Kako kupiti preproge kot odrasli

Kazalo:

Kako kupiti preproge kot odrasli
Kako kupiti preproge kot odrasli

Video: Kako kupiti preproge kot odrasli

Video: Kako kupiti preproge kot odrasli
Video: CS50 2014 — неделя 7, продолжение 2023, September
Anonim

Od velikosti površine preprogo do materialov smo prosili oblikovalce, da razbijejo ta presenetljivo zapleten nakup.

Izbira preproge … to je tako preprosto kot izbiranje barve ali vzorca. Sliši se preprosto, kajne? Ampak potem velikost površine preproga ni prav in vlakna več kot vaš najljubši štirinožni prijatelj. Izkazalo se je, da je nakup preproge, podobno kot katerikoli veliki kos pohištva, nakup, ki koristi raziskavam.

Navsezadnje, ali iščete apartma za najem v Bostonu, MA, ali preprosto iščete, da boste smrčili dom, ki ste ga imeli v preteklih letih, se bo izbrana površina, ki jo boste izbrali, videli in hodili vsak dan. Treba je biti eleganten, vendar dovolj trpežen, da stoji do razlitja in podplatov. In celo samo eno leto je veliko časa, da preživite s katero koli visoko vzdrževalno preprogo, ki potrebuje stalno nego. Vprašali smo notranje oblikovalce in strokovnjake v industriji, kaj vam priporočajo, da poiščete preprogo, ki vas ne bo pustila navzdol in jo dala v ta priročen vodnik.

Preberite o nasvetih, prenesite celotno listo goljufij ali jo shranite na svoje Pinterest plošče.

Image
Image

Svila, volna ali sintetična preproga?

Presenečenje! Volnene odeje veljajo za najbolj odporne. Vlakna so naravno odporna na madeže in so odporna proti ognju. Toda volna ni edini zmagovalni material za preprogo za pokrajino. "Realna volna in prava svila sta daleč najbolj trpežna," pravi Bahram Shabahang, kreativni direktor in soustanovitelj podjetja Orley Shabahang iz New Yorka. Strokovnjaki posebej priporočajo svilo za njeno razkošno občutek pod nogami, zaradi česar so svilene odeje razkošna izbira za spalnice. Slaba novica? Silk preproga cene začnejo v tisočih.

Če je volna in svila preveč draga, bi lahko bila sintetika ali mešanica boljša možnost. Vendar niso vsi sintetični odeji ustvarjeni enaki. Sintetični materiali, kot so polivinilklorid (ali PVC) in polipropilen (običajno uporabljajo za zunanjo preprogo in blazinice), so praktično zaščiteni proti madežem, vendar lahko dobijo lastne glavobole (dobesedno). Oblikovalka Jennifer Jones iz nišnih interierjev se izogiba temu materialu in drugim zunanjim preprogam za uporabo v zaprtih prostorih, saj lahko kot nekateri običajni stenski barvi sproščajo hlapne organske kemikalije (VOC) v zrak, kar vpliva na kakovost zraka. Če imate astmo ali ogroženi imunski sistem, boste morda želeli biti še posebej previdni - vendar tudi menite, da izbira volne ne odstrani vedno tveganja, saj lahko katera koli preproga, ki uporablja lepilo za vezavo vlaken, potencialno sprosti dražilne kemikalije. Nakup vintage odeje, ki so najverjetneje že sprosti večino svojih VOCs, je tudi dobra izbira, in izpuščanje kakršne koli "smrdljive" preprogo, dokler vonj smrti lahko pomaga tudi.

Image
Image

Območje velikosti preprogo je pomembna (in stil tudi ne!)

Velikosti preproge na površini niso primerne za vse velikosti (gledamo se na vas, povsod 5-do-7 naglasnih preprog). "Na splošno ljudje izbirajo preproge, ki so premajhne za svoj prostor," pravi Jones. "Naše največje pravilo za preproge je, da morajo vse pohištvene noge sedeti na tleh. Če ste v dvomih, pojdite večji - lahko postavite preprogo za tloris blizu stene 5 centimetrov. "Plus, izbira za večje površine preprogo pogosto pomaga, da soba izgleda večje.

Ampak, če obstaja en faux pas, ki voznike oblikuje z norem, je to odlaganje odeje. "Yikes! To je definitivno ne-ne, da bi postavil preprogo na tleh stene do stene, "pravi Jones. Poleg tega je elegantna preproga prednost. Če ste resnično zmešani, poskusite temno, nevtralno preprogo - to bo vse skupaj in nikoli ne bo videti dated.

Image
Image

Kako si lahko prepričan v kakovost preprog?

"Malo kot nit nitkov v posteljninah, število vozlov na kvadratni palec je dober pokazatelj kakovosti preprog", pravi Jessie Black, notranji oblikovalec s sedežem v San Franciscu, CA. "Trideset vozlov na kvadratni palec je precej grob, vendar je 290 vozlov na kvadratni palec precej v redu." Na splošno boste našli število vozlov na ročno tkanih odejah, ki jih Black priporoča za njihovo zanesljivo vzdržljivost.

Cena je povezana s kakovostjo. Samo pomislite na vse napore, ki bi šli v ročno voziček tepi iz najboljših materialov! Toda pogosto lahko poiščete kakovostne preproge, ki ustrezajo vašemu proračunu, tako da si ogledate starinske možnosti. "Trg preprog je bil precej podoben stanovanjskemu trgu," pravi Azad Kazanjian iz kazanjske orientalske galerije. "V naslednjih nekaj letih vidim kot kupčev trg. [Antique odeje] so stali preskus časa, ponujajo veliko vrednost in zelo ugodne cene, in dokler boste poskrbeli zanje, bodo obdržali ali cenili v vrednosti."

Priporočena: