Kako izbrati hipotekarnega posojilodajalca

Kazalo:

Kako izbrati hipotekarnega posojilodajalca
Kako izbrati hipotekarnega posojilodajalca

Video: Kako izbrati hipotekarnega posojilodajalca

Video: Kako izbrati hipotekarnega posojilodajalca
Video: Аликанте или Бенидорм? Главные города Коста-Бланки (Испания). 4К 2023, Oktober
Anonim

Iskanje pravega posojilodajalca vam bo pomagal najti pravo hipoteko.

Eden najbolj vznemirljivih (in stresnih) dogodkov v življenju je hišni lov. Če iščete svoje naslednje svetišče, lahko zagotovo postavite zvezde v oči, vendar je tudi pomemben mejnik, s katerim se mora skoraj vsak kupec doma soočiti. Manj manj glamurozno in veliko bolj resnično. Iskanje posojilodajalca. Če želite raje kupiti dom, kot če želite izvedeti, kako izbrati hipotekarnega posojilodajalca, niste sami, če pa ne sedite na kupu gotovine, je dejstvo, da če ste na trgu, da kupite dom, ne morete imeti enega brez drugega.

Dober posojilodajalec bo upošteval veliko stvari in naredil realna, oprijemljiva priporočila, ki vam bodo pomagali določiti cenovno razpon in bolj zavestno prodajati dom. Toda iskanje in izbor hipotekarnega posojilodajalca je lahko težavno. Posojilodajalci so v vseh oblikah in velikostih ter na vseh vrstah lokacij za zagon. Bolj očiten posojilodajalec je lahko vaša trenutna banka, vendar pa lahko kreditna zadruga izpolnijo tudi svojo vlogo. Poleg tega obstajajo finančne agencije, ki so namenjene izključno pomoči potrošnikom pri financiranju nepremičnin, vključno z domovi.

Poznavanje, kaj je posojilodajalec in kako stvari delujejo, sta dve različni živali. Tukaj je še nekaj kazalcev za vsakogar, ki se ukvarja z nakupom posojila ali razmišlja o nakupovanju.

Kako izbrati hipotekarnega posojilodajalca

  1. Poznate lokalni trg nepremičnin.

  Upoštevajte, da to ni nujno boleče, vendar vam lahko dolgoročno prihranijo veliko bolečin. Preprosto je razumeti, kaj veste, ko izberete posojilodajalca in lokacije. Kje želite živeti? Kakšni so srednji in visoki / nizki cenovni razredi v tej skupnosti? Kakšna je trenutno prosta ponudba in povpraševanje po domu? Poznavanje teh informacij pred časom vam bo pomagalo več, kot si mislite. Če iščete na območju z velikim povpraševanjem, verjetno bodo domovi prodali hitreje in veliko več denarja, potencialno s ponudbami vojn, ki vas lahko ceni iz doma, ste mislili, da bi jih dobili. Lahko dobite idejo o tem, kaj je vaš lokalni trg, kot je na strani Trulia nepremičnin pregled strani.

  2. Poznate svoje finančne številke.

  Obstaja nekaj pomembnih številk, ki jih morate zbrati ASAP, ko veste, da boste morali najti posojilodajalca. Primarni vir, ki ga bo vsak posojilodajalec pogledal pri določanju upravičenosti do posojila, je malo stvar, ki se imenuje vaš kreditni rezultat. Bonitetni rezultati upoštevajo standardne dejavnike, kot so študentska posojila in trenutna hipoteka (če jih imate). Toda več kot to, bo vaš kreditni rezultat razkril, če imate neplačane kreditne kartice ali posojila, vse v zamudi ali kaj, kar je šlo v zbirko v zadnjih sedmih letih. Standardno pravilo je, da se kreditna ocena 700 ali višja šteje za "dobro". To pomeni, da boste upravičeni do boljše obrestne mere in boljšega posojila. Če preverite vašo kreditno oceno in je manj kot zaželeno, obstajajo načini za izboljšanje. Organizacije, kot je Nacionalna fundacija za kreditno svetovanje (NFCC), vam lahko pomagajo ugotoviti, katere korake lahko sprejmete za izboljšanje.

  3. Ne bojte se, da bi postali malo socialni.

  Verjetno so, da ste v preteklosti vprašali prijatelje in družino za nasvete ali priporočila, zakaj bi morala vaša misija, da najde posojilodajalca, drugačna? Ko pridete do njih, lahko ugotovite stvari, kot je njihova trenutna obrestna mera in morebitne možnosti refinanciranja. Toda izven tega lahko izveste tudi o skupnih izkušnjah, ki so jih imeli z posojilodajalcem: kot so njihova preglednost, dostopnost in če ponujajo spodbude za stvari, kot je brezpapirno. Če ne želite vključiti prijateljev in družine, imate še vedno srečo. Trulia Mortgages lahko poveste, kaj je pomembno za vas in se ujemite z najboljšimi posojilodajalci na vašem območju.

  4. Poskrbite za nakupovanje.

  Medtem ko je verjetno privlačna, da sprejmete prvo ponudbo in z njim vodite, bi vam lahko bolj varčen pristop dolgoročno prihranil. Tako kot snežinke niso dva posojilodajalca enaka. In, najverjetneje, vam nihče posojilodajalci ne bodo ponujali enakega zneska posojila ali obrestne mere. To bi se lahko počutilo kot dodaten korak in nepotrebna poteza, vendar bi "drugo mnenje" glede vaših posojilnih pogojev in zneska lahko razkrilo veliko več, kot si mislite. Bodite pozorni, ko opravljate svoje začetne raziskave in govorite z drugimi ter sestavite seznam organizacij, ki zbujajo zanimanje. Naredite seznam svojih treh najboljših in nato primerjate opombe.

  5. Če ste v dvomih, se spomnite, da ste realni.

  Recimo, da najdete posojilodajalca in se kvalificirate za hipoteko, ki presega vaše proračune ali pričakovanja, ali pa greste skozi proces predhodne odobritve in se naučite nekaj podobnega. Najprej, čestitam. Toda, drugič, morda želite zavrteti zavore, preden vzamete vse. Starostna vrvica še danes drži resnično: samo zato, ker vas je posojilodajalec odobril za to, to ne pomeni, da bi morali vzeti vse. Imate popolno sliko o dejanskih stroških doma, ki presega ceno? Ogrevanje, hlajenje, davki in vzdrževanje doma so le nekaj elementov, ki se hitro povečajo. Če je dom starejša, ali obstaja kakšna potencialna draga popravila, ki jih je treba narediti, kot so ožičenje ali zamenjava ogrevalnega in hladilnega sistema? Medtem, če je velik dom, se vprašajte, koliko hiše potrebujete in kaj nameravate dati v svoje prostore.Tako imenovana "velika hiša brez pohištva" je resničnost za nekatere in če si ne morete privoščiti, da jo ohrani, bi lahko bila tudi vaša resničnost.

Priporočena: