Kako razviti čustveno inteligenco: ključ do lažjega življenja

Kazalo:

Kako razviti čustveno inteligenco: ključ do lažjega življenja
Kako razviti čustveno inteligenco: ključ do lažjega življenja

Video: Kako razviti čustveno inteligenco: ključ do lažjega življenja

Video: Kako razviti čustveno inteligenco: ključ do lažjega življenja
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, Oktober
Anonim
EQ vs IQ
EQ vs IQ

EQ je bolj pomemben kot IQ. Ne zanima me, kako pameten si, če si čuden sebičen kreten, ne boš dobil tako daleč kot nekoga, ki je manj pameten, ampak dobi skupaj z vsemi.

V prejšnji objavi sem se pogovarjal o tem, kako sem lahko preživel teden dni brezplačno tedensko v hotelu v vrednosti 2.000 ameriških dolarjev. Potovalni hack ni vključeval pisanja mnenja o hotelu ali uporabe gagillion točk s kreditnimi karticami. Ne. Ryan Seacrest in Lukas Haas tudi nista podala osebnih nasvetov. To potovanje hack je povezano z gradnjo dobrih odnosov. Naj delim nekaj ozadja.

Imam prijatelja, ki je bil nekoč stranka. Je eden izmed najbolj uspešnih ljudi, ki jih poznam v finančni industriji, ki je prav tako neverjetno velikodušna. Že približno tri leta, ko sem delal, sem poskušal doseči, da bi ga vzel kavo. Poslal sem mu e-pošto in mu pustil glasovna sporočila. In v treh ravnih letih nikoli nisem dobil odgovora. Zakaj naj bi preživel čas s peonjem, kot sem jaz, ko je na ploščah podjetja in kuhalnih gumbov z direktorji Fortune 100?

Vedel sem, da mu je všeč tenis, vendar mu je rekel: "Rad bi te udaril z vami, in to je tisto, kar se dogaja na trgih". Imel je veliko bolj pomembnih ljudi, s katerimi se je igral. Nisem uspel čustveno povezati.

Potem, novembra 2009 je moj teniški junak Andre Agassi, ki se je pred kratkim upokojil, objavil neverjetno avtobiografijo, imenovanoOdprto. Bil je v San Franciscu za knjigo podpis, in sem šel. Čakal sem v trgovini v približno 30 minutah z misijo, da ne samo tresem Andreovo roko, temveč dobim tudi več podpisanih kopij, da bi jo lahko dala svojemu očetu in eni mojemu naročniku.

Zdaj, vse, kar sem moral storiti, je bil najti način, kako ga dostaviti. Nisem ga želel poslati po pošti ali po pošti, ker je bila velika verjetnost, da bi se z avtomatsko knjigo z osebno noto izgubila v pošti. On dobi ton prodaje na strani raziskav, ki se berejo brez bere. Poiskal sem boljšo idejo, ko se je predstavila priložnost.

Naša skupina CFO je bila v mestu, da bi obiskala delničarje družbe. Eden od teh delničarjev se je zgodilo, da je bila ista stranka, ki sem jo poskušala pridobiti v zadnjih treh letih. Ker je bil sedež v Evropi, ga nisem poznal iz luknje v steni. Kljub temu sem poklical nekaj poguma, ga odpeljal in ga vprašal, ali mi lahko storite uslugo in ročno dostavite podpisano knjigo zame.

Mislil je, da je to čudovita ideja in se strinjala, da bo to storila! Ti sestanki investitorjev so na splošno precej enoličen. Če bi tako s CFO-jem naša skupina postala bolj osebna z delitvijo takih spominkov, bi bil sestanek veliko bolj pomemben. Seveda, samo 15 minut po končanem sestanku mi je končno prinesel prstan.

Najljubša avtobiografija
Najljubša avtobiografija

Zdravo Sam! Veliko hvala za knjigo! Jaz sem veliki oboževalec Andrea in resnično cenim potezo. Kdaj želite zadeti? Rad bi se zbudil. Kaj pa jutri?

Bil sem v šoku, vendar sem odšel iz nje in se takoj strinjal, da bom šel brez upoštevanja vsega na mojem koledarju. Po našem zadetku smo se vrnili v omarico za prhanje in spreminjali.

Tam, stoji v spodnjem perilu, je rekel nekaj zanimivega, da ga ne bom nikoli pozabil. Res sem užival v našem zadetku. To moramo storiti znova. Kako to, da še nikoli niste prišli ven? Vedno sem dosegljiv na elektronski pošti.”

Hotel sem mu povedati, "No, v resnici sem vas e-pošto poslal v zadnjih treh letih brez odgovora." Namesto tega sem odgovoril, "To bi bilo super! Kaj pa naslednji teden?"Bilo je decembra in trgi so bili počasni.

Od tega dne dalje smo postali partnerji, še pomembneje pa tudi prijatelji. Vedno je bil moj prvi klic, ko se je na azijskih trgih dogajalo nekaj pomembnega in vedno je dobil besedo zame na letnem glasovanju. Vsakič, ko je v mesto prišel moj starejši kolega, je bil vedno srečen, da se je srečal in rekel lepe stvari. Izkazal je visoko čustveno inteligenco.

Ko sem mu rekel, da dve leti pozneje zapuščam podjetje, je bil žalosten. Užival je v naših poklicnih odnosih, vendar smo še bolj uživali v našem osebnem odnosu. Pravzaprav, ko sem odšel , še naprej je povedal celotni ulici, da bi me zaposlil, ne da bi se zavedal, da sem se pogajal o odpravi in si želel slediti lastnim stvarem. Do danes mi še vedno priporoča zaposlitev, ker je zaskrbljen zaradi moje finančne blaginje. Povem mu, da dobro delam, vendar vedno skuša najti način za pomoč.

Odkar sem zapustil delo leta 2012, smo večkrat obešali. Ne samo, da smo še vedno igrali tenis nekajkrat na mesec, sem šel v svojo hišo, da gledam Superbowl. Udeležili smo se koncertov, dobrodelnih prireditev in ratniških košarkarskih iger.Na London sem se odpravil tudi na praznovanje 50. rojstnega dne.

Veš, kdo so tvoji prijatelji Nadaljuj z njimi po koncu poslovnega razmerja. Vse, kar sem hotel, je preživeti čas z dobrim kolegom. Nikoli nisem prosil za nič več kot njegovo podjetje.

Mentor z viri

Kot nekdo, ki je več kot desetletje moj starejši, vidim svojega prijatelja kot mentorja. Poskušam čim bolj poslušati njegovo modrost vsakič, ko se srečamo za zadetek, ker je tako vključen v svetovno gospodarstvo. V zameno mi delim z njim tudi moj pogled na stvari.Toda večinoma se zabavamo na teniškem igrišču in se izzivamo, da nehamo kar tako rasti.

Od leta 2010 me je povabil vsako leto uporabiti nekaj svojih dobropisov iz svojega "ciljnega kluba". Vsako leto kupi določeno število članskih dni, kjer lahko rezervira neverjetne lastnosti po vsem svetu. To je zelo urejena rešitev za tiste, ki potujejo pogosto, želijo se počutiti kot doma, vendar ne želijo težav, ki bi jih imela lastnina počitnic.

Prvotno sem zavrnil, ker so te lastnosti velike in drage. S ponavadi samo moja žena in jaz potujemo, ne potrebujemo vile za 5.000 kvadratnih čevljev. Počutil sem se zelo slabo z uporabo katerega od svojih kreditov, še posebej, ker sem vedel, da bi bilo zelo težko primerjati njegovo velikodušnost v zameno. Oglejte si podrobne podrobnosti o cenah spodaj.

Image
Image

Potem nekega dne moj prijatelj prevažal me je v prepričanje, da če ne bi uporabil vseh njegovih dni, bi jih izgubil. Zato lahko tudi nekaj dni vzamem. Torej, dve noči sem se vrnil v jezero Tahoe leta 2011. Izkušnja je bila fantastična, vendar sem se počutila slabo, ko sva ostala v veliki hiši, zato sem ponovno zavrnil svojo velikodušno ponudbo vsako leto do leta 2016.

V začetku leta 2016 je dejal, da je imel še 40 dni, da bi ga lahko uporabljal le še en mesec, dokler ga 30. junija ne podaljša. Pozval me je, naj mu "pomagam" pri uporabi njegovih kreditov. Nato mi je poslal svoje podatke za prijavo in mi rekel, da knjigo kjerkoli na svetu obstaja razpoložljivost. Mislil sem na Almalfi Coast ali 10-dnevno avanturo v Vietnamu, Kambodži in Laosu, vendar je bil čas izključen. Takrat sem našel mladi deluxe suite v hotelu La Reserve v Parizu.

Na ~ 500 kvadratnih metrov, suite je bila odlična velikost za dva. Poleg tega je bila na voljo tudi na francoskem Open, mojem najljubšem teniškem turnirju na svetu! Z 40 dnevi, ki jih je treba uporabiti v manj kot 30 dneh, je sramota, da izgubite vse te dni. Torej, s svojim blagoslovom sem rezerviral sedem noči.

Ko sem dobil ambasadorja ciljnega kluba, ki je koordiniral moje potovanje, sem jo vprašal več o programu članstva, ko sem razmišljal o tem, kako napisati takšne stvari. Posebno sem jo vprašala o neuporabljenih dnevih in omenila: Ne skrbi presežnih dni. Vaš prijatelj ima članstvo v najvišjem nivoju. Njegovi presežni dnevi se vsakič, ko obnovi, preidejo v naslednje leto.

Drat! Šel sem nazaj k prijatelju in mu rekel, da se počutim zelo slabo z njegovimi dnevi, odkar so se zavihali, vendar je še vedno vztrajal, da jih bom vzel.

Ne skrbi tega Sam. V naslednjem letu obnavljam še nadaljnjih 60 dni in imam več kot dovolj. Že vsa ta leta si bil dober prijatelj, to mi bo prineslo veliko srečo, če boste lahko uporabljali moje dneve. Uživajte v potovanju! In ne preveč maščobnih jedi vseh teh peciva! Se je šalil.

Kljub temu, da je moja prijateljica imela vsaj 100-kratno mrežo, ki je večja od mojega, se še vedno počutim krivda. Toda na neki točki je postane nesramen da nenehno zavračaš ponudbo prijatelja. Vljudna stvar je, da milostno sprejmete, če vztrajajo pri vztrajanju in v zameno z nekaj premišljenim. Težko je ugotoviti, kaj nekoga z ogromnimi finančnimi sredstvi. Toda jaz sem dobil samo dar s podprlim klobukom Roland Garros iz Rafaela Nadala za sina mojega prijatelja, ki igra tudi tenis.

Razviti svojo čustveno inteligenco

Visoka čustvena inteligenca vam lahko pomaga pri ustvarjanju boljših prijateljstev, iskanju novih zaposlitvenih možnosti, hitrejšem napredovanju, izgradnji močnejših skupnosti in celo doseganju brezplačnih hotelskih nastanitev. Tukaj je osem načinov, za katere menim, da bodo pomagali vsem razviti višji EQ.

1) Vedno daj prvi. Naredite vse od sebe, da najprej brez pričakovanja ničesar takoj povrnete. Na delovnem mestu, če ste vedno prostovoljno pomagali kolegom, ki presegajo običajne delovne obveznosti, boste sčasoma opazili in nagradili. Če ste obdržali zdravljenje z njo, pokazati njeno prijaznost in se smejati, obstaja velika verjetnost, da vas bo sprejela kot partnerja. S spletnim dnevnikom, če obdržite objavo vsebine, ki je zabavna ali koristna, ne da bi vam zaračunali peni, lahko razvijete dovolj veliko bazo bralcev, kjer vas bodo bralci vabili, da ostanejo v svojih domovih ali vas odpeljejo na obrok (hvala Nicholas od Praga za pivo in bratje Sato v Honoluluu za suši!) Naredite stvari z namenom pomagati drugim. Več boste dali, več boste prejeli.

2) biti super poslušalec. Ne morete se naučiti, če ne poslušate. Če se vse pogovarjate, se strinjate, da je vaša pot edina pot. Pomembno je poslušati stališča drugih ljudi. V nasprotnem primeru boste na koncu dobili mehurček, ki vas bo sčasoma prinesel v težave. Če bi več ljudi preživelo več časa poslušanja, bi imelo svet veliko manj ljudi, ki se ne morejo naučiti. Ko ste z nekom, pojdite iz telefona. Poglej drug drugega. Razlaga, kaj je bilo rečeno. Bodite aktivni poslušalci.

3) Naučite se drugega jezika ali potovanja.Ni se vam treba dobro naučiti drugega jezika. Toda vsaj poskusite. Učenje drugega, tretjega ali četrtega jezika bo sprostilo ogromen vpogled v druge kulture. Če ste preveč leni, če želite izvedeti drug jezik, poskusite potopiti v različne kulture. Med kolegijem živi v španski hiši. Potovanje na Japonsko na naslednjem dopustu. Vadite Ramadan, če imate prekomerno telesno težo. Bolj ko boste lahko govorili, videli in doživeli različne kulture, bolj empatijo boste razvili za druge ljudi.

4) Prostovoljno preživite svoj čas. Dajanje denarja za pomoč drugim je čudovito, vendar je odstranjen en korak. Poskušajte tudi prostovoljno preživeti svoj čas.Razmislite o prostovoljnem delu v zavetišču za brezdomce, sodelujte pri demonstracijah proti nasilju v družini ali pa bodite veliki brat ali velika sestra otroku z odsotnimi starši. Bolj ko boste videli, kaj vpliva na druge ljudi, več boste pomagali drugim ljudem.

5) Razširite svoje omrežje. Preverite svojo neposredno družabno mrežo. Ali so vsi v istem ekonomskem razredu? Ali so vsi iste barve ali religioznega ozadja? Ali vsi delajo enako za življenje? Uživati je z ljudmi, ki gledajo, govori in delujejo kot vi. Ampak brez bolj raznolike skupine prijateljev, to ne pomaga veliko za razvoj čustvene inteligence. Prizadevamo se, da se bojimo in ugrabimo tiste, ki jih ne razumemo.

6. Delo v prodaji ali storitvi vsaj enkrat. Ko morate stalno delati z različnimi vrstami ljudi, se naučite poslušati, prilagoditi, razvijati potrpljenje in rešiti težave. Ne sedite v svoj slonokoščeni stolp in predpostavke. Vzemite jezik, ki ga je jezni kupil. Zagotavljam odlične storitve in dobite nič. Takoj, ko se boste zavedali, kako težko je zadovoljiti druge ljudi, boste veliko bolj spoštljivi do vsakodnevnih ljudi, ki vam odrezajo travo, služijo hrani in vas odpeljejo na letališče. Glej: Sram ali človeška? Delo z minimalno plačo kot odraslo

7) Poiščite skupni interes. Čustveno povezavo lahko lažje oblikujete, ko najdete skupni interes. Skupni interesi so resnični in jih ni mogoče lažno izgovoriti. Pomislite na to, koliko lažje imate skupaj z nekom, ki igra isti šport, sledi isti ekipi, šel na isto univerzo, odraščal v istem mestu ali ljubi isto glasbo. Jaz sem takoj privlači ljudi, ki radi igrajo šport, so super optimistični in imajo lastno podjetje.

8) Povejte ime osebe. Takšna preprosta poteza je lahko daleč. Pokaže, da si se spomnil, kdo so. Prav tako boste lažje pridobili pozornost druge osebe. Če izgovorite nekoga, povejte drugi osebi, ki jo imate.

Bodite lepi, nikoli ne veste

Najboljši potovalni hack je preprosto biti dober prijatelj in prijetna oseba. Če vaš prijatelj zgodi, da ima več lastnosti počitnic in članstva v destinaciji, da bi delili, fantastično. Če se zgodi, da je vaš prijatelj redna oseba, je tudi to v redu. Svoje vire lahko združite za najem prostora skupaj za sezono. Ali pa, če imate neizkoriščene lastnosti počitnic, lahko preprosto zamenjate. Konec koncev, lahko živite samo v eni lasti hkrati.

Gradnja odnosov vključuje razvijanje dovolj močne čustvene inteligence, da se lahko nanašajo na vse vrste ljudi, bogate ali revne, azijske ali kavkaške, tisočletje ali baby Boomer. Ko ustvarite dobre odnose z več ljudmi, postane življenje lažje. Ne podcenjujte moči guan xi.

Ljudje na koncu želijo pomagati ljudem, ki jim je všeč. Nemogoče je biti splošno ljubil, vendar je mogoče biti bolj potrpežljiv, premišljen in prijazen. Daj, kolikor lahko najprej, in morda nekega dne, nekdo vrne uslugo.

Skupni scenariji, kjer je potrebno EQ

1) Ko nekoga zaprosite za pomoč, še posebej nekoga, ki ga ne poznate. Ali ste pozorni na njihov čas? Ste se pravilno predstavili? Ste našli skupno povezavo? Ali ste ponudili nekaj prvega?

2) Pri razpravi o dotiku. Ali ste upoštevali, od kod prihaja druga oseba? Ali ste pravilno predstavili svoje ozadje? Si naredil logičen argument svojega? Ali projiciraš svoja čustva namesto, da bi bili racionalni?

3) Ko ste na družabnem srečanju in želite se družiti. Se smejiš? Si začel s komplimentom? Ali gledaš v oči druge osebe? Ali dovolite razdelitev pogovora 50/50?

Povezani:

Ali ste dovolj pametni, da se dovolj neumno spreobrnete?

Rise of Stealth Wealth: način, kako ostati nevidni iz razuma družbe

Priporočena: