Kako se vrniti nazaj po zavrnitvi življenjskega zavarovanja

Kako se vrniti nazaj po zavrnitvi življenjskega zavarovanja
Kako se vrniti nazaj po zavrnitvi življenjskega zavarovanja

Video: Kako se vrniti nazaj po zavrnitvi življenjskega zavarovanja

Video: Kako se vrniti nazaj po zavrnitvi življenjskega zavarovanja
Video: Как зарабатывать 500 долларов в день с помощью дневной торговли 2023, September
Anonim

Nihče ne misli na smrt. Vsi upamo, da bomo živeli dolgo in srečno življenje. Toda tudi če živite 100 let, je načrtovanje za prihodnost pomembno, še posebej, če imate družino, ki šteje za vas. Morate se prepričati, da bodo v primeru vaše smrti skrbeli za vaše ljubljene, kar pomeni pridobitev življenjskega zavarovanja.

Glej tudi: Kdo potrebuje življenjsko zavarovanje? Ti si!

Medtem ko večina ljudi meni, da je pridobivanje pokritosti tako enostavno kot izpolnjevanje nekaj oblik, ni vedno tako enostavno. Obstajajo trije razlogi, zakaj bi vam lahko zavrnili pokritost:

  • Zdravstveni problemi: Morda ste imeli srčni napad ali se borili proti raku. Tudi če ste dokončno obnovili, boste morda imeli čakalno dobo, ki traja 1-5 let, da boste videli, ali se vaše zdravstvene težave vrnejo.

  • Tveganje življenjskega sloga: Ali imate veliko DUI, ki prikradejo v preteklosti ali še posebej nasilno kazensko evidenco? Če ste znani za sprejemanje nevarnih odločitev, bi to lahko prizadelo vaše možnosti za pridobitev pokritosti.

  • Stečaj: Če imate stečaj, ki ni bil odpuščen, bi vam lahko zavrnili pokritost.

Tudi če so zavrnil življenjsko zavarovanje, to ni konec sveta. Obstajajo 4 stvari, ki jih lahko storite, da popravite situacijo in jih pokrijete:

  1. Ne čudite se. Ne pozabite, da imate še vedno možnosti. Samo zato, ker je ena zavarovalnica zanikal, da ne pomeni, da bodo vsi hoteli.

  2. Več o tem, zakaj ste bili zanikani. Znanje je moč. Ugotovite, zakaj ste bili zanikani in ugotovite, ali je to nekaj, kar je mogoče popraviti. Mnogo zdravstvenih težav je mogoče izboljšati ali upravljati, kar vam omogoča, da pridobite pokritost.

  3. Izvedite nekaj sprememb. Preglejte rezultate svojega izpita s svojim zdravnikom in ugotovite, kaj lahko storite, da bi jih izboljšali. Če na primer zavrnete pokritost zaradi visokega holesterola, jo lahko znižate s pomočjo zdravil, prehrane in telesne vadbe, nato pa ponovno uporabite, ko se zniža. Če je zdravnik priporočil študijo spanja, a ga nikoli niste dobili, izvedite študijo in jo ponovno prijavite. Če ste zaprosili za pravilnik o preizkusu, je včasih lažje dobiti odobritev s preizkusom. Več informacij, ki jih ima vaša zavarovalnica, lahko bolje oceni vaše zdravje in sprejme odločitev.

  4. Razmislite o svojih možnostih. Pogovorite se s svojim zastopnikom o možnostih pokritja. Ima lahko predloge za druga podjetja, ki bi vam odobrila ali za drugačno pokritost, za katero bi lahko bili kakovostni.

V nekaterih primerih morda ne boste mogli pridobiti rednega pravilnika. Morda boste morali imeti politiko z visokim tveganjem, ki bi lahko omejila največje izplačilo, ki ga lahko dobite, ali določite, da morate živeti še dve leti za uveljavitev smrtne koristi.

Na koncu se kvalifikacije za življenjsko zavarovanje po zavrnitvi nanašajo na tri stvari: razumevanje zakaj Najprej ste bili zavrnjeni, razumeli vrste pravil, ki so vam na voljo, in razumevanje trenutnega zdravja. Ko imate vse te informacije, lahko s svojim zdravnikom in agencijo delate, da pripravite nekaj možnosti.

Ne pozabite: zavrnitev ni nujno dokončna. Morda boste morali spremeniti nekaj stvari, da bi dobili pokritost, vendar te spremembe lahko pomagajo uživati dlje, bolj zdravo življenje.

***

Image
Image

Liran Hirschkorn je neodvisni agent za življenjsko zavarovanje in ustanovitelj BestLifeQuote.com, nacionalno agencijo za življenjsko zavarovanje. Njegova naloga je pomagati posameznikom po vsej ZDA najti najboljše stopnje življenjskega zavarovanja, zlasti tistih, ki so prej zavrnili pokritost. Strokovno znanje Liran je v življenjskem zavarovanju z visokim tveganjem in razumevanje edinstvenih smernic za prevzem obveznosti več kot 30 življenjskih zavarovalnic.

Priporočena: