Kako zmanjšati svoje davke

Kazalo:

Kako zmanjšati svoje davke
Kako zmanjšati svoje davke

Video: Kako zmanjšati svoje davke

Video: Kako zmanjšati svoje davke
Video: New thinking on the climate crisis | Al Gore - YouTube 2023, Oktober
Anonim
Ta objava je zadnja v naši petdnevni seriji o prevzemu vaših financ v letu 2010. Vsak članek v seriji je bil o steberih ciljev za oblikovanje osebnih finančnih sredstev, prihrankov, vlaganja in ustrezno zavarovanje. Današnja tema je o tem, kako zakonito zmanjšati svoj davčni račun.
Ta objava je zadnja v naši petdnevni seriji o prevzemu vaših financ v letu 2010. Vsak članek v seriji je bil o steberih ciljev za oblikovanje osebnih finančnih sredstev, prihrankov, vlaganja in ustrezno zavarovanje. Današnja tema je o tem, kako zakonito zmanjšati svoj davčni račun.

Če ste kot mnogi ljudje, ki delajo za delodajalca, morda ne boste natančno vedeli, koliko plačate v davkih vsako leto. Seveda veste, da se davki odštejejo od vaših plačnih plačil in da ste upravičeni do povračila v davčnem času. Ali se zavedaš, da so davki verjetno največji odhodki? Ker so iz svojega dohodka tako velik ugriz, je pametno, da jih zmanjšate na vse možne načine. Zdaj ne predlagam, da storite kaj nezakonitega, da bi se izognili plačevanju davkov. Toda tudi IRS spodbuja ljudi, da ne plačujejo več davkov, kot to zahteva zakon.

Kako zmanjšati svoje davke

Torej, kako dejansko zmanjšate davke, ne da bi obrnili zakon? Tukaj je pet najboljših načinov:

Strategija # 1: Prilagodite vašo prikrajšanost

Mnogi ljudje imajo preveč zveznega davka, zadržanega od svojih plač. V tej ladji ste, če vsako leto dobite veliko davčno povračilo. Vem, da se zdi neučinkovito, vendar prejemanje vračila davka nikoli ne pomaga pri financah. Upoštevajte naslednje: Ko vložite davčno napoved, se resnično samo poravnate z vlado. Če med letom niste plačevali dovolj odbitkov za plačilo, da bi pokrili vaš davčni račun, morate plačati razliko na davčni dan. Ali če ste preveč plačali vaš davčni račun, dobite vračilo davka za presežek.

Torej prejemanje vračila davka je le znak, da ste vladi prepustili preveč denarja. Namesto tega bi morali prejeti ta denar in ga dati v službo, da bi dobili dober donos na pokojnini ali varčevalnem računu. Če prejmete višjo plačo in namesto tega ne dobite vračila davka v prihodnosti, dejansko ne boste znižali davčnega računa, temveč vam omogočajo dvig plač za takojšnje plačilo, da boste lahko nadzorovali več težko zasluženega denarja. Prilagodite zavrnitev tako, da izpolnite obrazec W-4 in jo kadar koli med letom predložite svojemu delodajalcu. W-4 je lahko zmeden, zato poiščite nekaj pomoči z njim s pomočjo Calculatorja pri odtujitvi na irs.gov. Davčni odbitki so eden od najmočnejših načinov za znižanje davkov, ker zmanjšajo vaš dejanski davčni davek za dolar.

Strategija # 2: Bodite davčni krediti

Davčni odbitki so eden od najmočnejših načinov za znižanje davkov, ker zmanjšajo vaš dejanski davčni davek za dolar. To je kot v trgovini z živili s kuponom za 3 dolarja. Če je vaš skupni račun 75 evrov, z uporabo kupona ste plačali le 72 evrov. No, davčni dobropisi zmanjšujejo znesek davka, ki ga dolgujete na enak način. Preverite, ali ste upravičeni do katerega koli od teh desetih davčnih olajšav:

 • Davčna olajšava otrok
 • Kredit za otroke in odvisne osebe
 • Krediti za zasluženi dohodek
 • Kredit za starejše ali invalidne osebe
 • Krediti prispevkov za pokojninsko varčevanje
 • American Tax Credit Davek
 • Kredit za življenjsko učenje
 • Neprofitna energetska lastnina
 • Stanovanjski energetsko učinkoviti nepremičninski kredit
 • Homebuyer Credit

Strategija # 3: Davek od odbitka

Davčna olajšava je znesek, ki vam ga IRS dovoljuje odšteti od vašega obdavčljivega dohodka, kot so dobrodelni prispevki, študentske obresti in določeni prispevki IRA. Ko zmanjšate obdavčljivi dohodek, znižate tudi davčno obveznost. Če je na primer vaš obdavčljivi dohodek 40.000 dolarjev, vendar ste upravičeni, da zahtevate 10.000 dolarjev dovoljenih odbitkov, potem morate plačati davke le za 30.000 dolarjev. Najboljši način, da vidite vsak dovoljeni odbitek, je pregled seznama A obrazca 1040, ker to zahtevate razčlenjene odbitke. Obstaja tudi seznam navodil za Razpored A, ki vam daje podrobnosti o vsakem odbitku.

Strategija # 4: Prispevajte k odplačnim računom za odlog plačila davka

Peti računi, kot so tradicionalni IRA, delovno mesto 401 (k) in Keoghs (ki so za samozaposlene), so odlični načini za znižanje vašega davčnega računa. To je zato, ker ne plačujete davka na denar, ki ga prispevate, dokler ga ne umaknete v prihodnosti. To ne odpravlja davka, vendar ga že več let preložite.

Strategija št. 5: Uporabite račune porabe za zdravje

Obstaja več programov, ustvarjenih za izravnavo naraščajočih stroškov zdravstvenega varstva:

 • Zdravstveni varčevalni računi (HSA)
 • Prilagodljivi načini porabe (FSA)
 • Ureditev povračil za zdravje (HRA)

Ti vam omogočajo, da plačate določene zdravstvene stroške z brezcarinskim denarjem in jih v nekaterih primerih lahko kombinirate z visoko odbitnim zdravstvenim načrtom. Če ste upravičeni do enega od tistih računov, ki jih je mogoče obdavčiti, ne zamudite priložnosti, da prihranite davke tako, da porabite pred davkom denar za kvalificirane zdravstvene storitve ali stroške otroškega varstva. Za popolne informacije si oglejte publikacijo IRS Publication 969.

[AdMiddle]

Preden grem, vas opomnim, da vsako leto IRS konča z milijoni dolarjev, ki jih poskuša vrniti davkoplačevalcem. Če ste se pred kratkim preselili, je dobro, da izpolnite obrazec za spremembo naslova, to je obrazec IRS 8822, da se prepričate, da vaš denar sledi. Ali še bolje, določite vračilo davka za neposredno nakazilo na poseben račun, kot je vaš zdravstveni varčevalni račun, račun za upokojitev ali bančni hranilni račun. Lahko celo razdelite med več računov tako, da izpolnite obrazec 8888 IRS.

Money Girl Audiobook & Kontaktne informacije Zahvaljujoč vsem, ki so prenesli moj najnovejši avdio knjigo, Money Girl je 10 korakov do brezplačnega dolga. Prenesite si svojo kopijo danes na Audible.com, Amazon.com ali v trgovini iTunes. To je odličen način za podporo podcastu in na poti k boljši finančni prihodnosti. Vedno mi lahko pošljete e-poštne komentarje ali vprašanja na naslovu [email protected].

Več virov: Prispevki IRA: odbitki in davki Money Girl Podcast # 151: Kaj je razširjeni davčni kredit Homebuyerja za prvič? Money Girl Podcast # 153: Kako znižati svoje davke z energetsko učinkovite izboljšave Money Girl Podcast # 84: Spoznajte zdravstvene varčevalne račune Money Girl Podcast # 154: New Roth pravila IRA za leto 2010

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: