Kako narediti veliko denarja med naslednjim upadom

Kazalo:

Kako narediti veliko denarja med naslednjim upadom
Kako narediti veliko denarja med naslednjim upadom

Video: Kako narediti veliko denarja med naslednjim upadom

Video: Kako narediti veliko denarja med naslednjim upadom
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, Oktober
Anonim

Med zadnjim upadom sem izgubil okoli 35% moje neto vrednosti. Tega ne načrtujem več.

Izguba 35% ni tako slaba, kot je S & P 500 v najslabšem obdobju izgubil ~ 60%, vendar je zaradi hitrosti in absolutnega zneska dolarja izguba še vedno prizadet kot pekel.

Resnično, moj ciljni scenarij v času recesije je, da ostane ravno - ne bodite niti izgubite denarja. Toda moj modri nebo scenarij je, da bi dejansko poskušali ustvariti veliko denarja, ko se svet pade naokrog.

Evo, kako to načrtujem in kako bi lahko tudi vi, če ste nabrali dovolj denarja ali nameravate upokojiti v naslednjih petih letih.

Kako zaslužiti denar med naslednjim upadom

1) Bodite OK, ker ne boste več zaslužili.

Prvi korak pri ustvarjanju denarja med naslednjim recesijo je, da v času naraščanja ne bo več zaslužil denarja. Z drugimi besedami, morate metodično prodati premoženje tveganega kapitala, kot so zaloge in nepremičnine, dlje, kolikor dlje v ciklu.

Bolje je, da pogrešam na dobičku, toda izgubljeni dobiček je edini način, da ne izgubite denarja. Vaš cilj je, da čas dodelite sredstva, tako da imate najmanj izpostavljenost tveganju, ko se cikel obrne. Problem, seveda, je, da nihče ne ve, kdaj se bo cikel obrnil.

Da bi dobili boljšo idejo o tem, kje smo v ciklu, je pomembno, da se učimo zgodovino in izobrazimo.

Tržnica Bull trdi v povprečju približno 97 mesecev (8 let) in pridobi povprečno 440 točk v indeksu delnic Standard & Poor's 500. V primerjavi z medijskimi trgi od tridesetih let imajo povprečno trajanje le 18 mesecev (1,5 leta) in povprečno izgubo v vrednosti okoli 40 odstotkov.

Če želimo povedati, da se je okrevanje začelo leta 2010, potem je leta 2018 deveto leto sedanjega cikla. Ko se je Fed začel zožiti, ocenjujemo, da so vrednosti, ki so blizu vrhunskim časom, in upočasnjena rast dobička, lahko sklepamo, da je logično, da začnete tvegati z mize.

Sorodni: Koliko investicijskih tveganj je treba upokojiti
Sorodni: Koliko investicijskih tveganj je treba upokojiti

2) Bodite vsaj nevtralni, ko se cikel obrne.

Zdi se verjetno, da bo do konca leta 2020 prišlo do recesije (11-letni cikel). Zato se želite premakniti večinoma na gotovino in zgoščenko pred tem ali imeti kratke pozicije, ki na koncu svojega cikla prevladajo nad vašimi dolgimi pozicijami.

Ne pozabite, da tudi če se premaknete na 100% gotovino ali zgoščenke, boste še vedno zagotavljali ~ 3% svojega denarja na podlagi današnje brez tveganja. Morate pretehtati zajamčeno donosnost glede možnosti, da boste izgubili nadaljnje dobičke ali izgubo denarja.

Če ste že od leta 2010 dosegli več kot 200-odstotno donosnost na borzi, ali je toliko, da bi le 3% na leto namesto 8% na leto, če boste morali tvegati več? Če je vaš lastniški kapital 500% od leta 2012, ali res želite plačati še tri leta davkov na premoženje, hipoteke in stroške vzdrževanja, če cene morda ostanejo nespremenjene ali padajo 20%? To so nekatera vprašanja, ki bi se morali vprašati.

Glej: Vedno izračunajte stroške priložnosti pri velikih naložbah

3) Bodite tvegani in pojdite na mrežo.

Edini način za veliko denarja v recesiji je tveganje. To pomeni izgubo denarja, če upada nikoli ne pride.

Najlažji način za kratko tveganje je nakup ETF-ja, ki se poveča, ko se osnovni indeks, ki ga sledi, zmanjša. Tukaj je seznam ProShares, ki vključuje kratkoročne in dolge ETF z vzvodom, s katerimi lahko sokrišete svoje donose ali pa se razstrelite.

Lahko tudi kratke posamezne zaloge, tudi če menite, da imate rob in želite bolj neposredno izpostavljenosti. Zaloge, ki jih običajno najbolj prizadenejo med recesijo, so visoke beta stave s šibkimi bilancami in brez zaslužka.
Lahko tudi kratke posamezne zaloge, tudi če menite, da imate rob in želite bolj neposredno izpostavljenosti. Zaloge, ki jih običajno najbolj prizadenejo med recesijo, so visoke beta stave s šibkimi bilancami in brez zaslužka.

Z drugimi besedami, imena majhnih imen v biotehnoloških in tehnoloških sektorjih se pogosto znižujejo, ker njihova vrednotenja temeljijo na špekulativnih terminalnih vrednostih. Takšna podjetja bodo neomajno napadnjena na kratki strani, saj špekulacije rastejo, da bodo šli iz poslovanja. Če ste izguba podjetja brez jarka, boste umrli, če recesija traja dovolj dolgo, ker bodo kapitalski trgi zaprli vse zbiranje sredstev. To je razlog, zakaj je kratek indeks Russell 2000 majhen pokrov (TWM) precej priljubljen na trgu medveda.

Po drugi strani pa podjetja, bogata z gotovino, z velikimi kapitalizacijami, ki imajo dolgo zgodovino za izplačilo dividende, zmanjšujejo. Razmislite o imenih v storitvenih prostorih in potrošniških sponkah, kot so AT & T ali Proctor & Gamble. Niso le zelo donosni, temveč imajo tudi dovolj denarja, da bi jih lahko preživljali skozi leta neprofitnosti. Tako, glede na to, da povprečna recesija traja samo 18 mesecev, mnogi vlagatelji iščejo relativno varnost z nakupom koristnih ali potrošnih rezanih zalog.

Bodite pozorni na to, da boste kratkoročno delili sektor dividend, ETF ali delnice ali obveznice ETF, boste morali plačati to dividendo.

Sorodni: Pravilno dodeljevanje delnic in obveznic po starosti

Pojdite na veliko volatilnost

Prav tako lahko prestopite z veliko volatilnostjo, tako da kupite ETF volatilnosti, kot je VXX. V začetku leta 2018 je 10-odstotna prodaja v S & P 500, VXX podvojila s 25,68 USD na 50 USD. Prepričajte se, da gre za dolgotrajno dolgo volatilnost izguba predloga zaradi stvari, ki se imenuje "razpad".

Spodnja tabela je petletna zgodovina VXX. Obvestilo o tem, kako je bila cena 1 090 $ nazaj 1. avgusta 2013.Danes je to samo pri 33 $ za 97% izgubo! Z drugimi besedami, lahko dolgo časa nihate le kratkoročno (manj kot nekaj mesecev), preden struktura naložbe povleče dol.

Podobno: Občuti se veliko podobno kot leta 2007: razmišljanje na prejšnjem vrhu
Podobno: Občuti se veliko podobno kot leta 2007: razmišljanje na prejšnjem vrhu

Pojdi dolgo ameriške zakladnice

Ko se svet zruši, vlagatelji težijo k iskanju varnosti ameriških državnih obveznic. Dva od najpogostejših ETF-jev za nakup sta IEF (iShares 7+ letna zakladnica) in TLT (iShares 20+ Year Treasuries). Nakup TLT vam bo dala večjo donosnost in nestabilnost pri daljšem trajanju obveznic so bolj občutljive na spremembe obrestnih mer.

Obvestilo o tem, kako je TLT na dan 1. oktobra 2008 znašal 92,83 USD na 119,35 USD na dan 1. decembra 2008 (+ 28,6%) v globinah finančne krize. Od leta 2008 je bilo več kot 20% + trgovinskih priložnosti zaradi geopolitičnega tveganja, političnega tveganja in nadaljnjih prodanih delnic.

Zanimivo je, da tudi če ste v času krize kupili TLT na visokem nivoju, ste še danes, medtem ko zaslužite enakomeren ~ 3% letni donos.

Povezano: Primer nakupa obveznic: živeti brezplačno in druge ugodnosti
Povezano: Primer nakupa obveznic: živeti brezplačno in druge ugodnosti

Go Long Gold

Zlato je težko sredstvo, ki prav tako dobro počne med recesijo. Čeprav zlato ne ustvarja zaslužka in ne daje dividend, je to blago, s katerim se lahko trguje. Bolj težki gospodarski položaj, bolj dragocena trdna sredstva postanejo.

Največji, najbolj priljubljen zlati ETF je GLD, ki mu sledi IAU. Kot je razvidno iz zgodovinskega grafikona GLD spodaj, se je od 1. oktobra 2008 do začetka leta 2012 (+ 170%) odlično odrezalo, preden se je zbledela, ko se je trg zbral.

Če dolgoročno vlagate v zlato, je pomembno razumeti globalno povpraševanje in dinamiko ponudbe ter si ogledati ameriški dolar, saj je zlato denominirano v ameriških dolarjih. Zlato je nepopolno varovanje.
Če dolgoročno vlagate v zlato, je pomembno razumeti globalno povpraševanje in dinamiko ponudbe ter si ogledati ameriški dolar, saj je zlato denominirano v ameriških dolarjih. Zlato je nepopolno varovanje.

Pojdi dolgo

Ljudje, ki ne izgubijo delovnih mest v recesiji, so tisti, ki so preveč dragoceni za svoja podjetja. Zato je treba za vedno zaposliti dovolj znanja, odnosov s strankami in notranjega dobrega imena. Verjetno ste največji ustvarjalec denarja.

Odhod na poslovno šolo s krajšim delovnim časom je bil eden od mojih najboljših ustvarjalcev denarja, ker sem ne samo ustvarjal nove veščine, moji podjetji pa so menili, da so me preveč vlagali, ker sem plačal 85% mojega šolanja, da bi me pustil. Želijo svoje tri leta zaprtega služenja v zameno za šolsko pomoč.

Poleg formalnega izobraževanja morate vsak teden dati nekaj časa, da uresničite svoj ustvarjalni um. Morda boste napisali proticiklično knjigo ali pa pripravili pesem, ki bo zaslužila avtorske pravice, ali pa začnite spletno mesto, ki zasluži prihodek od oglaševanja o svojem najljubšem hobiju. Ti dodatni motorji bi vas lahko razstrelili v finančni prostor.

Zahvaljujoč, moja skupna neto vrednost je od začetka leta 2009 presegla nepremičnine S & P 500 in San Francisco.

Najlažji način za zaslužiti denar

Krčenje dolgoročnega trga je a izguba predloga zaradi rasti prebivalstva, vse večjega povpraševanja, zmanjševanja ponudbe in inflacije. To je enak koncept kot dolgoročni najem.

Če želite zamenjati trg, morate biti kratkoročno disciplinirani le za kratek čas. Lahko bi bil le en teden, če kupujete volatilnost ali največ dve leti, če ste kratkoročni S & P 500. V tem kratkem časovnem obdobju boste verjetno izgubili denar, saj bo vaš čas neprecenljiv.

Kot rezultat, mnogi vlagatelji, ki želijo varovati pred upadom, gradijo portfelj dolgih in kratkih hlač in rebalirajo neto izpostavljenost, ko se počutijo bolj bikov ali medveda. Toda v takem scenariju lahko izgubite tudi na svojih dolgih in kratkih hlačah.

Glede na to, da lahko trgujete v obeh smereh, nobena od zgoraj navedenih naložb pa ni popolna živa meja, najlažji način za denar med recesijo je, da gredo dolge denarne ali gotovinske ekvivalente, kot so zgoščenke. Sedaj lahko zaklenete na dvanajstmesečni CD za 2,5%, kar je super v primerjavi s samo nekaj leti.
Glede na to, da lahko trgujete v obeh smereh, nobena od zgoraj navedenih naložb pa ni popolna živa meja, najlažji način za denar med recesijo je, da gredo dolge denarne ali gotovinske ekvivalente, kot so zgoščenke. Sedaj lahko zaklenete na dvanajstmesečni CD za 2,5%, kar je super v primerjavi s samo nekaj leti.

Zagotavljanje zajamčenega donosa v višini 2,5% morda ne bo videti veliko, vendar se vam bo zdelo, kot bi bilo, če vaše tvegano sredstvo popravi 20% +!

Če lahko istočasno gradite izven dohodkovnih virov, medtem ko tvegate, potem še bolje.

Za tiste, ki ste mlajši od 40 let ali imate vsaj 20 let dela v vas, bi lahko še naprej tvegali na podlagi bolj tradicionalnega modela dodeljevanja sredstev. Dolgoročno so naložbe, kot je S & P 500, in nepremičnine nagnjeni k višanju in na desno. Ko združite ne porabite denarja z dolgotrajnim združevanjem, boste bogatejši od pričakovanj.

Za tiste, ki imajo dovolj denarja, da bi bili srečni, je preveliko tveganje nepotrebno. Ko ste ustvarili svoj denar, je ključ do nje.

Moj načrt je, da bom nadaljeval tveganje, dokler ne bom imel več kot 30% moje neto vrednosti v tveganih sredstvih do leta 2020. Sliši se konservativno, vendar lahko z veseljem živim s 3% letno, ne da bi se kdajkoli dotaknil načela.

Ostanite na vrhu svojega denarja: Prijavite se za Osebni kapital, spletno orodje za brezplačno upravljanje sredstev na spletu za boljši poseg v svoje finance. Poleg boljšega nadzora nad denarjem izvedite svoje naložbe s pomočjo nagrajenega orodja za preverjanje naložb, da natančno ugotovite, koliko plačate v honorarjih. Plačal sem 1,700 $ letno v pristojbinah, za katere nisem vedel, da plačujem. Ko povežete vse svoje račune, uporabite svoj kalkulator za načrtovanje upokojitve, ki potegne vaše prave podatke, da vam omogoči čisto oceno vaše finančne prihodnosti z uporabo Monte Carlo simulacijskih algoritmov.

Priporočena: