Kako narediti največji del vašega Flex porabe račun

Kazalo:

Kako narediti največji del vašega Flex porabe račun
Kako narediti največji del vašega Flex porabe račun

Video: Kako narediti največji del vašega Flex porabe račun

Video: Kako narediti največji del vašega Flex porabe račun
Video: Как мы копим 3000$ ежемесячно живя в Японии 2023, September
Anonim

Današnja tema je, kako čim bolje izkoristiti svoj račun za porabo.

Jody v Illinoisu mi je poslal to vprašanje:

Ali je prilagodljiv račun porabe, ki ga ponuja delo, resnično vredno uporabljati? Ali so vključeni stroški zobozdravstvenega, zdravniškega recepta in vida ali so to do mojega delodajalca?

Hvala za vprašanje, Jody.

Prilagodite mišico za porabo

Fleksibilen račun porabe je korist, ki jo ponuja veliko ameriških delodajalcev. Račun vam omogoča, da plačate za upravičene zdravstvene, zobne in vizualne stroške z davkom pred davkom.

Če pričakujete, da boste v prihodnjem letu imeli zdravstvene, zobne in vizualne izdatke, ki jih vaše zdravstveno zavarovanje ne pokriva, je pametna ideja, da jih plačate iz računov fleksibilne porabe, če vam jih ponudijo delodajalci.

Kateri stroški so upravičeni?

Stroški zdravljenja, zdravljenja na recept, zobozdravstva in vida so primerni za račun za porabo. Karkoli, za katerega IRS meni, da je odbitni zdravstveni strošek, je upravičen, če vam ga zdravstveno zavarovanje ne povrne. Nekateri primeri upravičenih stroškov vključujejo zdravljenje akupunkture, bergle, zavore, lasersko očesno kirurgijo, zdravljenje s plodnostjo, odbitne čase, plačila in nadomestila, ki so večji od zneska, ki ga pokriva zavarovanje. Primerne so tudi nekatere vsakodnevne stvari, kot so kontaktne leče, kot so kontaktne leče.

Če želite videti celoten seznam upravičenih stroškov, tukaj je povezava do objavo IRS ki daje celoten seznam.

Kako vam prihrani denar

Fleksibilna poraba računa vam prihrani davke, ker se vaš obdavčljivi dohodek zmanjša za znesek, ki ste ga vnesli v račun. Prav tako vam daje več porabljenega dohodka za zdravstvene, zobne in vizualne stroške, saj vam omogoča plačilo z davkom pred obdavčitvijo.

Odločite se, koliko želite prispevati

Če vaš delodajalec ponuja račun za porabo sredstev, se lahko prijavite enkrat na leto med odprtim vpisnim obdobjem. Preden se prijavite, se boste morali odločiti, koliko želite prispevati k računu v teku leta. Resnično je pomembno, da se odločite, ker je to "uporabite ali izgubite" račun. Če niste porabili vseh sredstev v računu do konca leta, ne dobite denarja nazaj.

Če želite oceniti, koliko prispevati k računu, naredite seznam zunanjih stroškov zdravniških, zobnih in vidnih stroškov, ki jih pričakujete za sebe in vaše vzdrževane družinske člane za prihodnje leto. Spet naredite konzervativno oceno, tako da ne tvegate izgubiti nobenega denarja, ki ste ga dali v račun.

Kako deluje

V celotnem letu bodo prispevki odšteti od vaših plačilnih plačil in jih vnesli v vaš račun za porabo. Celoten znesek, ki ga boste prispevali v prihodnjem letu, je dejansko na voljo za upravičene stroške, ki jih dobite. Ni vam treba čakati, da se na računu akumulira, preden ga uporabite.

Ko plačate za zdravstvene, zobne ali vizualne izdatke, preprosto pošljete svoje prejemke upravitelju načrta z obrazcem za zahtevek, ki ga želite povrniti. Ko je koledarsko leto konec, imate do tri mesece časa, da predložite stroške za to.

Torej, če pričakujete, da boste imeli naslednje leto upravičene stroške iz žepa, ne pozabite, da se prijavite za fleksibilen račun, če vam ga ponudijo delodajalci. Prihranili boste ob davkih!

Upravno

Danes bom dal kopijo Alan Greenspanove nove knjige Starost turbulence. In zmagovalec je Jennifer v Virginiji. Čestitamo in preberite navodila za e-pošto.

Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Če želite zaprositi za temo ali dati sam svoj denarni naslov, ga pošljite na naslov [email protected]. Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Ta teden Modern Manners Guy daje nekaj nasvetov o tem, kako biti vljudni, ko potujete v drugi državi. Hvala za poslušanje! Sorodne povezave

  • Publikacija IRS 502, upravičeni stroški zdravljenja in zobozdravstva

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: