Kaj resnično stane za lastništvo avtomobila

Kazalo:

Kaj resnično stane za lastništvo avtomobila
Kaj resnično stane za lastništvo avtomobila

Video: Kaj resnično stane za lastništvo avtomobila

Video: Kaj resnično stane za lastništvo avtomobila
Video: Die beste Monsterkappsäge? 9 Kappsägen im Finale! GCM12, KGS315, LS1219, DWE780, MS304DB oder KS120? - YouTube 2023, December
Anonim

Lastništvo avtomobila prihaja z večjo ceno od tistega, kar plačate, saj je veliko skritih stroškov. Torej, koliko stane lastništvo avtomobila? Spoznajte resnico tukaj.

Po mnenju AAA, povprečno vozi povprečno 8.469 USD za uporabo povprečnega avtomobila za leto 2017 ali približno 706 $ na mesec. Ali to sliši prav, ali mislite, da je to vse skupaj? Če menite, da so vaši stroški drugačni, samo zapomnite si, da je to povprečje. Vsak tip avtomobila bo imel svoje operativne stroške.
Po mnenju AAA, povprečno vozi povprečno 8.469 USD za uporabo povprečnega avtomobila za leto 2017 ali približno 706 $ na mesec. Ali to sliši prav, ali mislite, da je to vse skupaj? Če menite, da so vaši stroški drugačni, samo zapomnite si, da je to povprečje. Vsak tip avtomobila bo imel svoje operativne stroške.

Kako večina nas vidi, kaj stane za lastništvo avtomobila

Mislim, da večina ljudi ne razmišlja resno o tem, kaj dejansko stane za lastno vozilo. Konec koncev je avto nujna, še posebej, če živite v primestnem ali podeželskem okolju z malo javnim prevozom.

Torej, večina nas pogosto ocenjuje stroške lastništva avtomobila kot preprosto mesečno plačilo na najem ali avto posojilo. Pri globljih razmišljanjih lahko tudi vržemo v bencin in zavarovanje. In kar se tiče večjih popravil, jih bomo morda poskušali prezreti. Ko v izračun avtomobilskih stroškov dodate preveč komponent, se bo številka nekoliko strašljiva. Ampak to je točno tisto, kar AAA poskuša storiti.

Če so številke AAA pravilne in v povprečju stane 706 dolarjev na mesec za lastno vozilo. To je približno polovica povprečnega hišnega plačila. In če imate dva avtomobila, ki te stanejo več kot 1.400 $ na mesec, je to verjetno zelo blizu vašemu hišnemu plačilu. Če živite na poceni območju, je morda celo višja. To je zato, ker stroški delovanja avtomobila ne spreminjajo bistveno glede na to, kje živite.

Za zabavo: 10 najdražjih avtomobilov na svetu

Kako AAA šteje stroške lastnika avtomobila

Pri ocenjevanju povprečnih letnih stroškov lastnega avtomobila, AAA gre bolj podrobno kot vi ali jaz. Razčlenjujejo posamezne stroške, ki prihajajo s skupnim.

Ti stroški so naslednji:

Amortizacija

To je strošek, ki ga vključuje AAA, vendar pa večina lastnikov avtomobilov popolnoma zanemarja. Ampak to je dobro znano dejstvo, da avtomobili slabijo. Pravzaprav, po Carfax.com, povprečni avtomobil izgubi 10% svoje vrednosti kmalu, ko ga vozite s serije in dodatnih 10% vsako leto kasneje.

Nadaljnja ocena kaže, da bo povprečni novi avtomobil izgubil 60% svoje vrednosti v prvih petih letih lastništva.

Smo nagnjeni k temu, da ne razmišljamo o amortizaciji kot "realnem strošku", ker nima dejanskega stroška dolarja v dolarjih. Vsaj dokler ne gremo v prodajo ali trgovino v vozilu. V tem trenutku učinki amortizacije postanejo preveč očitni.

AAA ocenjuje, da je amortizacija takšna, glede na vrsto vozila, ki ga vozite:

  • Majhni limuzini - 2.114 $
  • Majhni SUV - 2.840 $
  • Minivans- $ 3,839
  • Električna vozila - 5.704 $

Seveda cena, ki jo plačate za vozilo, vpliva na znesek amortizacije. Višja je cena, večji je amortizacijski znesek dolarja v katerem koli danem letu. Ampak to je tudi dejstvo, da amortizacija postane manj dejavnik pri vozilih, starih več kot pet let. Ne pomenijo, da ne prenehajo amortizirati, temveč da se zmanjšujejo s precej počasnejšo stopnjo. Torej, pri nakupu starejšega avtomobila vas bodo izvlekli iz nekaterih stroškov.

Vzdrževanje, popravila in pnevmatike

AAA jih ocenjuje na 1.086 $ na leto. Še enkrat se bo to znatno spremenilo. Na primer, bo veliko višje pri avtomobilih višjega razreda, ki potrebujejo nadomestne dele za premije. In za razliko od amortizacije, starejše avtomobile bolj verjetno izgubijo v tej kategoriji. Starejše vozilo, bolj verjetno je, da potrebujejo draga tekoča popravila, da bi jo vodila.

Gorivo

Menim, da je varno reči, da večina nas poskuša zanemariti ta strošek, kar pa ni težko storiti, saj ga plačujemo v majhnih količinah v teku leta. Ampak to se poveča. AAA ocenjuje ta strošek na 1500 dolarjev na leto. Tudi ta številka je zelo spremenljiva. Če imate podkompakt učinkovite porabe goriva, bo ta številka naravno nižja. Toda če imate lahka tovorna vozila, SUV ali luksuzni avto, je lahko precej višji.

Ocene AAA temeljijo na povprečju 15.000 kilometrov na leto. Vaša poraba goriva bo višja ali nižja, do stopnje, da se razlikujete od povprečne prevožene številke.

Zavarovanje

To je edini strošek, kjer geografija igra pomembno vlogo. AAA ocenjuje ta strošek v povprečju 1029 USD. Po mnenju družbe Insure.com se stroški zavarovanja avtomobilov gibljejo od 864 dolarjev na leto v Maine, do višine 2.944 $ v Michiganu. To je velika razlika, zaradi česar je nemogoče posplošiti na ta strošek.

'

Licenca, registracija in davki

To vključuje stroške vseh vladnih davkov in pristojbin, ki se plačajo ob nakupu, in letne pristojbine. AAA ocenjuje, da ti stroški znašajo 636 dolarjev na leto za srednje velika limuzina. Toda še enkrat boste videli veliko različic tukaj. Velikost vašega vozila, starost vašega vozila in lokalni davčni zakoni se začnejo igrati.

Finančni stroški

Ti stroški so izračunani na podlagi petletnega posojila pri nakupu novega vozila z 10-odstotno znižanjem po nacionalni povprečni obrestni meri. Ocena je 597 dolarjev na leto za srednje velika limuzina.

Resource: Naš celoten vodnik za financiranje avtomobila

Različna vozila, različni povprečni stroški avtomobila

Eden od dejavnikov, ki otežujejo izračun povprečnih letnih stroškov delovanja avtomobila, je, da obstajajo velike razlike glede na vrsto vozila. Čeprav je skupni povprečni letni strošek na primer 8.469 dolarjev, bo strošek le 6,354 dolarjev za upravljanje majhnega limuzine za eno leto. Na nasprotni strani spektra bo stalo 10.054 $ za upravljanje s tovornjakom.

AAA povzema letne stroške, ki temeljijo na vrsti vozila, kot sledi (vse številke temeljijo na povprečju 15.000 kilometrov na leto):

Vrsta vozila Letni stroški Vrsta vozila Letni stroški
Majhen sedan $6,354 Minivan $9,146
Majhen SUV $7,606 Veliki sedan $9,399
Hibridni $7,687 Srednji SUV $9,451
Srednji sedan $8,171 Pickup Truck $10,054
Električno vozilo $8,439 POVPREČNO $8,469

Nova rabljena vozila Versus

Zgornje številke predstavljajo stroške lastništva za novo, kupljeno vozilo. Stroški so bili povprečni v prvih petih letih lastništva. Verjetno je, da bodo stroški lastništva avtomobila nekoliko nižji, če kupujete rabljeno vozilo.

Na primer, če kupite petletni avto, bo večina amortizacije že izginila. Letni strošek amortizacije bo znatno nižji. Zavarovanje avtomobilov je pogosto tudi cenejše, še posebej, če ste sposobni spustiti pokritost zaradi trčenja in celovitega. In če boste lahko plačali denar za vozilo, bodo stroški financiranja izginili.

Vendar je ulov na rabljenih avtomobilih popravila, vzdrževanje in pnevmatike. Starejše vozilo je, dražje bo to. Na primer, medtem ko ocena AAA v višini 1.086 $ morda zanesljivo za zmerno ceno novejšega vozila, je lahko strošek vzdrževanja starejšega avtomobila dvojno ali celo trojno.

Gorivo je lahko tudi večje pri rabljenih avtomobilih. Ker deli začnejo delovati v vozilu, postanejo manj učinkovite pri porabi goriva.

Vendar pa je celo prilagoditi vse razlike med novimi in rabljenimi avtomobili, verjetno je, da bodo stroški vzdrževanja rabljenega avtomobila precej blizu novemu vozilu.

Torej tam imate - povprečni stroški vzdrževanja vašega avtomobila znašajo približno 8.500 USD na leto. Ali menite, da je to točno? In kaj to pomeni za gospodinjstva, ki imajo dva ali tri avtomobile?

Priporočena: