Kako zahtevati odtegljaje obresti za domače hipoteke

Kazalo:

Kako zahtevati odtegljaje obresti za domače hipoteke
Kako zahtevati odtegljaje obresti za domače hipoteke

Video: Kako zahtevati odtegljaje obresti za domače hipoteke

Video: Kako zahtevati odtegljaje obresti za domače hipoteke
Video: КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ СТРАХА НА СОРЕВНОВАНИЯХ 2023, Oktober
Anonim

Skupno vprašanje, ki ga prejmem, je sprejeti odtegnitev obresti na domačih hipotekah. Všeč mi je ta e-pošta od Joeja v Kaliforniji:

Moj zaročenec je lani kupil dom, vendar nisem na naslovu od takrat moj kredit ni bil primeren. Njen oče je z njo vstopil v hipoteko in na moje znanje, da ne odda ničesar za dom. Moj zaročenec ne dela in plačam hipoteko. Moje vprašanje je, ali obstaja kakšen način, na katerega bi lahko imel koristi od tega na mojih davkih ali je to popolna izguba zame?

Kakšna je odbitna obrestna mera za domača hipoteka?

Joe, hvala za vaše vprašanje. V tej oddaji bom razložil odbitne obresti na domačih hipotekah in pojasnil, kdo je upravičen zahtevati. Ko izposodite denar za nakup, gradnjo ali bistveno izboljšanje vašega osnovnega prebivališča ali drugega doma, dobite davčno olajšavo. Obresti, plačane na hipotekarni saldi do milijon dolarjev, so odbitni stroški. In obresti, plačane do 100.000 dolarjev domačih lastniških posojil ali kreditnih linij, so običajno tudi davčne odbitne.

Obstajajo štirje pogoji, ki jih je treba izpolnjevati, da bi bili upravičeni do odbitka obresti na domačih hipotekah:

  1. Vložite svoje davke na obrazec 1040 in razčlenite odbitke na seznam A. To pomeni, da navedete vsakega od vaših davčnih odbitnih stroškov, kot so dobrodelni prispevki, zdravstveni stroški ter državni in lokalni davki, namesto da bi vzeli privzeti standardni odbitek. Kot bočna opomba: vaše odbitke morate vedno razčleniti, ko presegajo standardni znesek, ker bo to znižalo vaše davke. Standardni odbitki za leto 2009 so:
  • 5.700 evrov za posameznike in poročene davkoplačevalce, ki se prijavijo ločeno
  • 11.400 $ za poročene pare, ki vložijo skupno vrnitev
  • 8,350 $ za tiste, ki vlagajo kot vodja gospodinjstva
  1. Morate biti dobroverni posojilojemalec, ki je povezan z vašim posojilodajalcem. Z drugimi besedami, če je vaš upnik tisti član bližnjega družinskega člana ali prijatelj, bi lahko bil sum obračuna odbitka obresti.
  2. Vaša hipoteka mora biti zavarovani dolg. To preprosto pomeni, da je posojilo podprto z nepremičninami, ki bi se lahko prodali, da bi zaščitili interese posojilodajalca, če ne boste odplačali dolga.
  3. In četrti pogoj za upravičenost do odbitka obresti na domačem hipoteku je, da morate biti za posojilo pravno odgovorni.

Torej, Joe - čeprav zveni kot otrok - ne morete odbiti obresti, ki ga plačate v imenu vašega zaročenca, ker ste rekli, da niste pravno odgovorni za hipoteko.

Katere domove se kvalificirajo za odtegnitev hipotekarnih obresti?

Za namene odbitka obresti domače hipoteke opredelitev "doma" vključuje skoraj vsako nepremičnino s kopalnico, kuhinjo in spalni prostor, kot so hiša, condo, co-op, mestni dom, mobilna hišica, priklopnik ali čoln. Če imate v lasti drugi dom, je lahko upravičen tudi do odbitka obresti. Vendar pa obstajajo posebna pravila, ki jih morate upoštevati, če jih izposodite v katerem koli delu leta.

Drugi dom, ki je tudi najem, morate uporabiti osebno z vami več kot 14 dni ali več kot 10% števila dni, ki jih drugi oddajajo v najem, kar je daljše. Na primer, recimo, da imate lastno hišo na plaži in jo najamete od 1. junijast do 31. avgustast ko je vreme preveč vroče, da ga lahko uživaš. To pomeni, da najemite hišo na plaži 92 dni v letu, tako da je 10% 92 enako 9 dni. Zahteva po 14 dneh je daljša od 9 dni, če uporabljate hišo za plažo več kot 14 dni v letu, jo lahko štejete za resnično drugo stanovanje, upravičeno do odbitka hipotekarnih obresti. V nasprotnem primeru bi se plaća hiša obravnavala kot najemna lastnina, za katero veljajo davcni predpisi za najemne objekte in ne za osebne stane.

Dodatne odbitne pristojbine

Poleg hipotekarnih obresti obstaja še nekaj več stroškov in pristojbin, ki jih lahko vključite v odbitek, kot so zamude pri plačilu, kazni za predplačilo, premije hipotekarnih zavarovanj in diskontne točke.

Kako zahtevati odtegljaje obresti na domači hipoteki

Ob koncu leta vam bo posojilodajalec poslal obrazec 1098, ki je izjava o hipotekarni obrestni meri. Za uveljavljanje odbitka obrestne mere za domači hipotekarni znesek vnesite skupni znesek upravičenih obresti in provizij na seznam A obrazca davka 1040.

Hipotekarni interes z več posojilojemalcev

Če kupite dom z vašim zakoncem in vpišete davke kot par, zahtevate skupni znesek kvalificiranih hipotekarnih obresti na skupni donos. Če pa ste poročeni in vložite davek posebej, ali ste si sposodili denar za nakup domov z nekom, ki ni vaš zakonec, vsak od vas dobi odbitek za obresti, ki ste jih plačali. Če je bila izjava o hipotekarnih obrestih poslana drugemu posojilojemalcu in niste prejeli, preprosto pošljite dokument z vašo davčno napovedjo, ki pojasnjuje, koliko je obresti plačal vsak od posojilojemalcev. Dobro je, da v svojo razlago vključite ime in naslov osebe, ki je prejela izjavo o hipotekarnih obrestih.

Če ste lastnik doma ali dela doma, se prepričajte, da odbijete svoje dovoljene hipotekarne obresti. Pomembno je, da vsaka davčna olajšava, ki jo lahko, ker vsak od vas znižuje obdavčljivi dohodek, kar zmanjša znesek davkov, ki jih morate plačati.

Ali lahko naložbena nepremičnina izpolnjuje pogoje za odbitek hipotekarnih obresti? Izvedite moj hitri nasvet o naložbenih nepremičninah in odtegljajih za hipotekarne obresti.

Upravno

Če potrebujete pomoč ali motivacijo za izplačilo dolga, prenesite kopijo moje najnovejše avdio knjige, Money Girl je 10 korakov do brezplačnega dolga. To je korak za korakom načrt, da spremenite svoje razmere in ustvarite finančno varno prihodnost, za dobro! Poiščite ga na Audible.com, Amazon.com in v trgovini iTunes.

Vesel sem, da poslušaš. Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Več virov:

IRS Publication 936, Odprodaja obresti na domači hipoteki

Navodila za seznam A

IRS Publication 527, Stanovanjska lastnina

Mortgage Image courtesy of Shutterstock

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: