Kako se izogniti biti neumni investitor: najbolj pametno investicijsko knjigo, ki jo boste nikoli prebrali

Kako se izogniti biti neumni investitor: najbolj pametno investicijsko knjigo, ki jo boste nikoli prebrali
Kako se izogniti biti neumni investitor: najbolj pametno investicijsko knjigo, ki jo boste nikoli prebrali

Video: Kako se izogniti biti neumni investitor: najbolj pametno investicijsko knjigo, ki jo boste nikoli prebrali

Video: Kako se izogniti biti neumni investitor: najbolj pametno investicijsko knjigo, ki jo boste nikoli prebrali
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Nekatere moje najboljše bralce sem vprašal, naj prispevajo občasne knjige, da bom naučil, da si bogat. To je pregled gosta Rachel Stephens. In popolnoma se strinjam z njo - to je ena izmed mojih najljubših knjig o naložbah. -Ramit

Način predstavitve informacij. Način, kako je nekdo uokvirjen, ima močan učinek na naše razumevanje te težave (v tem primeru se je moj prijatelj skliceval na manjši zaslon MacBook). Preprosto rečeno, kontekst je stvar. In tako je z vlaganjem.
Način predstavitve informacij. Način, kako je nekdo uokvirjen, ima močan učinek na naše razumevanje te težave (v tem primeru se je moj prijatelj skliceval na manjši zaslon MacBook). Preprosto rečeno, kontekst je stvar. In tako je z vlaganjem.

Mnogi ljudje povezujejo dejavnost z napredkom. Okoli nas obkrožajo nasveti o nasvetih in medijska pokritost, ki nas poplavljajo z nezanesljivimi in nasprotujočimi si informacijami. "Pasivna" prinaša slike lenobe in "povprečja", se šteje kot poravnava, ne pa odlična. Skratka, naša družbena razlaga o naložbah ne temelji na resničnosti dejstev.

Naložba je bila postavljena v napačen kontekst, Daniel Solin pa želi popraviti to v najbolj zanimivi knjigi naložb, ki jo boste kdajkoli prebrali. Knjiga je osvežujoča: neposredni nasvet, ki je koncno napisan brez kakršnega koli sranja. Solin začne z reframiranjem pametnih in neumnih vlagateljev. Pametne vlagatelje razglaša za tiste, ki vlagajo v tržne donose s širokimi indeksi trga. Neumni ali "hiperaktivni investitorji" so tisti, ki so pali zaradi iluzije, da bi lahko napovedovali borzni trg.

Vsakdo, ki razglaša, da lahko izbira zaloge ali čas, je trg neumen ali prodaja nekaj. William Bernstein, avtor podjetja The Intelligent Asset Allocator, pravi: "Obstajajo dve vrsti vlagateljev, naj bodo veliki ali majhni: tisti, ki ne vedo, kje je trg, in tisti, ki ne vedo, da ne vedo. Torej spet obstaja tretja vrsta investitorja - investitorja, ki dejansko ve, da on ali ona ne ve, čigar preživetje je odvisno od tega, da se vede."

Hiperaktivno trgovanje je nora naloga. Rezultat tega je višje stroške in stroške trgovanja. Običajno se pojavljajo neplanirane davčne posledice, ki so posledica pogostega trgovanja. Portfelji so ponavadi neuravnoteženi in ne upoštevajo tveganja. Posredniška borza je "obremenjena z navzkrižji interesov" in le redko ima posrednik fiducijarni vlogi svojim strankam. V večini primerov aktivno trgovanje (bodisi sami bodisi prek posrednika) preprosto nima finančnega smisla; to je neumno vlaganje.

Posameznim vlagateljem bo težko premagati zgoraj navedene neučinkovitosti. To pomeni, da večina tržnih donosov ni povprečna, zato so boljši. Študije podjetja Solin kažejo, da se dolgoročno 95% upravljanega denarja ne more ujemati z donosi trga. Warren Buffett naredi milijone dolarjev stav glede S & P, ki presega portfelj hedge skladov. Logika in številke podpirajo dolgoročni indeksni vložek.

Torej, če se ta metodologija "neumnih naložb" izkazuje za neučinkovito, zakaj nekateri mnogi ljudje to še naprej prizadevajo? Trženje. Brokerska podjetja so odlične pri prodaji svojih storitev, finančni mediji pa so vloženi (prek oglaševalskih dolarjev), da bi prepričali ljudi, da bi lovili vračanja. Indeksno vlaganje ne pomeni, da je denar za posrednika in zato obstaja veliko podjetij, ki se zanašajo na prepričevanje neumnih vlagateljev, da bi dampinški denar v svoje storitve.

Knjiga crescendos na oddelek priporočila: pametni naložbeni načrt Daniel Solin. Načrt temelji izključno na dodeljevanju sredstev in indeksiranju širokega trga. Preprosto je izvesti in doseči boljše rezultate kot strategija povprečne osebe.

  1. Poiščite idealno razporeditev sredstev glede na vašo toleranco za tveganje. Kalkulator tveganega tveganja je vključen na spletni strani Solina in vam lahko pomaga izbrati, kako deliti svoj portfelj. Vaša sredstva je treba razdeliti med ameriški delniški indeks, mednarodni borzni indeks in ameriški indeks obveznic.
  2. Odprite račun v eni od družin sklada. Solin posebej priporoča uporabo Vanguard, Fidelity ali T. Rowe Price, saj so poceni in nezapleteni. Nekatera manjša sredstva so tudi možnosti, vendar boste morali kupiti več indeksnih skladov, da bi dosegli enako raznolikost, ki jo lahko dobite pri večjih podjetjih.
  3. Izberite svoje naložbe. To je preprost del. Če imate dovolj denarja za izpolnitev najnižjih zneskov za sredstva (ponavadi je to 2500 USD - 3.000 USD na indeks), potem kupite ustrezne širše tržne indekse v družini skladov po vaši izbiri. Če imate naložbe manj kot 25.000 USD, je morda težko oboje izpolnjevati najnižje zneske in doseči idealno razporeditev sredstev. V tem primeru izberite sklad življenjskega cikla, saj vam bo to omogočilo dostojno diverzifikacijo z nizkimi stroški.
  4. Ponovite svoj portfelj. Ker se vrednost naložb spremeni, se bo vaša dodelitev sredstev spremenila. Lahko ponovno uravnotežite tako, da prodajate nekaj naložb, ki so postale prezaposlene in kupujejo tiste, ki so premalo zastopani, ali pa lahko dodate nov denar v svoj portfelj in kupite sredstva, ki jih potrebujete za uravnoteženje. Moral bi biti sposoben ponovno uravnotežiti portfelj v manj kot 90 minut na leto.

"Glavni investitorjev glavni problem - in celo njegov najhujši sovražnik - je verjetno sam." -Benjamin Graham, inteligentni investitor

Solinova knjiga je izjemno uspešna pri prepričevanju bralcev, da je pasivno vlaganje zares pametno vlaganje.Njegovo izrecno določa preproste in inteligentne strategije ter ponuja dovolj dokazov o tem, zakaj je njegova metodologija dokazana. Najvidnejša naložbena knjiga, ki jo boste kdajkoli prebrali, kaže lažjo in cenejšo rešitev, ki prinaša boljše rezultate. Vsi vlagatelji bi morali prebrati to knjigo.

Image
Image

Priporočena: