Kako se pripraviti na naslednjo oceno uspešnosti

Kazalo:

Kako se pripraviti na naslednjo oceno uspešnosti
Kako se pripraviti na naslednjo oceno uspešnosti

Video: Kako se pripraviti na naslednjo oceno uspešnosti

Video: Kako se pripraviti na naslednjo oceno uspešnosti
Video: 7 необычных способов быстро сэкономить много денег (2020)... 2023, Oktober
Anonim
Najboljši način za povečanje dohodka - trajno - je, da povečate svojo plačo. In eden od najboljših časov za to je pri vaši naslednji presoji uspešnosti.
Najboljši način za povečanje dohodka - trajno - je, da povečate svojo plačo. In eden od najboljših časov za to je pri vaši naslednji presoji uspešnosti.

Upoštevajte ta dva vidika:

 • Ocenjevanje lahko traja 10 minut.
 • Moji najbližji prijatelji in učenci, ki so uporabili tehnike, ki jih pokrivamo danes, se pogosto pogajajo o višini 10.000 $ (ali več).

Tudi če si lahko dobite samo polovico tega zneska (5000 USD), se sčasoma dramatično povečuje.

Poglej:

Vlaganje, ki ga vsako leto dvigne 5000 dolarjev, bi vam ob dopustu izplačalo dodatnih 1,398.905,20 $ (brez davkov)!
Vlaganje, ki ga vsako leto dvigne 5000 dolarjev, bi vam ob dopustu izplačalo dodatnih 1,398.905,20 $ (brez davkov)!

To ni pipedream. To je resničnost.

Za vašo naslednjo oceno - AKA, pregled uspešnosti - pokazal vam bom natančne pogajalske strategije in skripte za besedo, da bi dobili plačano, kar si zaslužiš, in nadaljuj naprej v svoji karieri.

Preden se potopimo v taktiko, si oglejte optimalno časovno obdobje za pregled uspešnosti.

Časovno obdobje pregleda uspešnosti

Če ste resni pri pogajanjih o povišanju pri naslednji oceni, morate načrtovati naprej. 3-6 mesecev naprej. To se morda zdi dolgo časa, vendar bolj namerno ste v mesecih, ki vodijo do vašega pregleda, večje so kvote, ki jih boste nakopičili z velikim povečanjem.

Kaj se zgodi v teh 3-6 mesecih?

Z drugimi besedami:
Z drugimi besedami:
 • 3-6 mesecev pred pregledom: Postanite vrhunski izvajalec s skupnim pričakovanjem s svojim šefom, nato pa na vse možne načine prekoračite ta pričakovanja (tukaj, če ste pripravljeni na to fazo).
 • 1-2 meseca pred pregledom: Pripravite "aktovko" dokazov, da pokažete, zakaj bi vam morali dati promocijo, večjo odgovornost ali, moj najljubši, povišanje (tukaj je navedeno, če ste pripravljeni na to fazo).
 • 1-2 tedne pred pregledom: Veliko se ukvarjate s pravimi taktikami, skriptami in popisovanjem vsega, kar ste storili - nad zahtevami vašega delovnega mesta in zunaj vašega delovnega mesta (tukaj so zajete, če ste pripravljeni na to fazo).

Opomba: če je vaš pregled uspešnosti naslednji teden, očitno ne morete dobiti vseh prednosti tega časovnega okvira. Ampak lahko preskočite na dno, da dobite natančne skripte, kaj naj rečem v pregledu uspešnosti tukaj.

To je recept za uspeh. Upoštevajte, da je vse to storjeno pred dejansko oceno (seveda bodo vaši prijatelji videli samo rezultate, ki ste jih dobili, in ne celotno delo, ki ste ga vnesli).

80% dela je opravljeno, preden ste kdaj hodili v sobo

Največja napaka, ki jo ljudje naredijo s pregledi uspešnosti, je to: preprosto se pokažejo na dan njihovega pregleda in mečko prosijo za povišanje ali promocijo.

Če je to vaš načrt, boste izgubili. In še več, si zaslužiš izgubiti.

To lekcijo sem se naučil težje.

Ko sem bil študent na Stanfordu, sem opravil nekaj posvetovalnega dela za lokalno podjetje tveganega kapitala. Po nekaj mesecih sem se odločil, da bom prosil svojega šefa za povišanje. Konec koncev sem pameten fant in delal sem precej težko, zato sem mislil, da bi moral vprašati, kajne?

Pogovor je šel nekaj takega:

Ramit: "Hi Boss, hvala za srečanje z mano. Torej, tukaj delam že nekaj mesecev, in mislim, da delam res dobro delo. V resnici sem dobil dobro razumevanje navzkrižij poslovanja in zaradi tega bi rad razpravljal z vami o možnosti dvigovanja."

Šef: "Zakaj mislite, da bi vam moral povišati?"

Ramit: "No … saj veste, kot sem omenil, mislim, da delam res dobro delo, in veliko sem učil o podjetju in kako vse deluje tukaj in … da."

Šef: "Ne. Ne bo se zgodilo."

Ramit: "Oh. V redu."

Ni bilo lepo. In pravzaprav sem bil jezen pri svojem šefu za dva cela dne ("je rekel NO !!").

Ampak potem sem spoznal, da sem smešen. Nisem mu dal nobenih legitimnih razlogov, zakaj bi mi moral več plačevati ali bi mi dal več odgovornosti. Zakaj naj bi ga pričakoval?

Od takrat sem se veliko bolje pripravljal na te pogovore in to je pravilo # 1, ki sem ga odkril:

80% dela se opravi, preden prideš v prostor

Ocenjevalni pogovor je samo majhen del dejanskega ali zlomljenega zneska. Kar je zares pomembno, je predhodna priprava. Tako boste ugotovili, ali uspe ali ne.

To sprednjo nalagam na delo in se ne nanaša samo na ocene - lahko ga uporabite za prodajo storitev strankam, pisanje morilca ali prevladujočih intervjujev za delo.

Tukaj je nekaj primerov priprave, ki jih lahko storite, da pospešite svojo pot, da postanete vrhunski izvajalec - in pristanek na dvig - v 3-6 mesecih. (V svojem programu Dream Job pokrivam še več teh pripomb in drugih naprednih strategij kariere.)

 • Čudovito delo opravite vsaj 3-6 mesecev, s pisno pohvalo, zbranimi od sodelavcev in lastnega šefa.
 • Ustvarite 5-stranski dokaz o uspešnosti - aka, kako ste premagali meritve, na katere ste ocenjevali.Ta dokument vsebuje vse načine, ki ste jih dodali zgoraj in nad zahtevami vašega delovnega mesta.
 • Pridobivanje mentorjev, ki imajo več let izkušenj na delovnem mestu kot vi, učenje od njih in uporaba njihovih nasvetov.

Ko ste dali na delo in opravili dostojno količino priprav, je to, kako lahko vsak šef vedno reče "da".

Skrivna tehnika, zaradi katere so šefi rekli "Da!"

Lažje je povedati svojemu šefu, da ste naredili veliko dela in da v naslednjem pregledu načrtujete več odgovornosti in plačate.

Toda, ko to dejansko dokažete - in pojasni, kako se vaše delo še naprej prevaja v več dobička ali prihrankov za podjetje - takoj vzemite pozornost šefa.

Skrivnost je SHOW, NE TAKŠI.

To načelo se imenuje aktovka aktovke in to je pomagalo tisočim ljudem presenetiti delodajalce in zaslužil več sto tisoč dolarjev.

Takoj jo lahko uporabite takoj.

Vaša "aktovka" je tisto, kar boste želeli začeti graditi 1-2 meseca pred datumom pregleda.

V zvezi s tem, kaj naj vključimo, bomo pokrili to, vendar poskrbite, da boste dobro premislili o tem, kako boste pred napredovanjem predstavili svojo "aktovko".

Kaj je treba vključiti v vašo "aktovko"

Tukaj je vaja, ki jo lahko naredite, da vam pomaga pripraviti aktovko.

Najprej naredite popis vsega, kar ste naredili za svoje podjetje.

Poiščite podrobne podatke in navedite vse načine, kako ste postali bolj dragoceni za podjetje, odkar ste začeli svoje delo.

Nekaj vzorčnih vprašanj za začetek:

 • Ali ste dosegli določene rezultate? Kateri? Ocenite, koliko so bili vredni.
 • Je vaša komunikacija izboljšana? Kako to?
 • Ali ste učinkovitejši kot prej? Kako veš?
 • Poznate podjetje bolje? Kako to pomeni v spodnji vrstici podjetja?
 • Ali ste razvili nova znanja? Katera vrsta?

Nehajte kopati, dokler ne navedete vsega.

Drugič, brainstorm načinov, ki bi lahko dodali vrednost nad in zunaj kaj ste že naredili.

Primeri idej:

 • Mogoče je nov projekt, ki bi ga lahko vodil?
 • Morda imate idejo za sistem, ki bi lahko racionaliziral komunikacijo?
 • Morda ste pripravljeni pridobiti dodatno usposabljanje in potrdila, da prevzamete več odgovornosti?
 • Ali kakšne druge ideje, ki bi lahko pomagale vašemu delodajalcu

To so stvari, ki jih boste SHOW - ne povejte svojemu šefu, da vedo, da ste nekdo, ki prinaša resnične rezultate.

V idealnem primeru boste začeli te 1-2 mesece pred pregledom in končali vsaj dva tedna pred samim pregledom, tako da boste imeli čas za zadnji (in najpomembnejši) korak.

Kaj naj rečem pri vašem pregledu in kako premagati težke ugovore

Zdaj je tvoj šef na vrsti, da je na vročem sedežu.

Seveda, tudi če ste opravili vse zgornje korake, se lahko vaš šef še vedno trudi, da vam ne bo dal tisto, kar si zaslužiš (poleg običajnega povišanja standarda).

Povedala bo stvari kot "dobro, želimo vam dati povečanje / promocijo / večjo odgovornost, vendar ne moremo zaradi gospodarstva" ali "moramo vsakomur plačati enako stvar v interesu poštenosti."

Večina teh je klasičnih, BS izgovorov, ki so jih menedžerji uporabljali že od nekdaj - ker delajo! Večina ljudi je preprosto zložila po zaslišanju FIRST zavrnitve. Samo nasmeh.

Prva zavrnitev je, če se pogajanja resnično začnejo. In imam močno tehniko, ki jo lahko uporabite za preprosto preprečevanje teh ugovorov.

Imenuje se pogovorna tehnika ARMS in deluje skoraj vsakič. Dostop do njega lahko dobite - vključno s skripti za besedo za preseganje ugovorov - ko prenesete brezplačno vodilo spodaj.

Priporočena: