Kako biti OBVIOUS kolidž štipendist zmagovalec

Kazalo:

Kako biti OBVIOUS kolidž štipendist zmagovalec
Kako biti OBVIOUS kolidž štipendist zmagovalec

Video: Kako biti OBVIOUS kolidž štipendist zmagovalec

Video: Kako biti OBVIOUS kolidž štipendist zmagovalec
Video: Как Джин и Суга из BTS относятся друг к другу 2023, Oktober
Anonim

Ali poznate prvi razlog, zakaj učenci ne zmagajo za štipendije? (Razen če ne uporabljate. Ugh.)

Odgovor: Vidijo proces prijave kot "igra s številkami." Menijo, da če bodo veljali za vsako štipendijo, potem bodo morali nekaj zmagati … kajne?

NE!
NE!

Če ne razumete psihologije kolidžnih štipendij, je vsak, za katerega zaprosite, le še ena zavrnitev, ki čakajo, da se zgodi.

To sem se naučil težje. V družini srednjega razreda so moji starši pojasnili, da če želim iti na kolidž, moram pridobiti štipendijo.

Na začetku sem naredil vsako napako (kot da se nisem nasmihal v intervjujih.) Potem sem zgradil sistem za pridobitev 100.000 $ + v štipendijah in plačal 100% mojega pouka na Stanfordu.

Danes vam bom pokazal dokazan dvostopenjski proces, ki ga lahko uporabite za pisanje neverjetne aplikacije.

Pokazal vam bom tudi konkretne primere vrst esejskih odgovorov, ki bodo osvojili kolidžne štipendije.

1. korak: ugotovite, kaj bodo MOST študenti pisali o temi

Sediš pri svojem prenosnem računalniku. Imate štipendijski esej pred vas. In pripravljeni ste se potopiti. Preden napišete kaj … STOP!

Namesto razmišljanja o sebi, vzemite sekundo, da razmislite o osebi, ki bere te eseje.

Dejstvo: Večina štipendijskih esejev je nosila sodnike. Enaki eseji z istimi odgovori, znova in znova. 99% študentov tega nikoli ne zaveda, zato je to vaša največja prednost pri premagovanju.

Kot sem napisal v svojem prispevku o največji štipendiji, ki sem jo kdajkoli zmagala:

Pogledal sem eseje. "Če bi lahko imel večerjo s kogarkoli, živim ali mrtvim, kdo bi bil in zakaj?"

Klasični poziv. Zato sem začel razmišljati.

Nelson Mandela? Eh … to bi bila "logična" izbira, ampak pošteno, večerja z Mandelo ne bi bila tako vznemirljiva za 17-letnega otroka.

Predsednik Clinton? Bi bilo kul, da bi se hvalil … ampak kaj bi res govorili?

Na tej točki je približno 3 minute časa mojega pisanja. Vedel sem, da bi lahko pisal nekaj BS o Mandeli ali predsedniku, vendar bi se slišal kot vsak drugi kandidat. Plus, res jih nisem želel srečati.

Skoraj kot študentje pozabijo, da gre za tekmovanje. Trener bi rekel svojim igralcem: "Prav, fantje, naslednji teden bomo igrali resnično dobro ekipo, zato bomo ravnokar vadili iste stvari?"

Seveda ne.

Zato je 1. korak aktivno razmišljati o tem, kaj piše večina študentov o temi štipendije - zato tega ne morete storiti.

2. korak: namesto tega napišite nekaj nepremagljivo edinstvenega

Ko ugotovite, kateri psi za kruh, ki jih jemljejo drugi učenci, se vprašajte: "Kaj lahko napišem, da bi bilo nemogoče prenehati brati?"

V mojem primeru, medtem ko so drugi študentji pisali o zgodovinskih osebnostih, sem izbral Chrisa Rocka, slavnega komika:

Pisal sem o tem, kako ga dojemajo kot preprosto komedijanca, vendar je pravzaprav zelo očiten družbeni komentator. Kako njegove šale razkrivajo stvari, ki jih želimo reči, vendar ne moremo artikulirati - ali se bojimo.

Opisal sem njegovo šalo - zgodbo o rokah črne ženske, ki se tresenja, ko kupuje živilske izdelke, v upanju, da je na računu dovolj denarja, ki zveni agresivno (in je), ampak je dejansko globok, subtilen komentar. V eseju sem dekonstruiral šalo.

Kar je lahko žaljivo, je dejansko preučevalo rasne odnose, ki jih ima naša družba. In ker se o teh odnosih ne moremo intelektualno pogovarjati, njegova komedija razdeli, poenostavi in odraža naša stališča, kar nam omogoča, da imamo skupne izkušnje s sloni v sobi.

Obvestilo, kako je pristop izvrsten, vendar profesionalen. Ni vam treba biti žaljivo, bizarno ali neustrezno, da se izstopite. "Različni" lahko pomenijo globlje, bolj osebno ali celo kontraintitivno.

To ni samo za študente, ki gredo na Stanford. Ta lekcija se nanaša na vsako aplikacijo, kjer morate izstopati iz velike množice.

3 esej vprašanja in kako napisati naporne odgovore

Zdaj, ko razumete, kako napisati enolične znanstvene eseje, naj vam pokažem proces v akciji.

Image
Image
Jaz v letu 2004: štipendistka in modna ikona

Tukaj so tri tipična esejska vprašanja, tipični dolgočasni odgovori, ki jih bodo napisali večina ljudi, in kako lahko svoje odgovore sprejemate v drugačni smeri.

VPRAŠANJE 1 "Ali je pošteno, da profesionalni športniki zaslužijo milijone dolarjev?"

Tipičen dolgočasni odziv: "Ni šans! Ta denar moramo plačati učiteljem in gasilcem. Športniki igrajo samo igro."

Kaj je narobe s tem? To mnenje si lahko najdete v razdelku "Pisma v urejevalniku" katerega koli lokalnega časopisa. Resnično ali lažno, to ni samo asistentno stališče.

Tukaj je DEEPER odgovor, ki ga lahko daste: "Za plače ni odločena pravičnost. Odločajo se o ponudbi in povpraševanju. LeBron James je milijonar, ker na milijone navijačev plača, da ga vidi.Poleg tega, če športniki niso dobili denar, bi lastniki. To sta edini dve možnosti."

***

VPRAŠANJE 2 "Kateri glavni svetovni problem bi rešil, če bi ga lahko izbral samo?"

Tipičen dolgočasni odziv: "Zaključil bi svetovno lakoto. Vsak moški, ženska in otrok si zaslužijo to osnovno zahtevo za človeško življenje."

Kaj je narobe s tem? Bralec nima človeške povezave z vami. Bukvalno je kdo to lahko napisal. Kdo želi prebrati več?

Tukaj je osebni odgovor, ki ga lahko daste: "Moje življenje se je za vedno spremenilo, ko sem govoril na pogrebu mojega najboljšega prijatelja. Tam, kjer sem ležal pod nevihtnimi oblaki, sem se počutil kot osebna dolžnost, da se prepričam, da nihče ne vidi samomora kot edino izhodišče."

***

VPRAŠANJE 3

" React to the statement: ameriški srednji razred je v težavah."

Tipičen dolgočasni odziv: "Srednji razred je Ameriški srčni utrip. Na svoje mesto moramo postaviti velike korporacije, ki bodo za vsakogar naredili prostor za mizo."

Kaj je narobe s tem? Niste "narobe" (to so vsa vprašanja, ki temeljijo na mnenju), vendar je to klišejev odgovor, ki ga anketar mentalno preverja.

Tukaj lahko odgovorite na COUNTRYTUITIVE odgovor: "Razredi niso fiksne skupine ljudi. Večina od nas se giblje in iz različnih razredov skozi vse življenje. Pravzaprav je veliko ljudi, ki so bili v srednjem razredu pred dvajsetimi leti, danes v zgornjem razredu."

***

Odgovori, kot je ta ukaz COMMAND. Izstopajo kot svetilnik v oceanu.

To je razlika med spremljanjem množice in upanjem, da je najboljša strategija proti strateškemu razmišljanju in zmaga v igri.

Ali ste v svojih štipendijskih esejih zmeraj drugačen? Kako to premagati.

Z drugimi ljudmi je lahko zmešati, ker so sprejeli "varno" pot. Težje je graditi svoje samozavest in drugače delati stvari.

Nihče nas ne uči, kako sistematično povečevati naše zaupanje! To je izzivno, introspektivno delo. Ne gre za poskušanje nove taktike, temveč za sprejetje povsem novega mentalnega okvira.

Prijavite se spodaj in s seboj vam bom dal brezplačen videoposnetek o tem, kako ustvariti nepopravljivo zaupanje vase. Ta videoposnetek je iz mojega premijskega tečaja, sprožilcev uspeha, danes pa je vaš.

Priporočena: