo sem bil vztrajen. Ko sem se naučil izpustiti, sem aktivno začel poslovati drugače. Našim ekipam sem vodil specifične rezultate in ne poskušal preveriti, kako so dosegli ta rezultat. Prav tako sem začel opazovati vzorce v podjetju, kjer bi lahko postali veliko bolj učinkoviti.

Na primer, postali smo bolj proaktivni pri našem pristopu k podpori naših strank. Namesto, da bi nas čakali, da nas pokličejo, ko se nekaj zlomi, smo šli ven in vlagali v programsko opremo, ki bi lahko spremljala in vzdrževala na tisoče sistemov z osrednje nadzorne plošče.

Tehnologija vzvoda je odličen način, da ohranite konkurenčno prednost. To je bila tudi prelomna točka, ko smo končno prodrli in dosegli sedem številk v letnih prihodkih.

Sorodni: Bankers, Techies, Doctors, And Lawyers: Nikoli ne boste dobili bogato delo za nekoga drugega
Sorodni: Bankers, Techies, Doctors, And Lawyers: Nikoli ne boste dobili bogato delo za nekoga drugega

ZAGOTOVITVE IN PREDNOSTI ZA PRIDOBITEV POSLOVANJA

Kljub nenehnim izzivom rasti podjetja ima tudi nekaj neverjetnih koristi!

Osebna rast

Vodenje podjetja zagotavlja neomejena območja za osebno rast. Naučil sem se, kako postati boljši komunikator, serviser, vodja in vodja. To so oprijemljive spretnosti, ki so prenosljive na druga delovna mesta pozneje v življenju ali celo v drugem podjetju v drugi industriji. To je prednost pred drugimi, ki delajo tradicionalno W2 položaj z omejeno poklicno gibanje.

Nadomestilo

Biti podjetnik lahko včasih pomeni odpoved tradicionalno plačo za nekaj časa, lahko pa tudi privede do veliko večjega zaslužka, ko se podjetje stabilizira. Na primer, sem zaslužil 42.500 $ letno pred začetkom moje lastne družbe. Do drugega leta vodenja moje nove dejavnosti sem zaslužil 61.500 $ ali 47% več. Kot lastnik sem moral plačati lastne davke na zaposlovanje. Torej je bilo dejansko bližje 37%.

Naša nadomestila so se še naprej povečevala s prihodki v preteklih letih, vendar smo se na določeni točki odločili, da bomo znižali plače, da bi zmanjšali davke na zasluženi dohodek. Za nas je bila boljša pot, da bi denar ohranili v poslovanju ali pa plačali kot distribucijo, ki je bila obdavčena z nižjo stopnjo.

Končno, lastniki imajo tudi prožnost za strukturiranje poslovanja na drugih davčnih ugodnostih, kot so usmerjanje gotovine na samozaposlene 401k, zdravstveno varstvo, mobilne telefone, internet, hrano in zabavo, tehnološke dodatke itd. Tradicionalni delavec W2 preprosto ne nimajo enake prožnosti.

Ustvarite lastniški kapital

Kot tradicionalni zaposleni je težje najti smiselne lastniške priložnosti. Podjetniki gradijo pravičnost, ki temelji na lastnih prizadevanjih in njihovi zmožnosti, da rešijo trg. Videl sem tudi, da veliko podjetij gradi lastni kapital prek komercialnih nepremičnin in intelektualne lastnine. Bistvo je zgraditi dodatna sredstva med poslovanjem podjetja.

Ena pomembna točka za nas je bila prehod iz urne storitve na eno podjetje, ki bi lahko nudil celovite rešitve. Z razvojem poslovnega modela, ki temelji na rešitvah, bi lahko nato prodali večletne podporne pogodbe in storitve večjim podjetjem. Te pogodbe so bile dragocene, ko je prišel čas za prodajo podjetja.

Se spomniš, da je naložba v vrednosti 1500 USD, ki sem jo na začetku namenila za financiranje podjetja? Tukaj je hiter grafikon, ki ponazarja mojo rast lastniškega kapitala v podjetju za 9 let.

Povezani:
Povezani:

Zakaj začeti podjetje? Za boljše življenje seveda

IZHOD Z OPCIJAMI

Veliko poslovanje je že 9 let. Čeprav smo prihajajo iz našega najboljšega prihodkovnega leta kdaj, se je naša industrija spet premaknila z začetkom računalništva v oblaku. To bi neposredno vplivalo na servisni model, ki smo ga zgradili. Vprašanje je bilo, ali se želimo spet usmeriti ali združiti z družbo, ki je že imela to infrastrukturo?

Še nekaj drugih spremenljivk je prispevalo k svoji odločitvi, vendar sem se odločil, da je čas za izhod. Pripeljali so nas nekaj različnih podjetij, ki so se zanimala za pridobivanje našega poslovanja. Torej sem šel ven in zahteval še nekaj za dober ukrep. Sčasoma smo resno zabavljali tri družbe.

Končno smo se odločili združiti s podjetjem iz New Yorka z nacionalno prisotnostjo in veliko infrastrukturo v oblaku. Strinjali so se, da bomo kupili našo družbo za nizko sedem številk. Prejeli smo začetno plačilo ob koncu in nato prejel preostanek nad a 3-letno obdobje zaslužka. Na koncu sem delal za podjetje že več kot eno leto, da bi pomagal pri prehodu pred razkosavanjem načinov.

Zaradi te prodaje sem se lahko upokojil zgodaj pri 36 in preživel zadnjih 3 leta doma z mojimi majhnimi otroki. Težko je postaviti ceno na to priložnost, ampak meni, da sem osvojil loterijo. Tega ne bi mogel storiti, ne da bi to tveganje prevzelo sami.

Gradnja podjetja, ki je prodano, ustvarja možnosti za lastnike. Če je dovolj kapitala, potem lahko pomaga pri financiranju predčasne upokojitve, ustvarjanja kapitala za novo podjetje ali prenosa v drugo naložbo, kot je nepremičnina. Možnosti so neskončne.

Related: Zgodnja upokojitev je ravno tako kot biti podjetnik: to je super!

DODATNE ZAHTEVE ZA SPREMLJANJE PRAVICE

Izgradite ekipo strokovnih svetovalcev

Vsi smo slišali izraz "delati težje, ne pametnejši". Poslušaj. Izkoristite strokovno znanje vsakič, ko lahko. Bodite strokovnjak za to, kar najbolje delate, in drugim strokovnjakom naredite, kar najbolje počnejo.

Najemite odvetnika in se zaščitite

Najem poslovnega odvetnika v začetku je bil kritičen korak. Pomagal nam je ugotoviti, katera struktura je nam najbolj primerna. Smo poravnali na LLC in nam je pomagal, da osnutek našega poslovnega sporazuma po znižani stopnji 350 $ / uro. Bilo je vredno vsakega penija.

Pri zagonu podjetja je pomembno, da uporabite neko vrsto subjekta, da se zaščitite pred individualno odgovornostjo. To pomeni, da če bi vas nekdo prosil za škodo, povezano z vašim podjetjem, ne morejo iti po osebnih sredstvih (npr. Vaš dom, denar, itd.). Namesto tega bi lahko odškodnina, ki bi jo lahko zahtevala, omejena na premoženje družbe.

Subjekti, ki ponavadi ponujajo najboljšo zaščito, so C-korporacije, S-korporacije ali LLC-ji. Vsak ima svoje pravne in davčne posledice. Torej ne pozabite se posvetovati s svojim odvetnikom in davčnim svetovalcem hkrati, da izberete subjekt, ki najbolje ustreza vaši situaciji. V mojem primeru smo iskali največjo zaščito in minimalno davčno obveznost. Kasneje, ko smo rasli večje, smo se pretvorili v S-korporacijo.

Samostojno podjetje je priljubljeno za posameznike, ki ponujajo nekatere vrste storitev. Prav tako je priljubljena za novejše podjetnike, ki poskušajo hitro uveljaviti idejo na trgu. Slaba stran je, da samostojni podjetnik ne bo nudil individualne odgovornosti. To ni veliko za posameznike, ki še niso ustvarili nobenega bistvenega osebnega premoženja. Toda za tiste, ki potrebujejo zaščito svojega bogastva, je zaščita od prvega dne idealna.

MoĹľno je ustvariti lastno osebo tako, da obiĹĄÄŤe spletno stran, na primer nolo.com. Imajo vse oblike in procese, da bi začeli, vendar ne pozabite, da je situacija drugačna. Zato bi še vedno priporočal, da vsaj enkrat prvič obiščem odvetnika. Ko boste dobili dober začetek podjetja, lahko vedno znova zaženete postopek, ko boste naslednjič.

Najem davčnega svetovalca

Isti natančen koncept zgoraj velja za najem profesionalnega davčnega svetovalca. Svetovalec mora biti sposoben pomagati pri načrtovanju temeljev, s katerimi lahko dela. Zadnja stvar, ki jo želi podjetnik, je, da v prvem letu zaslužijo veliko denarja, nato pa ob koncu leta po nepotrebnem obdavčijo. Druga možnost je, če so izgube neizogibne v prvem letu, pomembno je, da odpisate vse, kar lahko.

Poleg davčnega načrtovanja mora biti svetovalec sposoben validirati projekcije denarnega toka in zagonski proračun. Se spomniš, kako sem omenil strokovnjake za vzpenjanje okoli sebe? Imeli smo srečo. Moj oče je bil neodvisni CPA, ki je servisiral veliko malih podjetij. To je bilo zelo koristno pri načrtovanju davkov in strukturiranju naših začetnih modelov nadomestil. Davčni svetovalec bo pomagal na poti, saj se strategije z rastjo spreminjajo.

Mreža s tekmovalci

To se morda zdi precej neintenzivno. Toda ena od najboljših stvari sem bil, da se povezujem z drugimi lastniki podjetij v svoji industriji. Drugi lastniki podjetij, ki jih lahko upoštevate kot tekmovalci, so dejansko večkrat zelo prihajajoči in pripravljeni pomagati. Običajno je dovolj poslov, da bi se lahko lotili in skupna prizadevanja lahko ustvarjajo situacije, v katerih lahko pridejo.

Če niste prepričani o mreženju v svoji industriji, razmislite o pridružitvi skupine mentorjev ali mentorja, ki jo sestavljajo drugi lastniki podjetij v različnih sektorjih. To lahko resnično pomaga premakniti vaše podjetje naprej, ko naletite na težke situacije, saj je verjetno, da je nekdo v skupini že doživel in premaknil mimo te težave.

KONČNI MISLI

Še en končni premislek, preden začnete podjetje, je določiti vaš "Zakaj." Prosi za sebe, zakaj želite začeti podjetje, bo ustvaril različne odgovore za vsakogar. Zame sem želela prilagodljivost, da bi bila moj šef. Z neposrednimi prizadevanji sem si želel graditi pravičnost. In želela sem imeti priložnost za veliko zmago na izstopni točki.

Za tiste, ki so bili na ograji, pravim "samo pojdi!" Življenje je precej kratko. Kasneje ne obžalujem. Poleg tega, kaj je najhujše, kar se lahko zgodi? Za večino se gre v tradicionalno kariero. S tem ni nič narobe. Ampak, če ste podjetnik v srcu in se niti ne poskušate, to je tragedija! Ne pozabite, da so podjetja rojena iz nujnosti. Na svetu je na milijone problemov. Pojdite in rešite enega.

Priporočilo podjetja

Začnite spletno stran danes: Najlažje podjetje za začetek je online. In najlažji način za začetek poslovanja je z začetkom vaše lastne spletne strani, kot je ta. Tukaj je moj vodnik po korakih, kako začeti svojo spletno stran. Ko ste začeli svojo spletno stran, lahko poskusite z različnimi poslovnimi idejami z minimalnimi negativnimi posledicami, saj so stroški vzdrževanja spletne strani za eno leto manjši od 100 USD. Primerjajte to, da začnete z maloprodajno zgodbo ali celo vozite s tovornjakom za prevoz živil, saj je delovanje spletnega mesta primerjalno z umazanijo.

Nisem vedel, kaj bi bil moj posel, ko sem začel. Toda po treh letih je začelo ustvarjati okoli 80.000 dolarjev na leto, za leto 2017 pa bo spletno mesto ustvarilo več kot sedem številk v prihodkih, ne da bi prodajal potrošnika. Pod pravim življenjskim primerom različnih tokov prihodkov, ki jih lahko ustvarite s spletne strani. Ključ je, da začnemo. Ko začnete, boste lahko ustvarili zagon.

Tukaj je vzorec izkaza prihodkov, koliko lahko naredite z lastno spletno stranjo
Tukaj je vzorec izkaza prihodkov, koliko lahko naredite z lastno spletno stranjo

Priporočena: