Koliko izrednih sredstev potrebujete?

Kazalo:

Koliko izrednih sredstev potrebujete?
Koliko izrednih sredstev potrebujete?

Video: Koliko izrednih sredstev potrebujete?

Video: Koliko izrednih sredstev potrebujete?
Video: Recycled Prolonged Fieldcare Podcast 19: Infection, SIRS, and Sepsis 2023, Oktober
Anonim
Današnja tema je, koliko sklada za nujne primere potrebujete. Poslušalec z imenom Nick me je s tem vprašanjem vprašal o izgradnji nujnega sklada:
Današnja tema je, koliko sklada za nujne primere potrebujete. Poslušalec z imenom Nick me je s tem vprašanjem vprašal o izgradnji nujnega sklada:

Pogosto sem slišal, da bi morali imeti, kot pravilo, dovolj denarja prihrankov, da živijo tri mesece. Nimam tega zdaj. Ali je smiselno, da preživim nekaj mesecev, da zgradim svoj varčevalni račun, pri tem pa najmanjše plačilo za dolg, tako da imam nekaj rezerv?

Hvala za vprašanje, Nick.

Torej, koliko sklada za nujne primere potrebuje oseba in ali bi morali prihraniti denar v nujnem primeru pred odplačevanjem dolga?

Vsakdo potrebuje sklad za izredne razmere

Vsakdo potrebuje sklad za nujne primere. Če ga še nimate, ga začnite shranjevati za danes (epizoda 123 ima nekaj odličnih nasvetov o tem, kako zmanjšati porabo in ustvariti dodaten denar). Ne jutri. Danes. Lahko pride do nepričakovanih stvari, ki bi lahko pomenile, da bi morali nekaj časa iti brez vašega dohodka. Imeli boste miru v mislih, če ste pripravljeni preživeti obdobje brez običajnega dohodka.

Finančni načrtovalci običajno priporočajo oblikovanje sklada za nujne primere, ki je enako tri do šest mesecev življenjskih stroškov. Koliko nujnega sklada, ki ga potrebujete, je odvisno od vaše posebne situacije. Če delate na uspešnem področju, kjer je veliko delovnih mest, ki jih lahko enostavno prinesete, se lahko počutite udobno s samo tremi meseci življenjskih stroškov, kot je vaš nujni sklad. Ampak, če so zaposlitve na vašem področju malo in daleč med njimi, boste morda želeli večji sklad za nujne primere, v katerega bi lahko izkoristili, recimo, leto, če bi se kdaj izselili iz službe.

Če želite ugotoviti, koliko zneska je v sili, dodajte življenjske stroške v običajnem mesecu. Nato pomnožite to številko s številom nujnih skladov za nujne primere, ki bi jih želeli imeti. To je znesek, ki ga želite shraniti.

Ali naj najprej plačate dolg?

In če imate dolg, bi morali plačati, preden shranite svoj nujni sklad?

Najvarneje je ustvariti sklad za nujne primere, tudi če imate nekaj dolga. Ustvarjanje celo majhnega sklada za nujne primere vam bo omogočilo boljše razmere v življenjskih nevihtah.

Kako se odločite za uravnoteženje odplačevanja dolga z oblikovanjem sklada za nujne primere, je odvisno od obrestne mere za dolg in ali želite izplačati dolg čim hitreje ali počasi. Če je na primer študentsko posojilo z resnično nizko obrestno mero, se lahko odločite, da ga boste čim bolj počasi plačali smiselno za vas. V tem primeru bi radi shranili svoj urgentni sklad, pri tem pa še naprej plačevali minimalno plačilo za študentsko posojilo.

Če pa po drugi strani imate dolg po kreditnih karticah z velikimi obrestmi, ga boste želeli čim prej izplačati. V tem primeru, če je bil vaš končni cilj sklada za nujne primere, recimo, šest mesecev življenjskih stroškov, boste morda želeli najprej prihraniti za tri mesece, nato pa odplačati dolg z visokim obrestnim odplačilom in nato še naprej graditi svoj nujni sklad do želenih šestmesečnih življenjskih stroškov.

Pomembno je, da vaš sklad za nujne primere shranite v ločenem računu, ki ga bo ohranil in ga zlahka dosegel, če bi ga kdaj potrebovali. Šef hranilnice ali račun denarnega trga sta dobra mesta za ohranitev vašega sklada za nujne primere. Iščete lahko, kateri računi prihrankov in denarnih računov plačujejo najvišje obrestne mere na Bankrate.com.

Uporabljajte samo za resnične nujne primere

In tukaj je še en zadnji nasvet: vedno se upiraj skušnjavi, da se potopite v svoj nujni sklad za stvari, ki niso resnične nesreče. Odprto nakupovanje, dajanje denarja v vročo zalogo, ki ga je tvoj stric pravkar povedal in pridobivanje novega gorskega kolesa ni nujno. Vaš nujni sklad je tam, da vas varuje v primeru, da izgubite službo, ne morete delovati ali preizkusite druge vrste velikih preobratov. Upajmo, da vam nikoli ne bo treba uporabiti vašega sklada za nujne primere, če pa jo želite, želite, da je tam za vas. Torej se upiraj skušnjavi, da položi roko v kozarec piškotka! [AdMiddle]

Ko shranite svoj sklad za nujne primere, boste pripravljeni, da denar, ki ga shranite, presega to točko, da dela z vami, tako da začnete graditi svoje naložbe.

Danes imam dve kopiji Ric Edelmanove nove knjige The Lies About Money, ki jo bom dal. In zmagovalci so Milena v jezeru Worth, Florida in Carina. Čestitamo in preberite navodila za e-pošto. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Če imate vprašanje ali komentar, pošljite e-mail na [email protected]. Tudi jaz bi res cenil, če si vzamete trenutek, da objavite pregled v iTunes. Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Bodite prepričani, da preverite druge odlične oddaje, kot so Grammar Girl in Modern Manners Guy.

Hvala za poslušanje!

Izredna Piggy Bank slika iz ljubezni Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: