Kako plačati svojo hipoteko hitreje

Kazalo:

Kako plačati svojo hipoteko hitreje
Kako plačati svojo hipoteko hitreje

Video: Kako plačati svojo hipoteko hitreje

Video: Kako plačati svojo hipoteko hitreje
Video: Kajra Re | Full Song | Bunty Aur Babli | Aishwarya, Abhishek, Amitabh Bachchan | Shankar-Ehsaan-Loy 2023, Oktober
Anonim

Vaš posojilni rok je morda določen, vendar vam ni treba diktirati, ko boste brez hipotekarnih posojil. Ugotovite, kako pospešiti proces.

Veliko se lahko zgodi v 30 letih. Otroci postanejo odrasli, delovna mesta se spreminjajo in življenjski cilji se dosežejo in ponastavijo. Sprememba v tako dolgem obdobju je neizogibna. Ampak, če ste homeowner, obstaja ena stvar, ki se ne bo spremenila: Vaša obveznost mesečnega plačila hipoteke.

Dobra novica? Obdobju posojila ni treba narekovati, ko se osvobodite te finančne obveznosti, če ste odločeni, da ga boste prejeli prej in ne kasneje. Obstaja nekaj preizkušenih in resničnih načinov za zgodnje zmanjšanje vezi, medtem ko znižate celotni znesek, plačan v postopku.

5 načinov za izplačilo hipoteke hitreje

  1. Refinanciranje v 15-letno hipoteko.

  Rezanje vašega posojila na polovici je velik finančni korak, vendar so koristi precejšnje. Ne samo, da boste skrajšali čas izplačila, temveč boste tudi nagrajeni z nižjo obrestno mero in precej manj plačali v obresti v času trajanja posojila.

  Ključni element je določitev, ali imate večje mesečne stroške, ki jih dobite s 15-letno hipoteko. Če niste popolnoma prepričani v svojo zmožnost, da se zavežejo višjemu mesečnemu plačilu, se prepricajte, da boste izvedli placila, ce bi bili zaklenjeni v 15-letno hipoteko. Če se finančne okoliščine spremenijo, imate še vedno prilagodljivost, da se vrnete na nižje mesečno plačilo.

  2. Refinanciranje v nižjo stopnjo, vendar obdržati plačila enako.

  Koristi od refinanciranja vašega posojila, vendar se držijo istih plačil, so dvojen: plačali boste manj obresti v življenjskem obdobju posojila in ustvarili krajšo pot do hipotekarne svobode. Plus, to ni tako drastično kot skakanje s 30-letne hipoteke na 15-letno hipoteko. Vendar je pomembno narediti nekaj raziskav o tem, kako refinancirati.

  Zaključni stroški refinanciranja so na splošno nižji, kot če bi morali kupiti nov dom, vendar so še vedno dodatni stroški. Vaša nova obrestna mera bi morala biti dovolj nizka, da bi negirali stroške refinanciranja ali pa bi morali načrtovati, da ostanejo dovolj dolgo, da bi izkoristili prednosti manjše stopnje. (Če želite ugotoviti, ali je to dobra izbira za vas, uporabite kalkulator za refinanciranje Trulia.)

  3. Znebite zasebnega hipotekarnega zavarovanja (PMI).

  Če ste financirali več kot 80% vaše običajne hipoteke, verjetno ste, plačate zasebno hipotekarno zavarovanje za zaščito posojilodajalca v primeru neplačila. Preusmeritev tega zneska - običajno 0,05% -1% zneska posojila letno - na glavnico na vaši hipoteki lahko s časom močno vpliva.

  Zahtevate, da se znebite PMI, ko dosežete 80-odstotno razmerje med posojilom in vrednostjo, posojilodajalec pa ga mora odstraniti, ko dosežete 78-odstotni delež posojila-vrednost. Postopek lahko pospešite s povečevanjem lastniškega kapitala z nadgradnjo doma ali, če se je dom že povečal zaradi drugih razlogov, se lahko odločite za refinanciranje. Nekateri posojilodajalci vam lahko celo dovolijo, da dobijo oceno, da pokažejo novo vrednost in povečan kapital - brez plačila za refinanciranje.

  4. Namestite te vetrove na delo.

  Morda vaš mesečni proračun nima vdolbine in plačilo stroškov za refinanciranje ni v karticah. Obstaja še ena možnost.

  Davčne napovedi, bonusi in plačila dediščine predstavljajo priložnost, da izplačate del svojega hipoteke, ne da bi občutili bolečino v vašem mesečnem proračunu. To bi lahko pomenilo več tisoč dodatnih dolarjev, ki se vsako leto črpajo na to veliko finančno odgovornost. Včasih je vaš denar bolje porabljen drugje - kot plačilo dolga z visokim obrestnim odplačilom - vendar če je zgodnja zgodnja izbris hipoteke prednostna naloga, je to odličen kraj za začetek.

  5. Naredite dodatna ali višja glavnica.

  Dodatna majhna glavnica se včasih poveča! Na posojilo v višini 150.000 dolarjev za 30 let v višini 3,75%, brez dodatnih plačil, bo v času trajanja posojila izplačano več kot 100.000 dolarjev. Z dodajanjem samo 100 dolarjev na mesec v glavnicah, se skupne obresti zmanjšajo za skoraj 25.000 ameriških dolarjev, posojilo pa bo prejelo več kot šest let prej!"

  Drug način za to je z dvakratnim plačilom hipoteke. Namesto 12 mesečnih plačil je to enako do 26 polpenzij - ali 13 polnih plačil - na leto. Ampak pazi, pojasnjuje Harper, vsi posojilodajalci ne olajšajo uporabe teh dodatnih plačil glavnemu zavezancu. Poskrbite, da boste govorili z vami in zagotovili, da ne bodo preprosto zadrževali dodatnega denarja in ga uporabili proti interesu.

Bottom line: Izberite, kaj deluje za vas.

Izberite možnost, ki najbolje ustreza trenutnemu finančnemu položaju in morebitnim spremembam, ki jih predvidevate. Če imate stalni dohodek, ki bo trajal dolgoročno, bo dolgoročno trajal, bi lahko bil krajši refinancni izraz smiseln. Če je vaš dohodek nekoliko manj dosleden, boste morda želeli prilagodljivost dodatnih plačil, če lahko.

Radoveden o drugih načinih hitrega plačevanja hipoteke? Oglejte si podobne izdelke spodaj:

 • Resnica o načrtih za plačilo hipotekarnih posojil
 • 4 razlogi za izplačilo hitrejšega hipoteke (in kako ga narediti)
 • 5 Genius Hacks plačati hipoteko vsak mesec
 • 6 načinov za hitrejšo izplačilo hipoteke

Priporočena: