Kako kupiti hišo s svojim najboljšim prijateljem

Kazalo:

Kako kupiti hišo s svojim najboljšim prijateljem
Kako kupiti hišo s svojim najboljšim prijateljem

Video: Kako kupiti hišo s svojim najboljšim prijateljem

Video: Kako kupiti hišo s svojim najboljšim prijateljem
Video: CS50 2013 - Week 10 2023, Oktober
Anonim

Že veste, da bo zabavno. Kako kupiti hišo s prijateljem na pameten način.

Kdo pravi, da moraš imeti romantičnega partnerja za nakup hiše z nekom? Če se znajdete sami in ste pripravljeni kupiti kraj, se lahko združite s silo z najboljšim prijateljem. Konec koncev, nakup domov skupaj lahko koristi vaših financ, ko gre za vašo hipotekarno stopnjo ali prihranek za polog. Po drugi strani pa je drugačen od nakupa hiše z nekom, ki ste ga pravno zavezani.

Tukaj je, kaj je treba upoštevati pri nakupu hiše s svojim najboljšim prijateljem.

  Najem skupaj skupaj.

  Biti sposoben živeti skupaj v harmoniji je velik dejavnik pri uspehu nakupa doma s svojim najboljšim prijateljem. Skupna najemnina lahko zagotovi popolno suho vožnjo, preden ste skupaj zaklenjeni v hipoteko. Ne glede na to, kako dobro se poznaš, se boš poznala drugače, ko boš živela skupaj. Je eden od vas neater? Ali je eden izmed vas prišel kratek čas, ko je čas, da plačate račune? Edini način, da bi vedeli, ali boste vi in vaš housemate potonili ali plavali, je, da se potopite.

  Bodite odprti glede vaših financ

  V domovini ni nobenih finančnih skrivnosti. Če ste lastnik doma, ste lastnik hipoteke. Oba vaših financ se bo upoštevalo pri vlogi za hipoteko, tako da če skriješ grozno kreditno oceno, na primer, na primer ne bo dolgo ostala skrita. Preden se približate posojilodajalcu, delite vse o financiranju drugih, vključno z vašim mesečnim dohodkom in kako ga porabite. Da bi se zaščitili sami, je pomembno vedeti zagotovo, da lahko vaš najboljši prijatelj privošči polovico hišnega plačila vsak mesec.

  Razpravljajte o skupnih odgovornostih

  Dom prihaja s številnimi nalogami in obveznostmi, ki jih boste nahajali skupaj. Ne samo, da boste morali razpravljati o tem, kako se vodovodni račun obravnava za stranišče, ki ga uporablja samo eden od vas, vendar boste morali tudi ugotoviti, kdo bo očistil žlebove. Konec koncev, če na koncu pride do poškodb zaradi vode ali zaradi temeljnih težav zaradi zamašenih žlebov, boste oba imeli finančni zadetek.

  Get Legal

  Ko ste na isti strani o svojih financah in odgovornostih, je čas, da se posvetujete z odvetnikom. To se lahko počuti nerodno, vendar razmislite o tem: Biti poročen je tudi pravna pogodba. Želite poskrbeti, da boste vi in vaš najboljši prijatelj zaščiteni na enak način, kakršen koli poročen par je, ko kupijo dom skupaj. V vašem pravnem dogovoru vključite svoje načrte za razdelitev financ in odgovornosti, kako boste delili morebitne davčne ugodnosti ali dobiček od prodaje in kako boste prilagodili spremembe, tudi če eden od vas izgubi službo - ali dobi službo ponuditi po vsej državi in se želi odseliti.

  Pogovorite se o svojih dolgoročnih načrtih

  Morda je vaš cilj živeti s svojim najboljšim prijateljem do konca časa. Ampak bolj verjetno, če ste mladi, se boste sčasoma premaknili v naslednjo življenjsko fazo bodisi sami bodisi s partnerjem. Lahko pa se pridružite tudi romantični partner in želite postati tretji lastnik vašega doma. Ne glede na to, če ne govorite "dokler smrt ne delaš" z vašim solastnikom, potrebujete medsebojno razumevanje dolgoročnih ciljev drugega. Če nameravate lasti dom skupaj pet let in nato prodati, se boste morali zavezati tistim petim letom, ne glede na to, kaj se zgodi v življenju - in pričakujte, da bo vaš najboljši prijatelj storil enako.

  Get Shopping

  Ali ste pripravljeni kupiti dom s svojim najboljšim prijateljem? Nakupovanje za dom skupaj bo enako kot za vse ostale - zanimivo. Sedite skupaj in razpravljate o svojih željah in potrebah, in začnite hišni lov. Kdo je bolje, da gredo v domovinsko avanturo s svojim najboljšim prijateljem?

Priporočena: