Kako prihranite denar na vašem računu za ogrevanje

Kazalo:

Kako prihranite denar na vašem računu za ogrevanje
Kako prihranite denar na vašem računu za ogrevanje

Video: Kako prihranite denar na vašem računu za ogrevanje

Video: Kako prihranite denar na vašem računu za ogrevanje
Video: ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО! 2023, Oktober
Anonim

Radiator Hack

Če uporabljate toploto radiatorja, jih naredite težje, ne da bi porabili dodaten cent. V aluminijasto folijo zavijte zelo velik kos valovitega kartona (svetlečo stransko stranjo) in ga postavite za prostoročnim radiatorjem. Folija bo odražala vročino in naredila prostor toplejši.

Polnjeni živalski vrtalniki

Ali imajo vaši otroci veliko polnjenih živali? To zimo postavite tiste, ki jih igrajo z manj pogosto, da jih dobro uporabite: postavite jih pred okna v spalnici, da preprečite, da se osnutki prikažejo pod njim.

Glej tudi: 5 načinov, kako skrbeti za vaš dom med zimo

Naj bo vlažno

Res je, da to ni toplota, zaradi katere se počutite toplo, to je vlažnost. Vlažen zrak se počuti kot toplejši od suhega zraka, zato pozimi namesto vročega zraka zaženite vlažilca. To vam omogoča, da zmanjšate toploto, prihranite energijo in se še vedno počutite udobno. V živo, listnate rastline prav tako pomagajo pri dvigovanju vlažnosti.

Stropni ventilator vas lahko ohladi

Ne pustite, da vaš ventilator gredo v odpadke samo zato, ker ni več toplo zunaj. V hladnih zimskih dneh, da ostanejo zdravi, obrnite nazaj stikalo, da potisnete vroč zrak v svojo sobo.

Plug Up puščanja

Po podatkih Agencije za varstvo okolja je dobro zapečaten dom lahko do 20 odstotkov bolj energetsko učinkovit. Večina puščanj se pojavlja v kleti ali v podstrešju, kjer počutite vlečenje ali okoli ožičenja, vodovodne prezračevalne kanale, kanale in klete. Z enostavno tesnilno puško boste lahko zapirali veliko puščanja, vendar za navodila o tem, kako priključiti večje luknje, si oglejte ta vodnik na EnergyStar.gov.

Zaklenite svoj operacijski sistem Windows

Pozimi ne pozabite le zapreti oken, paziti, da so zaklenjeni za najtoplejši pečat. To bi lahko močno zmanjšalo osnutke.

Winterize Your Door

Če imate drsna steklena vrata, ki se redko uporabljajo v zimskem času, tesnite vrh, spodnji del in stranske strani s trakom, da ne pridejo hladnega zraka. Ali pa odrežite rokav iz starega puloverja ali puloverja, nato pa ga napolnite z nekuhano riž in vozel konce. Postavite se pred pripravljena vrata in riž bo absorbiral mraz!

Glejte tudi: Kontrolni seznam za vzdrževanje vašega jesenskega / zimskega doma

Prah Buster

Poskrbite za redčenje vaših ogrevalnih in klimatskih ventilov. Ko se prašijo s prahom, mora peč ali klimatska naprava delovati veliko težje! Za najboljšo energetsko učinkovitost jih poskrbite, da jih ne bodo prašili.

Zapri nekaj odzračevalnikov

Zaprite ogrevalne in klimatske prezračevalne prostore v sobah v vašem domu, ki jih pogosto ne uporabljate, kot so sobe za goste ali pralnice. Če vaše prezračevalne odprtine nimajo zapiral, jih preprosto zatesnite s trakom.

Počasi in stabilno s termostatom

Ko je čas, da vklopite toploto, bodite potrpežljivi. Vaša hiša se ne bo segrela hitreje, če potisnete termostat navzgor, toda vi so verjetno pozabili, da ga spustite, kar je lahko ogromna energetska škoda.

Sledite nam na Facebooku za naše Kdo je vedel? Nasvet dneva!

Priporočena: