Kako izbrati pravi Realtor, ker je moj Realtor Sucks

Kazalo:

Kako izbrati pravi Realtor, ker je moj Realtor Sucks
Kako izbrati pravi Realtor, ker je moj Realtor Sucks

Video: Kako izbrati pravi Realtor, ker je moj Realtor Sucks

Video: Kako izbrati pravi Realtor, ker je moj Realtor Sucks
Video: MI FACCIO LA BARCA NUOVA! Quanto si spende? - YouTube 2023, Oktober
Anonim
Za pravo ceno je vse na prodaj. Torej, ko je moj prijatelj nepremičninskega agenta postavil svoj dom na trg, to poletje zaradi pomanjkanja inventarja, nizkih obrestnih mer in zahtevanega povpraševanja, sem ugotovil, zakaj ne bi preizkusili stvari.
Za pravo ceno je vse na prodaj. Torej, ko je moj prijatelj nepremičninskega agenta postavil svoj dom na trg, to poletje zaradi pomanjkanja inventarja, nizkih obrestnih mer in zahtevanega povpraševanja, sem ugotovil, zakaj ne bi preizkusili stvari.

Imam en sam družinski dom, primeren za mladega parnega partnerja, ki želi zagnati družino. Rekel sem svojemu realcu, da če ne dobim X zneska, ne prodajam, in se strinja. Cena, ki jo je zahtevala, je bila ocenjena tržna vrednost 100.000 dolarjev, vendar je še vedno mislil, da je prodaja možna. Pomembno je, da upravljate s svojimi pričakovanji, saj je on tisti, ki bo vedno potekal v postavi, trženju, fotografiranju in prikazovanju.

Zdi se dobro, če ni treba prodati, če ne dobite želene cene. To je kot v baru s svojimi prijatelji in brez strahu, da se pogovarjaš z najbolj vročimi ženskami, ker že že imaš najlepšo ženo. Moj največji cilj je bil pridobiti dovolj vpogleda, da napišem to objavo!

NOGOMETI, KI JIH MOJ REALTOR

* Izkazalo se je umazano. Bil sem šokiran, ko se je moj nepremičninar šel pred mojo hišo 5 minut pred zasebnim prikazom v prepoteni srajci, kratkih hlačah in teniških tekmah. Njegov videz je bil popolnoma neprimeren in nespoštljiv kupcem in sebi. Nikoli se ne bi upal na sestanek na ta način in sem popolnoma zmeden, da bi pokazal mojo hišo v svojem vstajanju.

Po e-pošti sem ga poslal, in vztrajal je, da se v eni od mojih spalnic v spalnici popolnoma spremeni oblačila. Njegova predstavitev je povzročila dvig krvnega tlaka. Mogoče, če bi bila moja lastnina studio v slabem soseski, bi bilo v redu, da bi prišel pokazal moje mesto v kratkih hlačah in majico. Ampak, vsaj se tuširajte prej, prekleto!

* Ne posluša. Moj nepremičnik me je potisnil večkrat na odprto hišo. Vsem času sem mu rekel NE, kajti vse odprte hiše se odprejo do nenavadnih sosedov in potencialnega ropa. Celo sem mu poslala poročilo Nacionalnega združenja nepremičninarjev, ki pravi, da samo 2% transakcij kdaj prihaja iz odprtih hiš. Osebno sem bil na več kot 100 odprtih hiš in nisem nikoli kupil stvari!

Rekel sem mu, da cenim zasebnost in samo uporabim spletno trženje, saj 80% kupcev najde svoje domove na internetu. Nadaljeval je potiskati nazaj in rekel, da hoče hišo ustvariti ta "blazni dejavnik". Vprašal sem ga, zakaj ne more biti gostitelj zasebne hiše, kjer je vsak potencialni kupec in agent predhodno pregledan, da bi ustvaril podoben wow dejavnik? To sem storil z mojo najemnino in imela je 30 ljudi v eni uri. Skomignil je. Odprte hiše so za nepremičninske posrednike, da najdejo nove stranke!

* Lažne predpostavke. Potem ko sem rekel, da ne bi bilo treba plačati ničesar iz žepa, je vzel strošek za inšpekcijo škodljivcev v višini 440 evrov, ki ga moram plačati za paket razkritja. Jaz sem vsekakor za temeljit paket za razkritje, če pa veste, koliko provizije plačujem, boste opekli opekline pri njegovi drznosti, da bi se vrnil pedal. Kaj je bilo prvotno kot "brez stroškov za vas", je postalo pristojbina za inšpekcijski pregled škodljivcev v vrednosti 440 evrov, 1.000 barvnih delovnih mest v dnevni in jedilnici in kdo ve, kaj drugega.

* Ne v mojem kotu. Moj realnik je v skupini teniških lig, za katere sem mislil, da se pridruži. Uporabljam besedo »je bil«, ker sem ga vprašal, ali sem imel priložnost igrati samske za svojo ekipo, mi je rekel, da bi bilo težko, ker so bili posamezniki že dolgo že člani. V bistvu mi ni verjel. Nisem ponudil, da bi se pogovarjal s kapitanom, da bi me poskušal delati. Nočem realtorja, ki v mojem kotu ni 100%. Zmešana stvar je jaz brcnil svojo rit v tenisu, in bi svoje igralske samske igralce prebil 80% časa, ker vem, kdo so!

KAJ V REALTORJU

* Kako velika je njegova mreža? Dlje, ko je bil v igri, večja je njegova mreža. Realtors lahko delajo od koder koli, tako da ni nujno, da so desetletni veteran enega podjetja. Če bi se preselili vsakih 3-5 let, je to lahko dober znak, da so v velikem povpraševanju. V ugledu je dober ciklus, ki ga dlje delajo.

* Ali ima spletno prisotnost? Če vaš realtor nima spletnega mesta hisname.com v tem dnevu in starosti, kjer je 80% lastnosti najdenih on-line, potem morate biti malo pozabljeni. Spletna stran mora imeti osnovne informacije, kot so njegov bio, njegove prejšnje transakcije, razmišljanja na trgu, nekaj lepih grafik in podobno.

* Ali on dela, kar pravi, da bo naredil? Če bo rekel, da bo v vaši hiši ob 13. uri prišel ob 12.45, da bi pripravil hišo in si zbral svoje misli vnaprej? Ko pravi, da bo ukvarjal z vnaprejšnjimi stroški, ali plača za vse ali poskusi in vam priskrbi plačilo nekaterih računov?

* Ali ima razumno raven inteligence? Vprašati jih morate o svojih mislih na trgih in preveriti, ali lahko sestavijo skladen argument. Realtors dobili zelo slabo zaviti, ker so neumni, tako da samo ponovite, kaj CNBC, ali National Association of Realtors napisati. Realtor mora imeti lastna mnenja in dejstva, ki podpirajo ta mnenja. Z dobrimi inteligencami dobi tudi dobro prodajno znamko, saj več, kot veš, več, kar lahko prodate prepričljivo.

* Ali ima močno integriteto? Ena stvar, ki mi je všeč, je, da ima resnično celovitost. Vprašal sem ga, ali naj razkrijejo majhne uhajanje v stropu, ki sem ga popravil in povedal, absolutno. Vprašal sem ga, ali naj v enem prostoru vključim prenosni zračni filter, ki bo pomagal utopiti nekaj hrupa zunaj, in rekel je, da je najbolje, da ga pustite popolnoma popolnoma vnaprej. Dobra integriteta poteka daleč, ker zmanjšuje tveganje negativnih presenečenj.

* Ali se ljudje počutijo udobne? Če se ne počutite udobno okoli vašega realtorja, se bo kupcem verjetno tudi ne bo zdelo udobno. Dobra stvar za moj nepremičnino je, da zapusti ljudi, da hodijo po premoženju in jih ne perejo z vprašanji. Ljudem omogoča, da si vzamejo čas in spremljajo z njim. Na splošno vidim to kot pozitiven prodajni atribut, ker mi ni všeč pushy prodajnih ljudi.

* Ali ga čutite?Ko se zjutraj zbudiš, ti je poslal nekaj novih misli in načrt trženjske igre? Ali je ustvaril preglednico Google Dokumentov za sledenje vsem potencialnim kupcem, ki so prišli in so vam dali datoteko v skupno rabo? Ali je predlagal, da greš z njim, da bi imel sestanke za ogled konkurenčnih lastnosti na trgu? Moraš ga videti in slišati. Nočeš, da se sprehaja v svojo hišo v kratkih časih v kratkih majicah in kratkih majicah, ker je imel vnaprej vadbo!

DRUGI AGENT JE NEPRAVILNO POMEMBNO

Oligopol cenejo 5% najnižje provizije pristojbina je smešno za drago mest, kot so San Francisco in New York. Zakaj na zemlji stane 150.000 dolarjev provizij za prodajo hiše v višini 3 milijone dolarjev? Morda bom razumel provizijo za 10.000 dolarjev za hišo 200.000 dolarjev, vendar ne bo več 15X več dela za prodajo hiše v višini 3 milijone dolarjev.

Kljub določitvi cen, ne podcenjujte moči 2,5% provizije za zastopnika kupca. 2.5-odstotna provizija za posrednika kupca je neverjetna spodbuda, zaradi katere Realtors ujamejo, da storijo vse, kar je potrebno, da bi bili kupci zadovoljni, kar upa, da bo vodilo v gladko transakcijo.

Plačevanje provizije v višini 5% me razburja, vendar se počutim, da dobivam boljšo "vrednost", da se pristojbina razdeli in spodbudi obe strani, da se nekaj zgodi. Ne počutite se, da so njihove provizije določene. Obe strani bi morali biti pripravljeni na pogajanja o svojih provizijah, če je izbira med odhodom in transakcijo.

Sorodni izdelki: Podroben pogled na smešno stroške prodaje doma danes

INTERNET IZBRUJE DAN

Tudi če ste obtičali z nepremičnino realtorja, je zelo težko zamenjati prodajo, če ste pravilno ocenili pravilno in hišo videti kot najboljši pogoj. S spletnimi mesti, kot je Zillow.com, kjer lahko preprosto najdete lastnosti za prodajo in preverite njihove ocenjene vrednosti in lastno omrežje posrednika, je lažje kot kdajkoli prej prodati svojo lastnino. Glavna odgovornost agencije za posredovanje je, da se beseda izkaže in prikaže hišo. Dokler nepremičninski agent ni kreten ali idiot, bo trg določil ceno.

Morate zaupati, da bo realtor storil vse, kar je mogoče, da bi dobili besedo in se borili za vaše najboljše interese. Dobra delovna izkušnja, prisotnost na spletu in odlična mreža bi morali biti standardni. Problem s svojim tipom je, da nisem mogel prenehati razmišljati, kako bi moj realnik ne bi govoril o meni, da bi se pridružil njegovi teniški ekipi. To je ta neroden trenutek, ko prijatelj govori z vami o skupni družbi druge prijateljice, na katero niste bili povabljeni.

Nazadnje, plačilo 5-odstotne provizije za prodajo nepremičnine se zdi narobe. To sem obljubil Nikoli ne bom prodajal hiša razen če mi nekdo daje smešno ceno ali dokler komisija ne pade na bolj razumno 3%.

Sorodna: Zakaj nepremičnine so moj najljubši naložbeni razred za gradnjo bogastva

Priporočila

Vlaganje v nepremičnine bolj učinkovito: Če nimate zapadlosti za nakup nepremičnine ali ne želite povezati svoje likvidnosti v fizičnih nepremičninah, si oglejte RealtyShares, eno največjih podjetij za pretovarjanje nepremičnin danes. Nepremičnine so ključna sestavina raznolikega portfelja. Nepremišljeno posredovanje nepremičnin vam omogoča tudi, da postanete bolj fleksibilne in kirurške pri naložbah v nepremičnine tako, da vlagate več kot le tam, kjer živite za najboljše možne donose. Na primer, zgornja meja okoli 3% - 4% v San Franciscu, vendar več kot 10% na Midwestu, če iščete strogo vlaganje donosov. Prijavite se in si oglejte vse stanovanjske in komercialne naložbene priložnosti po vsej državi, ki jih ponuja Realtyshares. Lahko je videti in odkriti.

Realtyshares pre-vetting lijaka, da poudari le najboljše možnosti na svoji platformi
Realtyshares pre-vetting lijaka, da poudari le najboljše možnosti na svoji platformi

Nakup na hipoteko: Preverite najnovejše hipotekarne stopnje na spletu prek storitve LendingTree. Imajo eno največjih mrež posojilodajalcev, ki tekmujejo za vaše podjetje. Vaš cilj bi moral biti čim več pisnih ponudb in potem uporabiti ponudbe kot vzvod, da bi dobili najnižjo obrestno mero. To je ravno to, kar sem naredil za zaklepanje v 2,375% 5/1 ARM za mojo najnovejšo refinanciranje. Za tiste, ki iščejo nakup lastnine, je ista stvar v redu. Če ste našli dober posel, si lahko privoščite plačila in načrtujete lastništvo nepremičnine za 10 + let, bi dobil nevtralno inflacijo in izkoristil nizke stopnje.

Image
Image

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje. Najtežje zaprosite za nižje provizije. Ne razmišljajte o prodaji nepremičnine, če vam ni treba.Zakaj plačati provizije, davke in pristojbine? Definitivno si oglejte možnosti prvenstva v realnem času, da bi bili bolj kirurški s svojim denarjem, ko se trg nepremičnin upočasni.

Priporočena: