Kako hipotekarna posojila vplivajo na vašo kreditno oceno

Kako hipotekarna posojila vplivajo na vašo kreditno oceno
Kako hipotekarna posojila vplivajo na vašo kreditno oceno

Video: Kako hipotekarna posojila vplivajo na vašo kreditno oceno

Video: Kako hipotekarna posojila vplivajo na vašo kreditno oceno
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, September
Anonim

Linda R. želi vedeti:

Zaradi slabega kredita nisem mogel dobiti hipoteke, zato je moja hči dobila eno za mene. Doslej sem plačala vsa plačila, ker je bil moj dohodek zmanjšan in ga ne moremo privoščiti. Če ne plačam hipoteke, kako bo to vplivalo na mojo in hčerinsko kreditiranje?

ODGOVOR: Ko se prijavite za kredit ali kreditni račun, sprejemate pravno odgovornost za dolg, ne glede na to, kdo dejansko opravi plačila.

Zgodovina plačila dolga se poroča samo v kreditni datoteki lastnika (-ov) dolga.

Če na hipoteko niste navedeni kot posojilojemalec, se zgodovina plačil ne poroča v vaši kreditni datoteki, samo na hčerinskem računu.

Zato je zamuda pri posojilu v imenu vaše hčerke ogrožena. Ni mogoče natančno povedati, koliko bi se njen kreditni rezultat zmanjšal, vendar bi se lahko zmanjšal za več kot 100 točk.

Z njo razpravljajte čim prej, če še niste. Če posojilo ne plačate, bo njen kredit utrpel, posojilodajalec pa lahko zoper njega sprožita tožbo.

Priporočam, da zaprosi za nasvet odvetnika, da v celoti razume posledice neplačila v državi, kjer živite, in najboljše finančne in pravne možnosti za oba.

**********

Če želite izvedeti več o kreditu, prenesite komplet za preživetje kreditnih točk. Ta večpredstavnostni komplet vključuje video, kjer vam pokažem korak za korakom, kako priti do brezplačnega poročila o kreditih. Plus, povem vam o mojem najljubšem mestu, da bi dobili brezplačen kreditni rezultat, brez vezave. Preverite:

********** Laura Adams je nagrajenec avtorja Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Pridobite papirno knjigo ali ebook na Amazon.com! Bodite prepričani, da se povežete z njo na Facebook, Twitter in Google+ Kliknite tukaj za prenos 2 brezplačnih poglavij knjige!

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: