Koliko stane nakup vašega otroka v najboljše zasebne univerze?

Kazalo:

Koliko stane nakup vašega otroka v najboljše zasebne univerze?
Koliko stane nakup vašega otroka v najboljše zasebne univerze?

Video: Koliko stane nakup vašega otroka v najboljše zasebne univerze?

Video: Koliko stane nakup vašega otroka v najboljše zasebne univerze?
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, September
Anonim
Kot pro public šolski fant, moja ušesa vedno pogoltnejo vsakič, ko prijatelji govorijo o izbiri zasebnih srednjih šol in šol za svoje otroke v San Franciscu. Tako kot mnoga velika mesta v Ameriki se San Francisco sooča z isto dihotomijo slabšega javnega šolskega sistema, ki je posledica dolgotrajnega premajhnega financiranja in naraščajočega zasebnega šolskega sistema, ki ga je težko pridobiti zaradi nezadostnih položajev.
Kot pro public šolski fant, moja ušesa vedno pogoltnejo vsakič, ko prijatelji govorijo o izbiri zasebnih srednjih šol in šol za svoje otroke v San Franciscu. Tako kot mnoga velika mesta v Ameriki se San Francisco sooča z isto dihotomijo slabšega javnega šolskega sistema, ki je posledica dolgotrajnega premajhnega financiranja in naraščajočega zasebnega šolskega sistema, ki ga je težko pridobiti zaradi nezadostnih položajev.

Edina rešitev je dvigniti davke za zvišanje plač, da bi pritegnili še boljše učitelje v javni šoli. Našim vzgojiteljem preprosto ne plačujemo, in to je travestija. Največja ironija v velikih mestih, kot so Manhattan in San Francisco, je, da tisti, ki najbolj plačujejo davke, so lastniki stanovanj, a mnogi lastniki stanovanj pošiljajo svoje otroke na zasebne šole. Če se bomo bolje osredotočili na dvig davkov na ljudi, ki uporabljajo storitve, bi imeli veliko močnejši sistem. Toda logika nikoli ne zmaga, ko gre za politiko, moč in pohlep.

Vedno sem slišal o bogatih starših, ki so svoje najboljše šole kupovali v najboljših šolah, vendar do nedavnega nisem dobil natančnih dolarjev. Jasno je, da vsak otrok hoče, kar je najbolje za svoje otroke, zato je učenje neelastičnost ne glede na to, koliko ljudi se pritožuje. Izobraževanje je ključnega pomena za zmanjšanje razlike v bogastvu.

Naslednji pogovori so potekali v baru po popoldnevu tenisa v zasebnem klubu. Prosim vas, da jih hranite med vami in meni. V primerjavi s temi fantom sem slaba umazanijo, toda vsaj lahko na dvorišče udarim riti. So najboljši dohodki v višini 0,1%, kar je svet razlika tudi od prvih 1%. Upajmo, da boste ob branju tega prispevka imeli odprto pamet in pripravili nekaj rešitev!

SKRIVNA CENA NEZAPOSLENEGA IZOBRAŽEVANJA

Najprej je treba poudariti, da je veliko lažje kupiti svojo pot v zasebni ustanovi ali javni ustanovi. Enako velja, da regulatorji precej bolj nadzorujejo podjetja, ki se trgujejo z javnostjo, kot zasebna podjetja. Če nekateri starši želijo podariti novo knjižnično krilo, bo zasebna šola vsekakor vzela denar in malo Johnny podprla. Javne šole so v tem pogledu strožje.

Matere # 1 - soproga večmillionarskega Hedge Fund Managerja

Prvi primer prihaja od mame, ki je brez zapletov vprašala uradnika za sprejem s Severozahodne univerze (zasebno), koliko bi potrebovala za sin svojega srednješolskega učenca. Pogovor o načrtovanju naprej! Odziv uradnika za sprejem je bil "250.000 $ letno za pet let."To je na vrhu 60.000 dolarjev na leto v šoli, sobi in krovu. Z drugimi besedami, skupni stroški za vstop na to Top 10 zasebno univerzo znašajo približno 1,5 milijona dolarjev.

Mati ni bila v resnici s plačevanjem teh dodatkov, ampak njen mož je. Raje bi morala svoje otroke iti v šolo, ki se jim zdi, da bi imeli največ. Njen mož je po drugi strani šel na prestižno univerzo in verjame, če lahko svoje otroke pripeljejo na najboljšo univerzo, potem jih je treba porabiti za to, da se to zgodi.

Matere # 2 - Družina je vredna več kot milijarda

Drugi primer prihaja iz prijatelja, katerega družina je vredna severno od 1 milijarde dolarjev dolarjev. Ko sem ga vprašal, koliko bo za enega od njegovih otrok prišlo na Harvard, je omenil "600.000 - 1 milijon dolarjev" na katerega sem odgovoril, "To je to?" Morate razumeti 1 milijon dolarjev dolarjev, je 1 / 1000th od njegove neto vrednosti, ali samo 1.000 $ za nekoga, ki vredi 1 milijon dolarjev dolarjev. Verjetno zasluži najmanj 30 milijonov dolarjev obresti in dividend.

Moj prijatelj je prišel iz zelo skromnega ozadja in nenehno opozarja na neenakosti izobraževanja in priložnosti v San Franciscu. Zelo je v nasprotju z nakupom svoje priložnosti. Vendar dejstvo, da ima njegova družina toliko bogastva, onemogoča, da bi mu zagotovil boljši dostop kot vsi ostali. Sporen je in morda se počuti celo malce kriv.

Ko sem ga pritisnil na to, ali bo ponižal milijon dolarjev, če bi mu povedal, da ga je Harvard uradnik povedal, da bi to potreboval za prihodnji prihod, je rekel, da bo upadal. Ko sem vprašal, zakaj je rekel, "Do takrat bodo moji otroci v redu (v osnovni šoli). Morda ne bodo šli na Harvard, ampak bodo prišli v eno izmed številnih drugih velikih šol. Kaj resnično predstavljajo šole, kot je Harvard? Morda je dobra priložnost biti karierni direktor neke družbe nekje. To je bilo sredstvo za konec. Ampak zdaj imamo sredstva. Samo želim, da bi bili srečni. Lahko so srečni, da grejo v katero koli šolo."

Starši # 3 - naredi osem številk letno upravljanje velikega vzajemnega sklada

Tretji primer prihaja iz očeta, ki je šel na Ivy ligaško šolo. Je osem številk na leto in je močan človek v finančni skupnosti. Ko sem ga vprašal, koliko plača, je pragmatično dejal, da je še prezgodaj, da bi povedal. Toda, če se njegov sin dobro počne v srednji šoli, bo začel donirati denar za šole po novembrskem letu. "Misliš, če začne početi slabo v srednji šoli?" Vprašal sem.

"Ne, če se dobro počuti. Ne bom zapravljala svojega denarja za donacije, če je zmedenec," moj prijatelj je odgovoril.

"Počakajte, naša celotna tema pogovora je, da vidimo, koliko je potrebno za nakup naše otroške poti v top univerzo. Torej praviš, da te univerze še vedno skrbijo za standarde?" Povzdignil sem se nekoliko blestično.

"Seveda, to storijo, vendar moram vsaj ugotoviti, ali je moj sin prvi v igri!" rekel je. Na žalost nisem dobil točne podatke o dolarju o tem, koliko je doniral, ker je moral iti domov na večerjo. Ampak zadostuje, da bi bil pripravljen podariti na stotine tisoč dolarjev, da bi svojim otrokom zagotovil boljšo izobrazbo.

Svet je nezadovoljen - kaj bi storil?

Do zdaj sem naivno mislil, da se na koncu zdi, da je meritokratija zmožna akademikov. Če je vaš otrok svetel, bo odšla. Če je vaš otrok povprečen, potem bo morda eden izmed sto strašnih povprečnih šol njihov klic. Morda se razlika med povprečno in svetlo zmanjša, koliko denarja ste pripravljeni podariti? Ta objava kaže, da je cena nakupa vašega otroka v najboljših univerzah med 500 in 1,5 milijona dolarjev.

Bilo je enostavno povedati razliko med povprečnimi otroki in pametnimi otroki v šoli. Kot odrasli je skoraj nemogoče povedati, ker vsi vemo, kako živeti življenje. Ne govorimo o tem, kako rešiti večplastne enačbe in razpravljamo o tem, kako bi se borili proti prejšnji državljanski vojni. Vse, kar počnemo, je slediti družbenim pravilom izjemnega državljanstva. Stvari, kot so spoštovanje, vljuden, pozoren, pošten in voziti, prinašajo večjo težo danes.

Zdaj, ko so težke številke dodeljene dostopu, se vsekakor zdi, kot da si lahko privoščite, da bi na univerzo, ki že ima več milijard dolarjev v zadolževanju, doniral več sto tisoč dolarjev, bo vaš otrok precej boljši od nekega otroka, ki ima družino 55.000 dolarjev leto. Ti otroci s svojim skrbniškim skladom so namenjeni za življenje. In njihovi otroci bodo tudi za življenje postavljeni, če ne bodo vse razstrelili zaradi slabih naložb. Kot administrator Univerze si ogledate potencialno študentsko življenjsko vrednost dajanja!

Edini način, na katerega se zdi, da je otrok srednjega razreda lahko napredoval, je, da dela bolj težko kot vsi ostali, ali pa bolj nadarjeni kot vsi drugi. Ne moremo pomagati talentom, vendar lahko nadzorujemo svojo delovno etiko. Kot starši lahko svoje otroke oblečemo v obliko, da ne bi uspeli zaradi pomanjkanja napora. Nekdo v družini mora žrtvovati za svetlejšo prihodnost. Morda bi to tudi bral.

Sorodna: Ali je zasebna šola K-12 vredna?

Priporočilo za načrtovanje premoženja

Učiteljski pouk je zdaj nedopusten, če vaš otrok ne dobi donacij ali štipendij. Zato je pomembno, da shranite in načrtujete prihodnost svojega otroka. Oglejte si novo funkcijo načrtovanja osebnega kapitala, brezplačno finančno orodje, ki vam omogoča, da vodite različne finančne scenarije, s katerimi boste zagotovili, da bodo vaši upokojitveni in otroški varčevalni stroški na pravi poti. Vaši realni dohodki in izdatki uporabljajo za zagotovitev, da so scenariji čim bolj realistični.

Ko končate z vnašanjem načrtovanega varčevanja in časovnega okvira, osebni kapital z zagonskimi tisočimi algoritmi predlagajte, katera je najboljša finančna pot za vas. Nato lahko primerjate dva finančna scenarija (stara ena proti novi), da dobite jasnejšo sliko. Povežite svoje račune.
Ko končate z vnašanjem načrtovanega varčevanja in časovnega okvira, osebni kapital z zagonskimi tisočimi algoritmi predlagajte, katera je najboljša finančna pot za vas. Nato lahko primerjate dva finančna scenarija (stara ena proti novi), da dobite jasnejšo sliko. Povežite svoje račune.

V življenju ni nobenega gumba za previjanje nazaj. Zato je najbolje, da natančno načrtujete svojo finančno prihodnost in končate z malo preveč, kot premalo! Od leta 2012 uporabljam svoja brezplačna orodja, da analiziram svoje naložbe in od takrat sem videl, kako se je neto vrednost povečala.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.
Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: