Kako obdržati vaš dom domov, glede na ljudi, ki živijo v najhladnejših mestih v Ameriki

Kazalo:

Kako obdržati vaš dom domov, glede na ljudi, ki živijo v najhladnejših mestih v Ameriki
Kako obdržati vaš dom domov, glede na ljudi, ki živijo v najhladnejših mestih v Ameriki

Video: Kako obdržati vaš dom domov, glede na ljudi, ki živijo v najhladnejših mestih v Ameriki

Video: Kako obdržati vaš dom domov, glede na ljudi, ki živijo v najhladnejših mestih v Ameriki
Video: Электрика в квартире своими руками. Переделка хрущевки от А до Я #9 2023, September
Anonim

Ali zgolj omemba zime pripelje do spomina pripravljenih dni in hladnih noči? Sledite temu nasvetu.

Boj za ogrevanje je resničen, še posebej, ko se temperature začnejo zniževati pod zamrzovanjem. Nihče tega ne pozna bolje kot državljani hladnega podnebja. Ampak, kakšen je najboljši način za zdravljenje hladnega stresa? Ali je programabilni termostat vreden? Ali težke zavese resnično zmanjšajo mraz? Pozabili smo naše prijatelje s hladnimi vremenskimi napori za svoje najboljše nasvete o tem, kako ostati zdravi v zaprtih prostorih, ko je zima v polni sili. In ne, selitev v Miami, FL, ni bila ena od njih - čeprav to ni slaba ideja.

  1. Poskrbite, da bodo vaša okna in vrata ustrezno zaprte

  Če so vaša okna in vrata super stara, in to je v vašem proračunu, da to storite, jih nadomestite. Jeana Kraft, rezidentka Wausau, WI, pravi, da je njena družina izbrala blagovno znamko oken, ki se proizvajajo v severni Minnesoti, eni najhladnejših krajev v državi. "Mislim, da imajo prednost pri načrtovanju oken, ki lahko prenesejo dolge, zelo hladne zime," pojasnjuje ona. V nasprotnem primeru poskusite postaviti čisto plastiko pred posebej pripravljena okna ali dodati prag za tesnjenje na vaših drsnih vratih, predlaga Brian Hugins, ki prebiva v predmestju Chicaga, IL.

  2. Vlaga v izolacijske zavese

  "To je še posebej koristno za drsna steklena vrata, starejša okna ali če imate kavč pred vašimi okni," pravi Karen McConnell iz Newton, MA, predmestje Bostona. "Kadar berete ali gledate televizijo, je zelo težko dobiti udobno lahkotno vetrično prepletanje in zavese lahko pomenijo razliko med udobnostjo in zagonom toplote (in ustreznim računom za javne službe) še enkrat."

  3. Vrata med prostori naj bodo odprta

  "Zaradi ogrevalnega sistema našega doma se nekatere sobe zares ohladijo, druge pa so pregreti," pravi McConnell. "Ugotovili smo, da če obdržimo vrata za pregreta, pomaga ohranjati vse bolj uravnoteženo in udobno."

  4. Na zalogi na flanelih ploščah in v udobje

  "Še vedno imamo veliko odeje v sobi za roke in postavljamo flanele na postelji," pravi Kraft. Za McConnella, seznanjanje flanelnih listov z utežjo, naredi "ogromno razlika v hladnih noči. "Nikoli ne podcenjujte sredstev brez električne energije za vzdrževanje toplote.

  5. Namestite programabilni termostat

  "Toda preverite, ali nastavite svoje nastavitve vsakih nekaj mesecev, še posebej, če imate v vašem domu različna območja za ogrevanje ali hlajenje, ali pa je bil vaš življenjski slog spremenjen," svetuje McConnell. "Spoznal sem, da moram to storiti, ko sem šel v našo družinsko sobo in bil presenečen nad temo, kako je bilo toplejše. Še vedno smo imeli nastavitve toplote, ki so bile prilagojene, ko je bila moja hči mlajša, in tam sva tam preživela skoraj ves naš čas."

  6. Razpršite na tla z ogrevanimi tuljavami

  "Imamo jih v naši glavni kopeli, in vsakemu, ko se zbudim na hladnem, temnem jutru in stopi na ogreto kopalnico, se zahvaljujem Bogu," pravi Kraft. "Če bi mi kdo povedal, da moram od načrtovanja mojega doma vzeti tisoč kvadratnih metrov, da bi izpolnil proračun za ogrevano kopalnico, bi si vzel ogrevan tla."

  7. Prižgi ogenj

  "V naših prejšnjih in sedanjih domovih smo imeli kamin za gorenje lesa, v hladnih nočeh pa bi lahko ogrevali celotno hišo," pravi Kraft. Če prižgete ogenj, se prepričajte, da zaprete dimnik, ko ga iztisnete. V nasprotnem primeru boste pustili v hladnem zraku.

  8. Izolirajte podstrešje

  "To je bilo prvo, kar smo naredili, ko smo se preselili v našo hišo," pravi Heather Wiese, Dexter, MI, zunaj Ann Arbor. Projekt vikend, ki ga lahko oceni Ministrstvo za energijo ZDA, vam lahko prihranijo od 10 do 50% na računu za energijo. Uporabite lahko bodisi ohlapno izolacijsko polnilo (in "pihajte v" s strojem, ki ga lahko izposodite iz trgovine za izboljšanje doma) ali batov, ki se prodajajo v velikih zvitkih. Pro tip: Poskrbite za morebitno puščanje zraka s tesnilom iz pene ali zamaškom, ali pa bo dodatna izolacija za nič!

Priporočena: