Kako uporabiti pravilo 80/20, da zaslužijo več, delajo manj in prevladujejo

Kazalo:

Kako uporabiti pravilo 80/20, da zaslužijo več, delajo manj in prevladujejo
Kako uporabiti pravilo 80/20, da zaslužijo več, delajo manj in prevladujejo

Video: Kako uporabiti pravilo 80/20, da zaslužijo več, delajo manj in prevladujejo

Video: Kako uporabiti pravilo 80/20, da zaslužijo več, delajo manj in prevladujejo
Video: Finding Success in Day Trading - Stories from Profitable Traders 2023, September
Anonim
Danes se naučite, kako uporabiti pravilo 80/20, da odstranite brez pomena dela iz svojega življenja - in se osredotočite na to, kar je resnično pomembno - zaslužiti več, delajte manj in preživite nekaj časa, ko delate stvari, ki jih imate radi.
Danes se naučite, kako uporabiti pravilo 80/20, da odstranite brez pomena dela iz svojega življenja - in se osredotočite na to, kar je resnično pomembno - zaslužiti več, delajte manj in preživite nekaj časa, ko delate stvari, ki jih imate radi.

Spodaj se boste naučili …

  • Kako delati 2 manj ur / dan
  • Kako dvignite plačo (pri starosti 26 let)
  • Kako vzeti 12.000 dolarjev po celem svetu za $ 297
  • Kako je nekdo po imenu Jamie zaslužil 11.000 $ mesečno, ki je delal 20 ur na teden

Kaj imajo vsi ti skupni?

Pravilo 80/20.

Večina nas se pritožuje, kako zaposleni smo, bodisi z delom, družino ali pa samo z osnovnim vzdrževanjem življenja. Vendar pa obstajajo še drugi - ki imajo povsem enako število ur kot mi - ki naredijo izjemne stvari. Kako?

Dejansko, če dejansko analiziramo čas, porabljen za določen teden, bi ugotovili, da velika večina ukrepov, ki jih imamo, zelo malo vpliva.

Nenavaden zaključek? Morda. Ampak, če lahko potegnete svoja dejanja in se osredotočiti na dejanja, ki so resnična, lahko preplavite svoje vrstnike in živite izjemno življenje.

Na primer, ljudje pogosto verjamejo, da lahko storijo vse, kar zadeva osebne finance. Odplačaj dolg! Prihranite več! Investirajte! Nehajte porabiti za lattes! Zaslužite več! Nakupovanje! Naredite svojo večerjo! SAMO NAREDI!! AAAAAAAAAHHHHHH !!!!!!

Resnica je, da smo kognitivni možje in imamo omejeno spoznanje in pozornost. Zato je ključnega pomena, da se osredotočimo na najbolj pomembne stvari, namesto na vse. Zato v veliki meri pišem o avtomatizaciji vaših financ. Uporablja tudi Tripod stabilnosti v mojem življenju.

Spodaj, v obsežni gost post, Tyler Tervooren vam kaže nekaj primerov, kako se osredotočiti na stvari, ki zadevajo (skupaj z nekaj zanimivih grafikonov).

Moram dodati eno stvar. Ko mi je Tyler pisal gost post, mi je imel preveč primerov, tudi takrat, ko ste se odločili za moj izjemno velik ego. Poslal sem ga nazaj in mu rekel, naj podredi pohvalo. Spodaj je urejena različica. To je kot slišati svoj glas na posnetku - neprijetno in čudno. Ampak preostanek materiala je zlato, zato ga preverite.

Tyler, vzemi ga …

* * *

Uporaba pravilnika 80/20, da zaslužijo več, delajo manj in prevladujejo

Tyler Tervooren preizkuša meje realnosti in piše za skupino visoko usposobljenih udeležencev tveganja pri napredni Riskologiji. Lahko mu sledite na Cvrkutati na @tylertervooren.

Ali veste, kaj počnejo ljudje, kot so Ramit, Tim Ferriss in Erica Douglass?

Nič.

Ja, nič. Kadar gre za vsakodnevno življenje, ti fantje so tako kot ti in jaz. Ramit je moral ustvariti proračun, preden je ugotovil, da porabi 70% svojega denarja za hrano. Tim ne izbira odličnih naložb. Erica ima slabe dni, tako kot ostali.

Čeprav večina ljudi tega ne vidi. Vidijo le nekaj ljudi, ki so nekako delovali težje, dobili malo srečo in jih naredili še dlje od njih.

Večina od nas misli, da so nam Ramit, Tim in Erica v življenju ravno naravnost premagali. No, dejansko imajo, vendar ne z večjo težo ali sreče.

Vidite, to je človek, ki ga vsi poznajo, a mnogi ljudje ne priznavajo in še manj izkoristijo prednosti:

Leni so.

Človeška bitja so po naravi leni in nekateri ljudje, ki si ga sami vzpodbujajo, da se dvignejo nad bar, ki je postavljen, pa tudi precej draga, uživajo veliko koristi za to.

Ramit, Tim, Erica - v resnici ne delajo nič drugega kot ostali. Le stvari, ki so resnično pomembne bolje.

In to je ironicen del te univerzalne resnice. Medtem ko jaz zagotovo ne bi poklical nobenega od njih leni, na koncu ti fantje uživajo v korist manj dela, ker so izboljšali svoje življenjske procese tako dramatično, da jim ni treba delati skoraj tako težko, da bi kick rit več.

Sčasoma so zgradili tisto, kar imenujem "Mešanje čudovitosti" medtem ko se ostali od nas držijo udobnih stvari, ki ne delujejo ali ponovno izmenjevati kolesa vsak teden brez pojma, ali to, kar smo znova ustvarjali, dejansko deluje ali ne.

Ne verjemite mi? Preizkusite to vajo za primer tega, kar govorim:

Izberite 5 najbližjih prijateljev, ki pravijo, da skrbijo za osebno financiranje in jih vprašajte, koliko časa so preživeli prejšnji teden, da optimizirajo svoj proračun ali 401k dodelitev. Nato vprašajte koliko ur so gledali televizijo.

Gremo naprej.

Resnica je, kaj Tim, Erica in Ramit storijo, da jih poganjajo nad ostalimi, ne vzame genialnosti, ampak si vzame delo in trajne napore. Vsak dan je potrebno malo meriti in nepremagljivo osredotočiti se na izboljšanje stvari, ki delujejo in spustijo stvari, ki jih ne.

Potrebuje nekaj ustvarjalnosti. Potrebuje nekaj iznajdljivosti. Predvsem pa potrebuje nekaj strategije. Tukaj je nekaj strategij, ki jih lahko žvečite.

Strategija # 1: Ctrl + Z 80% svojega življenja

Ah, dobro pravilo 80/20. Morda veste, da je to Paretoov princip, ki kaže, da v večini stvari, ki jih imate, 80% vaših rezultatov prihaja iz 20% vaših prizadevanj. Precej kul.

Ampak ne tako kul? To pomeni tudi, da 20% vaših rezultatov prihaja iz 80% vaših prizadevanj.
Ampak ne tako kul? To pomeni tudi, da 20% vaših rezultatov prihaja iz 80% vaših prizadevanj.
Ali vidite tukaj neverjetno priložnost? Več kot le odstranite 80% vsega svojega trdega dela; lahko preostalih 20% presežete in povečate še boljše rezultate.
Ali vidite tukaj neverjetno priložnost? Več kot le odstranite 80% vsega svojega trdega dela; lahko preostalih 20% presežete in povečate še boljše rezultate.

Ampak kaj za vraga to pomeni?

Recimo, da ste pravkar začeli stranski koncert kot samostojni pesski sprehod in 20-minutno hojo zaračunavali 20 evrov na pes. Mogoče si celo udaril rit in si kupil 10 strank.

Kmalu boste spoznali, da ima 8 vaših strank samo en pes in vam plača 20 dolarjev na dan, medtem ko drugi dve posedujeta sestavino za pse z 10 psov kosom. Vsi plačajo 200 dolarjev, da bi hodili po pookih.

20-minutni sprehod je 20-minutni sprehod, ali imate 1 na povodcu ali 10, kajne? Vaši kombinirajoci psa vas dajo veliko več denarja in porabijo veliko manj časa kot lastniki ene pse. Želite več strank, kot je to, vendar ste izčrpani in nimajo časa zanje.

Torej kaj počneš?

Prestrašite jih vseh 8 tistih lastnikov ene pse, prenehajte z novimi strankami z enim samim psom in začnete iskati samo še eno stranko, ki ima vsaj 8. Težko je najti, vendar imate zdaj veliko časa, ker pravkar ste izgubili 80% svojih obveznosti in niso izgubili veliko.

In tam se vam ni treba ustaviti. Še vedno lahko iščete stranke z več psi in spustite manjše. O tem govorimo:

Vzemimo si sekundo, da pogledamo nekaj resničnih primerov.
Vzemimo si sekundo, da pogledamo nekaj resničnih primerov.

Kako Jamie dela 11.000 $ / mesec, ki dela 20 ur na teden

Pred nekaj leti je Jamie delala s polnim delovnim časom, ustvarjala primeren denar in sovražila svojo službo kot vsak dober Američan. Nato je imela otroka.

Ne vem nič o tem "Majhni ljudje" zato sem moral sprejeti Jamiejevo besedo, da je eden spremenil svoje življenje. Vseeno se je spremenila, zato se je odločila zapustiti svojo službo, da bi začela lastno podjetje in delala samo delno s časom, da bi bila mama, ki jo je vedno želela biti.

Odločila se je tudi, da se resnično ne želi odreči veliko denarja.

Zdaj, če zmanjšate svoje ure za 60% in ohranite svoj dohodek, je povsem mogoče (to je Tim Ferrissova trditev za slavo), vendar ne le se zgodi.

Jamie je morala zelo težko pogledati, kako je naredila njeno delo in poiskala majhne dele svojega trenerskega posla, ki so ji dobro delali - 20% - in izkoristili zaostajale, da bi se lahko izognila ustavi delal vse majhne stvari, ki so si vzeli čas in ji dali malo v zameno - 80%.

Po ogledu številk za njeno poslovanje je bilo zelo očitno, da prireditve v mreženje niso prinesle številnih strank (zvok poznan?), Vendar so ji omejene govoreče angažacije počele odlično. Namesto, da bi še bolj prizadevali, da bi dogodki v zvezi z mreženjem delali (skorajda vedno slaba ideja), se je popolnoma odpovedala in se začela osredotočati na več govorjenja, ki je vzela še manj časa.

Toda tam se ni ustavila. Jamie se je tudi odločila, da bo zapustila potovanje, da bi se srečala z lokalnimi strankami, da bi lahko porabila manj časa za pomoč večjemu številu ljudi.

Od Jamie:

V začetku letošnjega leta sem se odločil, da ne bom sledil lokalnim strankam, saj sem se zavedel, da potujem na dogodke v zvezi z mreženjem in da so moje stranke podjetja vsak teden vzeli veliko ur. Ker živim v Maineu in traja veliko časa, da bi se vozil kjerkoli, sem se odločil, da ne bom vzel 6 od 20 ur vožnje vsak teden. Od takrat sem spremenil svoje lokalne stranke preko telefona.

Ona jih pokliče "Drzne dejavnosti" in medtem ko bodo strokovnjaki iz poslovanja vedno trdno govorili o pravem ali napačnem načinu vodenja svojega posla, je Jamie pravkar imela svoj prvi mesečni 11.000 $.

Več denarja + manj časa = Dominacija 80/20 pravila (in prevlado vaših prijateljev).

Zakaj imam rad pisati članke, kot je ta

Enako rezultate sem videl, ko opravljam lastne analize 80/20. Začel sem Napredna Riskologija v juniju in preživel prvih 2 mesecih, ki so lovili vsako strategijo, na katero bi lahko razmišljala, da bi jo raste. Seveda je bilo nekaj, ki so delale zelo dobro, in celo kup, ki ga ni.

Tukaj je dejansko izbruh, od koder pride moj promet na spletu, v primerjavi s koliko časa porabim za vsako promocijsko ponudbo:

Namesto da bi vsak dan preživljali čas, ko sem se potrudil skozi proces sledenja taktikah, ki niso storile veliko, sem jih samo spustil in porabil veliko manj časa, morda 10% tistega, kar sem bil prej, s poudarkom na orodjih za promocijo, ki delam neverjetno dobro zame:
Namesto da bi vsak dan preživljali čas, ko sem se potrudil skozi proces sledenja taktikah, ki niso storile veliko, sem jih samo spustil in porabil veliko manj časa, morda 10% tistega, kar sem bil prej, s poudarkom na orodjih za promocijo, ki delam neverjetno dobro zame:
Zato danes berete to gostujočo objavo. Ugotovil sem, da mi pisanje super člankov za ogromne bloge daje mi eno najboljših donosov, ki jih lahko dobim za čas. Edina druga strategija, ki jo uporabljam, je intervjuji / mediji omenja, da porabim približno 15 minut dnevno.
Zato danes berete to gostujočo objavo. Ugotovil sem, da mi pisanje super člankov za ogromne bloge daje mi eno najboljših donosov, ki jih lahko dobim za čas. Edina druga strategija, ki jo uporabljam, je intervjuji / mediji omenja, da porabim približno 15 minut dnevno.

Rezultat? Eksplozivna rast - skoraj 2.000 naročnikov v prvih 3 mesecih manj kot 2 uri na teden "Trženje".

Vsak dan bom vzel to stalno frustracijo.

Strategija # 2: Potovanja, se poročite ali naredite kaj drugega super … brezplačno.

Vedno si prizadevam biti prijatelj, ki ne podpira preveč nenaročenega nasveta, vendar me poganja, da se ljudje pogovarjam z bližnjim obupom v svojem glasu o vseh stvareh, ki jih želijo izločiti iz življenja, in jih slišijo, vse, ker domnevajo, da potrebujejo skodelico zlata Scroogeja McDucka, da bi to storili.

Zato je ta strategija povezana z iskanjem ustvarjalnih načinov, kako narediti zares drage in ekstravagantne stvari bodisi poceni bodisi popolnoma brezplačno.Jaz bi bil pripravljen staviti to, da za vsak san s 10.000 dolarjev, ki ga imate, obstaja način, da to storite za manj kot 100 dolarjev, če ste pripravljeni uporabiti svoj možganski sok.

Bomo delali za potovanje

Moj prijatelj Sean Ogle je naveličal s svojo službo pri financah in si želel nekaj potovati. Ko je njegov šef zavrnil svoj predlog za delo na daljavo, je ravnokar zapustil.

Imel je nekaj prihrankov, vendar ni bil dovolj dolgo, da bi ga dolgo živel z domačo bazo v Portlandu, zato je kupil vozovnico za 1 pot v Bangkok in ustanovila trgovino tam, kjer je veliko cenejša za življenje - geo-arbitraža.

Sean je našel delni čas, ko je prišel tja, in po šestih mesecih na Tajskem in obiskal preostalo JV Azijo, je prišel domov z enako količino denarja, s katerim je zapustil.

Brezplačni 6-mesečni dopust. Lepo.

Svetovna avantura za $ 297

Naslednje leto bom letel v Afriko in vzhodno Evropo, da se povzpnemo na dva najvišja gora na svetu in vodita maraton ali dva. To so dolgi leti in želim biti prijeten, zato načrtujem poslovanje v poslovnem razredu. To je okoli 12.000 dolarjev v letalskem prevozu - ne nekaj, kar bi si lahko privoščil, tudi če bi imel "odlično opravljeno."

Ampak, bom letel samo za stroške davkov z uporabo pogostih flyer milj in nekaterih strategij vdiranja hacking, da sem porabil približno 10 minut ali manj dnevnega učenja. Stvari, kot so:

  • pridobivanje ton milj za brezplačne polete s ponudbami kreditnih kartic, ne da bi znižali mojo kreditno oceno
  • rezervacijo vozovnic za partnerske letalske družbe, tako da lahko grem s poljubno relativno enostavno in
  • razporejanje prostih postankov v mestih vozlišč, tako da vam ni treba rezervirati več izletov

Če želite to točko pripeljati domov, je to, kar izgleda:

Če menite, da je vaš sanjski dopust predrag, verjetno še vedno niste na pravem mestu.
Če menite, da je vaš sanjski dopust predrag, verjetno še vedno niste na pravem mestu.

Prosti Mickey Mouse zakon

Še zadnji dan sem se pogovarjal z galom po imenu Tracy, ki se je poročil v Disney Worldju (svojem najljubšem kraju na Zemlji) prost. Ona in njen zaročenec sta skupaj s svojimi družinami preživljala skupne počitnice in mislila, "Vraga, zakaj se ne bi samo poročil, medtem ko smo tam dol?"

Seveda, za vse ostalo, ta storitev stane vsaj 5000 $ in precej več, če hočeš goste in dobro hrano. Torej, namesto tega so zaposlili lastnega ministra in se vrnili v park, da bi jim opravili slovesnost.

Tracy sem vprašal, koliko dela je bilo potrebno, da bi to skupaj in tukaj je rekla:

To sem omenil samo zato, ker je v krogih Disney-fan ogromno ne-ne in ljudje mislijo, da je ni mogoče storiti, zato me samo razbije, da smo to storili - brez truda. Lahko bi to storili kjerkoli smo želeli - v hotelu, na plaži, v bazenu, na vožnji itd.

Ko ste pripravljeni delati nekoliko težje in malo pametnejši, je večina stvari v življenju, za katere ste mislili, da so predragi in izven dosega, pravzaprav že v vašem razumevanju.

Poskrbi, če ste nagnjeni, vendar tam je slaba uporaba te strategije: težje in težje bo poslušati vaše prijatelje, ki se pritožujejo nad vsemi stvarmi, ki jih ne bodo nikoli storili, ker so njihovi izgovori nepremostljivi.

Ko delamo malo pametnejši …

Strategija # 3: Postanite izvršna oseba do 25 in nehajte delati toliko prekletih ur

Vstopite v Matt.

S 25 leti se je z UPS-om ukvarjal z izvršnim finančnim položajem, pred nekaj tedni pa se je v starosti 26 let poslovil od te službe, da bi podvojil svojo že fantastično plačo in se preselil v Evropo zaradi spremembe z določeno spletno trgovino na drobno.

Smešna stvar o Mattu je, da običajno mislite na takega fanta, kot potopljenega svinčnika za svinčnik, ki svoje dni preživi pred mizo in noči pod njim.

Stvar je, da res ne dela tako veliko težje kot kdorkoli drug z malo ambicije. Dejansko mi je pred kratkim povedal, da dela približno 55 ur na teden. To se morda zdi veliko za nekatere, vendar menijo, da je vsaj nekaj od njih doma gledal šport, medtem ko je odrezal nove projekte.

Še ena stvar, ki jo moramo razčistiti, je, da Matt ni dedič nekega poslovnega prestola. Ni taka, kot da je bil očka šef in mu dal vodstveno službo, ko je končal srednjo šolo.

Ko sem leta 2003 srečal Matta, je ob 2. uri zjutraj nalagal škatle v hrbet tovornjaka UPS.

Torej, kako je tako hitro potoval po lestvi? Vprašal sem ga in tukaj je točno to, kar je rekel:

Osredotočam se na ugotovitev, kako sistemi delujejo in od kod prihajajo ljudje. Razumevanje, kako in zakaj nekaj deluje tako, kot je, je presenetljivo močna. To je moje temeljno izhodišče za pametnejše delo. Vlaganje časa za izgradnjo odnosov, razkrivanje procesov in spraševanje, zakaj gradi trdno platformo, ki bi zaostrila vse druge dejavnosti.

Tukaj je fant, ki naredi Dobro več kot $ 100k / leto in stvar # 1, ki jo naredi za učinkovito delo, je razumeti motivacijo ljudi in zakaj naredijo stvari, ki jih počnejo. To resnično kleče domov moč psihologije, ko gre za zaslužek več in obvladovanje osebnih financ.

In deluje finance. Koliko ljudi običajno združuje finance in psihologijo? Upajmo, veliko več zdaj.

Koliko dlje lahko dobite v svoji karieri, če ste več časa razumeli motivacije svojega šefa?

Kako delati manj vsak dan

Preden sem zapustil gradbeno industrijo, sem ravno isto strategijo, ki sem jo izločil približno 2 uri iz mojega povprečnega delovnega dne (pazi, tu je še en aneksot 80/20). Namesto da bi porabil nešteto ur, ki sem jih polagal vso delo domnevno odgovoren, sem začel delati zelo težko na stvari, ki je bilo zelo pomembno in nehaj stvari, ki niso bile.

Nisem potreboval nobenega dovoljenja za prenehanje tega. Vedel sem, da bi, če bi ga iztrgal iz parka s pomembnimi stvarmi, nihče ne bi bil zaskrbljen, da stvari na dnu kupa niso bile narejene. Izplačalo se je.

Če si moj časovni razpored z mojo produktivnostjo podaljšal sčasoma, bi bilo videti tako:

In preverite, kaj je moral Matt, moj Gen Y exec, povedati, ko sem ga vprašal, ali je dajanje v več urah dober način, da se povzpnemo na lestvico podjetja:
In preverite, kaj je moral Matt, moj Gen Y exec, povedati, ko sem ga vprašal, ali je dajanje v več urah dober način, da se povzpnemo na lestvico podjetja:

Moj pogled je, da ur ne bo nujno pomagal, če niso za prave stvari. Ogledate si položaj delovnega mesta kot nekaj, za kar imate določeno količino virov.

Izziv pri zaposlitvi na začetku dela je, da je vsaj 50% dela administrativno ali nekaj, kar drugi ne uporabljajo v celoti ali ne razumejo. To vidim kot priložnostno priložnost, kjer lahko posameznik pogleda na te naloge in oceni, kaj je pravi namen, in najti nove načine za njihovo učinkovitejšo izvedbo (ugotovili boste tudi, da je mogoče mnoge odpraviti ali zmanjšati). S tem se boste brez težav sprostili 10% tedna (4-5 ur).

Zdaj trik ni samo narediti "več dela", ampak ugotoviti, kaj je vaš šef ali člani ekipe v tem trenutku frustrirani, in razviti načrt, ki ga bo popravil. Ponovite to in ustvarili boste ugled za to.

Tam imaš - naravnost iz konjskih ust. Trdo delo je lepa lastnost, a če je to edino orodje v torbi, si zapravljaš svoj čas. Pravi prodori pridejo, ko prideš v glavo šefa in sodelavcev in dejansko poiščete načine za odpravljanje težav, ki jih povzročajo bolečine.

To je kako hitro prideš.

Nazaj na Biti Lazy

Se spomniš vseh tistih, ki so prej govorili o tem, kako so ljudje naravno lena? No, to je še vedno resnično, toda lepota vsega tega je, da če se dejansko znebite riti in uporabite nekatere od teh strategij, boste tudi dolgoročno uživali v bolj lenobi.

To je dvojna dominacija. Ne samo, da se spopadate s svojim prijateljem v obraz, tako da živite, medtem ko se pritožujejo, da nikoli ne dobite kar hočejo, ampak z boljšim izkoriščanjem teh strategij na koncu ustvarite manj dela za sebe po cesti najučinkovitejše in učinkovitejše načine, kako narediti stvari, ki so pomembne, medtem ko vsi ostali hranijo stran, ker »Tako je bilo vedno storjeno«.

In to kako si v življenju premagal svoje prijatelje. *

* Seveda, če ste polno dostojna oseba, bi morda menili, da jih poučite, ne pa da bi ga ščetali v obraz.

Tyler Tervooren preizkuša meje realnosti in piše za skupino visoko usposobljenih udeležencev tveganja pri napredni Riskologiji. Lahko mu sledite na Cvrkutati na @tylertervooren.

Priporočena: