Kako vedeti, kdaj dobiti dobičke v rastu zalog?

Kazalo:

Kako vedeti, kdaj dobiti dobičke v rastu zalog?
Kako vedeti, kdaj dobiti dobičke v rastu zalog?

Video: Kako vedeti, kdaj dobiti dobičke v rastu zalog?

Video: Kako vedeti, kdaj dobiti dobičke v rastu zalog?
Video: Tony Robbins: STOP Wasting Your LIFE! (Change Everything in Just 90 DAYS) 2023, September
Anonim

Za tiste, ki ste v maju 2013 kupili SINA, BIDU in RENN, ko sem napisal "Ali naj vlagam v kitajske delnice?", Obstaja nekaj odličnih restavracij z zrezki, ki jih lahko obiščemo naslednjič, ko ste v San Franciscu. V treh mesecih so se zaloge zvišale za 35-65%, ko se je čreda končno zadržala na njihovem potencialu!

Vprašanje številka ena, ki ga moramo vprašati, ko bo balistični del naših enotnih borz, je: Kdaj je čas za dobiček? Jasno je, da se takšna izvedba ne more nadaljevati za nedoločen čas in na neki točki bo prišlo do bolečega popravka. Najslabša stvar, ki jo lahko naredimo, je, da ne bi ustvarjala velikih dolarjev na zalogi, da bi izgubila denar.

Ena od drugih napak, ki sem jih dosledno naredila v svojih 15 + letih investiranja, se prodajajo prezgodaj. Vsakdo, ki je investiral v sredo devetdesetih let, je doživel azijsko krizo leta 1997, dotcom mehurček leta 2000, pandemijo ptičje gripe leta 2003 in propad hipotekarnega trga leta 2008 uničil veliko bogastva. Bili smo pogojeni s strahom, da bi ublažili pohlep, za razliko od tistih, ki so se pravkar začeli med zadnjo krizo ali po njej.

V tem prispevku zagotavljam nekaj psihologije, ki zaostaja za vlaganjem v rast, in kdaj naj sklepam dobičke za maksimalno prilagojene donose. Upoštevajte, da je izvajanje takšnih vpogledov veliko težje kot zagotavljanje okvira zaradi strahu in čustev. Nenehno opravljam trgovanje ves čas.

Image
Image

VEDETI, KADAR SE UPORABLJAJO DENAR IN RUN

Image
Image

* Ne veste prihodnosti. Pomembno je, da v domači kocki udarite domov, edina stvar, ki jo lahko naredite, je uganiti ugibanja o zaslužku podjetja, spremembah poslovnega modela, konkurenčnem okolju in makro okolju. Tudi če napovedujete pravilno rast prihodkov, lahko še vedno izgubite denar zaradi visokih pričakovanj na ulici, ki so si želeli več. Vse je pričakovanja, ko gre za naložbe. Ključno je opredeliti zaloge, ki imajo na trgu nizka pričakovanja. Maja 2013 so kitajske internetne zaloge odlično kandidirale, ker so že dve let zapored padle in pustile mrtve, medtem ko so ameriški kolegi vodili v drugo smer.

* Časovno obdobje na trgu je popolnoma nemogoče. Uporabljam tri sisteme tranše, da bi se ušli in izstopili iz položaja. Časovno obdobje za nakup ali prodajo se lahko razlikuje od toliko kot en dan do leta dni. Vse je odvisno od mojih pogledov na podjetje in industrijo. Tri tranše vam zagotavljajo, da med nakupom ne označite staleža ali spodaj označite stalež v kratki prodaji. Razširiš svoje tveganje izvrševanja.

* Nikoli ne morete izgubiti, če ste zaklenjeni v dobičku. Vedno se spomniš, da je zmaga zmaga. Bolje je, da osvojite majhen lonec z žepom Aces, nato pa držite predolgo in jih zmešajte z reko za tiste, ki uživajo v Texas Hold'em No Limit Holdem. Edino, kar se boste počutili, je pohlep in obžalovanje, če se zaloga še naprej premakne. Ker pa prodajate več kot tri tranše, bi morali imeti eno tretjino ali dve tretjini preostalega položaja, da bi se vozili višje. Vedno se spomnite svojih izgub, ko se počutite pohlepa, da ne boste več zaslužili.

* Primerjajte vrednotenja z zgodovinskim obsegom in pričakovanji. Vrednote so težavna, težavna stvar za analizo. Največji dejavnik so napovedi zaslužkov. Trgovanje z delnicami pri 20-ih tekočih zaslužkih bi se lahko zvokalo, če je njena skupina že 14-18 let. Če pa zaslužek v naslednjih letih raste za 50% namesto tržnih pričakovanj za 10-odstotno rast, potem je P / E v resnici samo 13,3X proti 18X in stalež je vreden zadrževanja. Prodajne strani in analitiki na strani nakupa vedno ocenijo napake. Na vas je, da naredite izobražene stave o tem, kako dobre ali slabe napovedi.

* Ocena, ali je zgodba in konkurenčno okolje nedotaknjena. Če podjetje še naprej izvaja svoje obljube s poročanjem o dobrih četrtletnih rezultatih in če je konkurenčno okolje še vedno relativno ugodno glede na vaša pričakovanja, potem res ni potrebe po prodaji. Najboljše naložbe so tiste, ki jih imate na dolgi rok, kjer upravljanje še naprej zagotavlja dobičkonosno rast, medtem ko se samo kick back. Pri upravljanju je konkurenčna prednost institucionalnih vlagateljev nad maloprodajnimi vlagatelji. Razlikovanje med endogenim spremenljivkam in eksogenim spremenljivkam.

* Prepoznajte svoj rob. Vsi so slišali za Apple (AAL), zato je zelo težko dobiti "rob" na Appleu, zlasti z vsemi svojimi izdelki in dobavitelji verige, ki govorijo o različnih stvareh. Zelo malo ljudi je slišalo za RenRen (RENN) in kot rezultat je manj obremenjena trgovina z večjo sposobnostjo, da odkrijem potencialno priložnost. Ko vsi slišijo za RENN, je to, ko se zaloga začne zmešati in ko pomislim na izhod.

* Vprašajte se o oportunitetnih stroških. V letu 2008 sem dobil nekaj "strupenih sredstev" (obveznice RMBS, japonske nepremičnine, NPL in stisnjena sredstva) kot del mojega bonusa. Pregledal sem najnovejšo fiktivno vrednost in je višji za 2,49X z 22% letno IRR in 3% obrestnim donosom, medtem ko čakam na sklad. Super! Težava je v tem, da se moja utrujajoča sredstva dokončno prihajajo med leti 2014-2017 in ne vem za drugo naložbo, ki trenutno lahko dobro počne. Raje bi rad, da bi moj stari podjetje ohranil svoj denar, čeprav je že pet let. Najboljše, kar lahko resnično naredim v petletnem časovnem okviru, je verjetno 10% na leto na podlagi mojega profila tveganja.Če ni nič bolje vlagati na tvegano prilagojeno osnovo, potem verjetno želite nadaljevati, dokler ne najdete nekaj boljšega.

* Ponastavi pričakovanja. Ena od največjih investitorjev, ki jih zasleduje, ni ponastaviti pričakovanj, ko se cena zaloge premika. Na primer, vzemite RENN. Ko sem kupil pri 2,80 $, je bilo levo za mrtve zaloge z malo likvidnosti in neprekinjene četrtletne izgube. Zdaj investitorji končno priznavajo gotovino v višini 900 milijonov dolarjev, ki jo ima na svoji bilanci stanja, in potencial naraščanja, če deluje eden od njenih različnih poslovnih modelov, zlasti po tem, ko je Facebook poročal o velikih dobičkih mobilne telefonije. Pomembno je, da poskusite razumeti, kaj pričakujejo novi vlagatelji po višjih cenah. Ne zamegljujte se v preteklosti.

Image
Image

ODLOČITEV PRODAJA JE OSEBNO

Imam več portfeljev, ki so namenjeni različnim stvarem. Moji glavni portfoli so dolgočasen nakup in imajo indeksne sklade, ki zagotavljajo široko izpostavljenost trgu vrednostnih papirjev na podlagi tega, kar mislim, da je pravilno dodeljevanje sredstev delnic in obveznic po starosti. Moj portfelj IRA portfelja in obdavčljivi račun Motif Investing so tam, kjer sem agresivno lovila enolične zaloge, ki bodo upajmo, da bo izničil indeks.

Za mlajše vlagatelje, ki želijo poskušati doseči finančno neodvisnost prej in ne kasneje, še naprej predlagam več tveganj in vlaganj v delnice rasti v delnice dividend. V tem najnovejšem primeru so kitajske internetne zaloge, ki sem jih izbral, v preteklem četrtletju dosegle boljše zaloge dividend za 35-60%. Verjetno bo trajalo nekaj let za naložbe v McDonalds, Walmart, Coca Cola in tako naprej, da se ujemajo s takšnimi donosi. To je dejstvo, da so dividendne zaloge trdna strategija nižjega tveganja za dolgoročne vlagatelje. Vedno gre za tveganje in nagrado. Ko ste mladi, si lahko privoščite zadetke zaradi časa in zaslužka.

Priložnosti obstajajo vsak dan. Samo poiskati jih moramo. Kitajski internetni zalogi sta le en primer. Razmislite o tem, koliko držav, sektorjev in podjetij obstaja, ki so navedeni samo na NYSE in NASDAQ!

Učinkovitost indeksa dividendnih delnic.
Učinkovitost indeksa dividendnih delnic.

PRIPOROČILO ZA IZBOLJŠANJE BORBE

Investirajte svoj denar učinkovito: Wealthfront, vodilni svetovalec za digitalno bogastvo, je odlična izbira za tiste, ki si želijo najnižje pristojbine, in ne morejo skrbeti z aktivnim upravljanjem njihovega denarja sami, ko so šli skozi postopek odkrivanja. Za vse, za katere boste odgovorni, se sčasoma metodično prispevajo k naložbenim računom, da ustvarite bogastvo.

Na dolgi rok je zelo težko preseči katerikoli indeks, zato je ključnega pomena plačati najnižje možne provizije med vlaganjem na trg. Wealthfront zaračunava 0 evrov v pristojbinah za prvih 15.000 dolarjev, če se prijavite preko moje povezave in samo 0,25% za vsak denar nad 10.000 ameriških dolarjev. Ti Ne celo morali financirati svoj račun, da bi videli različne portfelje ETF, ki jih bodo ustvarili, ker temeljijo na vaši toleranci za tveganje. Investirajte svoj denar v prostem teku poceni, namesto da pustite izgubiti kupno moč zaradi inflacije.

Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov
Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar odkar je leta 1995 odprl spletno borzno knjigo na spletu. Sam je rad toliko vlagal, da se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po kolegiju, ki delajo pri Goldman Sachsu in Credit Suisse Group. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 34 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki v pasivnem dohodku ustvarjajo približno 175.000 dolarjev na leto. Še vedno preživlja čas igranja tenisa, druženja družine, svetovanja za vodilne fintechove družbe in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: