Kako najti na vročem trgu

Kazalo:

Kako najti na vročem trgu
Kako najti na vročem trgu

Video: Kako najti na vročem trgu

Video: Kako najti na vročem trgu
Video: Она влюбилась в таксиста, а он оказался миллионером. Олеся Судзиловская 2023, December
Anonim

S tem vsakodnevnim načrtom boste morda sklepali zakup do konca tedna.

Iskanje stanovanja na vročem trgu lahko zastrašujoče in frustrirajuće. Najboljši najem stanovanja včasih izginejo v nekaj urah po prihodu na trg. Najboljši način ukrepanja? Vstopite in izstopite čim hitreje. Ali je to prostorna enota v zgornjem šolskem okolju, ali eleganten apartma s sodelujočimi prostori, pristanek vašega idealnega najema na hitro gibljivem trgu je možen v samo enem tednu. Evo kako.

Kako podpisati najem v samo 7 dneh

  1. dan: priprava na delo

  Začnite tako, da postanete jasni glede svojih potreb in želja. Ustvarite seznam must-haves in seznam lepo-do-haves, glede na vesolje, udobja in proračun. Razmislite o številu spalnic in kopalnic, parkirišču, pranju in dodatkih, kot je bazen ali fitnes. Ko začnete iskati, se boste ob sklicevanju na svoje beležke odločili za filtriranje oglasov, ki ne ustrezajo vašim potrebam.

  Ko načrtujete svojo strategijo filtriranja iskanja, zbrirajte dokumente o dokazih o dohodku, tako da boste, ko začnete vzpostavljati stik z morebitnimi lastniki zemljišč, pripravljeni takoj predložiti prijavo.

  Dokaz o dohodku lahko vključuje:

  • Mesec plačnega škrbnika
  • Ponudbeno pismo s plačo in datumom začetka
  • Dokumenti, ki prikazujejo posojila ali subvencije, ki jih boste uporabili za plačilo najemnine
  • Podatki sogovornika

  Te dokumente shranite v elektronski obliki, da jih lahko pošljete na lastnika ali jih priložite spletni aplikaciji.

  Medtem ko ste pri tem, sestavite svoje pretekle naslove in prejšnja imena lastnikov, kot tudi telefonske številke sedanjih in preteklih delodajalcev, tako da boste pripravljeni z ustreznimi podatki za aplikacije in za preverjanje ozadja.

  2. dan: raziskovanje sosesk

  Prezretje lahko povzroči napačen korak, ki ga boste obžalovali. Preživite nekaj časa, da raziskujete mesto in prepoznate svoje najvišje soseske. Prosite za priporočila prijateljev, družine in sodelavcev.

  Narišite svoj seznam v nekaj soseskah in začnite filtrirati razpoložljive nepremičnine po vaših željah. Če naletite na šok nalepke ali ne najdete številnih najemnin z vašimi potrebami, je morda čas za ponovno oceno vašega seznama zahtev ali soseske s prvim izbiranjem. Lokalni ali nepremičninski strokovnjak vam lahko pove, ali vam bo všeč soseska, ki temelji na potrebah, ki jih potrebujete, ali na vašem proračunu.

  3. dan: Raziskovanje in načrtovanje

  Čas je, da začnete klicati. Za največjo učinkovitost nastavite toliko ogledov, kot jih lahko na isti dan. Pomaga pri delu z agencijo za izposojo, ki je licencirala nepremičninske posrednike, saj vas lahko takoj spravi v spiske s ključavnicami, namesto, da si vzamete čas za izsleditev in opravite sestanek z vsakim najemodajalcem.

  Če je mogoče, si lahko ogledate ves dan. Na ta način, če opazite drugo znamko, ki vam je všeč, medtem ko ste v soseski, boste imeli nekaj časa, da se boste takoj potrudili, da se hitro pregledate.

  4. dan: pregledovanje in preverjanje

  Izkoristite vsak pogled. Zadnja stvar, ki jo želite, je, da zapustite stanovanje in pozneje ugotovite, da so bila vprašanja, ki bi jih morali vprašati, in ne boste mogli sprejeti odločitve, dokler ne boste odgovorili. Pred sestankom spravite svoj seznam vprašanj za najemodajalca. Poleg tega, da iščete osnove, se vprašajte o tem vprašanju o vsakem stanovanju, preden se premaknete na naslednjo:

  • Ali so vsi moji dolžni do mojih pričakovanj?
  • Če nima nobenega od mojih prijaznih, kaj jim je treba nadoknaditi?
  • Kakšna bo moja vožnja od tu? Kako je promet? Je to soseska, ki se ga lahko premika?
  • Je kaj nepričakovano glede tega kraja? Lahko živim s tem?
  • Se dobro počuti tukaj? Bi se počutil kot doma?
  • Ali lahko vidim, da dejansko uporabljam pripomočke, ki so v seznamu zveni tako fantastično?
  • Ali kakovost stavbe ustreza mojim pričakovanjem in najemni stopnji?

  Ko se preselite iz stanovanja v stanovanje, začnite jih uvrstiti. Do konca dneva bo vaš seznam prednost.

  5. dan: Uporaba in pogajanje

  Dan odločitve je. Kličite o tem, kje se prijaviti, in najprej izpolnite svoje aplikacije za najem. Če si lahko privoščite nepovratno prijavno provizijo - ponavadi od 40 do 50 USD - Reidy predlaga, da se vloge nanašajo na dve ali tri lastnosti.

  Če želite pridobiti prednost drugim prijaviteljem, razmislite o tem, kako ste se odločili, zakaj se gibljete, še posebej, če ste navdušeni nad neverjetno novo zaposlitvijo ali novim začetkom na svoji poklicni poti v tem mestu. Poudarite tudi, da ste odgovorni in skrbeli za lastnino.

  Če imate hišnega ljubljenčka, seveda odpravite kakršnekoli skrbi, tako da ustvarite hišni življenjepis z osnovnimi informacijami, kot so teža, veterinarski zapisi in cute fotografije. Opišite, kako se vaš hišni ljubljenček ljubi z vami, je hišniško usposobljen, ne ličnik, in se nagiba k temu, da je nekoliko len (aka, se ne bo premaknil dovolj hitro, da bi opraskal tla).

  Če želite premagati kakršno koli oklevanje o vašem hišnem ljubljencu, razmislite o sladkanju dogovora za najemodajalca s temi možnostmi:

  • Ponudite, da plačate dodatno, 25 USD ali več, v mesečni najem.
  • Dogovorite se, da boste teden prej začeli najem, kot si želite načrtovati.
  • Razširite tipičen dvanajstmesečni zakup na 18 mesecev ali dve leti.

  6. dan: čakanje in (več) pogajanja

  Ta dan je vaša priložnost za dihanje, čeprav se morda počutite kot zadrževati sapo, dokler ne boste slišali "da" od lastnika.Reidy ugotavlja, da večina aplikacij za najemnino traja od treh minut do treh dni, da jih sprejme. Čas preoblikovanja je običajno najkrajša za najemna podjetja, ki imajo vzpostavljene sisteme in so najdaljša za majhno podjetje ali posamezen lastnik zemljišča.

  Pokličete lahko, da preverite status svoje aplikacije in ugotovite, kdaj lahko pričakujete, da boste slišali. Ponovno poudarite, da bi radi živeli tam in celo razmislili o pogajanjih, če tega še niste storili prejšnji dan.

  Tanner je iztržila svoj velik najem, tako da je bila fleksibilna glede njenega premikajočega se datuma, začela pa je svojo najem prej kot jo dejansko potrebovala.

  Če se znajdete na čakajočem seznamu ali menite, da so vaše aplikacije dolgotrajne, razmislite o predložitvi druge vloge ali dveh, da povečate verjetnost podpisovanja najema v naslednjih 24 urah.

  7. dan: Podpis pogodbe

  Ura! Našli ste svoj naslednji kraj za življenje. Vzemite nekaj trenutkov za praznovanje, vendar se ne sprostite predolgo. Imate potezo za načrtovanje!

Priporočena: