Kako biti srečen

Kazalo:

Kako biti srečen
Kako biti srečen

Video: Kako biti srečen

Video: Kako biti srečen
Video: Элизабет Гилберт: Ваш неуловимый гений 2023, Oktober
Anonim

Kolikokrat ste slišali enega od teh stavkov:

 • "Biti bi samo vesel s tem, kar imaš"
 • "Tam so ljudje, ki imajo še huje, da si"
 • "Preštejte svoje blagoslove!"
Problem rešen, kajne?
Problem rešen, kajne?

Pravzaprav to nas ne nasmehuje. Namesto tega se samo počutimo krive zaradi želje biti srečnejši. Kot nekako želimo več pomeni, da ne cenimo, kaj imamo.

Tukaj sem, da vam povem, da je v redu, če želite več!

Biti nesrečen v enem delu našega življenja lahko prežema vse ostalo.

Dobra novica je, da se lahko naučimo, kako biti srečnejši. Ne bomo "manifestirali" srečo ali napišite sezname dobrih stvari v našem življenju.

Namesto tega se bomo osredotočili na obvladovanje "Big 3" sreče. Osredotočanje na eno (ali vse) od teh lahko drastično izboljša naše obete in splošno srečo.

 1. Naša psihologija
 2. Naša kariera
 3. Naši odnosi

PSIHOLOGIJA: Uporabite svoja negativna čustva kot "pove"

Običajno smo veseli, ko so naša dejanja usklajena z vrednotami. Z drugimi besedami, ko smo kaj storiti se strinja s tem, kar mi želim.

Kaj pa, če ne vemo, kaj hočemo?

Presenetljivo je, da lahko gledamo na naša negativna čustva odkriti, kaj nas bo resnično razveselilo. Tukaj sta dve čustvi, ki lahko postanejo "pravi" za srečo:

 1. Ljubosumje. Ko globoko zavidamo nekoga, je to pogosto znak, da v našem življenju manjka nekaj. Ne govorim o blagi ljubosumnosti ljudi, ki ustvarijo več denarja. Mislim na globoko zavist, ki nas poje v notranjosti. Pomisli na to, na kaj si ljubosumna. Ali je to njihovo delo? Dejstvo, da potujejo? Poslušanje ljubosumja vam lahko pomaga določiti prednostne spremembe, ki vas bodo zadovoljile.
 2. Krivica. Ko se počutimo krivega, je pogosto zato, ker se naše ravnanje spopada z našimi vrednotami. Eden od načinov prepoznavanja krivde je naša "bela laži." Si kdaj srečal nekoga in lagal o svoji službi, hobiji ali kaj drugega? Te navidezno brez pomislekov kažejo, da je v našem življenju nekaj, kar želimo, drugačne.

Moj prijatelj Gretchen Rubin, avtor Projekt Sreča in Srečnejši doma delil, kako uporabiti ta negativna čustva, da ukrepate v življenju:

(Za še več tega ekskluzivnega pogovora z Gretchen Rubin kliknite tukaj)

Ko prepoznamo ta čustva, imamo dve resnični možnosti:

1. Priznajte, da hočemo nekaj drugega in spremenimo naše vedenje

ALI

2. Racionalizirati, racionalizirati, racionalizirati

Kaj mislite, da mi delamo? Preverite te skupne racionalizacije:

 • "O tem bom kasneje razmišljal"
 • "Jaz nisem samo taka oseba, ki je (primerna, optimistična in pozitivna, začne poslovati, se vrne v gradsko šolo, dela od doma ob petkih itd.)
 • "Verjetno bom prav tako nesrečen delal X"

Dejstvo je, da je lažje racionalizirati - in nič spremeniti - kot poskusiti nekaj drugega. Če pa res želimo biti srečni, moramo spremeniti.

Izziv za vas: V naslednjih 24 urah opažajte kakršne koli bele laže, ki jim pripovedujete, in kdor se počutite zavidljivo. Zapišite jih.

Na prvi pogled je neprijetno. Ampak sčasoma, če lahko sčasoma nehamo govoriti o teh laži, s tem, kar dejansko želimo storiti, bomo resnično srečni. Začne se s zavedanjem, o čem leži, preden lahko naredimo to spremembo. Nato začnemo dodajati stvari, ki jih resnično želimo v življenju.

KARIERJI: Poiščite delo, ki ga imate radi

Kolikokrat ste prišli domov z dela in samo "potegnili".

Za veliko nas, vsak večer preživljamo nekaj ur, bodisi poskušamo "razgrniti" od dolgega dne. Ali pa se jim izogibajte in se pritožujejo.

Vemo, da to nas ne razveseli, ampak kaj lahko storimo?

Če najdete sanjsko delo, ki vas izziva, vam uči odlične spretnosti in vas obkroža z neverjetnimi ljudmi, bi bil vpliv na vsa področja v vašem življenju ogromen.

Razmislite o tem: na delovnem mestu porabite 8 ur na dan. Mogoče več časa, kot si preživel doma.

Sanjski posel ne sme biti nekaj, kar je rezervirano za nekaj srečnih. Imate lahko nagrajevanje in izpolnitev kariere - tudi če ne veste, kako to izgleda še.

Skupni poklicni nasvet je "najti svojo strast". Kako to storite? Kaj, če ne veste, kakšna je tvoja strast? Kaj, če imate veliko "strasti"?

V tem kratkem videu vam bom pokazal, zakaj je vprašanje o strasti napačno vprašanje in kaj namesto tega storite:

Izziv za vas: Če niste popolnoma zadovoljni z delom, ki ga opravljate, bi rad, da bi našli eno osebo, ki že ima službo, za katero menite, da bi radi, in jih pošljite po e-pošti (z uporabo tega skripta). Vprašaj jih k kavi. Ugotovite, ali je to polje nekaj kar ste dejansko želijo nadaljevati.

Boste zelo hitro videli, da ljudje res želijo, da vam pomagajo - če se jim približate na pravi način. In to je zelo zabavno, da se učijo od njih in enostaven način, da se prepričate o hitri poti za uspeh, še posebej, če je to nekaj, kar želite narediti dolgoročno.

ODNOSI: Spoznajte in preživite čas s pravimi ljudmi za vas

Eno najhujših čustev se čaka v petek zvečer, v upanju, da vas bo nekdo obvestil z nekaj storitvami.

To sem storil že leta. Še posebej je bilo žalostno, ko sem se preselil v New York City - mesto s čudovitim nočnim življenjem in tremi stvarmi.

Kje pa sem bil jaz? Sedel sem v svoji sobi, gledal Netflix namesto da se zabavam.

Končno sem spoznal, da moram biti proaktiven glede mojih odnosov, če bi bil sam nadzorovan nad svojo srečo in imel neverjetne prijatelje.

Vsi moramo imeti čas s PRAVIMI ljudmi, ki nas izpodbijajo, da preizkusimo nove stvari in s katerimi se lahko zabavamo.

V nasprotnem primeru se bomo počutili dolgčasi in obdržali iste stare stvari iz leta v leto.

Kje jih najdemo? In kaj pravzaprav rečeš, ko jih srečaš?

Da bi vam pomagal kar najbolje izkoristiti svoje odnose, sem pripravil brezplačen vodnik za pogovor, ki ga lahko preizkusite z besedami za besedo. To vam bo pomagalo spoznati nove ljudi, ustvariti trajne prijatelje in se zabavati v vaših odnosih. To je odlična formula za trajno srečo.

Priporočena: