Način za zmanjšanje slabih finančnih odločitev in graditi več bogastva

Kazalo:

Način za zmanjšanje slabih finančnih odločitev in graditi več bogastva
Način za zmanjšanje slabih finančnih odločitev in graditi več bogastva

Video: Način za zmanjšanje slabih finančnih odločitev in graditi več bogastva

Video: Način za zmanjšanje slabih finančnih odločitev in graditi več bogastva
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Oktober
Anonim
V letu 2007 so se stvari nahajale na vrhu trga. Gori so bili ogenj. Nepremičnine ne morejo storiti narobe. Obračanje 30 je bilo nekaj dni nekoliko depresivno. Ne spomnim se niti, da sem bil presenečen nad tem, kako malo je predsednik George Bush v primerjavi s tretjim letnikom VP v financah. Potem se je dno v letu 2008 zmanjkalo leta 2008, ko so se Bear Sterns in Lehman Brothers odzvali. Prijatelji so bili odpuščeni levo in desno in naenkrat nihče ni hotel več porabiti denarja.
V letu 2007 so se stvari nahajale na vrhu trga. Gori so bili ogenj. Nepremičnine ne morejo storiti narobe. Obračanje 30 je bilo nekaj dni nekoliko depresivno. Ne spomnim se niti, da sem bil presenečen nad tem, kako malo je predsednik George Bush v primerjavi s tretjim letnikom VP v financah. Potem se je dno v letu 2008 zmanjkalo leta 2008, ko so se Bear Sterns in Lehman Brothers odzvali. Prijatelji so bili odpuščeni levo in desno in naenkrat nihče ni hotel več porabiti denarja.

Stvari so postale tako slabe, da sem končno prenehala žaliti zase, saj se je moja neto vrednost pomaknila in začela poleti leta 2009. Dal sem ga že nekaj let, ker je bilo delo tako zasedeno. Pisanje je bilo katarzični način za ublažitev finančne bolečine. Če sem prišel do drugih na spletu, mi je pomagalo postaviti stvari v perspektivo, da se svet še vedno obrača kljub temu, kar mediji nenehno poročajo. Sčasoma je minilo najhujše in začeli smo se opominjati.

Dogodki v obdobju 2008-2009 služijo, da me opomni, kako neverjetno naivno in neumno sem mislil, da bi dobri časi trajali večno. Do leta 2008 se mi ni nič opazno slabo zgodilo. Šel sem na dostojno šolo, čudežno sem opravil sedem krogov od 55 intervjujev, da bi se lotil prve zaposlitve, dve leti pozneje sem lahko napredoval v novo podjetje v SF, leta 2005 postavil VP in zaključil moj MBA. Kaj bi lahko šlo narobe, ampak vse.

Spominjanje slabih finančnih odločitev je odličen način za preprečevanje nesmiselne porabe in zmanjšanje pohlepa pri vlaganju. Metoda, ki jo uporabljam, se imenuje " Finančna srednja reversija,"Ki navaja, da moram najprej nadoknaditi napake v porabi, da bi upravičil porabo nepotrebnega denarja.

NEKATERIH FINANČNIH MISKOV DUMB PREK LETA 10 LET

1) Trmasto povprečno navzdol na zaloge, ki so precej pod omejitvijo omejitve 20%. Ko sem imel 28 let, sem izgubil več kot 30.000 ameriških dolarjev na eni stati z imenom Gastar (GST), ker sem bil prepričan, da se bodo cene plina povišale. Nikoli niso storili v mojem šestmesečnem obdobju zadrževanja in sem bil odpeljan na čistila.

2) Izstopil sem izven mojega strpnostnega tveganja z odkupom zalog na marž in ne bi mogel zadržati dovolj dolgo zaradi pozivov na kritje. Online naložbe omogočajo, da je tako enostavno, da se vzpenjajo na obrobju, pazite! Pogosto bi trgovala do 3-kratne izpostavljenosti glede mojega lastniškega kapitala.

3) Ne morete oditi od iger pokra, kar vodi v izgubo vsega zaradi prevelikega zaupanja. Nekoč sem bil več kot 2000 dolarjev, vendar sem začel igrati brezobzirno, ker sem mislil, da je to "hišni denar." Moral bi se ustaviti in ponovno prišel še en dan z 200 evri kot izhodiščno mejo.

4) Nakup nepremičnine za 13% popust na prejšnjo nakupno ceno samo, da se cene znižajo še za 25%! Pridobivanje nepremičnine za 100.000 $, cenejše od tistega, kar ga je prejšnji lastnik kupil, je bil vznemirjen, dokler se ni zmanjšal za še 200.000 $ zaradi zasega. Ne nameravam nikoli prodati tega kraja, toda zagotovo bi bilo pametno, da bi čakali še nekaj let, dokler ne bi kupili. Če vas zanima najem stanovanja v Lake Tahoe poleti ali pozimi, lahko preverite post z vsemi udobja nepremičnine.

5) Nakup avtomobilov v višini 78.000 dolarjev pri starosti 25 let, da bi prodal avto nazaj na prodajalca za 59.000 dolarjev leto kasneje, ker ne bi ustrezal garaži nepremičnine, ki sem jo želela kupiti. Moral bi se obtičati z avtomobilom od 20.000 do 30.000 ameriških dolarjev in preostalih $ 50.000 na trgu ali v nepremičnine, ki bi v dvanajstih letih pridobil konzervativno 50% -100%. To je negativen $ 45,000 do negativnega 75.000 $ izgube.

Skupno te napake v porabi verjetno znašajo približno 350.000 dolarjev izgubljenega bogastva. Zato, da bi lahko upravičil porabo več denarja, moram dobiti 350.000 dolarjev pozitivnih odločitev o bogastvu, da bi se vrnili na celo.

Zamisel je podobna moji duševni do fizični povezavi za bolj zdrav način življenja, kjer po določenem času delam pred računalnikom izvajam določen znesek. Na ta način ne bi smel nikoli preboleti oblike, ne glede na to, koliko delam. Biti velik bloger je lep, vendar ne na fizični način!

HITI PRIHREMLJATI

Če izgubite 50% svojega denarja, je potrebno 100-odstotno dobiček, da se vrnete na celo. Vedno se spomnite tega preprostega matematike, kadar koli razredi premoženja gredo matico. Ko zavedaš, da je tvoj denar šel * POOF *, je to eno najhujših čustev. Toda včasih sem namesto tega ignorirala ta občutek mazohistično poskusite ponovno živeti vsakič, ko bom porabil nenavadno veliko denarja za kaj, vključno z naložbami.

Z mojim Finančna sredina reversije miselnem procesu, sem uspel omejiti moje navade porabe na stvari, kot so:

* Avtomobili. Še vedno vozim svoj 13-letni tovornjak, ki sem ga kupil pred osmimi leti za 8.000 dolarjev. Moose ima 121.000 milj na njem in teče čisto v redu. Vsako leto sem skozi osem let hodil po novem ali rabljenem avtomobilu. Kot rezultat, sem veliko časa zapravil z DMV in plačal veliko davkov in pristojbin za registracijo. Vsaj sem postal strokovnjak pri razumevanju vse o avto zavarovanju, ker sem moral nadaljevati s prilagajanjem politike!

* Elektronika. V petih letih nisem kupil nobenih elektronskih naprav, razen za iPhone 5 kot poslovne stroške v letu 2012 - brez iPad-a, brez novega prenosnika, ničesar. Z odložitvijo zadovoljstva lahko maksimiziram uporabo elektronike, plačam popust in ne moram biti morski prašič za vse vrste hroščev, ki se pojavljajo skupaj z novimi zagonskimi produkti.

* Lastnosti za počitnice. Ena ali nobena počitniška hiša je dovolj. Lastnosti za počitnice so absolutni luksuzni izdatki, ki bolj škodljivo ustvarjajo bogastvo, kot to pomaga. Razen če nameravate porabiti vsaj 30 dni na leto na svojem počitniškem premoženju in prihajajo iz ušes, se vam zdi varnejše, da ostanejo v hotelih ali najemnih vilah. Časovne delnice so verjetno še slabše. Mislil sem, da bo moj dohodek tekel še naprej v letu 2007, in če se 2008-2009 ne bi zgodilo, bi verjetno še naprej kupoval naključne lastnosti za moj finančni in duševni upad. Namesto preobremenitve na premoženju sem svojo energijo porabil za razvoj deleža X Factor v moji neto vrednosti, kar je moje spletno poslovanje.

* Oblačila. Oblačila oblikovalca in dodatki imajo najvišjo mejo katerega koli izdelka. Takoj ko proučite računovodske izkaze oblikovalskih blagovnih znamk, kot je LVMH, nikoli več ne boste nikoli kupili nobenega oblikovalca! Poleg tega je glavni razlog, da oblikovalska oblačila izgledajo dobro, ker so ljudje, ki oblikujejo svoja oblačila, primerni in izgledajo dobro. Namesto da bi porabili denar za drago obleko, sem šel preprosto in poskušam ostati čim bolj primeren. Na srečo sem odrezala željo po dragih oblačilih do 10. razreda.

* Zaloge. Ko sem prevečkrat spali, sem prilagodil dolgoročen slog naložbe, ki ni na marži. Na dobrih in slabih časih sem odložil vsaj 35% vsakega dolarja, zasluženega v indeksu ali vzajemnem skladu. S kratkoročnimi gibi me ni več obžalovalo, kar je znatno zmanjšalo stres, povezano z vlaganjem. Še vedno bom lovil enoletnice z majhnim delom mojega bogastva, ker je tveganje v moji krvi, predvsem zato, ker sem svojo celotno kariero vlagal v trge.

IZTERJAVA IZGUBE

Ali sem se vrnil od 350.000 $ v slabih odločitvah, ki sem jih naredil v zadnjih 10 letih? Menim, da je tako zaradi okrevanja na borznem trgu in stanovanjskem trgu kot tudi nekaj dobičkonosnih novih naložb od takrat. Z upoštevanjem 1 / 10th pravilo nakupa avto, sem bil sposoben vlagati dodatni denar, ki je zrasel v vrednosti. Z zmanjševanjem porabe za oblačila in elektroniko sem se naučil, da bolje cenim, kar imam, in poenostaviti svoje stvari. Z osredotočanjem na najemne nepremičnine za gradnjo bogastva namesto počitniških nepremičnin se je denarni tok drastično izboljšal. Na koncu sem se presenetil s tokovi prihodkov, ki so sposobni preživeti in se spreminjajo v življenju.

Dokler bomo izgubljali svoje izgube in napake pred nami, Trdno verjamem, da bomo zmanjšali slabe finančne odločitve. Pred vložitvijo naložbe bomo opravili še poglobljeno analizo. Dvakrat bomo razmišljali o zadolževanju denarja, da bi kupili nekaj, česar nismo nujno potrebovali. Predvsem pa ne bomo dovolili, da bi bili tako zabavni, da smo mislili, da smo drugi prihajajoči Warren Buffett.

To je absolutni trg bulls zdaj leta 2018 s S & P 500 več kot 200% od svojih 2009 lows. Prosimo, da odgovorno vlagate in ustrezno razporedite sredstva in obveznice ter neto vrednost. Ta bull trg je dolg v zobu. Tako kot leta 2007 se lahko začenja ukvarjati brez posebnega razloga. Bodite finančno pripravljeni in vedno razmišljate o tveganju!

Podobno: Zelo se počuti kot leta 2007: razmišljanje na prejšnjem vrhu

Priporočeni ukrepi za povečanje vaše vrednosti

* Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način za gradnjo bogastva je, da se prijavite z vašim financiranjem Osebni kapital. So brezplačna spletna platforma, ki na svoji nadzorni plošči združuje vse svoje finančne račune, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov za sledenje 28 različnih računov (posredništvo, več bank, 401K itd.), Da bi spremljali moje finance. Zdaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo računi moje delnice, kako napreduje moja neto vrednost in kje poteka moja poraba. Tudi vaš tedenski znesek, ki ste ga prejeli, prejmete v svojo mapo »Prejeto«.

Eno najboljših orodij je 401K Fee Analyzer, ki mi je pomagal prihranite več kot 1.700 $ v letnih provizijah za portfelj nisem vedel, da sem plačal. Samo kliknite na kartico Naložbe in vodite svoj portfelj s svojim analizatorjem cen z enim klikom na gumb. Njihova Orodje za preverjanje naložb je tudi super, ker grafično prikazuje, ali so vaši naložbeni portfelji dodeljeni na podlagi vašega profila tveganja. Ni boljšega brezplačnega spletnega orodja, ki mi je pomagal ostati na vrhu mojega financiranja več kot osebni kapital. Pomembno je, da zbrišete vse svoje račune, da dobite celoten pogled na vaš profil neto vrednosti. Potrebno je samo minuto, da se prijavite.

Kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Kliknite, če želite videti, kako delate
Kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Kliknite, če želite videti, kako delate

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar, odkar je leta 1995 odprl posredniški račun Charles Schwab na spletu. Sam je rad veliko vlagal, da se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po šolanju v Goldman Sachsu in Credit Suisse Group. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 34 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki zdaj ustvarijo približno 210.000 $ letno v pasivnem dohodku. Še vedno preživlja čas igranja tenisa, druženja družine, svetovanja za vodilne fintechove družbe in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: