Kako prihraniti za upokojitev z manj dohodka

Kazalo:

Kako prihraniti za upokojitev z manj dohodka
Kako prihraniti za upokojitev z manj dohodka

Video: Kako prihraniti za upokojitev z manj dohodka

Video: Kako prihraniti za upokojitev z manj dohodka
Video: A 1000 Year Old Abandoned Italian Castle - Uncovering It's Mysteries! 2023, September
Anonim
Image
Image
Andrea J. sprašuje:
Andrea J. sprašuje:

Kako lahko prihranim za upokojitev, ko ne morem slediti mojim računom? Sem star več kot 50 let in komaj nimam denarja v prahi. Preživel sem z nizkim dohodkom in se bojim, da v prihodnosti nikoli ne bom imel dovolj. Kakšen nasvet lahko daš?

Ne dobivate brezplačnega novic o denarju? Prijavite se za denarne nasvete in nasvete!

ODGOVOR:

Na žalost je situacija Andrea pogosta. Skoraj polovica Američanov ne varčuje ničesar za upokojitev. Ne glede na to, ali se borite, ker imate nizek dohodek ali visoke stroške, je čas, da začnete razmišljati strateško o tem, kako shraniti za upokojitev.

Tukaj je šest načinov za zagotovitev, da boste imeli varno finančno prihodnost:

Nasvet št. 1: Zaslužite več

Pridobivanje drugega dela, samostojnega dela ali ustvarjanja domačega podjetja je lahko ključnega pomena za zadostno kritje svojih trenutnih obveznosti in prihranek pri upokojitvi.

Govorite svojemu šefu o možnosti, da si pridobite promocijo. Razmislite o sezonskem delu. Vadite se za bolj donosno kariero. Pogovorite se z ljudmi, ki zaslužijo več ali imajo zaposlitve, ki jih želite, in ugotovite, kaj je vpleteno.

Poleg tega vaš prihodnji dohodek iz socialne varnosti temelji na vaši najvišji karierni zaslužki. Torej, zdaj obogatitev vašega skupnega letnega dohodka pomeni, da boste tudi v prihodnje dobili več pokojnin.

Sorodna vsebina: Nasveti za dodaten denar doma

Nasvet št. 2: Brezplačni stroški

Večina Američanov pravi, da ne vodijo proračuna ali dejansko vedo, kje je njihov denar. Ne morete izboljšati tega, kar ne merite, zato je zelo pomembno, da skrbno spremljate svoje stroške.

Vaš proračun lahko spremljate v staromodnem načinu tako, da v svojem dnevniku napišete svoje prihodke in izdatke. Mnogi ljudje uporabljajo razpredelnice za načrtovanje proračuna ali računalniško programsko opremo. Obstajajo celo brezplačne finančne aplikacije, ki vam pomagajo ustvarjati in spremljati proračun na poti.

Ko vidite, kako porabite denar, poiščite načine za resno zmanjšanje (ali prinaša kosilo od doma ali nakup manj obleke in čevljev). Ti prihranki lahko prerastejo v račun za zdravo upokojitev.

Sorodna vsebina: 5 Pametni načini za varčevanje več denarja

Nasvet št. 3: Odpravite dragi dolg

Z dolgom z obrestno mero je drago in vam pušča manj, da se odpravite na upokojitev. Začnite tako, da naredite seznam svojih dolgov, vključno z neporavnanimi saldi in obrestnimi merami.

Najprej plačajte svoje najvišje obresti, kot so posojila za posojila ali kreditne kartice, tako da lahko največ prihranite. Prihranke lahko uporabite za hitrejšo izplačilo dolga ali denar v računu za upokojitev.

Ne pozabite, da morate vedno plačevati kolikor je mogoče na saldu kreditnih kartic vsak mesec. Če pravkar opravljate najmanjša plačila, kartično podjetje naredite bogato, namesto graditi bogastvo zase.

Sorodna vsebina: Plačajte nižje obrestne mere za dolg

Nasvet št. 4: Uporabite upokojitvene račune za davčne ugodnosti

Če imate dovolj sreče, da imate delodajalca, ki ponuja upokojitveni načrt in prispevke za ujemanje, ga ne vzemite samoumevno. Vedno prispevajte dovolj, da se maksimalno izognete, drugače pustite brezplačno denar na mizi.

Prispevki za načrte na delovnem mestu - kot 401 (k) ali 403 (b) - so davčni odbitki, kar pomeni, da zmanjšajo znesek davka, ki ga dolgujete. Če nimate zaposlitve s pokojninskim načrtom ali če ste samozaposleni, lahko dobite odlične davčne ugodnosti s tradicionalnim IRAor Roth IRA.

Sorodna vsebina: Vaš vodič za Roth IRA, 1. del

Nasvet št. 5: Shranite samodejno

Tudi če lahko samo nekaj dolarjev na mesec položite na svoj avto-pilot. Ko se denar samodejno prenese z vašega plačnega računa ali preveri račun v pokojninski račun, preden ga lahko porabite, je verjetnost, da boste uspešnejši.

Kasneje lahko vedno zmanjšate ali povečate prihranek. Ampak pojdite in pridobite račune, ki ste jih vzpostavili, in začnite z načrtom za pokojninsko varčevanje.

Sorodna vsebina: Finančni nasveti, ki vas bodo obogatili

Nasvet št. 6: Razmislite o alternativni upokojitvi

Če ne morete prihraniti denarja za upokojitev, boste prisiljeni delati dlje ali živeti v korist socialnega zavarovanja.

Če pa se želite upokojiti zunaj ZDA, obstaja veliko krajev, kjer lahko preživite prijetno ali celo razkošno življenje z manjšim dohodkom. Več kot pol milijona upokojencev uživa alternativno upokojitev v tujini, kjer lahko še vedno prejemate plačila za socialno varnost. Da, to je malo zunaj polja, vendar je morda dobra možnost, da razmislite.

Sorodna vsebina: Kako se upokojiti zgodaj in v slogu - brez sreče!

Doseganje dovolj za varno in srečno upokojitev je lahko izziv. Začnite razmišljati o svojih finančnih potrebah prej in ne kasneje - in se obrnite na strokovno pomoč, ko jo potrebujete.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete: 5 nasvetov za poenostavitev osebnih financ Preverjanje računov, ki vam omogočajo bančne ugodnosti 25+ Najboljša osebna orodja za financiranje in produktivnost Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat - dobite papirno knjigo ali ebook!

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Image
Image

Izjava o upokojitvi iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: