Kako zavarovati svojo najboljšo hipotekarno obrestno mero

Kazalo:

Kako zavarovati svojo najboljšo hipotekarno obrestno mero
Kako zavarovati svojo najboljšo hipotekarno obrestno mero

Video: Kako zavarovati svojo najboljšo hipotekarno obrestno mero

Video: Kako zavarovati svojo najboljšo hipotekarno obrestno mero
Video: Как устроена IT-столица мира / Russian Silicon Valley (English subs) 2023, September
Anonim

Verjetno boste plačali manj za posojilo z nižjo stopnjo hipoteke.

Ko nameravate kupiti dom, obstaja veliko številk, ki bi jih lahko spremljali. Ena najpomembnejših številk je stopnja hipoteke. Dva kupca, ki kupita hiše za isto prodajno ceno, lahko na koncu plača zelo različne zneske, odvisno od njihove hipotekarne stopnje. Tukaj je hipotekarna stopnja in kako najti najboljše za vas.

Kakšna je hipotekarna stopnja?

Stopnja hipoteke je obrestna mera za dano posojilo, izraženo v odstotkih. Pomembno je omeniti, da se to razlikuje od letnega odstotka ali APR, ki vključuje hipotekarno obrestno mero in druge stroške, povezane s posojilom.

Kako dobiti najboljšo hipotekarno stopnjo

  Poskrbi za dobro.

  Nekaj stvari je tako pomembno, da dobite dobro hipotekarno stopnjo kot vaš kreditni rezultat. Ta majhna številka je zelo velika stvar; posojilodajalcem pove veliko o vaši finančni zgodovini in kaže, kako dobro ste upravljali kredit v preteklosti. Boljši kreditni rezultat pomeni, da dobiš boljšo stopnjo.

  Popoln kreditni rezultat je 850. Bonitetna ocena 700 ali več pomeni, da ste v dobri formi. In medtem ko bodo nekateri običajni posojilodajalci ponudili hipoteke kandidatom s kreditnimi točkami v sredini šestdesetih let, bo nižji rezultat pomenil višjo obrestno mero.

  Če želite povečati svojo kreditno oceno, naročite svoje poročilo o kreditu in ga natančno preglejte. Če vidite napake, jih lahko zahtevate, da jih odstranite, in če ugotovite neplačane dolgove, za katere niste vedeli, jih lahko izplačate. Sčasoma lahko s plačilom vseh računov pravočasno povečate vašo kreditno oceno.

  Izboljšajte razmerje med dolgom in dohodkom.

  Razmerje med dolžniškimi dohodki in premoženjem je skoraj tako pomembno kot pri vašem kreditnem rezultatu. Izračuna se tako, da se vsa vaša mesečna izplačila dolgov izenačeta in delite z vašim bruto mesečnim dohodkom.

  Magična številka za cilj je 43 odstotkov ali manj. Večje razmerje pove posojilodajalcu, ki bi lahko imel težave pri plačilih. Obstaja nekaj načinov za izboljšanje tega števila. Na primer, lahko vsak mesec plačate več za svoj dolg, da bi ga hitreje izplačali. Ali bi lahko opravili dodatno službo za povečanje svojega mesečnega dohodka. In poskrbite, da ne boste vzeli dodatnega dolga.

  Poskrbite za stabilno zaposlitev.

  Če razmišljate o lovu na delovnem mestu, ga pustite, dokler ne kupite svojega doma. Hipotekarni posojilodajalci želijo videti zgodovino zaposlitve, ki kaže stabilnost. Če ste ostali zavezani zaposlitvi za daljše časovno obdobje, ste bolj verjetno, da boste ostali zavezani k plačilu hipoteke in da imate dohodek, da to storite.

  Naredite največje plačilo, ki ga morda lahko.

  Vaša stopnja hipoteke temelji na vseh vrstah dejavnikov, vključno s količino denarja, ki jo lahko spravite na dom. Vaše plačilo bo določilo razmerje med posojilom in vrednostjo doma. Več hiše, ki ste jo plačali od prvega dne, večji lastniški kapital imate - lažje je, da posojilodajalec upošteva dobro stavo.

  Pazite na nakupovanje.

  Noben posojilodajalec ni podoben. Ne smete domnevati, da bo prva hipotekarna ponudba, ki vam jo ponujate, najboljša možnost. Lahko bi sami kupovali posojilodajalca ali imeli hipotekarnega posrednika, ki vam pomaga najti najboljše posojilo za vaš nakup na domu. Pri primerjanju hipotek, preverite tako stopnjo hipoteke in vsako posojilo APR. APR je najbolj natančen način za primerjavo enega posojila drugemu.

Priporočena: