Kako plačati dolg po kreditnih karticah

Kako plačati dolg po kreditnih karticah
Kako plačati dolg po kreditnih karticah

Video: Kako plačati dolg po kreditnih karticah

Video: Kako plačati dolg po kreditnih karticah
Video: Credit Card vs Debit Card - Which One Is Best? | How To Be Good With Your Money - YouTube 2023, Oktober
Anonim

Tina želi vedeti:

"Bil sem vpleten v nesrečo in zaradi dolgih kreditnih kartic dolg zaradi mojih nepričakovanih zdravstvenih stroškov, vendar bom dobil poravnavo. Ali naj plačam vse dolg hkrati ali redno plačujem s časom? "slišal sem, da je veliko plačil za dolg s kreditno kartico obdavčen."

ODGOVOR:

Dolg je obdavčljiv le, če ga posojilodajalec prekliče ali odpušča. Na primer, če na kreditni kartici dolgujemo 30.000 dolarjev, izdajatelj pa se strinja, da bo poravnal dolg za 20.000 dolarjev, nato pa se šteje, da je 10.000 dolgov dohodek od obdavčitve.

Ko plačate celoten znesek svojega dolga, noben davek ni dolgovan, ne glede na to, ali ste ga plačali s časom ali z enim, velikim plačilom.

Kako bi morali ravnati z nepričakovanim dogodkom, je odvisno od vašega celotnega finančnega položaja. Vedno čimprej plačajte kreditne kartice in druge visoke obresti, ker je obresti draga.

Vendar ne pozabite, da bi morali imeti prihranke v sili najmanj 3 do 6 mesecev, da bi vas lahko zaščitili pred nepredvidenimi stroški ali izgubo dohodka.

Zato ne pozabite uporabiti dela vašega finančnega poravnave, če želite, da bi vam zagotovili dovolj denarja, če nimate dovolj shranjenega. Vaše denarne rezerve hranite v varčevalnem računu z visokim donosom, ki ga varuje FDIC, kjer si lahko zaslužite nekaj zanimanja in takoj dobite sredstva. Potem pošljite kolikor je mogoče vsak mesec na kakršen koli preostanek dolga s kreditno kartico, tako da jo lahko hitro poravnate čim prej.

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: