Kako shraniti za upokojitev brez 401 (k)

Kazalo:

Kako shraniti za upokojitev brez 401 (k)
Kako shraniti za upokojitev brez 401 (k)

Video: Kako shraniti za upokojitev brez 401 (k)

Video: Kako shraniti za upokojitev brez 401 (k)
Video: ДРОН ЗАСНЯЛ ГУБКА БОБ И ПАТРИКА 2023, Oktober
Anonim

Načrti za upokojitev delovnega mesta, na primer 401 (k) in 403 (b) s, so fantastični načini za prihranek pri upokojitvi. Kaj pa, če nimate dostopa do enega? V tem prispevku vam bom povedal, katere možnosti imate za ustvarjanje varne finančne prihodnosti in kako lahko uspešno shranite za upokojitev brez 401 (k).

Kako shraniti za upokojitev brez 401 (k)

Mnogi ljudje nimajo možnosti vlagati v pokojninski račun pri delu. To se lahko zgodi, če ste med službami, samozaposleni, delate za mala podjetja, ki ne ponujajo ugodnosti, ali ste na primer zakonski partner na domu. No, ne dovolite, da bi to preprečilo, da bi dosegli sanje v upokojitvi! K sreči obstajajo druge vrste računov, ki jih lahko uporabite za doseganje svojih dolgoročnih finančnih ciljev.

Kaj je IRA?

Ne glede na vaš položaj lahko skoraj vsakdo prispeva k IRA ali individualnemu pokojninskemu dogovoru, zato menim, da je to temelj za upokojitev v pokoj. IRA je osebni varčevalni načrt, ki nima nič opraviti z vašim delom; ga odprete, jo financirate in sami nadzirate. Edina zahteva, da prispevate k IRA, je, da imate nekaj zasluženega dohodka ali pa imate zakonca z zasluženim dohodkom. (Za več o IRA si oglejte moj članek, Kakšna je razlika med tradicionalnim in Roth IRA?)

Koliko lahko prispevate k IRA?

IRA je osebni načrt, ki nima nič opraviti z vašim delom; ga odprete, jo financirate in sami nadzirate.

Znesek denarja, ki ga lahko prispevate za IRA, temelji na vaši starosti in dohodku. Lahko prispevate znesek, ki ustreza vašemu obdavčljivemu nadomestilu do višine 5000 ali 6 000 dolarjev, če ste starosti 50 let ali več, za leto 2010. Če imate let 18 let in ustvarite 4 000 dolarjev za delo s krajšim delovnim časom letos, najvišji znesek, ki ga lahko prispevate, je 4.000 $, ne 5.000 $. Toda tudi če ustvarite 500.000 dolarjev, lahko največ prispevate 5.000 dolarjev (ali 6.000 dolarjev, če ste stari 50 let ali več). Če ne delate, vendar imate zakonca, ki deluje, lahko z njihovim dohodkom financirate IRA. Dokler ste poročeni in vložite skupno davčno napoved, lahko vi in vaš zakonec vsako leto izločite svoje IRA, tudi z enim dohodkom.

Kako denar v IRA Grow?

Denar, ki ga prispevate k IRA, je dodeljen med naložbami, ki jih izberete, kot so delnice, obveznice, vzajemni skladi in skladi, s katerimi se trguje na borzi. Če ste mladi, bodo sredstva skladov za rast omogočila, da se vaš denar v najkrajšem možnem času pomnoži čim bolj agresivno. Po drugi strani pa, če je vaša upokojitev krajša od desetih let, izberite bolj konzervativne in manj tvegane naložbene možnosti, kot so obvezniški skladi ali skladi denarnega trga.

Kako odprete IRA?

Zelo enostavno je odpreti IRA-samo izpolniti prijavo na spletnem posredništvu, skladu ali banki. Običajno lahko brezplačno nastavite avtomatske prispevke s svojega računa za preverjanje. Tukaj je nekaj odličnih mest za začetek:

  • Etrade.com
  • Scottrade.com
  • Zecco.com
  • Sharebuilder.com
  • Schwab.com
  • Vanguard.com
  • Bankofamerica.com

Ko nastavite svojo IRA, če niste prepričani, katere naložbe so pravi za vas, ne bodite sramežljivi, da stopite v stik s službo finančnih služb družbe, da se pogovorite s predstavnikom ali posrednikom o svojih možnostih.

Kako shraniti za upokojitev, če ste samozaposleni

Če ste samozaposleni ali imate svoje podjetje, obstaja še več načinov varčevanja za upokojitev, poleg IRA. "Samozaposlena" oseba je oseba, ki je v poslu zase (bodisi polno ali s krajšim delovnim časom) in ima nekorporativno dejavnost. V tem članku bom razpravljal o dveh najboljših vrstih upokojitvenih načrtov za vzpostavitev in vzdrževanje, če ste samozaposleni ali pa imate majhno podjetje: načrt SEP in SIMPLE.

Kaj je načrt za upokojitev SEP?

SEP ali Poenostavljeni pokojninski načrt zaposlenega je znan tudi kot SEP-IRA. Delodajalcem omogoča, da prispevajo pred davkom v tradicionalno IRA za vsakega od svojih upravičenih delavcev. SEP ne dovoljujejo zaposlovanja; jih lahko financirajo samo prispevki delodajalcev. Toda posameznikom, ki so samozaposleni, omogoča prispevke na svoj račun za upokojitev. Če ste operacija enega človeka ali imate le nekaj zaposlenih, bo SEP najlažji pokojninski načrt, ki ga boste lahko nastavili in vzdrževali. Lahko imate tudi SEP za dohodek iz samozaposlitve, če imate drugo službo, kjer sodelujete v pokojninskem načrtu delodajalca.

Pravila SEP vam omogočajo, da prispevate kateri koli znesek, ki vam je všeč, do 25% vaše plače, če ste zaposleni v lastnem podjetju ali do 20% vašega neto prihodka od samozaposlitve. Ti odstotki so omejeni z najvišjim prispevkom v višini 49.000 USD za leto 2010. Če zaposlujete delavce, morate SEP ponuditi vsem upravičenim delavcem in jih financirati v znesku, ki je enako sorazmeren z njihovimi plačami. Če ga želite nastaviti, preprosto pošljite obrazec IRS 5305-SEP.

Kaj je SIMPLE Penzionski načrt?

Drugi upokojitveni načrt, ki sem ga omenil, je SIMPLE, ki se zavzema za načrt usklajevanja hranilnih spodbud za zaposlene. Na voljo je samozaposlenim in podjetjem z manj kot 100 zaposlenimi.Lahko se ustanovi kot IRA ali 401 (k) in se financira s prispevki delodajalcev in odlogi plač zaposlenih. Za leto 2010 lahko zaposlenec prispeva do 11.500 dolarjev ali do 14.000 dolarjev, če je star vsaj 50 let. Delodajalec s SIMPLE-om se mora odločiti za prispevek v višini najmanj 3% ali za neizterljive prispevke v višini 2% vsakega upravičenega uslužbenca.

SIMPLE je odlična možnost, ko vaše podjetje začne rasti in dodaja zaposlene; vendar ima lahko več omejitev in zahteva večje vodenje evidence, kot si res želite, če ste edini lastnik. SIMPLE ima tudi omejitve, koliko lahko prispevate, če sodelujete tudi pri načrtu upokojitve pri drugem delodajalcu. Glejte IRS Publication 560 za navodila o nastavitvi načrta SIMPLE.

Uporabite obdavčljiv borzni račun, da shranite za upokojitev

A hitro in umazano konico je, da če niste samozaposleni in ne izpolnjujete pogojev za IRA, lahko vedno vlagate za svojo upokojitev na obdavčljivem posredniškem računu. Dokončajte spletno aplikacijo na eni od spletnih mest, ki sem jo prej omenila, in čimprej začnite z rastjo svojega jajca za gnezdenje.

Matrix Direct ima cenovno ugodno življenjsko zavarovanje

Podcast izdajo tega konica je sponzoriral Matrix Direct. Pomagali so več kot 4 milijonom ljudi cenovno ugodnega življenjskega zavarovanja, tako da so njihovi najdražji zaščiteni. Obiščite spletno stran matrixdirect.com/moneygirl in prihranite do 75% ali več na življenjskem zavarovanju danes.

Povežite se z Denarnico

Če imate denarna vprašanja ali teme, ki jih želite, da jih pokrijete, pošljite e-pošto na naslov: [email protected]. Prav tako lahko pošljete travnato besedo na @lauraadams ali objavite objavo na strani Facebook Girl Money. In ne pozabite preveriti video objav na mojem novem blogu Smart Moves to Grow Rich.

Več virov:

Izbira pokojninske rešitve za vaše mala podjetja

IRS Publication 560, Upokojitveni načrti za mala podjetja

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: