Prihranite denar, bodite zdravi: kako si vzemite svojo hrano v stanovanju

Kazalo:

Prihranite denar, bodite zdravi: kako si vzemite svojo hrano v stanovanju
Prihranite denar, bodite zdravi: kako si vzemite svojo hrano v stanovanju

Video: Prihranite denar, bodite zdravi: kako si vzemite svojo hrano v stanovanju

Video: Prihranite denar, bodite zdravi: kako si vzemite svojo hrano v stanovanju
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Oktober
Anonim

Upoštevajte te nasvete, da si pridelujete svojo hrano v kratkem času, z ali brez zunanjega prostora.

Pridelovanje lastne hrane je privlačno zaradi številnih razlogov: natančno veste, od kod prihaja, lahko nadzirate vašo uporabo v kemiji in je poceni vir zdrave hrane. Ampak brez prostranstva zemlje, vrtnarjenje se zdi nemogoče. Ampak to je lažje, kot si mislite, da raste pridelek v stanovanju, čeprav je vse, s čimer morate delati, oken na 20. nadstropju vašega New York, NY, stanovanjske stavbe. Prvi korak je ugotoviti vaš Plant Hardiness Zone, ki določa, katere rastline bodo "najuspešnejše glede na to, kje živite", pravi Jenny Prince, vodja blagovnih znamk na American Meadows, vrtnarsko maloprodajno mesto. Nato preberite nasvete o tem, kako izbrati prave vrste rastlin in jih vzgajati. Srečno žetev!

Razmislite o vrtu zelišč

Drobnjak, origano, peteršilj, lemongrass in baziliko so enostavni za gojenje v zaprtih prostorih. Poskusite jih obdržati blizu okna in uporabiti dihalni lonec, kot je narejen iz terra cotta, z drenažnimi luknjami - večji in globlji pot je boljši, pravi Rebecca Lee, ustanoviteljica RemediesForMe.com, vir celovite celjenje. In ne pretiravajte jih! "Zelišča je treba zalivati enkrat na teden," pravi Lee. "Prepričajte se, da je zemlja popolnoma suha, pripeljite rastlino v umivalnik in vodite vodo, dokler je zemlja popolnoma mokra. Pustite, da se voda odteče, ponovi in nato vrg pot nazaj v svojo krožnik, da se popolnoma izprazni. "Če ste šele začeli, preskočite semena in kupite otroške rastline ali sadike iz vrtca. Prepričajte se, da so bili postavljeni v zaprtih prostorih, ker ne želite drastično spremeniti svojega okolja.

Spravi svojo zelenjavo

Zelena solata, špinača, arugula in čard dopuščajo slabe svetlobne razmere, tako da jih lahko rastejo v zaprtih prostorih ali na senčnem balkonskem vrtu, pravi Prince. Zaradi zelenih korenin, ki so idealni za stanovalce stanovanj, zeleni tudi dobro okrepijo okenske škatle.

Don Ne bojte se mešati in ujemati vrste rastlin

"Thrillers, spillers in fillers je skupna tehnika oblikovanja za sadjarstvo kontejnerjev," pravi Prince. Kontejnerski vrtnarjenje je ideja sajenja različnih rastlin v enem velikem loncu ali posodi. "Zamisel je, da izberete rastline, ki se obnašajo res drugače, vendar se vizualno dopolnjujejo." Na primer, lahko z rastlinsko salado, špinačo, drobnjak ali origano (npr. polnila, ker so grmišča, srednje rastoče rastline) in dokončajte lonec s kaskadnimi češnjimi paradižniki ali sladko krompirjevimi trtami (to ste uganili, to so prelivi, ker padajo po straneh posode).

DIY idealno rastoče okolje

Preveč sonca na balkonu ali strehi? Uporabite senčnik za ustvarjanje sence ali postavljanje sončnih ljubljenčkov, kot so paradižnik pred ali v bližini ljubiteljev sence, da blokirate svetlobo. Premalo sonca? Slikirajte paleto belo in naslonite jo proti steni, da preusmerite, kaj malo sonca boste dobili. Pri vročih, suhih podnebjih, Prince pravi, da se prepričate, da se lonci počivajo v pladnjih za kapljice, ki jih napolnite z vodo ali vlagate v samonapilne posode.

Bodite izbirčni, kje kupite rastline

Vi ste selektivni glede proizvodov, ki jih kupite, zato bodite enaki previdni pri nakupu sadik, svetuje Prince. "Poskusite kupiti iz drevesnice namesto velike škatle," pravi. "Pogosto rastline, ki jih kupujete v velikih skladiščih, ni dobro poskrbljeno. (Pomislite na pesticide in sintetično rastlinsko hrano.)"

Jej, kaj rasteš

Ko bo vaš vrt proizvedel veggies, sadje in zelišča, si zapomni, kaj sejate. To še posebej velja za zelišča, ker bolj jih boste izbrali, bolj jih bodo rastejo. En nasvet? Par škarij za zelenjavo lahko naredi žetvijo. "Pri žetvi se izogibajte vlačenju na listje," pravi Lee. "To lahko napolni celotno rastlino in odstrani svoje korenine."

Priporočena: