Kako kupiti posteljnino kot odrasli

Kazalo:

Kako kupiti posteljnino kot odrasli
Kako kupiti posteljnino kot odrasli

Video: Kako kupiti posteljnino kot odrasli

Video: Kako kupiti posteljnino kot odrasli
Video: The PHENOMENON BRUNO GROENING – Documentary Film – PART 2 2023, Oktober
Anonim

Vse kar si mislil, da veš o štetju niti je napačno.

Kvalitetno posteljno perilo lahko pomeni razliko med blaženim spanjem in nočjo, ki se je dobro prebodilo in se obračalo, medtem ko je zaskrbljeno odzvalo na dnevne dogodke. (Da še ne dodamo osebnega stika v vaš prostor, še posebej, če si najemite.)

Najboljši so čisti, hladni in komaj opazni. Najslabši so grozljivi in grobi - nočni morski materiali!

Toda iskanje dobrih sklopov je skoraj tako težko kot iskanje soseda s sosedi. Najprej, razširjenost "ne-železnih listov" (kdo na zemlji dejansko likuje njihove liste?). Naprej: štetje nit. Lahko se razprostira na tisoče, zato lahko domnevate, da je višje število računov samodejno boljše - dokler ne vidite 1000-count v trgovini in se sprašujete, ali bi lahko resnično razkošje resnično imeli samo za 14,99 dolarja.

Za pomoč pri nakupu posteljnih listov smo se obrnili na Beth Arrowood, kreativnega direktorja NIBA Collections, ki jeseni sproži linijo prilagojenih posteljnih perila. Dešifriral je najpogostejše fraze, ki jih boste videli med nakupovanjem, skupaj s skrivnostmi za iskanje posteljnine, iz katerih so narejene sanje - in smo ga spremenili v ta preprost vodnik.

Preberite nasvete, d onaložite celotno goljufivo listo ali jo shranite na svoje Pinterest plošče tukaj.

Image
Image

Težave štejejo - z enim ulovom

"Teoretično je višje število nitov, strožje tkanje, ki ima za posledico bolj trajno in trajnejšo produkte", pravi Arrowood. "Vendar je treba opozoriti, da nekateri proizvajalci uporabljajo plast za umetno napihovanje števila niti."

"Plast" je število navojev, navitih skupaj v eni niti. "Večina visokokakovostnih posteljnih linij je narejena z enojnim vložkom, v nekaterih primerih pa bodo proizvajalci uporabili dvotirno za podvojitev števila in povečanje števila niti", pojasnjuje. Torej, namesto da gredo za karkoli ima največje število obdobje, izberite največje število, ki ga lahko dobite v enem sloju.

Image
Image

Opredelite pernice, blazine in navzdol

Eno izmed najpogostejših vprašanj, ki jih dobi Arrowood, je o prešitju - namreč, kaj je dejansko odejo in zakaj potrebuje kritje?

"Duvets se vstavijo v pokrivalo z odejo, ki ima vrsto gumbov ali zadrgo zapiranja in jih je mogoče zlahka odstraniti za pranje stroja," pravi Arrowood. To je pogosto zmedeno za oblačilo, ki je samo en kos brez odstranljivega pokrova.

Mnogi se odrekajo ploski listi, če uporabljate pokrivalo za odejo, ker je pokrivalo za odejo tako enostavno, da se pere (čeprav je ponovno postavljanje na odejo še ena zgodba). Plus, če ste kdaj pritegnili vašo udobje v kletno perilo v vaši stavbi, da ugotovite, da se ne bo prilegalo v podložko, boste imeli novo zahvalo za tiste pokrove, ki jih je enostavno prati.

Kaj pa ta odeja - ali bi morali izbrati sintetično, pero ali navzdol polnilo? Če greste na ptice, veste, da lahko drobovje dražijo, toda perje je trdno in gosto. Čisto navzdol (samo puh!) Je toplejše in dražje.

Nisem prepričan, ali je čas za zamenjavo blazine? Tukaj najdete navodila: Zložite vzglavnik na polovico. Če vzmeti nazaj, je vzglavnik še vedno v odlični obliki. Če ne, mora vzglavnik iti.

Image
Image

Sezonske prilagoditve

Nekatere spremembe v posteljnini se lahko pričakujejo pozimi in poleti. "Pokrivala in prešite odeje se običajno uporabljajo v toplejših mesecih, saj so lažja teža in se pogosto zlagajo in zapustijo ob vznožju postelje in se po potrebi uporabljajo," pravi Arrowood.

Suha odeja je dobra odločitev za tiste, ki želijo racionalizirati nakupovanje. Prihajajo v različnih debelinah, kar vam omogoča, da izberete tisto, ki najbolj ustreza vašemu podnebju. Za liste so nekateri materiali primernejši za celoletno uporabo.

"Liste ni nujno treba spreminjati glede na sezonske temperature; Vendar pa je bombaž percale najboljša izbira za celoletno uporabo, saj ostanejo hladni in hrustljavi v toplejših mesecih in so še vedno mehki in topli, če jih uporabljate z odejo v hladnejših mesecih ", pravi Arrowood.

Image
Image

Materialni pomisleki

Če ste kdajkoli vržli in se obrnili iz noči pod praske, veste, kako pomemben je pravi material. Na koncu se vaša odločitev nanaša na osebne nastavitve, vendar je tukaj nekaj najpogostejših materialov, ki jih boste vohunili med nakupovanjem listov.

Bombaž perkal: "Cotton percale ustvarja zelo kul, hrustljavo in napeto posteljno perilo," pravi. Arrowood pripisuje to kvaliteto njeni ploski tkani, v katerem osnove in votka navoje prečkajo in pod enakomerno mat površino.

Bombaž sateen: Arrowood pojasnjuje, da je ta material izdelan s satinskim tkanjem, v katerem votle nitke preskočijo več navojnih niti in pustijo izpostavljene površinske niti, ki povzročijo sijaj. To je gladko in "satiny" na dotik.

Listi Oxforda: Ti so narejeni iz istega materiala, ki ga vidite v shirting. Arrowood priporoča to za hladnejše podnebne (ali pripravljene apartmaje), saj je težje.

Jersey: Ta raztegljiva tkanina je enaka za majice. To je mehko, vendar je lahko malo oprijemljivo.

Bombo-poli mešanice: Čeprav so brez gub in enostavni za nego, lahko poliester v teh listih pogosto naredi praske in dušenje.

Flannel: Mehka in prijetna, ta material vas obdrži v najhladnejših nočeh. Negativna stran? Lahko je tablete.

Priporočena: