Kako izbrati skrbnika IRA

Kazalo:

Kako izbrati skrbnika IRA
Kako izbrati skrbnika IRA

Video: Kako izbrati skrbnika IRA

Video: Kako izbrati skrbnika IRA
Video: СУПЕР СМЕШНАЯ КОМЕДИЯ! "Как Извести Любовницу За 7 Дней" РУССКИЕ КОМЕДИИ НОВИНКИ, ФИЛЬМЫ HD, КИНО 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema je, kako izbrati skrbnika IRA.

V prejšnji epizodi sem pojasnil, kako prenesti svoje 401 (k) v IRA, ko zapustite službo. V današnji epizodi imam nekaj nasvetov o tem, kako izbrati skrbnika IRA.

Sorte skrbnika IRA

Možno je odpreti IRA pri številnih vrstah finančnih institucij, vključno z borznoposredniškimi družbami, družbami vzajemnih skladov, bankami, kreditnimi zadrugami, zavarovalnicami in samoupravnimi skrbniki IRA. Imeti toliko izbire je lahko ogromno!

Kot je poslušalec Joshua zapisal v elektronski pošti, ki mi jo je poslal: "Ko ste v položaju, v katerem želite začeti pavšalni prihranek, in nimate pojma, ali bi vam bilo bolje, če bi samo dali denar banki, da bi ga dali podjetju vzajemnega sklada ali neki drugi instituciji, je tako zastrašujoče, da preprosto ne storite ničesar."

Zdaj ne dovolite, da obilo odločitev ne bo ukrepalo! Ne pozabite, da je zamuda strošek: v času, ko ste porabili v neodgovorni odločitvi o tem, kje želite odpreti IRA, bi vaš denar morda zrasel za vas.

Kako izbrati skrbnika IRA

Torej, tukaj je štiri nasvete o tem, kako narediti pametno izbiro o tem, kje IRA skrbnik iti z:

  • Nasvet 1: Izberite skrbnika IRA s širokim izborom naložbenih možnosti, vključno s številnimi vzajemnimi skladi ter posameznimi delnicami in obveznicami. Fidelity, Vanguard, in Charles Schwab so le nekateri primeri vzajemnih skladov in borznoposredniških družb s širokimi naložbenimi možnostmi.

    Upoštevajte, da je IRA preprosto davčna ugodnost za naložbe. Lahko kupite skoraj vse vrste naložb z IRA in različni skrbniki IRA zaslužijo svoj denar s prodajo različnih stvari. Če odprete IRA v banki, boste lahko vlagali v CD-je. Če odprete IRA pri zavarovalnici, boste lahko investirali v rentne namene. In, če odprete IRA v borznoposredniški družbi in vzajemnem skladu, boste lahko vlagali v vzajemne sklade, delnice in obveznice. Za večino vseh je odprtje IRA pri borznoposredniški družbi in vzajemnem skladu smiselno.

  • Nasvet 2: Primerjajte pristojbine pri izbiri skrbnika IRA. Nekateri skrbniki zaračunavajo višje stroške kot drugi. Ugotovite, ali je letna pristojbina za vzdrževanje. Mnogi skrbniki ne zaračunavajo stroškov vzdrževanja. Preverite, ali skrbnik ponuja široko paleto vzajemnih skladov brez obremenitve; to je vzajemni skladi brez prodajnih provizij. Vanguard je znan po nizkih honorarjih za upravljanje vzajemnih skladov. Primerjajte tudi provizije, ki se zaračunavajo za posle.

  • Nasvet 3: Poiščite skrbnika z odlično storitvijo za stranke. Ali je njihova spletna stran enostavna za uporabo? Ali lahko izvedete transakcije in nadzorujete svoj portfelj s svoje spletne strani? Ali imajo brezplačno številko? Ali imajo strokovnjake za upokojitev, ki vam bodo pomagali izbrati svoje naložbe?
  • In nazadnje, nasvet 4: Preverite, ali želite svoje IRA presegati zaloge, obveznice in vzajemne sklade ter vlagati v druge vrste naložb, kot so nepremičnine ali zasebna podjetja. Ne pozabite, da lahko investirate v skoraj vse vrste naložb z IRA. Če menite, da bi morda želeli investirati v nepremičnine ali zasebne družbe z IRA, poslušajte epizodo 7, če želite izvedeti o samorejno usmerjenih IRA in ali je morda prava za vas.

In tukaj je bonus tip: Ko odprete novo IRA, se prepričajte, da določite upravičence za račun. Imenovanje upravičenca v datoteki s skrbniškimi kontrolami IRA, ki bodo podedovali vašo IRA, zato je pomembno, da navedete, komu želite zapustiti sredstva IRA.

Upravno

Danes bom dal kopijo Retire Young Rich's Retire Rich Robert Kiyosaki in Sharon Lechter. In zmagovalec je Ian G. Ian je bil samodejno vnesen v knjižni izdaji, ko mi je poslal e-pošto. Čestitamo in preberite navodila za e-pošto. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Če želite zaprositi za temo ali dati sam svoj denarni naslov, ga pošljite na naslov [email protected]. Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Ta teden Modern Manners Guy govori o tem, kako pomembno je pravočasno. Hvala za poslušanje!

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: