Kako prihraniti več denarja za upokojitev

Kako prihraniti več denarja za upokojitev
Kako prihraniti več denarja za upokojitev

Video: Kako prihraniti več denarja za upokojitev

Video: Kako prihraniti več denarja za upokojitev
Video: Где держать деньги. Уголки дома, которые приумножают деньги 2023, September
Anonim
Image
Image

Q. "Da bi napredovali in začeli varčevati za upokojitev, sem kosila kosila, oblačila in zabavo. Ampak še vedno ne čutim, da bom imel vsak mesec dovolj denarja, da bi resnično naredil razliko - kako Ali lahko še bolj prihranim?"

A. Čeprav je pametno zmanjšati stroške, kjer lahko, zmanjšanje stroškov, ki so sorazmerno majhen del vašega proračuna, vam ne bodo omogočile pridobivanja veliko finančnega oprijema. Največje zmage prihajajo iz zmanjšanja velikih kategorij, kot so stanovanja, prevoz in davki, kar bi lahko pomenilo več kot 70% vseh vaših stroškov.

Ker je stanovanje običajno naša največja kategorija porabe, ki predstavlja več kot 30% značilnega proračuna, se resno znebite, ko boste morali prihraniti več.

Če ste trenutno lastnik svojega doma, upoštevajte naslednje možnosti:

  • refinancirajte hipoteko, da zmanjšate mesečna plačila
  • prodati svoj dom in kupiti cenejše
  • prodati svoj dom in najameti cenejšo
  • obrnite svoj dom v najem nepremičnine in kupite ali najemite cenejši dom za sebe

Če trenutno izposodite svoj dom, začnite iskati cenejši kraj približno 45 dni, preden se izteče vaš najemni čas. Uporabite spletno mesto, kot je craigslist.com ali pokličite podjetja za upravljanje premoženja, da najdete veliko.

Čeprav preseljevanje ni nikoli zabavno, je lahko poraba časa in denarja za premikanje ključ do sprostitve velikih dolgoročnih prihrankov. Denar lahko porabite za zavarovanje sklada za nujne primere, več prispevajte k svojemu pokojninskemu načrtu na delovnem mestu ali financirajte Individualni pokojninski dogovor (IRA) in se sčasoma upokojite v slogu.

Drugi članki, ki bi vam lahko všeč

Kaj storiti, če je vaša hipoteka pod vodo?

Kako najti vašo hišo in kupiti še eno

25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja

Komplet za preživetje kreditnih točk - brezplačna večpredstavnostna video tutorial s tremi strategijami za zvišanje bonitetnih ocen!

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Slikati slike s Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: