Kako naj izberejo naložbe za svoj račun za umik?

Kako naj izberejo naložbe za svoj račun za umik?
Kako naj izberejo naložbe za svoj račun za umik?

Video: Kako naj izberejo naložbe za svoj račun za umik?

Video: Kako naj izberejo naložbe za svoj račun za umik?
Video: Анни Мэрфи Пол: Чему мы обучаемся до рождения 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Q. "Prispevam 5% svojega dohodka na račun za upokojitev pri delu, ki ponuja 5% ujemanje. Razočaran sem s skrbnikom načrta, ker ko ga prosim za nasvet o izbiri naložb, ni v pomoč. star in sem prijetno zmerno tveganje naložb. Kako naj izberem naložbe za mojo upokojitev, da dobim najboljšo donosnost?"

A. Čeprav izbira naložb lahko zdi zmedeno, ne dovolite, da vas preplavi. Razmislite o naložbenem meniju za vaš upokojitveni načrt, podoben meni restavracije, s tremi glavnimi deli.

Namesto da bi izbrali predjedje, predjedi in sladice, lahko izberete iz zalog, obveznic in gotovine. Za vaš položaj preprosto morate izbrati pravo kombinacijo. Tukaj je povzetek vsake vrste naložbe:

Zaloge so po svoji naravi najbolj tvegana naložbena možnost, saj lahko cene nihajo nihajo - vendar imajo tudi največ možnosti za rast in vam dajejo najvišjo donosnost. Skoraj vsak vlagatelj mora imeti lastne delnice, delniške vzajemne sklade ali borze, s katerimi se trguje na borzi (ETF). Če ste mladi ali imate visoko toleranco za naložbeno tveganje, bi morala biti večina vašega portfelja v zalogah.

Obveznice so manj tvegane kot zaloge, ker njihova vrednost ne niha toliko in ste prejeli fiksno donosnost naložbe. Lastniški obvezniški vzajemni skladi ali obvezniški ETF vam dajejo nižjo donosnost naložbe, vendar večjo stabilnost. Lastništvo nekaterih zneskov obveznic je pameten način, kako poklicati tveganje v vašem portfelju.

Gotovina je najmanj tvegana možnost, ker se vrednost nikoli ne spremeni; vendar lahko zaradi inflacije izgubi vrednost. Večina menijev za upokojitev na delovnem mestu vključuje sklad denarnega trga, ki je zelo varen, vendar nizko donosni denarni ekvivalent.

Vsi vlagatelji morajo imeti denarno pomoč v sili, ki je enaka življenjskim stroškom v trajanju najmanj 6 mesecev. Vendar pa je moj nasvet, da ga hranite na zavarovanem bančnem računu FDIC, da boste lahko dostopali brez težav in brez kazni. Če upoštevate večino tradicionalnih računov za upokojitev pred starostjo 59-1 / 2, je poleg navadnega davka na dohodek tudi strma 10-odstotna kazen predčasnega odvzema.

Tukaj je hiter in umazan konico: Od 100 ali 110 dni odštejte starost, da bi ugotovili odstotek zalog, ki bi morali sestaviti vaš portfelj. Na primer, 31-letni vlagatelj bi moral imeti približno 79% (110 - 31 = 79) na 69% (100 - 31 = 69) zalog. To pomeni, da mora portfelj, vreden 100.000 USD, imeti največ 79.000 ameriških dolarjev. Preostalih 21.000 ameriških dolarjev bi bilo v obveznicah in morda v majhni količini denarja.

Image
Image

Drugi članki, ki vam bodo morda všeč:

8 Nasveti za vlaganje brez preveč tveganja

Smart premakne, da začne investirati na kakršen koli dohodek

5 preprosti koraki za izgradnjo vašega popolnega portfelja

6 Upokojitveni računi, ki jih morate poznati, 1. del

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Kje investirati? podobo sodišča Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: