Kako narediti veliko denarja na borznem trgu in še vedno se počutim kot izguba

Kazalo:

Kako narediti veliko denarja na borznem trgu in še vedno se počutim kot izguba
Kako narediti veliko denarja na borznem trgu in še vedno se počutim kot izguba

Video: Kako narediti veliko denarja na borznem trgu in še vedno se počutim kot izguba

Video: Kako narediti veliko denarja na borznem trgu in še vedno se počutim kot izguba
Video: ПРИВОЗ ОДЕССА. ЦЕНЫ МЯСО САЛО. ТАКОЕ ЕСТЬ ТОЛЬКА У НАС. БИБЛИОТЕКА САЛА 2023, Oktober
Anonim
Počasi in stabilno pogosto zmagata na dirki.
Počasi in stabilno pogosto zmagata na dirki.

5. maja 2013 sem napisal članek z naslovom Ali naj vlagam na Kitajsko? Moja navidezna teza je bila, da je Kitajska neizogibno dohitela tveganje, da bi z Yenom, ki se je zmanjšalo za 100 ali več zaradi Abenomike, skupaj z močnimi svetovnimi trgi. Kitajski internetni prostor sem nato opredelil kot najhitrejši sektor, kjer bi morali vlagatelji razmisliti o dajanju denarja za delo. Kitajske internetne zaloge že dve leti gredo naravnost navzdol. Zaloge so vključevale BIDU, SINA in RENN.

Torej, kaj se je zgodilo z zalogami od takrat? In še pomembneje, ali sem dal svoj denar, kjer je moja usta ali je bil samo pontificating, kot nekdo neuporabni Wall St. raziskovalni analitik ne s Neutral / Hold / Wait And See ocene? Upam, da veste do sedaj, da ne maram zapravljati časa, ko pišem o stvareh, za katere ne vem ali jih ne bi bilo treba ukrepati. Seveda sem vlagal v svojo tezo. Nisem ravno dovolj vlagal.

V skoraj treh tednih po objavi so se skorajda kot magija vsi trije zvišali za 15-25%, medtem ko so se širši trgi povečali za 2%. Bilo je skoraj tako, kot da bi nekdo pridobil moj članek in ga poslal, in povzročil odkup blaznosti. Če obstaja verjetnost, da je to res, se sprašujete, zakaj skladi hedge hranijo svoja gospodarstva čim bližje svojim skrinjam?

Odkar objavim svojo delovno mesto na Kitajskem, se je IRA povečal za približno 40.000 ameriških dolarjev. Dobro v redu? Odkar sem začel s 400.000 ameriških dolarjev konec aprila. Običajno bom vsak dan dobil 10-odstotni dobiček za celo leto. Vendar je dobiček 10% 5-15% pomanjkljivost mojih delnic, kar pomeni približno 20.000 do 60.000 dolarjev v denarju, ki je ostal na mizi.

Torej, kaj za vraga se je zgodilo takšno uhajanje pri izvedbi, ki jo vprašate? Neugodno kopičenje in izhod iz položajev, kot tudi FEAR. Ne pozabite, jaz sem Kralj slabih trgovanj. Spodnji graf prikazuje vrednost portfelja IRA danes. Aktivnost v teku je v teku zaradi gotovine zaradi prodaje v vrednosti 209.913 dolarjev, saj sem nenehno zaskrbljen zaradi popravka trga. Že nekaj dni prej sem prodal 168.000 $ zalog. Hkrati nisem pripravljen dati velikih kratkih stave bodisi zato, ker je Fed že umetno podprt.

Portfelj IRAA 22.5.13
Portfelj IRAA 22.5.13

MOJ IRA PORTFOLIO PRED LADIJSKIMI TRGOVAMI

Morda mislite, da sem pohlepen zaradi razočaranja z $ 40.000 dobička v enem mesecu. In prav imaš. V preteklosti sem izvedel podobne trge denarja, tako da je 40.000 dolarjev ni tako nenavadno, tudi v tem kratkem časovnem obdobju. Na koncu dneva je vse relativno.

Kaj resnično pripelje do mene, pusti toliko denarja na mizi. Z $ 20.000 - 60.000 dolarjev bi lahko šel po celem svetu na luksuzno križarjenje tri mesece. Lahko dobim 13-letno Moose nekaj svežih novih pnevmatik in svečk. Če bi hotel goljufati na Moose, bi lahko dobil lepo novo Nissan Sentra 2013 za 20.000 dolarjev ali čakati, da bi prišel do leta 2014 par BMW 335i, ki prihajajo jeseni za 60.000 dolarjev. Lahko bi se celo zdravil z nekaterimi novimi ramenskimi rezanci, namesto da bi vedno kupoval $ 2 instant stvari, ki sem jih jedel kot kazen, ker so bili brezposelni.

Tukaj je še en strel v orehih. Moj portfelj je bil več kot 450.000 $ pred nekaj tedni! Visoko je bilo dejansko bližje 455.000 dolarjev, vendar nisem vzel posnetka, da je to lep dan. Dejstvo, da so se trgi v zadnjih dveh tednih premaknili, medtem ko sem z vrha izgubil ~ 15.000 $, je zmeden. Kot lahko poveste iz mojih položajev, imam Apple na enem mestu zelo koncentrirane položaje, ki predstavljajo 178.366 $ ali 40% mojega celotnega portfelja.

IRA Portfolio 5/9/13
IRA Portfolio 5/9/13

KAKO JE POTREBNO?

Torej, kaj mi je v nekaj tednih krvavilo 15.000 dolarjev dobička? Želim deliti z vami v kot visceralnem slogu pisanja kot notranji videz o tem, kako deluje nevrotični trgovec.

* Apple me je prestrašil. Apple je precej premaknil, ko je dosegel najnižjo vrednost 385 evrov, preden so objavili svoje rezultate 2Q. V Appleu sem šel relativno veliko v nizkih 400-ih, ko sem kupil okrog 160.000 $ zalog. Ko je zaloga znašala 457 dolarjev, kot si lahko ogledate v zgornji tabeli, sem razmišljal, "Kdo so bili idioti, ki prodajajo po 400 $ ali manj? Jaz vozim to stvar do najmanj 500 dolarjev! Nov cikel izdelkov v 2H2013 in 2014 zagotovo!"

Nato so izhajale dnevne novice, ki so govorile, da sta se Julian Robertson in David Tepper, dva hedge sklada velikani, izstopila ali razšla precej v 1Q2013, zaradi česar je zaloga padla na 420 evrov od 460 evrov v samo tri dni. Takrat sem razmišljal, Kakšen idiot začne prodajati, potem ko se ti hedge skladi prodajajo po tem, ko se je zaloga zrušila za 40%? Ali so ljudje res tako neumni, da prodajajo na podlagi podatkov o dejstvih? Pridobivanje teh dveh velikanov je dejansko pozitiven, ker to pomeni tam je manj zaloge za prodajo!

Želel sem kupiti več zaloge na 420 $, vendar sem moral res zgraditi $ 200,000 + pozicijo v Apple od velikosti portfelja le 400.000 $? Poleg tega že imam japonsko strukturirano noto, ki mi bodisi izgubi 10.000 dolarjev 17. junija, ali mi bo dala $ 1.400. Zdelo se je neodgovorno, da se je kopičilo več, prav tako pa sem se tudi prestrašil, da bi sprožil sprožilec. Ena stvar, o kateri sem razmišljal med crashom Applea na 420 evrov, je, da se ne morem boriti proti neumnosti. To je kot igranje pokra.Zelo težko je blefirati idiot, ker ne razmišljajo v scenarijih na več ravneh.

Ko se je Apple povrnil na približno 435 dolarjev, sem začel prodajati približno 115.000 dolarjev staleža kot kukavica. Bil sem v procesu odkrivanja moje tolerance glede tveganja, kar noben investitor ne ve, dokler ne dajo pravega denarja na mizo. Nisem mogel popolnoma sprostiti, ko sem bil dva tedna na Havajih, je bilo nadležno. 40% mojega portfelja v eni zalogi je bilo preveč čudno. Spoznala sem, da je 20% mojega portfelja v eni zalogi verjetno najvišja stopnja, kjer se bom lahko sprostila. Privedlo do podoptimalnega trgovanja $3,000 manj dobička.

Apple izgleda privlačno v nizkih 400-ih.
Apple izgleda privlačno v nizkih 400-ih.

* Baidu zaslužka pogrešam. Baidu je dejansko zbral približno 9% v zadnjem četrtletju v aprilu in sem se počutil kot prvak. Ko so zamudili, se je zaloga spustila s 92 dolarjev do konca 83 dolarjev, zbrisala vse moje dobičke. V enem tednu ne bi smel biti tako pohlepen z 9-odstotnim gibanjem, vendar sem bil strah, da bi podjetje izpraznilo zaslužek in se po rezultatih povečalo. Sem se preklinjal, ker nisem prodajal, medtem ko sem imel priložnost, in obljubil, da če se bo zaloga kdaj povrnila na 92 $ ali več, da bi jaz vzel 15% in teče kot gozd. "Kaj za vraga je z Baidujevo strukturo stroškov?"Je bil moj največji skrb.

Ne samo, da se je zaloga ponovno znižala na 92 evrov, vendar je zaloga dosegla 100 evrov! Začel sem razmišljati,"Kdo za vraga je prodal na 83 $ samo drugi teden? Ti norci! Hvala bogu, da nisem kapituliral." Na koncu sem prodal svoj celotni položaj s povprečno ceno 95 dolarjev, kar je približno ostalo $5,000 na mizi. Kar se tiče več, je, da se ne bom mogel vrniti, ker mislim, da bi Baidu letos lahko znašal 115 dolarjev. Tukaj je še en primer prodaje predčasno zaradi volatilnosti. Moral bi vsaj imeti vsaj 25.000 pozicij in videti, kaj se bo zgodilo.

Pogovor o volatilnosti okoli zaslužka.
Pogovor o volatilnosti okoli zaslužka.

* Nekaj ribjega z RenRen. Takoj, ko sem kupil polovico svojega želenega položaja v RenRenu pri 2,75 evra, se je zaloga začela povečevati na 3,20 evra za 13-odstotno dobičkonosnost pri 6-odstotni povprečni količini v obdobju dveh dni. Bilo je, kot da so trgovci z zalogami peni na svetu pridržali svoj članek in vsi so se zlagali. Zaradi tega sem kupil drugo polovico svojega položaja, približno 11.000 delnic z manj kot idealno ceno 2,90 dolarja. Družba je nato poročala o neverjetnih rezultatih in vodila na nižji ravni za prihodnje četrtletje. Stalež se je znižal na približno 3 dolarje in se vztrajno zniževal na 2,8 dolarja, kar je povzročilo dobiček približno 5000 dolarjev. Bil sem jezen.

Kaj je bilo nadležno je bilo, da sem imel približno 30.000 $ naročila sedel na ponudbo na 2,85 $ za tri ure in ni bil napolnjen. Bog prekleti tržni proizvajalci znova manipulirajo na trgih! Kako za vraga se ne napolnim, ko RENN trguje večkratno povprečno količino? Kakšna kup lopova.

Ko je zaloga neupravičeno povečala na 5/20 do 3,10 $, sem dobil za vraga po povprečni ceni 3,08 $, ker nimam časa za težke usmrtitve. Seveda se je zaloga po prodaji nadaljevala z višjim razmerjem na okoli 3,12 dolarja, vendar se je sčasoma znižala pod svojo prodajno ceno. Renrenovi stroški so zunaj nadzora in nimajo poudarka. CEO je dejansko zvenel na prestrašeni konferenčni klic, ko je govoril o Tencentu, svojem največjem tekmecu. Renren je bil moj punt zalog, in sem odšel z dobičkom. Če se zaloga spet zmanjša na 2,80 $ ali manj, se bom vrnil noter. Ne prodajam na 3,20 $, ko me stanejo 2.500 $ v izgubljenih dobičkih.

Danes po objavljanju mojega članka bom balističen, ne dajem mi možnost zapolniti polno pozicijo.
Danes po objavljanju mojega članka bom balističen, ne dajem mi možnost zapolniti polno pozicijo.

* Sina je bila doma. Pravzaprav sem kupil večino mojega položaja Sina, preden je Alibaba napovedal nakup manjšinskega deleža v Weibu, kitajskem Twitterju. Oprosti, ne morem vam povedati vseh mojih poslov. Alibaba je kupil vrednosti Sina na približno 60 dolarjev za lastne izračune. Kot rezultat, sem prodal 70% svojega deleža Sina po 61 $ na delnico in bom pustil, da bo moj preostalih 300 delnic vozi, ali pa bom?

Moj največji obžalovanje s Sino ni bil večji. Imel sem samo 58.000 $ (13% mojega portfelja) v imenu, kot sem stavil na napačen konj, Apple. Če bi bil pameten, bi namesto tega ustvaril 160.000 $, kar bi se lahko spremenilo v več kot 40.000 $ dobička. Moj največji strah je, da ne bom mogel ponovno zgraditi grobega položaja, saj trg odkrije ime in zvoke Twitter-ja. Napaka, da ne gre več, me je resnično stala 20.000 $ v izgubljenem dobičku.

Izvajate se kot naložba v šampion Alibabe.
Izvajate se kot naložba v šampion Alibabe.

* Kratek trg. Zaradi moje strah pred povračilom sem se odločil, da bom s 23-odstotnim deležem mojega portfelja kratkoročno kupil SDS. SDS je dvojni kratki ETF, zato je kratka vrednost, ki je ogrožena, bližje 96.000 $ (96.000 $ / 440.000 $). Zamisel je, da skrajšamo penasti trg in nadgrajujejo posamezne zaloge. Trgi so se v maju nenehno preselili na moje presenečenje in sem končal izgublja okoli 2.500 $ v tej trgovini s hedžo, ki sem ga hitro pokrival. Če svojega SDS-ja ne bi prodal, ko bi to storil, bi izgubil še kak drug 2.000 $, zato mislim, da je v svoji knjigi nekoliko zmaga. Resničnost je, da bi se moral dvakrat dolgi, namesto kratkega. "Trg želi, da gremo nori in jaz sem absolutni idiot, da grem proti Fedu! Mislim, da je resnično res, da vsi delajo veliko denarja in ponovno zaposlijo, razen mojega neumnega sebe! Do lune baby!" Jaz sem brezskrbno mislil.

SDS bo še naprej moja neučinkovita zaščita pred izbiro in razmišljam o novi trgovini z delnicami po 38.XX $.Zdaj sem domnevala, da bo vse, kar sem prodal, še naprej iti gor in mi nikoli ne pustiti nazaj po nižji ceni. Sovražim občutek izginotja, vendar moram tudi uravnotežiti grozni občutek okroglega stika z zalogom ali izgubo denarja. S plinom na 4,50 dolarja, 10-letni donos 2,03%, in poletni zastoji tukaj, kaj bi lahko narobe z zalogami, ki streljajo na Luno? Samo čas bo povedal!

Dol gre SDS, višji je trg.
Dol gre SDS, višji je trg.

Morda boste izgubili svojo MIND INVESTICIJO

Kot lahko vidite iz mojega pisanja, je dosledno tržno zmagovalno poslovanje težko. Namesto 40.000 dolarjev dobička, ki sem jih naredil do maja, razmišljam o realnih $ 20.000 - $ 60.000 več v dobičku, ki sem si ga lahko naredil! Pohlep je slab! Vlaganje je zelo čustveni proces, ki hitro odkrije, od kod ste resnično pripravljeni. To je razlog, zakaj se motim pri ljudeh, ki pravijo, da je vlaganje tako enostavno. Znaš me slabše, ker sem tako prestrašena in neumna.

Še bolj frustrirajočo zaradi tako veliko izgubljenega dobička je, da v raziskavah o kitajskih internetnih zalogah nisem bil dovolj temeljit. Nikoli ne verjamem, da bi moral biti neuspešen zaradi pomanjkanja napora, in maja sem BIG TIME nemočil, ker nisem dovolj skrben.

Dang Dang (DANG), "Amazon na Kitajskem", je dosegel neverjetnih 80% v maju samem. Če bi imela močnejšo delovno etiko ali če bi bila le malo pametnejša, bi odkrila Dang Danga in verjetno vložila 50.000 dolarjev v ime. Moje naložbe bi se potem povečale za 40.000 dolarjev za potencialno dodatnih 100.000 dolarjev v maju na 540.000 dolarjev in ne le za 440.000 dolarjev. Nenadoma 40.000 $ v enem mesecu je kot žepna sprememba. Moj cilj je, da svoj IRA zgradim v precejšnjo količino denarja, kjer lahko pravila 72 (t) uveljavljam, da brez denarnih kazni brez denarne kazni prejmem 45 let.

Vedno je trg nekoga. Zapomni si to vrstico. Na vse nas je, da v EFFORT vložimo skrite dragulje. Če bi se odločil spati do 8. ure v eni sobotni jutri, namesto da bi napisal svoj kitajski naložbeni članek, nikoli ne bi vlagal v nič. Največ bi lahko v mojem IRA naredil 8.000 $ (2%), če bi vse odnesel v S & P 500 ETF, kot je SPY. Ampak mislim, da ne bi imel zaradi kratkoročnega medvjednega pogleda na celoten trg, kar je razvidno iz mojega neuspešnega nakupa SDS.

Precej bi raje zaslužil počasi, dolgočasen, preprost način in preprosto kupim in držim za vedno. Več kot 20% + prek dolgoročnih naložb v strukturirane izdelke od junija 2012 je veliko bolj prijetno, ker nisem razmišljal. Da, v zadnjih treh tednih je trajalo 12 mesecev, da bi naredil nekaj več, kot sem naredil, vendar je vredno čakati. Ob pomanjkanju blažilnika in vedoč, da sem zaklenjen za dve do štiri leta, se nikoli nisem počutil tako dobro. Ni potrebe, da bi doživljali strah ali pohlep, je razlog, zakaj je nepremičnina moj najljubši razred premoženja. Ni druge izbire, kot da bi zadrževali čudne monopolne provizije!

Edini problem pri nakupu in zadržanju je, da sem na trgih videl preveč nasilnih popravkov: azijske krize v letu 1997, krize Ruble leta 1998, dotcom implozije leta 2000, popravek stanovanjskega trga v letu 2006 in finančne Armageddon v 2008-2009. Vsi ti popravki postanejo mi neprijetni pri postavljanju in pozabljanju velikih denarnih zneskov na trgu in upanju na najboljše. Podjetja imajo življenjske cikle in popravki se vedno zgodijo. Na Japonskem 7,3% na dan 5/2/13 vsakogar? Dobri časi se bodo končno končali, toda v tem času se boste zabavali in ostali v celoti naložbe!

Bralci, kdorkoli postane malo preveč čustven, ko gre za naložbe? Imate "Punt Portfolio"? Kako se je vaš mesec zdravil do sedaj? Kaj menite o tem, kako začnem z investicijskim forumom usmerjenim k začasnim vlagateljem? Želel bi imeti možnost izraziti svoja mnenja in pogosto preizkusiti svoje ideje v skupnosti.

Pomembna izjava o omejitvi odgovornosti: Prosimo, naredite svoje raziskave pri vlaganju v zaloge in ne sledite mojim nasvetom, ker se moje portfeljske pozicije spreminjajo skoraj vsak dan. S svojimi poslovami sem uporabil, da vam pokažem, kako lahko zaradi čustev naredite suboptimalne posle kot investitorja. Moj portfelj IRA je moj portfelj trgovanja, kjer prevzamem agresivne položaje, ki so NE priporočljivo za ljudi, ki so odvisni od njihovega portfelja zaradi upokojitve. Imam druge portfelje, ki so usmerjeni v dolgoročni indeks, ki so namenjeni za upokojitev in več pasivnih tokov prihodkov, da preživijo.

PRIPOROČILA ZA IZBOLJŠANJE BESEDA

* Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način, da postanete finančno neodvisni in se zaščitite sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov, da bi spremljal moje finančne račune za razlike v višini 25+ (borzno posredovanje, več bank, 401K itd.). Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo mi računi in kako se moja neto vrednost napreduje. Prav tako lahko vidim, koliko porabim vsak mesec.

Najboljše orodje je analizator portfeljskih provizij, ki z vašo programsko opremo vodi vaš portfelj naložb, da bi ugotovili, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelje, ne vem, da sem plačal! Prav tako so pred kratkim začeli najboljši kalkulator načrtovanja pokojnine, z uporabo vaših realnih podatkov za zagon tisoč algoritmov, da ugotovite, kakšna je vaša verjetnost za uspeh pri upokojitvi. Ko se registrirate, v zgornjem desnem kotu kliknite zavihek Advisor Calls in Investiranje in nato kliknite Plačilni načrt.Na spletu ni boljšega brezplačnega orodja, ki vam pomaga slediti neto vrednosti, zmanjšati investicijske stroške in upravljati s svojim bogastvom. Zakaj igrati s svojo prihodnostjo?

Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?
Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?

* Investirajte svoj denar učinkovito: Wealthfront, vodilni svetovalec za digitalno bogastvo, je odlična izbira za tiste, ki si želijo najnižje pristojbine, in ne morejo skrbeti z aktivnim upravljanjem njihovega denarja sami, ko so šli skozi postopek odkrivanja. Za vse, za katere boste odgovorni, se sčasoma metodično prispevajo k naložbenim računom, da ustvarite bogastvo.

Na dolgi rok je zelo težko preseči katerikoli indeks, zato je ključnega pomena plačati najnižje možne provizije med vlaganjem na trg. Wealthfront zaračunava 0 evrov v pristojbinah za prvih 15.000 dolarjev, če se prijavite preko moje povezave in samo 0,25% za vsak denar nad 10.000 ameriških dolarjev. Ti Ne celo morali financirati svoj račun, da bi videli različne portfelje ETF, ki jih bodo ustvarili, ker temeljijo na vaši toleranci za tveganje. Investirajte svoj denar v prostem teku poceni, namesto da pustite izgubiti kupno moč zaradi inflacije.

Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov
Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar odkar je leta 1995 odprl spletno borzno knjigo na spletu. Sam je rad toliko vlagal, da se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po kolegiju, ki delajo pri Goldman Sachsu in Credit Suisse Group. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 34 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki v pasivnem dohodku ustvarjajo približno 175.000 dolarjev na leto. Še vedno preživlja čas igranja tenisa, druženja družine, svetovanja za vodilne fintechove družbe in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje. Vse kitajske zaloge, ki sem jih izpostavil, so zdaj MASIVNO. Moral bi kupiti več in držati naprej!

Priporočena: