Kako znižati svoje davke z energetsko učinkovitimi izboljšavami

Kazalo:

Kako znižati svoje davke z energetsko učinkovitimi izboljšavami
Kako znižati svoje davke z energetsko učinkovitimi izboljšavami

Video: Kako znižati svoje davke z energetsko učinkovitimi izboljšavami

Video: Kako znižati svoje davke z energetsko učinkovitimi izboljšavami
Video: Что произойдет, если вы не едите 5 дней? 2023, December
Anonim

Glede na to, da gre za "zeleno" v vašem domu? Obstajajo nove spodbude za lastnike stanovanj, ki lahko naredijo vaš življenjski prostor energetsko učinkovitejši in znižajo davke.

Kako znižati svoje davke z energetsko učinkovitimi izboljšavami

Razlogi za davčne olajšave so kot spodbude za nakup sodobnih in energetsko učinkovitih izdelkov, kot so sistemi za ogrevanje in klimatizacijo ter zunanja okna, ker so ti izdelki dragi. Vse te fancy tehnologije prihaja po ceni, in fant sem se o tem naučil prejšnji teden. Kompresor za našo klimatsko napravo spodaj je umrl - kar je res nujno, ko živite na Floridi, tudi v decembru!
Razlogi za davčne olajšave so kot spodbude za nakup sodobnih in energetsko učinkovitih izdelkov, kot so sistemi za ogrevanje in klimatizacijo ter zunanja okna, ker so ti izdelki dragi. Vse te fancy tehnologije prihaja po ceni, in fant sem se o tem naučil prejšnji teden. Kompresor za našo klimatsko napravo spodaj je umrl - kar je res nujno, ko živite na Floridi, tudi v decembru!

Nove spodbude za zelene davke iz leta 2009

Najnovejše zelene davčne olajšave so del ameriškega zakona o obnovitvi in ponovnem vlaganju iz leta 2009. Ta zakonodaja je razširila davčne olajšave za stroške, ki jih povzročite za zmanjšanje količine energije, ki jo uporabljate, ali za namestitev alternativne energetske opreme. Obstajata dva davčna olajšava, ki veljajo za lastnike stanovanj, ki ustvarjajo energetsko učinkovite izboljšave v primarnem prebivališču, ki se nahaja v Združenih državah: imenovani so Nepovrednotenje energetske lastnine in stanovanjski energetski učinkoviti nepremičninski kredit. Čeprav slišijo podobno, so povsem drugačne davčne ugodnosti.

Kakšen je kredit Non-Energy Energy Property?

Najprej pokrijemo Nonbusiness Energy Property Credit. Uporablja se za določene izboljšave, ki bi jih povprečni potrošniki lahko dosegli v svojih obstoječih domovih, kot so varčevanje z energijo:

 • Strehe
 • Klimatske naprave
 • Toplotne črpalke
 • Grelniki vode
 • Zunanja okna, strešna okna, vrata
 • Izolacija

Mimogrede, delo je kvalificiran strošek za nekatere izboljšave, kot so namestitev naprav, ne pa tudi za druge, kot je dodajanje izolacije.

Ta kredit je obstajal prej, vendar je prenehal veljati po letu 2007. Zdaj je bil ponovno vzpostavljen in razširjen z višjimi standardi učinkovitosti. Kredit se je povečal z 10% na 30% stroškov kvalificiranih izboljšav. Največja kreditna meja se je povečala tudi s 500 na 1500 dolarjev. To je skupni znesek, ki ga lahko zahtevate za združena davčna leta 2009 in 2010. Kvalificirajoče izboljšave je treba začeti uporabljati bodisi v letih 2009 ali 2010. Mimogrede, delo je kvalificiran strošek za nekatere izboljšave, kot so namestitev naprav, ne pa tudi za druge, kot je dodajanje izolacije.

Primer nepremišljenega energetskega premoženja

Primer: Če porabim 5.500 $, da bom v letu 2009 ali 2010 namestil kvalificirano visoko učinkovito klimatsko napravo v domu, bom dobil kredit za 30% stroškov do 1.500 $. 30% od 5.500 dolarjev je 1.650 dolarjev, kar presega dovoljeni kredit - zato bi bil moj kredit samo 1500 dolarjev. Kredit znižuje znesek davka, ki ga dolgujem za 1500 dolarjev. In če ne plačujem nobenega davka, bi bilo moje povračilo povečano za 1500 dolarjev. Zdaj se efektivni stroški novega sistema klimatskih naprav zmanjšajo s 5.500 $ na 4.000 $.

Kaj je stanovanjska energetsko učinkovita lastnina?

Druga zelena spodbuda za lastnike stanovanj je stanovanjski energetski učinkoviti nepremičninski kredit. Ta davčna ugodnost je namenjena spodbujanju naložb v bolj trdovratne alternativne energetske opreme za obstoječe domove in nove gradnje. Vključuje element, kot so:

 • Solarni električni sistemi
 • Solarni grelniki vode
 • Geotermalne toplotne črpalke
 • Lastnosti gorivnih celic
 • Vetrne turbine

Znesek kredita je tudi 30% stroškov opreme in običajno vključuje delo za njegovo namestitev. Začetek leta 2009 običajno ni omejen na ta kredit in je na voljo za opremo, ki je začela obratovati do leta 2016. Vendar je to nepovratni kredit, kar je pomembno razlikovanje, ker to pomeni, da lahko le zmanjša vašo davčno obveznost na nič.

Primer stanovanjskega energetsko učinkovitega nepremičninskega kredita

Tukaj je primer: recimo, da je moj električni grelnik segal s kaputom in se odločil, da ga zamenjam s solarnim sistemom za ogrevanje vode. Če bo namestil 6.000 dolarjev, bi dobil davčni dobropis za 30% ali 1.800 $. To je čudovito, če na primer plačam 2.000 dolarjev v davkih, ker bi 1,800 dolarjev kreditov zmanjšal mojo davčno obveznost na 200 evrov. Toda kredit ne pomaga veliko, če dolgujem malo ali nič davkov, ker se ne bo vrnil k meni kot vračilo davka, ker je nepovraten kredit.

Kako zahtevati energetske kredite

Če ste upravičeni, lahko zahtevate oba kredita na obrazcu IRS 5695 in jo predložite skupaj z vašo davčno napovedjo. Zahtevati morate dobroimetje pri donosu za leto, v katerem je izboljšanje prišlo v vaš dom. Torej, če namestim nov sistem klimatizacije pred koncem leta 2009, moram zahtevati dobropis za mojo davčno napoved za leto 2009.

Drugi zeleni spodbudi so morda na voljo

Poleg zveznih davčnih dobropisov se lahko tudi kvalificirate za državne spodbude ali popuste od vašega komunalno podjetje. V zbirki podatkov državnih spodbud za obnovljive vire in učinkovitost (DSIRE) najdete obsežen seznam vseh energetskih spodbud na spletnem mestu dsire.usa.org.

Kateri izdelki se kvalificirajo za kredite?

Ne pozabite, da vsi energetsko učinkoviti izdelki niso upravičeni do davčnega dobropisa. Preden kupite kaj, se prepričajte, da izjavo o izdaji davčnega dobropisa proizvajalca v pisni obliki ali na njihovi spletni strani. Za dober pregled, kateri izdelki so primerni in zahtevane specifikacije za vsakega, pojdite na energystar.gov. Povezave najdete na spletnih mestih, ki sem jih navedel spodaj.

Upravno

Vesel sem, da berete.Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Več virov: ZDA Ministrstvo za energijo Obrazec IRS 5695 za leto 2009 Energetske spodbude za posameznike v ameriškem zakonu o obnavljanju in ponovnem vlaganju

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: