Kako biti priljubljen

Kazalo:

Kako biti priljubljen
Kako biti priljubljen

Video: Kako biti priljubljen

Video: Kako biti priljubljen
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, December
Anonim
Se kdaj počutiš, kot da si zunaj gledal? Kot vsakdo ima tone prijateljev, razen tebe?
Se kdaj počutiš, kot da si zunaj gledal? Kot vsakdo ima tone prijateljev, razen tebe?

Popolnoma razumem. Te trenutke imam že preden sem se naučil, kako postati priljubljen. Mislim, da ima vsakdo - celo Kevin Bacon, paragnet povezanosti, ni bil priznan na premieri Animal House, čeprav je bil v filmu IN THE MOVIE.

Ko sem bil najstnik, sem bil neroden in suh, in govoril sem prehitro. Poglej:

Image
Image

To ni slika enega od priljubljenih otrokPreveri me na kolidžu.

Dobra novica je, da postane boljša. Zdaj se počutim samozavesten, ne neroden. Vabim, da govorim na konferencah …
Dobra novica je, da postane boljša. Zdaj se počutim samozavesten, ne neroden. Vabim, da govorim na konferencah …
… in celo sem bil obtožen za jemanje steroidov zaradi načina, kako zdaj iščem.
… in celo sem bil obtožen za jemanje steroidov zaradi načina, kako zdaj iščem.
Image
Image

Eden najboljših trenutkov v mojem življenju. Ta naključni Redditor me je obtožil, da uporabljam steroide (PEDs = zdravila, ki povečujejo učinkovitost) zaradi tega, kako izgledam. Tako mi je prizadelo čustva, da sem začel jokati v telovadnici.Torej, kako je postal tanek / sramežljiv človek na teh fotografijah priljubljen, prepričan CEO in najbolj prodajan avtor ki je prišel v najboljšo obliko svojega življenja? Uporabil je sistem spreminjanja navad, da postane bolj odhajajoč.

Res pa je le nekaj korakov. Naučil sem se posvetiti pozornost ljudem, s katerimi sem govoril. Študiral sem karizmo. Veliko časa sem delal na pogovoru. In sem se povezal z drugimi ljudmi. To so orodja priljubljenosti.

#1: Priljubljeni ljudje str pozornost

Malo empatije olajša spoznati nove prijatelje in spoznajte ljudi.

Pogosto, ko se približujemo socialni situaciji, razmišljamo o tem, kaj bi lahko iz tega izvlekli - namesto da bi razmišljali o drugi osebi.

Trik je torej, da gremo v pogovore z miselnostjo radovednega začetnika. Bodite radovedni in bodite pozorni na to, kako se odzivajo. Postavite vprašanja, ko ne razumete nekaj in se ne bojite vprašati nadaljnje ukrepanje. Samo ne bodi preveč ponavljajoč ali preveč oseben.

S tem boste dejansko naredili, da se bodo drugi ljudje počutili udobno, ko boste postavili vprašanje, ki bi ga vsi želeli odgovoriti. In oseba, ki jo sprašujete, bo navdušena nad tem, da jo bo pripravila.

#2: Prosite ljudi za pomoč pri priljubljenosti

Na žalost vam nihče ne bo povedal, ali vaše socialne spretnosti potrebujejo delo. Zato je najboljši način za izboljšanje vaših socialnih veščin zahtevati povratne informacije. Povratne informacije odkrivajo skrite navade in spoznanja, ki jih nikoli ne opazite sami.

Eden od strokovnjakov o vedenjskih povratnih informacijah je Michael Ellsberg, avtorica Izobraževanje milijonarjev. Želim deliti izvleček intervjuja, ki sem ga naredil z njim, kjer razpravlja o tem, kako prosi za povratne informacije spremenilo njegovo življenje. Posebno pozornost posvečajte preoblikovanju negativnih povratnih informacij v izboljšave, ki se spreminjajo v življenju.

Da, to je težko storiti! Ni vsakdo, ki ima pogum, da zahteva povratne informacije. Ni vsakdo, ki ima pogum, da se poskuša izboljšati. Ampak, če poskusite, boste našli večino ljudi, ki si želijo pomagati, in da bo celo nekaj majhnih izboljšav pomembno vplivalo na vaše življenje.

#3: Učite se in vadite karizmo

Verjel sem, da so nekateri ljudje rojen s karizmo in nekateri ljudje niso. Da so nekateri ljudje naravnost pri ustvarjanju novih prijateljev in javno nastopanje - in ostali smo ostali nerodni. Ampak sem bil narobe.

Resnica je, da se VSI lahko nauči karizmatično.

Karizma je spretnost, in tako kot katera koli druga, se lahko naučimo, spravimo in obvladamo. Potrebuje prakso (na primer karizmske igre na dnu tega članka).

Karizma je močna in zaradi tega ljudje okoli vas čutijo posebnega. Uporabite tehnike iz tega članka in videli boste pozitivne spremembe v načinu, kako se bodo ljudje odzvali in sodelovali z vami.

Kako narediti dober prvi vtis z uporabo karizme

Recimo, da je kuharski mojster, ki te bo kuhal najboljša omleta kdaj si imel. Moral bi biti zlahka tresk nekaj jajc prav?

Sedaj razčistite vsak korak, s katerim mora kuhar iti skozi. Ta kuhar mora:

 • Izberite jajca
 • Segrejte maslo v posodi do popolne temperature
 • Razbijte jajca brez kakršnih koli lupin
 • Vdihnite jih, tako da so razčlenjeni - in še ne preveč zapravljivi
 • Izberite svežo zelenjavo
 • Sesajte jih s strokovno natančnostjo
 • Nalijte jajca v ponev, medtem ko se prepričajte, da so vse stranice enakomerno

Dobiš idejo. Vsak od teh navidezno preprostih elementov je bila področja, ki jih je kuhar moral obvladati - na podlagi dolgoletnih izkušenj, da bi ustvarili fantastično omleto.

Karizma je popolnoma enaka. Naučite se lahko biti pri majhnih pogovorih ali pa ste lahko mojster telesnega jezika, če pa se ne prepričate, da boste usposabljali vse svoje posamezne "mišice", ne boste resnično karizmatični. Ena od teh "mišic" je majhen pogovor.

#4: Ustvari majhen pogovor in naredi dober vtis

"Ampak Ramit, sovražim majhen pogovor! Zakaj ne morem naravnost do točke?"

Majhen pogovor je KRITIČNI del življenjskih in gradbenih odnosov - to je tisto, kar ljudem pomaga spoznati drug drugega, vzpostaviti smiselne povezave in določiti temelje za odlične dolgoročne odnose.

Izraz "majhen pogovor" je pravzaprav popolna napaka zaradi svojega ogromnega vpliva na oblikovanje odnosov in razvijati nepopravljivo zaupanje. Kot tak, potrebuje veliko več skrbi in odtenkov, kot da bi prišli do točke.

Če ste hodili do izvršnega direktorja, ki ste ga občudovali v mešalniku ali konvenciji in rekli: »V resnici imam rad. Dajte mi delo, prosim! Kako mislite, da bi se odzvala? Verjetno ti ne bi dala te službe.

Ampak, če ste se z malo skrbi in jo pripeljali v neverjeten pogovor in ste jo prosili za službo (ali še bolje, le nasvet ali srečanje s kavo), bi bila bolj dovzetna za to.

Trik je dejaven v pogovoru. Pomagajte, da teče tako, kot želite.

Torej, kaj potem praviš? Kaj se zgodi, ko ste na dogodku ali zabavi in videli nekoga, s katerim želite govoriti … vendar ne veste, kako začeti razpravo?

Dejansko obstajajo tri vrstice, ki jih lahko uporabite za začetek pogovora. In ne, to niso pick-up linije ali "negiranje" ali kakšne taktike zapeljevanja zapeljivosti drugih "strokovnjakov" poskušajo prodati. To so preproste in učinkovite črte, ki vam bodo pomagale pri skokovnem pogovoru.

Pogovorni zaganjalnik # 1: "Kaj te je pripeljalo sem?"

Zelo enostavno in enostavno. Po tem, ko boste odgovorili, boste na podlagi odgovora imeli priložnost slediti njim. Tukaj je primer:

VAM: Zdravo, me veseli da sva se spoznala. Jaz sem Ramit. Kaj te je pripeljalo sem?

NJIM: Živijo, Ramit! Jaz sem John. Pravzaprav sem tukaj, ker poznam ustanovitelja bla bla bla.

VAM: Res, kako jih poznaš?

In pogovor teče od tod.

Pogovorni zaganjalnik # 2: "Živijo, jaz sem [NAME]."

Ja. Ta je res tako preprosta.

Ne pozabite: ni "UGH majhna pogovor, da se ME počutim nerodno," ampak rajši " Delam jim uslugo, ker se pogovarjam z njimi."

Zakaj? Predstavljajte si, da ste na zabavi. Nihče se resnično ne pogovarja z vami, tako da se bledi v ozadje. Tik preden iztegnete svoj telefon, tako da ne samo stojite kot poražitelj, nekdo pride k tebi in reče: "Hej, jaz sem John."

AWESOME! Če se je to zgodilo, bi se Johnu hvaležil, ker ste hodili do vas in se ukvarjali - ker je tako manj nerodno, da ne storite ničesar, kot da bi naredili ta prvi korak.

To tudi pomeni zaupanje vase, drugo ključno sestavino za karizmo in priljubljenost. Ne potrebujete pametne linije ali smešne izjave - vaše ime in navaden govor "hej" se ukvarja.

Dokler se spomnite, da jim z njimi govorite, to olajša proces MUCH.

Pogovorni zaganjalnik # 3: "Kako veš X?"

Čez nekaj časa sem bil pri prijatelju rojstnodnevna zabava. Ko sem se prikazal, se je izkazalo, da v resnici ne vem veliko ljudi. Torej, namesto da bi obesili svojo prijateljico celotno stranko in monopolizirala svoj čas, sem se preprosto obrnila k vsem, ki je ne vem in vprašala: "Torej, kako poznaš Michelle?"

Izkazalo se je, da je bil fantastičen pogovorni zaganjalnik, ker smo bili vsi tam, da bi podprli našega prijatelja Michelle. In iz ene same črte sem se lahko naučil toliko o ljudeh, s katerimi sem govoril.

Poglej, razumem. Včasih je težko narediti prvi skok v pogovor. Če pa je že med seboj in drugo osebo v skupni rabi, je postopek precej lažji. To tudi neposredno vodi do priljubljenosti - povezovanje s številnimi osebami!

Sedaj izkoristite vse povezave v skupni rabi. Razlike v "Kako veste X?" So lahko:

 • Koga pa poznaš?
 • Zakaj ste na tej zabavi / dogodku / konvenciji?
 • Kako dolgo delaš X?

Ohranite pogovor

Ko začnete pogovor, čestitamo! Najtežji del je.

Vendar to ne pomeni, da bi morali sedeti in pustiti, da druga oseba dela za vas. Če ne poskrbite, da bi se druga oseba vključila in vprašala razmišljal o vprašanjih, bo enostavno pustiti pogovor umreti.

V ta namen ste lahko aktivni poslušalci in na njihova vprašanja postavljate velika vprašanja.

Ko gledate ljudi, ki so resnično socialno usposobljeni pogovori, bodo postavili vprašanje, poslušali in nato dali izjavo na podlagi tega odgovora.

Če ste še vedno zmedeni, je trdno pravilo, da postavite 2-3 vprašanja in nato tudi izjavo.

Ko se pogovarjate z nekom, si sami pomislite: "Kje lahko dodam vrednost? Katere povezave lahko narišem med nami?"

Oglejte si spodnja dva primera. Ali lahko vidite, zakaj je eden slab in drugi je dober?

Slab primer:

Vi: "Od kod si?"

Njim: "Michigan."

Vi: "Koliko časa ste bili tam?"

Njim: "Dve leti."

Vi: "Oh, ti je všeč?"

Njim: "Ja, zelo mi je všeč …"

Vi: "Kaj te je pripeljalo sem?"

TERRIBLE. Ta pogovor je povsem hipotetičen in še vedno kričim. Niste sodelovali v pogovoru - in posledično ne dodajate vrednosti. Vse to naredi, da se vam zdi nekdo, ki preprosto postavlja vprašanja. Ne delaj tega.

Dober primer:

Vi: "Od kod si?"

Njim: "Michigan."

Vi: "Oh, že prej sem bil v Michiganu. Pravzaprav sem odraščal v Phoenixu, a živel v Chicagu - precej blizu."

Njim: "Oh, res? Kako dolgo ste že bili tam?"

BOOM. Sedaj ste uspešno angažirali to osebo in vzpostavili povezavo z njimi - tako da delite nekaj preprostega o sebi.

#5: D Ne skrbi preveč o telesnem jezu uage

Ljudje so prišli do vseh vrst čudnih trikov za izboljšanje svojega telesa. Google "jezik telesa", in boste izvedeli vse vrste zanimivih novih besed: zrcaljenje, smeri stopal, moč poziranje. Nihče v resničnem svetu ne zanima ali opazi.

Edina stvar, ki jo resnično potrebujete, je SETHE.

Da, poimenoval sem ga. Ne, za trenutek ga ne obžalujem. Zakaj? Ker sistem deluje. SETHE gre takole:

 • Nasmeh. Če niste navajeni na smeh, se lahko počutite popolnoma nenaravno. Vadite, da se vam nasmeh »zapolni z obrazom«. Snemal sem se, da se pogovarjam, da bi ugotovil, da se nisem dovolj nasmehnil. Ko začnete prakticirati, postane lažje.
 • Energija. Vzemite karkoli, na kateri stopnji ste in dodajte 50% več energije v vaš glas in gibanje. Za vas je čudno, da je NORMALNO vsem ostalim.
 • Talk počasi. Počasi, kar govoriš za 50%. Počutil se bo počasi, toda to je kot nalašč za vse ostale. Predstavite svoje besede, da boste lahko upočasnili. Young Ramit je dobil pot naprej z uporabo tega konice.
 • Roke. Eksperimentirajte z rokami in poiščite svojo udobno cono. Kako se počutiš, ko si več "odprt" ali pa še več?
 • Očesni stik. Preučite, kako socialno usposobljeni ljudje uporabljajo stik z očmi. Koliko časa gledajo nekoga? Kje skrbijo za odklop? S testiranjem boste našli, kaj deluje zate.

Ne poskušajte delati na vseh teh temeljih hkrati. Ne premislite o tem. Delo na vašem telesu jezik kos kos za izboljšanje eno stvar naenkrat - to ni dirka. Želim, da poslušate ljudi, s katerimi govorite, ne poskušajte se spomniti SETHE. Dobesedno imaš celo življenje, da dobiš to. Poskusite eno izboljšavo, ko naslednjič ugasnete, dokler se ne počutite udobno, nato pa pojdite na drugo.

Oglejte si ta video intervjuja, ki sem ga opravil z Olivio Fox Cabane, avtorjem Karizemski mit. V njej opisuje, kako lahko stik z očmi, navzočnost in miselnost dramatično vplivajo na to, kako človek je karizmatičen. Prav tako pojasnjuje, zakaj je večina nasvetov o socialnih veščinah smeti in se strinja, kaj dejansko deluje, med drugim:

 • Ob 2:16 - pogosto imajo navadno težavni tisočletni problemi, zaradi katerih se zdijo prekomerne, negotove in živčne (to bi lahko počeli in sploh ne bi vedeli)
 • Ob 7:00 - dva preprosta načina, da takoj postaneta bolj prisotna v pogovorih (tudi ko ste dolgčas ali utrujeni)
 • Ob 12:40 - največji inhibitor karizme in kako ga popraviti

Preverite:

#6: Dajte verodostojne pohvale opazovanju

Ko gre za kompliment, ne govorim o votlih pohvale, kot je "Všeč mi je tvoja majica". Mislim na resnične pohvale, ki prikazujejo ljudi, ki jih poslušate. Ljudje radi občutijo "slišati" in ljudje radi slišijo o sebi. (Zakaj mislite, da je astrologija tako priljubljena?)

V svoji knjigi Kako osvojiti prijatelje in vplivati na ljudi, Dale Carnegie je rekel:

"Razlika med spoštovanjem in laskanjem? To je preprosto. Ena je iskrena, druga pa neizprosna. Eden izvira iz srca; drugi iz zob. Ena je nesebična; drugi sebičen. Eden je splošno občudovan; druga je bila univerzalno obsojena."

Ljudje niso neumni. Poznajo šibek kompliment (ali "laskanje", kot ga je poklical Carnegie), ko ga slišijo. Poznajo tudi vrednost dobrega pristnega komplimenta in cenijo to.

Kompliment za opazovanje gre korak nad "Lepo obleko" ali "Všeč mi je tvoja kravata" in pokaže osebo, ki ji pokažete, da so ZAHVALI vašo zahvalo.

Na primer:

Slab kompliment: "Delaš precej kul stvari."

Observacijski kompliment: "Veš, zdi se precej pustolovski. Poznam veliko vodstvenih svetovalcev, vendar menim, da noben od njih ne bi odšel v padajočem času. To je precej kul."

Vidiš razliko? Prvi ni avtentičen in ljudje se bodo obrnili na to.

Drugi je veliko boljši - in deluje zaradi dveh razlogov:

 1. Ljudje LJUBITE, da bi slišali o sebi. To je razlog, zakaj so tako kot Test Myers-Briggs in astrologija tako priljubljeni.
 2. Pokaže, da ste LISTENING. Ljudje radi občutijo slišal,in ko boste lahko pokazali, da ste pozorni na to, kar so rekli, se bodo dobro odzvali na vaš kompliment.

Ta splošni okvir deluje za poljubno število opazovalnih pohval. Poišči tistega, ki dela zate.

Drugi primeri:

"Veste, morate imeti radi [trženje] na Acme. Slišim, kako si navdušen nad tem novim projektom."

"Torej ste vodilni svetovalec, vendar vsak teden potujete s potapljanjem … resnično morate biti avanturistični tip."

"Nekaj, kar sem opazil o vas, je, da res opazite podrobnosti. Večina ljudi se ne trudi [skozi vse povratne informacije in komentarje], vendar opazim, da to počnete vsak četrtek."

Ne pozabite, ne morete ponarejati opazovalnih komplimentov.Ljudje bodo takoj prepoznali nesporazum. Torej poskrbite, da bodo vaši komplimenti opazovanja resnični.

#7: Vadite začetek pogovora s karizmami

Evo, kar želim danes. Ne jutri. Od tedaj ne teden dni. Danes.

Če berete to pred spanjem, to storite čim prej, ko se zbudite.

Da bi pomagali uresničiti svoje karizmatične mišice, želim igrati dve igri. Tako je. Kdo je rekel, da samorazvoj ne more biti zabavno?

So:

 1. Igra 60 sekund
 2. Igra Compliments

Preverite jih spodaj v infografski obliki, da mi je nekdo povedal, da je dobro za SEO:

Image
Image

#8: Prakse, ki se uvajajo z mreženjem

Z uporabo teh veščin boste lahko pustili fantastične vtise o ljudeh in se predstavili vsem, ki jih želite. Bodite prepričani, da jih dajo v dobro delo, ki ga graditi svoje omrežje.

Seveda je to samo začetek. Na poti, da postanete bolj karizmatična in priljubljena oseba, boste želeli, da svoje znanje izboljšate v največji možni meri. Zato vam želim ponuditi naprednejšo lekcijo na telesnem jeziku.

Recap in video priporočilo za telo

 • Naredite dober prvi vtis z vključevanjem pogovorov
 • Izkoristite učinkovit jezik telesa
 • Izkoristite verodostojne, opazovalne pohvale

Jezik vašega telesa ima ogromen vpliv na to, kako vas drugi vidijo, in kako se počutite sami.

Tako kot tehnika SETHE, ki sem jo delil zgoraj, lahko izboljšate svoj jezik telesa s samo nekaj majhnimi spremembami in naredite si 99% bolj prijazno kot večina ljudi - toda to je šele začetek. Prijavite se spodaj in poslati vam bom videoposnetek, ki natančno prikazuje, kako to storiti.

Priporočena: