Kako prihraniti denar na živilih

Kazalo:

Kako prihraniti denar na živilih
Kako prihraniti denar na živilih

Video: Kako prihraniti denar na živilih

Video: Kako prihraniti denar na živilih
Video: Нанесение АНТИГРАВИЯ на пороги АВТО! Разбираем каждый шаг ПОДРОБНО! 2023, September
Anonim

Ste bili naveličani porabiti toliko v trgovini z živili? Jaz tudi!

Tako sem danes zelo navdušen, da imam posebnega gosta, ki nam bo dal štiri pametne strategije, da prihranimo denar za nakupovanje hrane. To je Amanda Thomas, gostiteljica čisto novega hitrega in Dirty Tips podcasta, imenovanega domačega CEOja. Amanda je profesionalec pri ustvarjanju vašega doma, kar je najboljše (manj!). Zato sem jo prosil za nekaj zdravega nasveta o tem, kako hrano hraniti od velikega ugriza iz svojega proračuna.

Nasvet št. 1: Nakup enkrat na teden

Tako je, enkrat na teden. Nič več. Vsakič, ko greš v trgovino z ženo, te navdušujejo tržni triki. Vonj svežega krušnega kruha, avto, ki je na zalogi z najljubšo otroško žito "v prodaji", in žvečilni gumi in mahnovi za dihanje, ki so prirejeni v blagajni, so vse tržne taktike.

Trgovine vedo, da se ljudje odzovejo na te skušnote in kupujejo impulzne kupce. Čim več časa greš v trgovino, več priložnosti, ki jih morajo privabiti v nakup več, kot potrebujete, in piha vaš proračun.

Če želite kupiti samo enkrat na teden, morate preprosto narediti malo načrtovanja vnaprej. Na primer, moj mož in jaz kuhamo večerjo doma 6 tednov na teden. Da bi zagotovili, da imamo vse, kar potrebujemo za ves teden, vsako nedeljo zjutraj vzamem 30 minut, da napišem 6 obrokov, ki jih lahko pojedemo tistega tedna.

Nato pojdem skozi svojo kuhinjo, da zagotovim, da imamo vse sestavine za te obroke. Vse manjkajoče sestavine se dodajo na seznam prehrambenih izdelkov. Potem preverim vse naše elemente (mleko, maslo, začimbe) in dodam karkoli, ki so nizki ali na seznamu tudi.

Nazadnje, delam kosila in prigrizke. Ko to storim, imam seznam vsega, kar potrebujem za ves teden. Ta seznam lahko vzamem v trgovino z živili in, kolikor se držim, lahko vsak teden zlahka upravljam, koliko porabimo za živila.

Nasvet št. 2: Nakup ko je to poceni, ne ko ga potrebujete

To je couponer credo. Razlog za to, da je kupon sposoben prihraniti, je tako zelo preveč v trgovini z živili, ker kupijo vsak predmet, ko je na absolutni ceni od spodaj navzdol.

Če želite pri nakupu prihraniti denar, se dajte na izdelke, za katere veste, da jih vedno potrebujete, ko so v prodaji. Dokler imate prostor v shrambi in obdržite organizirano kuhinjo, lahko s to filozofijo prihranite tone denarja.

Odraščal sem na kmetiji, kjer je moja mama lahko zelenjava konec vsakega poletja. Nakupovala je, ko so bila na voljo, in smo jih pojedli, ko smo potrebovali. Enako lahko storite z zelenjavo, čeprav imam raje zamrzovanje in ne konzerviranje. Preprosto je.

Rdeče paprike so eden mojih najljubših primerov. Vsako pomlad, ko so rdeče paprike v sezoni, jih lahko kupite za 1/6 svojih zunaj sezonskih stroškov. Vsakič, ko vidite svoje najljubše veggije, se znatno znižajo cene, kupite celo vrsto njih, jih razrežite in jih zamrznite v zippered baggies.

Jagode naredijo tudi to velik padec cen. Na zalogi, ko so v trgovinah kupi in kupi jih, jih zamrzujte, da jih uporabljate celodnevno v tekočinah, ovsenih kašicah in pečenju.

Oglejte si cene mesa in videli boste, da se dvignejo in padajo precej pogosto in dramatično. Če piščanca kupite vsak teden, ko jo potrebujete, lahko nekaj tednov porabite trikrat toliko kot drugi tedni. Toda če kupite več paketov piščanca, ko gredo v prodajo, nato zamrznite dodatno, lahko takoj prihranite 60% na vašem računu za meso, ne da bi spremenili svoje prehranjevalne navade.

Nasvet št. 3: Nakup v razsutem stanju … Včasih

Nakup v razsutem stanju z nakupovanjem v skladišču skladišča se lahko zdi dobra ideja. MORATE se lotiti dogovora, če kupujete 40 kilogramov želeja naenkrat, kajne? Ni nujno.

Če upoštevate metodo »Nakup, ko je poceni« od Nasvetov # 2, boste verjetno plačali manj za unčo ali kilogram v običajni trgovini z živili v primerjavi s skladišči skladišča. Ne bojte se, da hodite po obeh skladiščih skladišča in v vaši običajni trgovini s kalkulatorjem, peresom in papirjem.

Za vsak predmet, ki ga običajno kupite, upoštevajte ceno za funt ali unčo. (To lahko preprosto ugotovite tako, da izberete skupno ceno predmeta, nato jo razdelite glede na težo. Nekateri shranjujejo tudi objavo na že označenih etiketah). Nato primerjajte obe skladi drug proti drugemu.

Skladišča skladišča ponavadi premagajo NORMALNO ceno trgovine z živili, vendar ne kupujete več pri običajnih cenah. Kupujete jih, ko so v prodaji, zato boste morda dobili boljšo ponudbo v vaši običajni trgovini, ne da bi morali v vaš avto prevažati vrečko s kuskusom s 50 kilogrami.

Nakup v razsutem stanju tudi ustvari drugo tveganje: ogromne količine hrane lahko gredo slabe, preden dobite priložnost, da jih pojedo. Veliko, kar ste dobili na 15 kilogramov Wheat Thins, ni veliko, če morate iztisniti polovico škatle, ker so odšli. Prepričajte se, da upoštevate, koliko dejansko lahko jeste pred nakupom iz skladišča skladišča.

To pomeni, da je nekaj predmetov, ki jih priporočam za nakup v skladiščih 100% časa (če imate prostor za shranjevanje). Prvi so riž in suh fižol. Te umazanije lahko dobite poceni, če jih kupite v vrečkah s 20 kilogrami. Če nimate lastne mehiške restavracije in morate biti prepričani, da ostanejo sveže, zgrabite nekaj plastičnih shranjevalnih škatel s tesnili tesnila, da se prepričajte, da vlaga in napake ne pridejo v vaš škatlico.

Drugi predmet, ki je zelo cenjen v skladiščih skladišča je olje.Prišlo bo v masivni vrč, vendar lahko dobite poceni oljne kozarce, ki jih lahko napolnite in jih je enostavno uporabljati pri kuhanju.

Nasvet št. 4: Preskočite embalažo

Elemente, kot so začimbe, zrna in oreški, se lahko pogosto kupijo za veliko manj, če jih kupite v trgovini, ki jih prodajajo iz težkih košev. Res je, da na ta način ne boste dobili lepe kozarčke pistacij, ki jih lahko ponosno prikažete na mizi. Namesto tega dobite osnovno plastično vrečko, ki jo lahko napolnite s toliko ali manj kot predmet, kot želite.

Ampak omenjeno embalažo vam lahko prihranijo snop, ker je pogosto ta plastika ali lepenka velik del cene teh predmetov. Še enkrat, samo poskrbite, da imate zaprte posode, v katerih želite shraniti te predmete, in prihranili boste denar, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost ali okus.

Prijavite se za podcast za domače operaterje za lažje in prijaznejše nasvete za upravljanje vašega doma.

Tukaj je Kako pridobiti več denarja!

Kliknite tukaj, da se prijavite za brezplačni novic o denarju!

Obstaja velik arhiv preteklih člankov in poddaj, če vnesete tisto, kar želite izvedeti v vrstici za iskanje na vrhu strani. Tukaj so številna mesta, s katerimi se lahko povežete z mano, izvedite več o osebnih financah in vprašajte svoje vprašanje o denarju:

  • Money Girl Newsletter
  • Google+
  • Money Girl podcast na iTunes (lahko se naročite!)
  • E-pošta: [email protected]

Prenesite prosta poglavja o pametnih premikih denarja za rast, ki so bogate

Če želite izvedeti veliko več o pametnih načinih za upravljanje z denarjem, dobite kopijo moje knjige Smart Girl's Moves to grow rich. Povedal vam je, kaj morate vedeti o denarju, ne da bi vas obogatil s tem, kar vam ni. Na voljo je v vaši najljubši knjigarni v tiskani obliki ali kot e-knjiga za vaše Gorljivi, Nook, iPad, PC, Mac ali pametni telefon. Lahko celo prenesete 2 brezplačna poglavja knjige na SmartMovesToGrowRich.com!

Več člankov in virov, ki vam bodo morda všeč:

5 Pametni načini za varčevanje več denarja

Kako prihranite denar s kuponi Make Money z uporabo računov na spletu

Plačajte nižje obrestne mere za dolg

Najboljši računi za preverjanje visokega donosa

Prihranite denar in čas s pomočjo finančnih spletnih orodij

Slika podjetja Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: