Kako dolgo naj obdržite davčne in finančne evidence?

Kazalo:

Kako dolgo naj obdržite davčne in finančne evidence?
Kako dolgo naj obdržite davčne in finančne evidence?

Video: Kako dolgo naj obdržite davčne in finančne evidence?

Video: Kako dolgo naj obdržite davčne in finančne evidence?
Video: How long should you keep your tax returns, records, receipts, etc.? 2023, September
Anonim
V zvezi z vašo davčno in finančno evidenco, na kaj morate obdržati in koliko časa? Tukaj je nekaj smernic, ki vam pomagajo ohraniti tisto, kar potrebujete za pravo časovno obdobje.
V zvezi z vašo davčno in finančno evidenco, na kaj morate obdržati in koliko časa? Tukaj je nekaj smernic, ki vam pomagajo ohraniti tisto, kar potrebujete za pravo časovno obdobje.

Najprej bi morali svoje zapise shraniti na organiziran način na varnem mestu. Pisalna omarica je odlična izbira. Za več nasvetov o tem, kako organizirati svoje davčne in finančne dokumente, si oglejte epizodo prejšnjega tedna.

Kako dolgo naj obdržite davčne obremenitve?

Ko gre za davčne napovedi, ima IRS do treh let od datuma, na katerega ste vložili zahtevo za revizijo vaše vrnitve, če sumi na naključne napake. Imate tudi tri leta, da predložite spremenjeno vrnitev.

Ampak to je najbolje, da obdržite svoje davčne evidence sedem let ker IRS lahko pozove, da jih vidijo na kasnejših točkah v posebnih razmerah. Če je na primer IRS osumljenec, da ste svoje prihodke prijavili za znesek, ki znaša 25% ali več vašega prijavljenega dohodka, lahko zahtevajo, da si svoje evidence do šest let kasneje ogledate. In če ste odpisali brez vrednosti, lahko IRS zahteva, da vašo davčno napoved in dokazno dokumentacijo dobite do sedem let kasneje. Zato jih hranite sedem let, da se igra varno.

Tukaj je povezava do publikacije IRS Publication 552, ki navaja, kako dolgo mora IRS pregledati vašo vrnitev v različnih situacijah. To najdete na dnu strani.

Hranite preveč dokumentirano

Bodite prepričani, da obdržite dodatno dokumentacijo, ki ste jo uporabili za pripravo davčnih napovedi. Če se boste presodili, boste želeli pokazati, kje so bile številke iz vaše vrnitve. Zato hranite dokumentacijo v zvezi s prihodki, izdatki, naložbami in nakupi ali prodajo na domu. Ohranjanje podporne dokumentacije skupaj z vašo davčno napovedjo bo olajšalo iskanje, kar potrebujete, če se boste kdaj morali sklicevati nanjo.

Prejemki za izboljšanje doma

Ko gre za domače izboljšave, obdržite potrdila, dokler imate svojo hišo. Stroški trajnih izboljšav in stroški prodaje so dodani v prvotno nabavno ceno, da določite svojo osnovo za stroške, ko prodate, kar lahko včasih zmanjša znesek davka na kapitalske dobičke, ki ga boste dolgovali.

Prav tako je dobra ideja, da svoje evidence hranite od nakupa in prodaje vaše hiše ali lastnine za najem šest let po tem, ko ga prodajate.

Izjave o upokojevanju, hranjenju in posredovanju

Ko gre za zapise, ki kažejo nepremagljive prispevke IRA, ki ste jih naredili, jih boste želeli obdržati za nedoločen čas. Ko začnete ukiniti izplačila IRA v upokojitvi, jih boste imeli, če boste morali dokazati, da ste že plačali davek na denar.

Poročajte o svojih mesečnih poročilih o upokojitvi in varčevalnem računu skozi vse leto, dokler ne prejmete izjave na koncu leta. Če se vaš izjava ob koncu leta ujema z mesečnimi izjavami, se lahko znebite mesečnih izjav in enostavno obdržite različico ob koncu leta.

Prav tako vodite evidenco zalog in nakupov vzajemnih skladov, dokler ne prodate, ker jih boste potrebovali za izračun kapitalskega dobička ali izgube.

Kaj lahko izbrišete?

Čeprav obstaja veliko finančnih papirjev, ki jih morate obdržati, vam ni treba postati podgane podgana. Obstaja nekaj stvari, s katerimi se lahko srečno vrgel. Vsako leto se lahko znebite svojih plačnih skladišč, potem ko preverite, ali se ujemajo s tistim, kar se pojavi na vašem W-2. Prav tako lahko čistite izpiske kreditnih kartic, račune za uporabnost in telefonske račune, potem ko ste jih plačali, x ne vsebujejo odbitnih stroškov. Ko se znebite finančnih papirjev, ki jih ne potrebujete več, jih razrežite - to je najvarnejša pot.

Torej, upam, da boste vedno imeli tisto, kar potrebujete, ko jo potrebujete!

Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta članek je namenjen izključno izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnih, strokovnih nasvetov. Poiščite svoja vprašanja ali pripombe na [email protected].

Sorodne povezave: publikacija IRS 552

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: