Kako izpodbiti plačilo kreditne kartice v treh korakih

Kazalo:

Kako izpodbiti plačilo kreditne kartice v treh korakih
Kako izpodbiti plačilo kreditne kartice v treh korakih

Video: Kako izpodbiti plačilo kreditne kartice v treh korakih

Video: Kako izpodbiti plačilo kreditne kartice v treh korakih
Video: LinkedIn oglaševanje - kako deluje in kako začeti? [POINT OUT Weekly #62] 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Smešno je, kako je vaša kreditna kartica lahko ena izmed kul deli vaših osebnih financ

…ali absolutno najslabše.

In tudi, če delate vse v redu (plačate svoje račune s kreditno kartico pravočasno, obdržite svoj kreditni rezultat …), BREZ morda naletite na situacijo, v kateri vaša kreditna kartica ogroža vašo kreditno kartico.

Eden najpogostejših primerov: napačne stroške kreditne kartice. To je najhujša nočna mora lastnika kreditne kartice. Nekaj primerov:

 • Vaša telovadba vas je naključno zaračunala za dodaten mesec.
 • Po preklicu leta vam je letalska družba še vedno zaračunala prtljago.
 • Odkrivanje, da je nekdo prebral vaše podatke o kreditni kartici in odšel na tedensko nakupovanje za čevlje.

Na srečo vam ni treba dati nobene od tega, ker imam popoln sistem, ki vam pomaga izpodbiti vse napačne stroške, ki se prikazujejo na vaši izjavi.

Kako izpodbijati stroške kreditne kartice s svojo osebno vojsko

Čez nekaj časa sem se odločil, da svoj mobilni načrt prekličem z določeno neimenovano družbo mobilnih telefonov. Ko sem preklicala, so mi povedali, da je imel moj račun 160 USD.

»Za kaj?« Sem vprašal. Počakaj…

"Predčasna odpravnina."

Ekskluzivni GIF mojega odziva:

Image
Image

Najprej, jaz vedel Sem že imel dogovorjeno od zgodnje odpovednine dolgo pred tem klicem. (Nekatera podjetja mobilnih telefonov naredijo veliko denarja od vlečenja senčnih potez, kot je ta, v upanju, da se bodo stranke razočarale, odrekle in plačevale.)

Drugič, od takrat, ko je ista družba mobilne telefonije nekaj let pretresila, sem začel voditi evidenco vsakega telefonskega pogovora, ki sem ga imel z njimi (več o tem kasneje). To se je zgodilo, ko je služba za pomoč strankam - čeprav zelo vljudno - vztrajala, da ni mogla storiti ničesar, da bi izbrisala dajatev.

OH REALLY ?? Na to sem iztegnil note, ki sem jih vzel prejšnje leto, in jih ljubosumno prebral z njo.

Takoj, ko sem jih prebral, se je zgodilo čudežno: nenadoma je imela možnost, da se odpoveduje plačilu. V dveh minutah je bil moj račun očiščen in nisem bil telefon.

Vau. Neverjetno! Vse, kar sem moral storiti, je bilo natančno podrobno opisati naše transakcije leto prej in družbi pojasnili, kako so zajebali!

Vendar to ni konec zgodbe. Čeprav so mi povedali, da me ne bodo zaračunali, jih je vedno vedel.

Do te točke sem bila tako naveličana, da sem se odločila poklicati v veliki pištoli (to je moja družba za kreditne kartice).

Mnogi ljudje to ne vedo, vendar kreditne kartice nudijo odlično varstvo potrošnikov. To je eden od razlogov, ker spodbujam vsakogar, da veliko kupuje na svoji kreditni kartici.

Zato sem poklical svojo družbo s kreditno kartico in jim rekel, da želim izpodbiti plačilo. Rekli so: »Seveda, kakšen je vaš naslov in kolikšen znesek?« Ko sem jim povedal o svojih izkušnjah s podjetjem za mobilne telefone, so mi takoj dali začasni kredit za znesek in mi je povedal, da pošljam v obliki z mojo pritožbo, kar sem storil.

Dva tedna kasneje je bila pritožba popolnoma odpravljena v mojo korist.

Zakaj ti to govorim? Ker morate vedeti, da je vaša kreditna kartica na vaši strani, ko gre za spore. Dejstvo je, da družba za kreditne kartice bori trgovca zate.

Sledite tem korakom in lahko uporabite svojo osebno kartico za kreditne kartice, ki vam bo pomagal pri boju z napačnimi stroški.

1. korak: izpraznite naboj na viru

Iskreno, ta korak je neobvezno saj lahko dobite svoj denar nazaj, ne da bi morali komunicirati z trgovcem. Vendar pa vam v duhu, da vam ponudim vse svoje možnosti, želim pokazati, kako lahko dobite svoj denar nazaj iz vira.

Konec koncev, lahko imate razmerje s trgovcem in ga ne želite uničiti zaradi napake na njihovi strani. Plus, če je napačna zadolženost zaradi nečesa, kot je trgovska ali matematična napaka, najbolj podjetja bi z veseljem popravila, da bi vas obdržali kot stranko.

(Pravim najbolj ker obstajajo izjeme od tega, kar dokazuje moja grozna izkušnja z mojim bivšim ponudnikom mobilnih telefonov.)

Glede na Zvezna komisija za trgovino (FTC), imate »60 dni po tem, ko ste prejeli sporočilo o napaki, ki ste ji bili poslani prvi račun«, da obvestite svojo družbo s kreditno kartico. Torej, če želite videti, ali lahko odpravite težavo s trgovcem, jih morate stopiti v stik z njimi, KAKO SO ČE TAKO MOGOČI, ko vidite obremenitev vaše izjave.

Tukaj je e-poštni skript, ki ga lahko uporabite za prikaz stroškov zanje:

SUBJ: Napaka na izjavo

Pozdravi,

Danes sem šel čez izjavo o kreditni kartici in ugotovil, da mi je bil zaračunan dodaten mesec za članstvo v telovadnici.

Ali lahko vračate denar nazaj čim prej? Če ne, bom te stroške sprožil pri svoji kreditni kartici.

Veselim se, da se to stanje popravi.

Najboljše,

Ramit

Obvestite kaj o tem e-poštnem sporočilu? Podjetje za kreditne kartice uporablja kot grožnjo. Podjetja Hate boj proti kreditnim karticam v sporih. Torej boste pogosto lahko dobili svoj denar nazaj na podlagi tega sam.

Opomba: FTC tudi zagotavlja priročen vzorčni e-poštni naslov lahko uporabite za vložitev pritožbe pri vašem trgovcu. Ne glede na to, kateri ste izbrali, predlagam, da v sporočilo vključite grožnjo spora s svojo kreditno kartico.

Ko pošljete e-poštno sporočilo, pričakujte, da se bo trgovec kmalu vrnil k vam. Če se v tednu po prejemu e-pošte niso obrnili in vam v celoti povrnili vračilo, pojdite na naslednji korak. Ni jih vredno čakati, če bi te tako zdravili.

Konec koncev, spori z trgovcem ne bodo vedno delali - še posebej v primerih, ko:

 • Obstaja goljufija s kreditnimi karticami.
 • Trgovec se ne odziva na vas.
 • Saj se ukvarjate z nizkimi razredi, ki nimajo dobrega, prevara podjetja mobilnega telefona, ki želi odstopiti od sporazuma, ki ste ga že imeli že prej,

…oprosti za to. Čustven sem glede mojih financ. Če se trgovca ne morete neposredno posvetovati, pojdite na drugi korak:

2. korak: zbrati vse pomembne informacije, s katerimi bi izpodbijali bremenitev s kreditno kartico

Poleg vaše kreditne kartice, vaš najmočnejši zaveznik v boju proti trgovcu je informacije.

Torej, preden si celo pomislite, da pokličete svojo kreditno kartico, zbrati vse in vse informacije, ki jih morda imate, povezano z bremenitvijo, ki jo želite izpodbijati.

To vključuje stvari, kot so:

 • Prejemki
 • bančni izpiski
 • Izjave o kreditnih karticah
 • E-pošta
 • Telefonski klici

Če želite igrati na naslednjo stopnjo, želim predlagati sistem, ki je lahko vaše najboljše orožje proti podjetjem, ki si želijo izkoristiti prednosti. Se spomniš, ko sem omenil, da vodim zapise o vsakem pogovoru, ki sem ga imel z mojim telefonskim podjetjem? Enako lahko storite tudi pri vseh dejavnostih, ki jih pokrivate.

Stvari lahko dobijo res ogrevani, ko sporete stroške. Namesto da bi postal jezen, odprite preglednico, ki opisuje zadnjič, ko ste poklicali, s kom ste govorili, in kaj je bilo rešeno.

Tukaj je odlična predlogo, iz katere lahko delate.

Datum klica Čas Ime rep Rep's ID # Komentarji

Ti lahko prenesite sledilnik tukaj.

Ne bi verjeli, kako močno je, da se vrnete nazaj, ko ste nazadnje klicali, in navedite ime reporterja, datum in opombe. Večina podjetij bo zamenjala kot trate, če vedo, da niste tukaj, da bi se zmešali.

Te informacije bodo v naslednjem koraku procesa ključne:

3. korak: stopite v stik z vašo kreditno kartico

Zdaj je čas, da pridete do medeninastih žepov in pokličete svojo kreditno kartico. Tukaj je seznam telefonskih številk izdajateljev glavnih kreditnih kartic, ki jih lahko uporabite za izpodbijanje bremenitve:

 • Visa: 1-800-847-2911
 • American Express: 1-800-528-4800
 • MasterCard: 1-800-307-7309
 • Odkrijte: 1-801-902-3100
 • Capital One: 1-800-227-4825
 • Lov: 1-800-432-3117

Večina teh podjetij vam bo poslala avtomatiziran glasovni meni, ko pokličete. Tam boste imeli možnost izpodbijati bremenitev.

Nato boste v stik z zastopnikom. Preprosto jim povedajte: "Želim, da izpodbijem obtožnico na izpisku moje kreditne kartice" in opišite situacijo z uporabo informacij, ki ste jih zbrali v 2. koraku.

Vaša družba za kreditne kartice bo začela preiskovati zadevo in izdala začasni kredit, dokler njihov primer ne bo rešen.

Ko bodo (upajmo) ugotovili, da ste v pravem položaju, bodo izdali nekaj, kar se imenuje povratna bremenitev, ki vam bo povrnila kredit in bremenila trgovca, kar ste prvotno plačali.

Če želite poslati e-pošto svoji kreditni kartici, tukaj je odličen skript, ki ga lahko uporabite za stik z njimi naravnost iz FTC.

Spoštovani gospod ali gospa:

Pišem, da bi ovrgli napako pri obračunu v znesku [ $_] na mojem računu. Znesek je netočen, ker [opišite težavo]. Zahtevam, da se napaka popravi, da se knjižijo tudi vsi finančni in drugi stroški, povezani z izpodbijanim zneskom, in da dobim točno izjavo.

Priložene so kopije [uporabite ta stavek, da bi opisali kakršne koli podatke, ki jih priložite, kot so prodajne liste ali evidence o plačilih] podpira moj položaj. Preizkusite to težavo in popravite napako pri obračunu čim prej.

S spoštovanjem,

[Tvoje ime]

OPOZORILO: To morate narediti v 60 dneh po obračunu, ki je prikazan na vašem računu. Ko prejmejo pritožbo, jih pravno zahtevajo odgovorite v roku 30 dni. Postopek bo približno enak, kot ko govorite z njimi v telefonu - odprli se bodo preiskave, izdali začasni kredit in bodisi olajšali povratno bremenitev ali zavrnili vašo pritožbo.

Če je bila vaša kartica ukradena ali če ste odkrili dokaz o goljufiji na izpisku kartice, bo vaša kreditna kartica preklicala vašo kreditno kartico in vam izdala novo, kot tudi kredit za morebitne goljufive stroške.

Ni važno, kaj se zgodi … čestitke! Zdaj veste, kako izpodbiti plačilo vaše kreditne kartice.

Bonus: Naj vaše kreditne kartice delajo za VAS

Zdaj lahko dobite celotno poglavje mojega New York Times bestselling knjiga, Naučil te bom bogat, o brezplačni optimizaciji kreditnih kartic.

Pomagala vam bo izkoristiti še več perks, maksimalno izplačati nagrade in premagati kreditne kartice na svoji igri.

Hočem, da imate orodja in skripte po besedah za boj proti velikim podjetjem za kreditne kartice. Če ga želite zdaj brezplačno prenesti, spodaj vnesite svoje ime in e-poštno sporočilo.

Priporočena: