Kako postati CERTIFIED FINANČNI PLANERTM (SRP®)

Kako postati CERTIFIED FINANČNI PLANER<sup>TM</sup> (SRP<sup>®</sup>)
Kako postati CERTIFIED FINANČNI PLANER<sup>TM</sup> (SRP<sup>®</sup>)

Video: Kako postati CERTIFIED FINANČNI PLANER<sup>TM</sup> (SRP<sup>®</sup>)

Video: Kako postati CERTIFIED FINANČNI PLANER<sup>TM</sup> (SRP<sup>®</sup>)
Video: Untouched for 25 YEARS ~ Abandoned Home of the American Flower Lady! - YouTube 2023, September
Anonim

To je objava gosta Paul Williams iz Providentičnega načrtovanja. On je finančni načrtovalec le-tega v okrožju Lancaster County, PA, in redno piše o osebnih financah s krščanskega vidika. Če želite postati CFP®, bi bil vesel, da bi se pogovoril s teboj.

Bil sem vznemirjen, ko me je Sam povabil, da napišem gostovnico o tem, kako postati CERTIFIED FINANCIAL PLANNERTM (SRP®). Končno bom dokončal zahteve v Novemeberju 2010 in imam pravico, da se imenujem za CFP® ko izpolnite zadnji košček papirja.

Sem je omenil, da želi postati SRP® potem ko se upokoji s svoje službe, zato je radoveden, kaj bi moral narediti. Prepričan sem, da bi nekateri izmed vas morda želeli postati finančni načrtovalec, če imate velik interes za osebno financiranje.

Ta objava bo namenjena postopku, da postane SRP® namesto odločanja če celo postati SRP®. To je zelo drugačno vprašanje, na katerega bi morali imeti odgovor prej začnete proces postati CFP®. To zagotovo ni poceni certifikat, da bi dobili (v denarju ali času).

Izpolni tri zahteve, da postane SRP®:

 1. Izobraževanje
 2. Izpit
 3. Izkušnje

To je ukaz, da bo SRP® Seznami, in rekel bi, da je verjetno najboljše, da sledite. Ti lahko izpolnjevati zahteve glede izkušenj, preden se lotite izobraževalnih ali izpitnih zahtev. Ampak mislim, da boste imeli lažji čas z vsemi tremi, če se najprej osredotočite na izobraževalni del in nato dokončate izpit, medtem ko delate v podjetju za finančno načrtovanje. (Prav tako olajša najeti!)

Izobraževalno zahtevo

Obveznosti izobraževanja so dejansko dva dela. Preden lahko vzamete CERTIFIED FINANČNI PLANERTM izpit, morate izpolniti SRP® Najprej je bil registriran program. To znaša vsaj 15 kreditnih ur materiala.

Boste pokrivali teme, kot so osnove osebnih financ, načrtovanje zavarovanja, zaslužki zaposlencev, načrtovanje naložb, načrtovanje upokojitve, davčno načrtovanje in načrtovanje nepremičnin. To zahtevo sem izpolnil tako, da sem pridobil diplomo finančnega načrtovanja, vendar bo za ta del zahteve zadostoval preprost certifikat.

Če imate določene certifikate ali stopinje, lahko zahtevate celotno ali delno zahtevo. Tukaj je kratek seznam načinov, kako se lahko samodejno kvalificirajo, da sprejmejo CFP® izpit:

 • Licenca pooblaščenega javnega računovodja (CPA)
 • Licenčni odvetnik
 • Chartered Financial Analyst (CFA®)
 • Pooblaščeni finančni svetovalec (ChFC)
 • Častni zakupnik življenjske dobe (CLU)
 • Doktorat v podjetju ali ekonomiji
 • Doktor za poslovno upravo

Prav tako lahko zahtevate prepis prepisa, da vas oprostite na nekatere od zahtevanih predmetov, če ste vzeli razrede, ki pokrivajo zahtevane teme. Seznam seznama, ki sem ga povezal s prejšnjim, boste morali pregledati in preveriti, ali bodo kvalificirani. Potem morate v aplikaciji poslati skupaj s pristojbino za 100 USD, vašim prepisom in opisom tečaja iz kataloga tečaja ali učnega načrta, če naslov ne jasno prenaša vsebine, ki ste jo zajeli. Če želite izpolniti vse teme, ki jih niste pokrili, boste morali sprejeti dodatne tečaje.

Če nobena od izjem ne velja za vas, boste morali samo načrtovati tečaj iz nič. Najlažji način za to je preko CFP® Odbor je prijavil program, saj je bil njihov kurikulum že odobren.

SRP® Na spletni strani odbora so našteti registrirani programi na več različnih načinov, tako da lahko najdete tisto, ki deluje za vas. American College in College za finančno načrtovanje so priljubljene možnosti učenja na daljavo. Te bodo teči okoli $ 800 - $ 4000 odvisno od tega, kaj izberete. Če se odločite za študij stopnje, bo veliko več.

Rekel sem, da sta potreba po izobraževanju dva dela. Prva je jasno povezana s finančnim načrtovanjem, vendar druga zahteva ni. Moraš imeti vsaj diploma iz kaj preden postanete CFP®. Preden ne opravite izpita, ga ne potrebujete, vendar ga potrebujete, preden boste dobili končno odobritev, da boste sami sebe imenovali CERTIFIED FINANCIAL PLANNERTM. Ko opravite izpit, imate pet let, da dokončate diplomsko zahtevo in zahtevo po izkušnjah.

Očitno bo dokončanje izobraževalnih zahtev pomagalo pri iskanju zaposlitve pri finančnem načrtovanju. Ampak to ni nujno, če se lahko zanesete na nekaj pomembnih izkušenj in lahko prepričate nekoga, da vas najeti. Toda malo se bomo pogovarjali o izkušnjah.

S tem delom sem končal z diplomo o finančnem načrtovanju v Virginia Tech, ki je CFP® Odbor registriran program. Pojdi Hokies!

Zahteva za izpit

SRP® izpit je tridelni izpit, ki traja skupno 10 ur. Naj vam povem - to je intenzivno! V petek popoldne boste porabili 4 ure, prvi del pa 6 urami v zadnjih dveh delih. Vsak del sem končal zgodaj, a ne veliko.

V celotnem testu je skupaj 285 vprašanj z več možnimi odgovori, vsak del pa ima svojo lastno študijo primera z več strani informacij in 15-20 vprašanj. Večina vprašanj na testu zajema več področij finančnega načrtovanja (podobno kot v resničnem svetu), zato morate biti pripravljeni analizirati stanje in izbrati najboljši odgovor.

Izpit je približno 42-66%, odvisno od leta. Če ne uspe, boste morali počakati približno štiri mesece, da ponovno opravite izpit, ker je ponujen samo marca, julija in novembra. Če vam testov ni všeč, vam CFP ne bo všeč® izpit.

Vendar ni nemogoče prenesti. Priporočam, da izpit opravite takoj, ko končate študij. Informacije bodo sveže. Prav tako je dobro delati v industriji finančnega načrtovanja, saj boste takoj začeli uporabljati informacije. To preprosto olajša razumevanje zapletenih vprašanj in se spomnite, kaj ste se naučili.

Boste želeli dobiti dober pregled materialov in študij, študij, študij! Približno štiri mesece, preden sem opravil izpit (sem prvič opravil), sem vsak teden preživel približno 1-2 ure. Uporabil sem Kaplanov CFP® pregledati gradiva brez živega pregleda razreda. V bistvu sem šel na pot samo-študija, ker sem dober sam učen in se držim discipliniranega urnika.

SRP® izpit stane 595 dolarjev (to je samo pristojbina za izpit - in višja je za mednarodne lokacije). Pregledani materiali in / ali razredi vas bodo vodili kjerkoli od $ 400 do $ 1,400 + odvisno od tega, kaj izberete. Ja, to je skoraj 1000 dolarjev, da bi vzel enega najbolj stresnih izpitov v vašem življenju. Zabava!

Ne ugotovite, kakšen je bil vaš rezultat - samo, ali ste mimo ali ne. Če ne uspe, boste dobili seznam splošnih področij (ne specifičnih vprašanj), ki jih morate izboljšati za naslednji izpit.

Zahteva za izkušnje

Potrebovali boste tri leta delovnih izkušenj s polnim delovnim časom, da boste dobili svojo SRP® certificiranje. Ni treba, da je polni delovni čas, če pa delate s krajšim delovnim časom, potrebujete do 6000 ur dela. Štete lahko izkušnje, pridobljene do 10 let prej ali 5 let po preideš CFP® izpit. Če traja več kot pet let po izpitu, boste morali zaprositi za podaljšanje ali tvegati izgubo kandidature. (In da, to pomeni sprejemanje SRP® izpit še enkrat !!!)

Torej, kaj šteje za "relevantno" izkušnjo? SRP® Odbor pravi, da so delovne izkušnje opredeljene kot »nadzor, neposredna podpora, poučevanje ali osebna dostava celotnega ali dela procesa osebnega finančnega načrtovanja za stranko«.

Izkušnje s poučevanjem se štejejo samo, če se to opravi na ravni kolegija za kredit in vsaj eno leto mora biti za SRP® Odbor registriran program. Nadzor, neposredna podpora in osebna dostava so stvari, ki bi se zgodile, če delate v finančni industriji.

Vendar vam ni treba plačati, da bi vaše izkušnje štele. Pro-bono izkušnje se prav tako kvalificirajo, vendar morate imeti resnično stranko (duh …) in morate biti strokovnjak za finančno načrtovanje, ki ponuja celovit in objektiven nasvet. Programi pripravništva in rezidenčnosti preko združenja za finančno načrtovanje vam lahko pomagajo izpolniti to zahtevo.

Vaše delovne izkušnje morajo vključevati vsaj enega od šestih elementov procesa finančnega načrtovanja:

 1. Vzpostavljanje in določanje odnosa s stranko
 2. Zbiranje podatkov o strankah, vključno s cilji
 3. Analiza in ocenjevanje finančnega stanja stranke
 4. Razvijanje in predstavljanje priporočil finančnega načrtovanja in / ali alternativ
 5. Izvajanje priporočil finančnega načrtovanja
 6. Spremljanje priporočil finančnega načrtovanja

Za vsako od teh korakov na CFP je na voljo več informacij® Spletna stran odbora.

Moj nasvet za izpolnitev zahteve glede izkušenj? jaz ne priporočam sami delate ali delate za borzno posredniško družbo (poznate vrste, o katerih govorim, kajne?). Večino svojega časa se boste morali osredotočiti na prodajo in ne celovite nasvete.

Namesto tega priporočam, da najdete finančno načrtovalno podjetje, s katerim lahko delate. Prav tako se prepričajte, da se strinjate s svojo filozofijo naložb in metodami nadomestil. Ni lepo, če ni dobro prileganje.

Poiščite najboljšega finančnega načrtovalca, ki ga lahko in poskusite delati kot paraplan (pomočnik) zanje. To bo pomagalo utrditi vaše študije in gradiva za izpit, hkrati pa vas pripravljamo na obravnavo svojih strank, ko boste končali celotno skupno ribiško politiko® zahteve. Imeti dober mentor bo pomagal veliko več kot razredi in izpite kdaj bo.

Da, lahko delate s strankami, preden končate CFP® certificiranje (ob predpostavki, da imate svoje državne licence), vendar ste bolj verjetno, da boste naredili napake in zamudili priložnosti za vaše stranke. Obstaja razlog, da so vključili to zahtevo glede izkušenj!

Zbornik

Če traja več kot eno leto, da končate celotno skupno ribiško politiko® Zahteve po opravljenem izpitu boste morali začeti z nadaljevalnim izobraževanjem. To je zahteva, ko postanete CFP®, tako da se lahko tudi navadiš na to. To je samo nekaj, kar je treba upoštevati.

Ko boste izpolnili vse zahteve (in kakršne koli nadaljnje izobraževalne zahteve, ki ste jih pridobili), boste morali prenesti standarde Kandidat za fitness in preverjanje preteklosti.

V bistvu, če ste bili obsojeni za kaznivo dejanje za določena kazniva dejanja (finančna ali nasilna), ste imeli dve ali več bankrotij (osebnih ali poslovnih) ali če ste preklicali finančno ali drugo poklicno licenco, potem vam ne bo odobren za CFP® certificiranje. Verjetno bi morali prepričati, da lahko to zahtevo opravite, preden naredite kaj drugega …

Za končno prijavo je potrebno plačati 100 evrov za preverjanje preteklosti plus dvoletno dveletno pristojbino za potrjevanje, ki jo boste še naprej plačevali, dokler boste aktivni CFP®. Skupni stroški, da postanejo SRP®? Kjerkoli od 2.260 do 20.000 $ + odvisno od poti, ki jo vzamete.

Ob predpostavki, da vaše dobro znanje preverja, se boste morali strinjati s SRP® Boardovi standardi profesionalnega ravnanja in ste v! Ali ni bilo tako enostavno?

Hvala Paulu, da si napisal to čudovito temeljito in informativno objavo! Kdo bi se rad pridružil meni, da bi poskušal dobiti svojo SRP? Še kdo proučuje prijatelje?