Takoj neodgovornost: Kako narediti majhen pogovor in napredne socialne spretnosti

Kazalo:

Takoj neodgovornost: Kako narediti majhen pogovor in napredne socialne spretnosti
Takoj neodgovornost: Kako narediti majhen pogovor in napredne socialne spretnosti

Video: Takoj neodgovornost: Kako narediti majhen pogovor in napredne socialne spretnosti

Video: Takoj neodgovornost: Kako narediti majhen pogovor in napredne socialne spretnosti
Video: Warren Buffett: Why Real Estate is a Lousy Investment 2023, Oktober
Anonim
Nisem hotela udariti na to žensko.
Nisem hotela udariti na to žensko.

Ampak moj prijatelj je opazil, da me preverja, zato me je pogledal in dvignil obrvi. Pogledal sem ga, tiho reče: Res? Ali moram? «Samo nagne glavo in dvignil obrvi še višje. Nič bolj ni treba reči - vsak moški ve, kaj to izgleda. Ne moremo se spustiti iz izziva pred našimi prijatelji, zato sem vzdihnil in se ji obrnil.

Ne pozabite, da je bila ta ženska precej starejša od mene, pravzaprav ni moja vrsta, in sovražim se približati v barih. Toda med moškimi pride najprej ponos. Plus, izgledala je lepa.

Ramit: "Zdravo, jaz sem Ramit." Ženska: "Zdravo, jaz sem (karkoli). Ramit: "Vidiš kot vodka soda kakšno dekle" (vem, vem, ne vem, od kje je prišla ta grozna linija) Ženska: "NE!"

Bil sem malo presenečen nad tem, kako agresivno je rekla ne, zato sem se odločil, da se zabavam.

Ramit: "Aw dajmo, sem bil prav 100/100-krat v zadnjih 5 letih. Kako boš tako zlomil svojo žico? " Ženska: "Jaz sem ozdravljiv alkoholik."

Najkrajši bar pogovor kdaj. Mogoče najhujše. Ampak tudi smešno.
Najkrajši bar pogovor kdaj. Mogoče najhujše. Ampak tudi smešno.

V petek sem vas prosil, da se pogovorite z ONE naključno osebo in napišete, kaj se je zgodilo. Več kot 800 vas je pustilo komentarje, ki si delijo vaše smešne, navdihujoče in včasih grozljive zgodbe. Če ste na mojem e-poštnem seznamu, včeraj imaš posebno elektronsko pošto z mojimi 10 najljubšimi komentarji.

Kako narediti majhen pogovor in druge napredne družbene spretnosti

Danes vas želim popeljati na naslednjo raven tako, da vam ponudim še bolj napreden material - in še en izziv.

Evo, kar sem danes ustvaril za vas:

 • Hacks "Small Talk" - 30-minutni tečaj videoposnetka, kjer vam pokažem subtilne družabne hackove in napredne tehnike za izboljšanje vaših socialnih veščin. Nikoli še nisem izdal tega.
 • Nov material o nevidnih stroških, ki imajo povprečne socialne sposobnosti

Zdaj pa naj vam pokažem, kaj se zgodi na drugem koncu spektra - ko odpravite katastrofe, kot sem jaz, ki so bili prisiljeni udariti na okrepljenega alkoholika v baru (??).

Bonus: Želite več načinov za ustvarjanje zdravih navad? Oglejte si moj novi Ultimate Guide za navade.

Takoj neustavljivost: kaj pomenijo "A +" socialne veščine

Imam prijatelja, ki je igralka. Govorili smo o tem, kako je šla na več datumov in fantje so se vedno zaljubili v njo. Imeli so neposreden stik z njo in čutili, da je povezava bila neverjetno globoka, potem ko se je srečala eno uro.

Kar niso razumeli, je, da je tako socialno usposobljena, lahko v večini ljudi, s katerimi sodeluje, lahko izzove ta občutek strahu. Popolnoma pregledna in etična je, vendar so njene socialne spretnosti tako napredne, da predstavljajo najboljšo različico sebe, zaradi česar je skoraj neustavljiva.

Z drugimi besedami, fino spoštovanje socialnih veščin je, kot je, da bi strojno pištolo na mečarjenje - ZA ŽIVLJENJE.

Ko ste oboroženi z neverjetnimi socialnimi veščinami, lahko obiščete zabavo brez alkohola, samo poznate 1 ali 2 osebi … in še vedno sodelujete s KAKRŠNJO tam. Lahko se sprehodite v intervju popolnoma udobno in težko težko vprašanje po težkem vprašanju. Na delovne sestanke lahko prispevate ideje in veste, da vas bodo resno upoštevali (in ne govorili več). Ko hodiš v šef vašega šefa za povišanje, si umirjen in samozavesten, namesto da se živahno zavrtite in se obrnete v lužo gozda. Izboljšanje vaših socialnih spretnosti je resnično vaša najbolj dragocena spretnost.

In to so socialne veščine: spretnosti, ki jih je mogoče sistematično izboljšati.

Močna sposobnost naprednih družbenih veščin

Obožujem slišati, da se ljudje pritožujejo: »Ugh, to ni KDA, kar veste, to je KDO, ki ga poznaš.« Potem sedijo v svojih stojnicah, jedo drugo krofko in nikoli ne vzamejo časa, da ugotovijo, kako bi izboljšali svoje družbene spretnosti in srečali VEČ INFLUENZIJSKI LJUDI! Ti, moj prijatelj, je grozljivec, ki pričakuje, da bo svet delal tako, kot bi ga želeli, namesto da bi se odzvali na to, kako dejansko deluje.

Če ste bralec IWT, živite v svetu tega, kar je IS, ne pa kaj bi bilo treba.

To pomeni priznanje teh klasičnih ovir, ki jih ljudje naredijo za izboljšanje svojih socialnih veščin.

 • " Ugh, ne želim biti eden od teh douchebags in začeti spreminjati način, kako se oblačim in kako govorim. Všeč mi je, kdo sem. " Ironično, ljudje, ki uporabljajo ta izgovor, ne želijo spremeniti, vendar se pogosto zelo presodijo sami.
 • " Če trdo delam, me bodo prepoznali." Ta stari kostanj je povedal veliko strokovnjakov Excela, ki so sedeli v kotu, potrpežljivo ustvarili pivotno mizo po pivotni mizi, samo da bi videli glasnega / prodajnega človeka, ki bi jih spodbudil k temu, da bi se grdo pritoževali "fantom za srce". Geek socialne nezgode. Nikoli ne razumejo igre, ki se jih igra okoli njih.
 • " Pred tem, kar potrebujem, moram pridobiti več izkušenj (prosim za dvigniti / zaprositi za promocijo / poskušati priti sanjsko službo)." Več izkušenj bi lahko pomagalo, toda, ko vaša kariera napreduje, je izboljšanje vaših socialnih veščin skoraj zagotovo vredno več kot samo tehnični talent.

Resnica je, da talent sam ni dovolj.Pomembno je, vendar socialne veščine postajajo vedno pomembnejše - in včasih so vredne več kot tehnične veščine skupaj! Na primer, najemal sem ljudi, ki niso bili najboljši pri svojem tehničnem znanju … vendar so imeli odlične komunikacijske sposobnosti.

Odločni odbori za sprejem kolegija vedo tole.

Tudi tvoj šef.

Izboljšanje vaših socialnih veščin pomeni, da lahko nemudoma »berete« nekoga in komunicirajo na najboljši možni način - vključno s poznavanjem, koliko podrobnosti lahko dodate, z zabavnimi zgodbami iz »Story Toolbox« in udobno izmenjavo najboljše različice samega sebe.

Si že opazil slavnost na The Daily Show ali Conan? Ne zgolj pripovedujejo zgodbe na letenje. Preizkušeni so, prefinjeni in uporabljeni le, če so popolni. Podobno kot Chris Rock izvaja svoje šale, dokler niso brezhibni.

In ko postanete boljši pri vaših socialnih spretnostih, dobite vedno več priložnosti za vadbo na višjih in višjih ravneh - povabite na več družabnih dogodkov, ključni pogovor s šefom šefa, privlačnim fantom, ki ste ga končno dobili pogumno govoriti do.

Z drugimi besedami, ko se izboljšujejo vaše socialne spretnosti, postanejo vse boljši in hitrejši. Sestavljajo jih, tako da so eno od vaših najmočnejših sredstev, ki jih nikoli ne morejo odstraniti.

Nevidni stroški slabih socialnih veščin

Toda kaj se zgodi, če so vaše socialne veščine povprečne?

Včasih se zdi, da ljudje, ki ne priznavajo pomena socialnih spretnosti, so ljudje, ki to potrebujejo. MOST:

Nikoli ne bo vedela, kaj je zamudila.
Nikoli ne bo vedela, kaj je zamudila.

Koliko od nas gre skozi to vsak dan? Strašljiva stvar je, da ne bomo nikoli vedeli, kaj smo zamudili zaradi slabih socialnih veščin. Te možnosti preprosto prenehajo obstajati.

Na primer …

 • S tem dekletom se v baru ne pogovarjamo, nato pa se kasneje pogubimo. Dodajte to v preteklih letih in na koncu pridobimo našo "drugo izbiro" partnerjev - ne tistih, ki jih želimo, temveč tistih, ki so priročni ali prepuščeni.
 • Mi stagniramo pri ustvarjanju novih prijateljev, saj je težko spoznati prave prijatelje po šoli. Še posebej, če ne greš ven veliko.
 • Morda smo tehnično zelo usposobljeni, vendar pa razburjemo razgovor ali pa se prepustimo promociji ali pa nismo v "notranjem krogu" ljudi na delovnem mestu, ki jim je šef v pomoč.

Še bolj strahoviti so primeri posledic povprečnih družbenih spretnosti:

 • Imam prijatelje, ki so mislili, da bi dovolj zaslužili, da bi pritegnili partnerja. Zadnjih 5-10 let so preživeli v svoji karieri, vendar nikoli niso vzeli časa, da se naučijo govoriti z moškimi in ženskami na osebni ravni. (Veliko Indijancev je tako resnično.) Kaj zdaj? Imajo odlična opravila in veliko denarja v banki, vendar manjkajo osnovno znanje - in kot posledica je skupek potencialnih partnerjev z velikim kaliberjem manjši kot za nekoga drugega.
 • Eden mojih prijateljev vodi uspešno podjetje s tehnologijo in razmišlja o nakupu majhne družbe s 1 človekom. Po noči pitja me je vprašal, kaj sem mislil o fantu. Dober prijatelj je, zato sem mu povedal brutalno resnico: rekel sem mu, da je bil tip preveč nadležen za njegovo izkušnjo, da ga ne bi želel v mojem moštvu in mu povedal točno zakaj. Moj prijatelj je naslednji dan preklical nabavo. Ta fant ne bo nikoli vedel, da so njegove socialne spretnosti stalo 7-dnevno plačo.

Kaj vse te zamujene priložnosti prispevajo več kot 10 let? 30 let?

Če ste se naučili še ene tehnike za izboljšanje vaših socialnih veščin - nekaj, kar lahko vsak dan uporabljate med pogovorom s sodelavci, moškimi, ženskami, celo naključnimi ljudmi na ulici - kaj bi bilo to vredno?

Predstavljam moj video "Mali govor" Hacks Video

Ustvaril sem vam nov videoposnetek, 30-minutni tečaj crash-a za izboljšanje vaših socialnih veščin. Nočem vam samo ponuditi enega ali dveh naključnih "nasvetov". Želel sem iti globlje.

Videoposnetek vsebuje preproste skripte za začetek pogovora, nadaljevanje pogovorov in ljubezen do zaključka pogovorov (tudi z ramblerji). Prav tako sem vključil živo socialno znanje o tem, kako narediti majhen pogovor, in močan koncept orodja Story.

1:28 - Glejte, kako analiziram svoj najnovejši nacionalni televizijski nastop, beat-by-beat 4:07 - Napake v socialnih spretnostih, ki sem jih naredil 5:44 - Kako začnete pogovor s tujcem? 8:20 - Kako ohranjate pogovor? 13:47 - Kako končaš pogovor vljuden? 16:57 - Vaša zgodba Toolbox: Kako si lahko zapomniš? 20:50 - Kako se pogovoriš?

DO DANESA

V videoposnetku ob 16:57 sem opisal Story Toolbox, koncept Dream Job, ki vam omogoča, da stopite v katero koli interakcijo - razgovor za delo, bar ali cocktail party - in takoj imate 5-10 zgodb, ki jih lahko uporabljate v vsakem trenutku.

Najboljši izvajalci vedo, da so te zgodbe pripravljene za uporabo - zgodbe, ki dosledno dobivajo pozitivne reakcije - se lahko takoj povežejo z nikomer.

Danes bi rad začel graditi svojo orodjarno za zgodbo.

Tukaj je tvoj izziv:

 1. Brainstorm ONE zanimiv zgodba (tako kot moja zgodba o izterjalniku alkohola v baru), nato pa preizkusite na 1 osebi - prijatelju, družinskemu članu, sodelavcu, celo tujcu.
 2. V spodnjih pripombah delite zgodbo (samo izrezek) in odziv, ki ste ga dobili. V redu je dobiti negativno reakcijo! Delite karkoli najdete spodaj.

Priporočena: