Kako narediti več denarja

Kazalo:

Kako narediti več denarja
Kako narediti več denarja

Video: Kako narediti več denarja

Video: Kako narediti več denarja
Video: Vlaganje za začetnike: kje in kako začeti? (kateri so prvi nujni koraki?) 2023, Oktober
Anonim

Približujemo se novemu letu in veste, kaj to pomeni! Čas je, da nekatere odločitve izboljšate svoje osebne finance naslednje leto. Ne skrbi; ni nujno, da bi bilo težko. Morda boste presenečeni nad tem, kako enostavno je narediti nekaj majhnih sprememb, ki lahko spremenijo vašo finančno blaginjo in vam dajo več varnosti. V tem članku vam bom dal tri odlične načine, da naslednje leto zaslužite več.

Kako narediti več denarja

Obstajajo tri osnovne finančne strategije, ki jih lahko uporabite za več denarja v letu 2011:

  1. Povečajte svoj dohodek s proaktivno vodenje kariere.

  2. Zaslužite več zanimanja z upravljanjem denarja, ki ga že imate učinkoviteje.

  3. Investirajte več tako da izboljšate svoj načrt porabe in zmanjšate stroške.

Te zveni precej generično, zato pojdimo natančneje o vsaki strategiji, tako da jih lahko uporabite v vaši situaciji.

Kako povečati svoj dohodek

Tudi na današnjem težkem trgu dela je eden od najboljših načinov za povečanje vašega dohodka zahtevati zasluženo povečanje ali napredovanje.

Tudi na današnjem težkem trgu dela je eden od najboljših načinov za povečanje vašega dohodka zahtevati zasluženo povečanje ali napredovanje. Morda boste delali dlje časa, da bi pokrili za odpuščene zaposlene in bi lahko na tej poti pridobili nekaj novih znanj. Primerjajte, kaj ste na povprečnih plačah ali plačah na svojem področju in ne bodite plašni, da se pogovorite s svojim šefom, če menite, da bi morali zaslužiti več. Razpravljajte o tem, kaj ste dosegli za podjetje, in opomnite svojega delodajalca o vrednosti, ki jo prinesete zaradi svoje izobrazbe, izkušenj v industriji, osebnih povezav ali časa na delovnem mestu, na primer.

Če razpravljate o višanju s svojim šefom, se počutite malo nerodno, samo zapomnite, kako koristno je lahko za vašo finančno prihodnost. Tukaj je tisto, kar mislim: če se pogajate o dodatnih 3.000 $ na leto, to je dodatnih 60.000 $ v naslednjih 20 letih. Če boste v račun za upokojitev vložili dodatni dohodek, npr 401 (k) ali IRA, in vsako leto zaslužite povprečno 7%, se je vaš dvig povečal na 123.000 $! Imate več prihodkov tudi vam omogoča, da zbirate večje preglede socialne varnosti vsak mesec po tem, ko se upokojite.

Ko se vaš dohodek izkoristi v vaši trenutni službi, se obrnite na svojega šefa o potencialnih promocijskih priložnostih. Če samo ne obstajajo, kjer ste zdaj, poiščite bolj donosno pozicijo ali začnite s potegom na strani pri drugem delovnem mestu. Kaj pa ustvarjanje poslov s krajšim delovnim časom? Razmislite, kakšne spretnosti imate, ki jih potrebujejo drugi ljudje, kot so hišno slikarstvo, računalniško delo, hišne živali, poučevanje, glasbene lekcije, delo na dvorišču, pisanje, nakupovanje, čiščenje hiše, knjigovodstvo in tako naprej. Postati podjetnik s polovičnim delovnim časom je fantastičen način, da zaslužite več in bi lahko celo pripeljali do dela s polnim delovnim časom, za katerega ste zelo strastni.

Kako zaslužiti več zanimanja

Vendar pa vam bo morda olajšano vedeti, da vam ni treba več delovnih mest, da bi dobili naslednje leto. Druga strategija, ki sem jo omenil, je zaslužiti več zanimanja za denar, ki ga že imate. Na primer, če imate bančne račune, ki težko plačujejo obresti, je čas, da vaš denar dajo veliko težje delo. Poiščite brezplačne potrditvene in varčevalne račune na spletnih mestih, na primer depositaccounts.com in checkingfinder.com. Če v računu zaslužite 4%, ki znaša 15.000 $, boste imeli v žepu dodatnih 600 $. Če vlagate svoj dohodek za skromen donos, se lahko poveča na 25.000 $ v 20 letih.

Drug način za zaslužek večjega zanimanja je plačati manj obresti! Če imate na računu kreditno kartico, ki zaračunava 17-odstotno obrestno mero, je na primer izplačilo, tako kot je zaslužek 17% po obdavčitvi. Torej, ne podcenjujte, kako koristno je, da odpravite visoke obresti dolga, kot so kreditne kartice, trgovina na drobno kartice in plač posojila.

Kako naložiti več

Tretja strategija, s katero bo prihodnje leto več denarja, je vložiti več denarja. Prvi korak k večjemu vlaganju je ustvarite proračun (ali kaj raje poznam načrt porabe). V svoji novi knjigi, Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat, Povem vam natančno, kako vzpostaviti realističen načrt porabe, da boste vedeli, kje je vaš denar, in lahko izločite večji del vašega prostega preudarnega dohodka, da bi se odločili za prihodnost. Prav tako se boste naučili pravilnih naložb, ki bi temeljile na vaši starosti in dolgoročnih finančnih ciljih.

Priporočam uporabo brezplačne spletne finančne aplikacije, kot je mint.com enostavno uvažati in spremljati vaše stroške z računov pri bankah in podjetjih s kreditnimi karticami. Mint vam omogoča, da določite proračun za vsako od vaših potrošniških kategorij, kot so trgovina z živili, obroki, obleke in pripomočki, in da bi dobili opozorila o porabi, da boste vedno ostali na dobri poti.

Pametna poteza je, da v prihodnost naložite vsaj 15% vašega dohodka - zato odločite za črpanje vašega prihranka. Celo povečanje prispevkov za račun za upokojitev za 1% vsako leto je zdrava navada, ki se bo sčasoma zopet odplačala. Če uporabljate vsako od treh strategij, o katerih sem razpravljal, da zaslužite več prihodkov, zaslužite več zanimanja in vlagate bolj diskrecijski dohodek, boste imeli tisto, kar je potrebno za resnično napredovanje in gradnjo resnega premoženja za vašo prihodnjo finančno varnost.

Proslavite denar dekle in osvojite brezplačne knjige!

Od zdaj do konca leta 2010 delam nekaj posebnega, da se vam zahvalim, ker ste del uspeha Denarnice! The avdio podcast je bilo prenesenih več kot osem milijonov krat, zato sem dal osem knjig za osebne finance, ki so jih napisali različni avtorji, vključno z mano. Vsak teden bo zmagovalec. Če želite biti upravičeni do zmage, se prijavite na SmartMovesToGrowRich.com.

Za več denarja nasvete, orodja in nasvete, se prepričajte, da se prijavite za brezplačno Money Girl novice in se povežite z mano Facebook in Twitter. Prav tako mi pošljite vprašanje o e-pošti na denar na naslovu [email protected].

Money Girl's Smart se premakne v vaš dolg

Ali želite napadati tisto višino kupca dolga? Prenesite brezplačno e-knjigo Kindle, Money Girl's Smart se premakne v vaš dolgin sledite 10-stopenjskemu načrtu, da se znebite svojega dolga za dobro. Ta posebna e-knjiga vključuje predogled nove knjige Laura Adam, Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat- to pokriva vse od naložb, nakup nepremičnin, zmanjšanje davkov, povečanje vašega kreditnega rezultata, uporabo tehnologije za boljše upravljanje z denarjem in celotno enchilado! Zgodnji pregledi hvalijo knjigo kot tista, ki vam bo omogočila "ustvariti bogatejše življenje - finančno in čustveno" (Izdajatelj tedensko)

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: