Kako shraniti za upokojitev

Kazalo:

Kako shraniti za upokojitev
Kako shraniti za upokojitev

Video: Kako shraniti za upokojitev

Video: Kako shraniti za upokojitev
Video: NAJZDRAVIJE SJEMENKE NA SVIJETU! Čudesni prirodni lijek za najteže bolesti... - YouTube 2023, Oktober
Anonim

Mnogi od nas sanjajo o naših letih upokojitve; morda želite narediti veliko potovanj ali se preseliti v tisto hišo na plaži, ki si jo vedno želela. Na žalost tvoje upokojitvene sanje ne bodo postale resničnost brez ustreznega načrtovanja in priprave. V tem prispevku vam bom dal tri pomembne nasvete, kako se pripraviti na blaženo upokojitev najcenejših možnih načinov.

Kako se pripraviti na upokojitev

Image
Image

Življenje lahko pri nas vrže veliko težav; zato pridigam v upanju na najboljše, vendar načrtujem najhujše. Tudi če v prihodnosti zaslužite razumen znesek denarja, lahko nepričakovani finančni izzivi predstavljajo cestni blok za upokojitev. Na primer invalidnost, kronična bolezen ali pravna bitka bi lahko pustila kopanje dolg in biti resničen odtok na vaši pokojninski skladi.

Včasih so bile to pokojnine na delovnem mestu - takšno, v katerem vam delodajalec vam zagotavlja preostanek dohodka za preostanek svojega življenja - pod pogojem, da je lepo blazino. Vendar so te vrste upokojitvenih dajatev na seznamu ogroženih vrst. Kaj pa socialna varnost? Ali ni bil ustvarjen, da bi nam zagotovil določeno raven varnosti? Pomembno je razumeti, da je bil 75-letni program ustvarjen kot dodatek za upokojence, ne edini vir dohodka. Vendar pa skoraj 25% vseh upokojencev, ki prejemajo socialnovarstvene dajatve, živijo samo pri tem preverjanju. Ker se program približuje izplačevanju več denarja, kot je potrebno, prihodnost za socialno varnost ni videti dobro.

Torej, kako se prepričajte, da boste imeli dovolj denarja za upokojitev? Povprečni Američani bodo potrebovali dovolj za življenje že 20 let po koncu njihove osnovne kariere. Tukaj so trije načini za premostitev vrzeli med današnjim in sanjsko upokojitvijo z čim manjšo bolečino in stroški:

  1. Začnite varčevati zgodaj.
  2. Bodite čim manj dolga.
  3. Nikoli ne vzemite zgodnjih umikov iz vaših prihrankov pri upokojitvi.

Zakaj bi morali začeti varčevati za upokojitev zgodaj

Pravzaprav lahko prihranite manj denarja, vendar imate še vedno ogromen pokojninski račun, če si dal čas na svojo stran.

Vsak od teh nasvetov bom pojasnil z zgledom, da boste v celoti razumeli njihovo moč. Začnimo z varčevanjem zgodaj. To je tako pomembno, da dobite hiter začetek prihrankov, ker prej, ko začnete, več časa, da se vaš denar poveže ali raste. Pravzaprav lahko prihranite manj denarja in še vedno imate ogromen račun za upokojitev, če pustite, da Oče Time dela za vas. In mimogrede, varčevanje "zgodnje" ne pomeni, da začnete nekaj let, preden se želite upokojiti! Zgodnje pomeni, takoj, ko začnete zaslužiti denar. Če še niste upoštevali tega nasveta, nikoli ni prepozno, da bi dosegli boljšo finančno pot.

Razmislite o tem primeru: Early Elena začne investirati 200 $ na mesec, ko je star 25 let. Denar v denarnem kazalu, ki v povprečju znaša 8% letno. Ko je star 70 let, bo imela impresivno 1,06 milijona dolarjev za financiranje njenega upokojilnega življenjskega sloga zaradi neverjetne moči obresti. Lepo! Ampak njena prijateljica Late Larry ne dobi prihranka, dokler ne dobi 35 let. Prav tako daje 200 dolarjev v isti sklad, ki ga Elena investira vsak mesec, toda ko Larryjeva 70 let, ima le 460.000 dolarjev. V redu, vendar ne tako lepo, ker imaš več kot milijon dolarjev.

Z odlogom 200 evrov vsak mesec za deset let, Larry vlaga 24.000 dolarjev manj kot Elena, vendar ta vrzel konča, ko mu stane 600.000 dolarjev v upokojitev! Si dobil to? Odlaganje naložb za deset let pomeni, da bo Larry imel 600.000 dolarjev manj, da bi preživel v upokojitvi kot Elena. Ne vem o tebi, toda zamisel o vlaganju 24.000 dolarjev v desetletnem obdobju, da bi imela dodatnih 600.000 dolarjev za upokojitev, mi je vredna! Ko gre za vlaganje v upokojitev, se zgodnja ptica dobi s prijazno nagrado.

Zakaj bi se morali izogniti dolgu

Drugi nasvet, ki sem ga omenil za najboljši način priprave na upokojitev, je čim manj dolga. To je zato, ker je plačevanje obresti na dolgove, kot so stanja na kreditnih karticah, posojila za posojila in avto posojila, drago. Financiranje katerega koli nakupa drastično poveča stroške - in to vam daje manj denarja za varčevanje ali vlaganje v vašo upokojitev.

Primer: Recimo, da kupite avto za 25.000 dolarjev in ga financirate šest let z 10-odstotno obrestno mero. Skupna cena, ki jo boste resnično plačali za avto, je več kot 33.000 dolarjev, in to je, če imate dober kredit. Če imate slabe kredite, bi se vaša obrestna mera lahko podvojila, kar pomeni, da bi vam isti avtomobil lahko stalo 43.000 dolarjev ali več. Tudi ko kupite nekaj na kreditni kartici, kot obleko za delo, bi lahko na koncu plačali dvojno ali trojico zneska za to, odvisno od obrestne mere vaše kartice in časa, ko boste potrebovali za izplačilo preostanka. Plačevanje nepotrebnih obresti je enako, kot da raztrgate denar in ga vržete skozi okno, namesto da ga shranite za svojo prihodnost.

Zakaj nikoli ne bi vzeli predčasno umik iz vaših upokojitvenih prihrankov

Moja tretja vrsta upokojitve je, da nikoli ne boste predčasno umaknili iz vaših prihrankov pri upokojitvi. To še posebej velja, če vlagate v davčne ugodnosti, kot so IRAs, 401 (k) s ali 403 (b) s, ker nalagajo zgodnjo izstopno kazen. Ne samo, da boste na koncu z manj, da preživite v upokojitvi, ko boste umaknili ta sredstva, vendar boste morali plačati 10-odstotno kazen.Ouch. Tudi to je denar, ki bi lahko prispeval k finančni varnosti, namesto da bi gledal, da izvira iz vašega računa upokojitve.

Več nasvetov o varčevanju za upokojitev

In še eno hitro in umazano konico (če ste me že slišali, če ste redni bralec), je vedno sodelovati v načrtu za upokojitev, ki se ponuja na delovnem mestu. Načrti, kot sta 401 (k) s in 403 (b) s, imajo visoke omejitve prispevkov, so primerni, imajo velike davčne olajšave in vam lahko dajo nekaj brezplačnega denarja, če vam delodajalec ponudi ustrezna sredstva. Vse te velike koristi lahko veliko spremenijo v znesku, ki ga boste sčasoma kopičili. In če nimate načrta za delovno mesto, so IRA naslednji najboljši način. Bodite odločeni in zavezani, da boste zagotovili, da boste imeli dovolj za financiranje odlične upokojitve.

Prijavite se za novice o denarju za denar!

Upam, da veste, da obstajajo še drugi načini za pridobivanje več nasvetov, novic, virov in nasvetov. Seveda obstaja tudi Facebookova stran s Facebook stranicami in moja vsebina na Twitterju, zdaj pa lahko dobite tedenski Newsletter za denarnico. Imajo nasvete in dodatno vsebino, ki jih na podcastu ali blogu ne najdete. Preprosto kliknite tukaj in se prijavite še danes!

Pojdi na sestanek

Podcast izdajo tega nasveta je sponzoriral Go To Meeting. Prihranite čas in denar, tako da gostite svoje sestanke na spletu. Obiščite spletno mesto GoToMeeting.com/podcast in se prijavite za brezplačen 45-dnevni preskus svoje spletne rešitve za spletne konference.

Več virov: AARP

Uprava za socialno varnost

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: