Kako ceniti svoj dom, da bi dobili najvišjo ponudbo

Kazalo:

Kako ceniti svoj dom, da bi dobili najvišjo ponudbo
Kako ceniti svoj dom, da bi dobili najvišjo ponudbo

Video: Kako ceniti svoj dom, da bi dobili najvišjo ponudbo

Video: Kako ceniti svoj dom, da bi dobili najvišjo ponudbo
Video: Через тоску по любви в жизни фургона - педагог Басти живет полный рабочий день в T4 2023, Oktober
Anonim

Ne veste, koliko je vreden vaš dom? Uporabite te tehnike, da dobite ponudbe najvišjega dolarja.

Se sprašujete, kako ceniti svoj dom, preden gre na trg? Medtem ko izboljšujete videz svojega doma - sperirate trate, odklanjate svoj dom ali posodabljate osvetljave - je pomemben dejavnik pri privabljanju višjih ponudb, obstajajo strategije oblikovanja cen, ki ne vključujejo fizičnega dela.

Kako ceniti svoj dom, da bi pritegnili najvišje ponudbe

  Cenite svoj dom konkurenčno.

  Določitev ustrezne cene za vaš dom je najpomembnejša odločitev, ki jo boste sprejeli pri odločitvi za prodajo. Pojdite preveč, in tvegate, da boste vsakega kupca na trgu izklopili, šli prenizko, in pustite denar na mizi. Ena preprosta, a močna tehnika za ceno vašega doma je, da preživite čas, gledate primerljive domove. S tem boste videli svet skozi oči kupcev in bolje razumeli, kakšna je razumna cena na seznamu.

  Bodite brutalno iskreni zase. V primerjavi s konkurenco, kakšna cena bo vaš dom postavila kot najboljšo ponudbo za kupce na vašem trgu? Najboljša cena na seznamu je lahko kjerkoli med "previsoko" in "prenizko" glede na lokalni trg in čas v letu. To je, ko ima izkušenega posrednika, ki pozna trg in kako se odzove kupci.

  Uporabite strateške cenovne točke.

  Ciljna cena domov kupca se ponavadi dvigne ali raztegne postopoma in to omogoča preprost način, da dobite več domače ponudbe. Tako kot ste morda bolj prisiljeni kupiti galono mleka v trgovini z živili za 4,99 $ in ne za 5,00 USD, razmislite o tem, kako lahko kar najbolje izkoristite ponudbo za določeno ceno. Podobno, če navedete svoj dom po določeni ceni, kot je $ 227,900 dolarjev, ne boste pritegnili najvišje ponudbe v tem cenovnem razponu.

  Ker domači kupci raje razmišljajo o domovih med cenami, ki so ločeni s pet do deset tisoč dolarjev, menijo, da določite svojo ceno blizu ene od teh naravnih cen. Na primer, cena, ki znaša 229.900 $, bi verjetno pomenila, da boste povsem enako število povpraševanj kupcev, kot cena 227.900 $, vendar premikate domov na 224.900 dolarjev (naslednja nižja cena), bi povečali potencialni kupni kupon.

  Razmislite o trženju vrednostnega območja.

  Druga cenovna tehnika, ki bi lahko bila vozovnica za več prireditev in višje ponudbe, je uporaba trženja vrednostnega območja. Trženje razponov cen je tehnika določanja cen, v kateri izberete cenovno ceno, ki temelji na tem, kaj bi danes prodajali, če bi vam kupec napisal ček. Nato izberete še eno nižjo ceno - tisto, ki jo ne bi zavrnili, če bi bila ponujena, vendar se boste kot izhodišče pogajali v nekem središču. Torej, namesto da navedete vaš dom po določeni ceni v višini $ 496.000 dolarjev, razmislite o domači knjigi med 459.000 in 496.000 $.

  Najem izkušenega agenta za kotacijo.

  Vsi agenti za uvrstitev niso ustvarjeni enaki. Agent, ki pozna vaš lokalni trg in kaj so primerljivi domovi prodali pred kratkim, bo vedel vaš dom. Če želite najti izkušenega nepremičninskega posrednika, vzemite čas za raziskovanje lokalnega nepremičninskega posrednika, se pogovorite s prijatelji in kolegi o tem, kdo priporočijo, in opravite intervju z več zastopniki pred odločitvijo o najemu. Poleg tega se prepričajte, da se dogovorite o določenem, dokumentiranem načrtu trženja, preden prijavite dolgoročno pogodbo o kotaciji z vašim zastopnikom.

  Spodbudite dvosmerne kritike.

  Uspešni prodajalci se ne bojijo malo (ali veliko) konstruktivne kritike. Pravzaprav povabijo zastopnike, da jim dajejo koristne predloge o vsem, od cene do omejevanja pritožbe, da jim pomagajo zagotoviti najvišjo možno ceno za svoj dom. Na strani preklopa, ko najemete agent, se prepričajte, da najdeš agenta, ki je odprt za predloge in si ogleda svoj tržni načrt za svoj dom. Na primer, kot prodajalec, boste morda našli načine za izboljšanje oglaševalske kopije, letakov, fotografij ali celo virtualnih izletov.

  Ponudba spodbud in predplačil.

  Kupec, ki je zožil iskanje do dveh ali treh najboljših izbir, morda potrebuje malo potiska, da jih spodbudi k ukrepanju. Za spodbujanje kupcev mnogi prodajalci ponujajo spodbude, kot so kupovanje obrestne mere na kupčevem posojilu, plačilo za zaprtje stroškov, inšpekcijske preglede ali popravila ali zagotavljanje pravic ali kreditov za domače nadgradnje po zaprtju. Poleg tega je veliko prodajalcev predplačilo za storitve, kot so internetne storitve za eno leto, davki ali homeowners združenja pristojbine, ali celo članstva golf klub.

  Uporabite pred-ocenjevanje in pred-inšpekcijske preglede.

  Predhodna ocena je ocena doma, preden je kupec ponudil ponudbo. S tem, ko to storite zgodaj, boste imeli objektiven glas, ki je zagotovil vrednost za premoženje, neodvisno od lastnega mnenja in bi lahko bil odlično orodje pri pogovoru s kupci. Poleg tega mnogi prodajalci opravljajo predhodne inšpekcijske preglede doma, da kupcem zagotovijo jasen inšpekcijski pregled celega doma ali inšpekcijo škodljivega organizma in suha rot. (Beseda previdnosti: vse, kar je bilo odkrito med pred-inšpekcijskim pregledom, bo verjetno treba razkriti, ali boste odpravili težavo ali ne).

  Nauči se, da hitro ne uspe.

  Če nekaj ne dela, uspešni prodajalci imajo moč, da se hitro izognejo, tako da hitro prilagodijo svojo strategijo.Na primer, če po izvedbi vašega tržnega načrta kupci ne začnejo redno pregledovati vašega doma, je to jasen pokazatelj, da trg zavrača vašo ceno. Obstaja samo ena rešitev: znižajte svojo ceno. Po drugi strani pa, če imate stalen tok kupcev po vaši uvrstitvi, vendar niste prejeli nobenih ponudb, je to pogosto simptom zavračanja kupcev, ne cene, ampak dom. Nekaj o domu jih izklopi. Prodorni prodajalci poskušajo prepoznati težavo in sprejeti proaktivno ukrepanje za njegovo odpravo.

Priporočena: