Kako zaslužiti šestih prihodkov do starosti 21

Kazalo:

Kako zaslužiti šestih prihodkov do starosti 21
Kako zaslužiti šestih prihodkov do starosti 21

Video: Kako zaslužiti šestih prihodkov do starosti 21

Video: Kako zaslužiti šestih prihodkov do starosti 21
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2023, Oktober
Anonim
Moja prva interakcija s Samom je bila komentar, ki sem ga naredil o tem, kaj bi postalo eno najbolj priljubljenih objav vseh časov: povprečna neto vrednost za nadpovprečno osebo. Sem razložil nekaj točko in razkril moj šestmestni dohodek v zrelo dobo 23 let. Sam je predlagal, da delim svojo zgodbo, ker vidim razširjen dvom, da obstaja veliko ljudi, kot sem jaz.
Moja prva interakcija s Samom je bila komentar, ki sem ga naredil o tem, kaj bi postalo eno najbolj priljubljenih objav vseh časov: povprečna neto vrednost za nadpovprečno osebo. Sem razložil nekaj točko in razkril moj šestmestni dohodek v zrelo dobo 23 let. Sam je predlagal, da delim svojo zgodbo, ker vidim razširjen dvom, da obstaja veliko ljudi, kot sem jaz.

Na resnično optimističen način sem razlagal, da je to priložnost za gostujoče delovno mesto več kot štiri leta kasneje. je bila edina stran, ki sem jo dosledno spremljal in še naprej navdihuje. Prepričan sem, da ima tajne pisatelje, da lahko tako vsebino objavijo, čast mi je, da sem del tega!

Klicanje vseh mladoletnih prestopnikov

Ta objava je za vas. Zdaj je čas, da izrežemo sranje. Tabela življenja se je začela v 9. razredu, kar pomeni boljše ocene in manj Pokémon GO. Najboljši so bili Pokémon Red in Blue, vendar si premlad za to, kajne?

Če so mi moji starši pokazali takšno spletno mesto, bi morda v tem kritičnem času naredil boljše odločitve. Namesto tega, vse, kar sem imel leta 2005, je bila spletna stran urada za delo, ki mi je povedala, da bo moja izbrana kariera v naslednjih desetih letih upadala.

Če ste vi ali vaša oseba, ki ima interes, nagnjenost k matematiki in znanosti ter trdno delovno etiko, verjamem, da je naslednja strategija najboljše strategije za zaslužek za zaslužek do 6-letnega dohodka do starosti 21 let.

1. korak: Srednja šola - bodite agresivni. Bodite agresivni!

Imate največ en semester, da se v srednji šoli zavrtite. To sem storil sam, dokler nisem ugotovil, da je neki idiot iz mojega otroštva imel višji položaj kot moj. Precej otroško, vendar je bila iskra, ki je prižgala ogenj pod mojo zadnjo stranjo.

V vrnitvi stoletja se je moj razred povečal z 32 na numero uno do začetka višjega letnika, točno v času za kolidžne aplikacije. Veliko moje brezskrbne mladosti je bilo žrtvirano v tem času.

Ampak ne skrbi. Ni vam treba vse na vrh, ker ne greš na šolo Ivy League (glej 3. korak in bi moral iti v javno ali zasebno šolo). Namesto tega usmerite svojo agresijo na maksimiranje naprednih umestitev (AP) in skupnostnih tečajev v skupnosti. Zakaj? Ker se ti zdaj prevedejo v realne kolidžne kredite kasneje za del cene.

Še vedno bi morali streljati, da bi bili v zgornjih 5% vašega razreda. Samo čisto odločitev vas lahko pripelje v top 10%, in to vam bo verjetno prineslo mesto na javni univerzi. Na primer, študentom v Teksasu je zagotovljen sprejem v katero koli državno univerzo v državi, če so v prvih 7% njihovega razreda (prej 10%). V Gruziji je podoben program. Preverite, ali imajo vaše državne šole podobna zagotovljena merila za sprejem.

2. korak: Izberite naftni inženiring

Stopnja nafte je najboljša vrednost s finančnega vidika. Urad za delo je še bolj poudaril svoje stališče in zatrdil, da bo prihodnja rast "10 odstotkov od leta 2014 do leta 2024 hitrejša od povprečja vseh poklicev".

Na žalost je njihova ugibanja brezvredna. Ti isti džokeri so pred desetimi leti napovedali upadanje industrije. Spominjam se, ker so moji starši in prijatelji svetovali zoper to. Seveda, 2006-2014 je bil verjetno najboljši čas v zgodovini v industriji. Se spomniš 4 $ za galono plina?

Vendar je naftna dejavnost blagovna dejavnost, kar pomeni, da so dobri časi in slabi. Jaz sem presenečen, da Urad za delo še vedno ni prebolel svojih pogledov še zaradi propada cene nafte.

Res je, da je bil pred kratkim absolutni fekal-cunami z veliko izkušenimi rokami, ki so zapustili industrijo, vendar boste imeli tri leta, da počakate na neurje. Globalno povpraševanje po nafti in zemeljskem plinu ne gre nikamor v tej generaciji, industrija pa bo zrela z možnostmi, ko sonce pride ven.

Naprava za vrtanje: ena z naravo.

Image
Image

3. korak: udeležiti javne univerze

Vrhnje programe za naftni inženiring ponujajo javne univerze, zlasti Univerza v Teksasu v Austinu, Texas A & M, Državna univerza v Louisiani in School of Mines. Veliko vrednosti PE stopnja prihaja iz tega, da lahko pridobijo najboljše izobraževanje na trgu iz javnih šol, kot so te, namesto darovalne zasebne šole.

Cena nalepke za študij eno leto na MIT je približno 50.000 $. Za šolo, kot je UT Austin, je približno 37.000 dolarjev. Trik, čeprav je, da ostaneš v tvoji državi. Namesto 37.000 ameriških dolarjev bo rezident iz Teksasa plačal samo 10.500 dolarjev, pri čemer bo popustil več kot 70%.

Tukaj je še en nasvet. Če vaša država nima odličnega programa za naftni inženiring, izberite kemijska tehnologija. To ni tako dobičkonosno in morda ste korak za sabo, vendar vas bodo naftna in plinska podjetja še vedno zaposlila. Po približno treh letih sploh ne bo nobene razlike.

Poleg tega imajo vrhunske prednosti kemični inženirji, da niso omejeni na industrijo umazanega olja! Če sonce izžene in cisterne za ceno goriva za dobro, boste imeli več industrij, kjer lahko skočite ladjo na: biotehnologija, hrano, farmacevtsko, jedrsko, pa jo imenujemo.

Še ena prednost javnih šol je njihovo veliko širše sprejemanje AP in skupnosti kolegij tečajev (spomnite 1. korak?). Po vseh mojih kreditih so bili prijavljeni, sem stopil v šolo kot mlajši in diplomiral v 3 letih namesto 4.To je dodaten prihranek v višini 10.500 dolarjev ali 50.000 dolarjev, če sem dovolj pameten, da pridem v šolo, kot je MIT. Nisem vključeval tudi stroške sobe in pulta ter učbenikov. Absolutno ogromno.

Morda nimate toliko kreditov, kot sem jaz? Še vedno lahko pospešite svoj urnik tako, da z univerzitetnimi šolami potegnete iz osnovnih razredov!

Soroden: Ali bi moral obiskovati javno ali zasebno univerzo? Odvisno od strahu in krivde

4. korak: pridobite pripravništvo

Pozabite na delovni čas v Starbucksu v šolskem letu in namesto tega investirajte svoj čas študija. Glavna prednostna naloga je zbiranje izkušenj s praktičnim usposabljanjem, ker ste tu le 3 leta. Ker mladinci običajno nimajo ustreznih delovnih izkušenj, je edini način, kako lahko podjetja ocenijo vašo vrednost, po vaši GPA.

Medtem ko ocene niso vse, naredijo odlično nalogo, da se držijo v kupu življenjepisov in da postanete nogo v sobi za razgovor. Na primer, sem popolnoma zanič na mreženje. Spomnim se, da se udeležim sprejemnega sprejema in hodim po sobi pet minut, preden se vrnem v svojo hotelsko sobo! Vendar, ker sem imel 4,0 GPA, sem še vedno povabljen na več kot 25 intervjujev v tem semestru. Kot rezultat, sem postal anketiranec na ravni 99, pripravljen za prevlado, v naslednji zaposlitveni sezoni.

Po prvi pripravništvu je veliko lažje dobiti drugo, ker zdaj imate delovne izkušnje, o katerih lahko govorite. Nadalje, če se pokažete na delo, opravite dobro delo in sodelujte z ljudmi, bodo verjetno vas prosili, da se vrnete. Ampak, če sledite mojemu 3-letnemu načrtu, bo druga praksa vaša zadnja, zato izberite pametno.

Popoln scenarij je v podjetju, ki ga občudujete in prejmete s polno časovno ponudbo, konec poletja. To bi bilo običajno v avgustu po mlajšem letu, s polnim delovnim časom, ki se začne poleti po diplomi … kar pomeni, da lahko obdržite celo celo leto.

Lahko se zabavate, najdeš svoje resnično jaz ali karkoli narediš v teh dneh. Nekaj B + tu ali tam ne bo več uničilo življenja, ampak samo ne smejati.

Najboljši bang za svoj Buck

Tukaj smo. Zaključili ste z visokošolsko izobrazbo v treh letih pri 21 letih in si želeli šestmestno plačo. Že leta 2010 so bile izhodiščne plače v razponu med 80.000 in 90.000 ameriških dolarjev, pri čemer je bil bonus za podpis 5000 do 20.000 dolarjev. Začetna plača se je v zadnjih letih povečala, zdaj pa je brezplačen več kot 100.000 dolarjev.

Naftni inženiring samo zahteva diplomo. Odvetniki, zdravniki in farmacevti so lahko tudi od vrat do šestih oseb. Toda kdaj se vrata odprejo? Po 3-5 letih dodatnega šolanja? Po nekaj letih prebivanja, ko obrnete 30 in imate 200.000 dolarjev za študentska posojila? Lepota tega dela je, da so magisterij, doktorat ali MBA ni potrebno napredovati, niti za podpredsednike, ki plačajo 300.000-500.000 $ v plačo in kdo ve, kaj na zalogi možnosti.

Naftni inženirji lahko ohranijo normalno življenje. Morda razmišljate o karieri v financah. Vem, da se še vedno sprašujem, kaj bi lahko bil vsakič, ko obiščem Samovo spletno mesto. Vendar pa višja inženirska vloga (6-10 let) lahko povrne plačo 200.000 $ na leto. Kljub visoki plači redko vidim vsakogar, ki dosledno dela več kot 40 ur na teden. Ko izračuna urno postavko, je enakovredna nekoga, ki zasluži 300.000 $, vendar dela 60 ur na teden.

Naftna podjetja so osredotočena na nizke stroške živih mest. Houston, Teksas, je naftna prestolnica sveta. Čeprav je zagotovo manj očarljiv, vam bo dohodek v višini 100.000 dolarjev dal veliko več v mestu, kot sta Houston in Dallas, kot v San Franciscu ali New Yorku.

Sorodni: Kako narediti šest slik na skoraj vseh starosti

Končni korak

Naftni inženiring je le en primer k visoki plačilni karieri in obstaja veliko drugih možnosti, kot si lahko ogledate v zgornjem grafikonu. Bil sem blagoslovljen s tržnim časom, geografskim položajem in zanimanjem za matematiko in znanost.

Končno pa je še vedno J-O-B, kjer boste delali za človeka in trgovali pet dni za dva. Ampak to je pekel varnostne mreže, medtem ko začnete postopek znova. Mislili ste, da ste dosegli do konca? Ne! Zadnji korak je ustvariti svojo lastno šestmesečno plačo, tokrat brez delodajalca.

To so mesta, na primer, za pomoč ljudem, da gradijo več prihodkov in pospešijo njihovo bogastvo z dobrimi finančnimi načeli. Upam, da bom naredil isto!

John je dobro poznan človek v poznih dvajsetih letih, ko si prizadeva najti srečo in neodvisnost. Trenutno je W-2 indentured uslužbenec za eno od največjih mednarodnih naftnih in plinskih podjetij kot naftni inženir. Njegov cilj je povezati z drugimi in zagotoviti praktičen vodnik za financiranje tistih, ki se začnejo po svojih poteh. Pridi ga obiščite na https://letstakethisonline.com.

Samova opomba: Hvala Johnu, da si v tako mladih letih delil svojo pot do šestih prihodkov. Pridobivanje enega od številnih različnih stopenj inženiringa je en način za diplomiranje z visoko plačano službo. Kaj pa, če niste tako pametni? Sramujem se, da sem vzel toliko matematike in naravoslovnih razredov. Moji možgani bi eksplodirali. Med poslovno šolo v Calu sem opazila, da je polovica mojih sošolcev inženirjev, ki so želeli po 10 letih zapustiti inženiring. Vsi so hoteli iti v upravljanje.

Vsi inženirji želijo deliti svojo zgodbo? Ali ste zadovoljni s svojo kariero in denarjem, ki ga naredite? Kdo je ostal še pred šestindvajsetim letom? Eden od razlogov za objavo te objave je pokazati, da ne samo zdravniki, odvetniki in financerji, ki so kmalu izšli iz šole. Obstaja veliko drugih poti.

Povezani: Prvi milijon naj bi bil najlažji: milijonar do 30

Priporočena: